Cfare keni gatuar/ngrene sot?

gurax

Pan ignoramus
Keto ushqimet karakteristike na e mbushen mendjen, klea & dreamer.
Psh.
Ushqime karakteristike greke sic serviren ne restorante greke: Mish qingji i pjekur ne hell, patate te skuqura, shishqebap, qofte, pace, tasqebap, sallete greke, xaxiq, byrek.
Ushqimet karakteristike shqiptare sic serviren ne restorante shqiptare: Mish qingji i pjekur ne hell, patate te skuqura, shishqebap, qofte, pace, tasqebap, sallate fshati, salce kosi, byrek.
Ushqime karakteristike turke sic serviren ne restorante turke: Mish qingji i pjekur ne hell, patate te skuqura, shishqebap, qofte, pace, tasqebap, sallate, salce kosi, byrek.
:p

Ka ardhur koha te marr receten e dietes me pizza nga broken_smile. Eh cfare e nuk ben frengu mor aman.
:D

katsune

cherry blossom
sot e bera pushim nga dieta me pizza. :D hengra sushi dhe kerpudha.

sushi-800x500_c.jpg

gurax

Pan ignoramus
Meqe jemi tek sushi, jam kurioz te di a ka ne shitje, sa kollaj mund te gjendet, "nori"? Ajo shtresa si film i holle prej algash deti me te cilen mbeshtillet sushi?

nori-sushi.png

Nori.jpg

katsune

cherry blossom
Meqe jemi tek sushi, jam kurioz te di a ka ne shitje, sa kollaj mund te gjendet, "nori"? Ajo shtresa si film i holle prej algash deti me te cilen mbeshtillet sushi?

nori-sushi.png

Nori.jpg

Ketu algen nori e shesin ne supermarketet e medha, ne sektorin dedikuar kuzhines aziatike. Une nuk e kam blere ndonjehere, ngaqe nuk kam marre ndonjehere iniciativen qe ta pergatis vete sushin, por me ka rastisur ta shikoj ne raftet e supermarketit.

gurax

Pan ignoramus
Ketu algen nori e shesin ne supermarketet e medha, ne sektorin dedikuar kuzhines aziatike. Une nuk e kam blere ndonjehere, ngaqe nuk kam marre ndonjehere iniciativen qe ta pergatis vete sushin, por me ka rastisur ta shikoj ne raftet e supermarketit.

Sushi jane te aq shume varianteve, dhe nuk eshte fare e thene qe te jete patjeter me peshk apo ushqime deti. E kam me tere mend. Madje mund te shpiken ne cdo moment edhe variante te rinj te improvizuar. Besome tek kjo pjesa. :D

6241123-Ingredients-for-temaki-sushi-sliced-carrots-celery-rice-and-a-sheet-of-nori-on-a-work-plate-Stock-Photo.jpg

cooking-sushi-rolls-nori-seaweed-sheets-rice-sumesi-large-shrimp-mayonnaise-cucumber-bamboo-mat-makisu-34064312.jpg

nori_sushi_rolls_layout.jpg

Jo vetem me oriz, por edhe me makarona.

veg-and-soba-on-nori-1.jpg

Etj etj etj etj etj ...
:)

klea

Ad Maiora
Ku e porosit ketu? Me sugjero nje vend ku e bejne te mire, te lutem. :)
Nqs iken per te ngrene jashte eshte nje restorant ne Paderno dugnano (duhet te ikesh me makine)
https://www.tripadvisor.it/Restaura...derno_Dugnano_Province_of_Milan_Lombardy.html
Eshte shuuume i mire dhe qualità prezzo è ottimo.Kam qene te Nobu :eek::eek:..mos shko,Nù gjithashtu ka kuzhine aziatike andej nga piazza udine maaa nuk eshte cilesia e ketij restoranti...ambineti i bukur dhe eshte cik i shtrenjte.
Nese do te hash ne shtepi i bejne shuuume te mira gati ne cdo ipper kendi japo,i bejne ne moment e mund te ordinosh edhe vassoio te madhe si te duash ti me cfare te duash .
ps:ik provoje ate restorantin qe te sygjerova se do ngelesh shume e kenaqur:):)

klea

Ad Maiora
:hidhu::hidhu:
Sushi jane te aq shume varianteve, dhe nuk eshte fare e thene qe te jete patjeter me peshk apo ushqime deti. E kam me tere mend. Madje mund te shpiken ne cdo moment edhe variante te rinj te improvizuar. Besome tek kjo pjesa. :D

6241123-Ingredients-for-temaki-sushi-sliced-carrots-celery-rice-and-a-sheet-of-nori-on-a-work-plate-Stock-Photo.jpg

cooking-sushi-rolls-nori-seaweed-sheets-rice-sumesi-large-shrimp-mayonnaise-cucumber-bamboo-mat-makisu-34064312.jpg

nori_sushi_rolls_layout.jpg

Jo vetem me oriz, por edhe me makarona.

veg-and-soba-on-nori-1.jpg

Etj etj etj etj etj ...
:)
@gurax po ty te paskemi sushi-man te shtepise ne :D....ska argument mos te gjesh zgjidhje:hidhu:

katsune

cherry blossom
Nqs iken per te ngrene jashte eshte nje restorant ne Paderno dugnano (duhet te ikesh me makine)
https://www.tripadvisor.it/Restaura...derno_Dugnano_Province_of_Milan_Lombardy.html
Eshte shuuume i mire dhe qualità prezzo è ottimo.Kam qene te Nobu :eek::eek:..mos shko,Nù gjithashtu ka kuzhine aziatike andej nga piazza udine maaa nuk eshte cilesia e ketij restoranti...ambineti i bukur dhe eshte cik i shtrenjte.
Nese do te hash ne shtepi i bejne shuuume te mira gati ne cdo ipper kendi japo,i bejne ne moment e mund te ordinosh edhe vassoio te madhe si te duash ti me cfare te duash .
ps:ik provoje ate restorantin qe te sygjerova se do ngelesh shume e kenaqur:):)

faleminderit. :) shkoj shpesh tek restoranti Nù meqenese banoj ne città studi dhe per mua eshte komode se e kam afer. pervec jappo bejne edhe kuzhine kineze dhe thailandeze qe me pelqen, dhe sic thua edhe ti ambienti eshte i bukur. nje tjeter qe nuk eshte keq eshte Famoso Fusion ne viale abruzzi qe pranojne edhe porosi nga shtepia. por do te provoj edhe kete ne paderno dugnano.

gurax

Pan ignoramus
@gurax po ty te paskemi sushi-man te shtepise ne :D....ska argument mos te gjesh zgjidhje:hidhu:
Mund te provosh heren tjeter psh edhe katsu-don, klea, nese nuk je vegjetariane. Behet me mish derri. Kete mund ta marresh kur je e uritur, ne dallim nga sushi qe eshte si nje delikatese. Por kujdes, eshte e garantuar qe ne restorant do te te shohin habitshem, sikur te jesh vizitore nga kozmosi, nese arrin te porositesh tre njera pas tjetres, sidomos kur porosine per pjaten tjeter e ben akoma pa mbaruar ate qe je duke ngrene. :D

klea

Ad Maiora
Mund te provosh heren tjeter psh edhe katsu-don, klea, nese nuk je vegjetariane. Behet me mish derri. Kete mund ta marresh kur je e uritur, ne dallim nga sushi qe eshte si nje delikatese. Por kujdes, eshte e garantuar qe ne restorant do te te shohin habitshem, sikur te jesh vizitore nga kozmosi, nese arrin te porositesh tre njera pas tjetres, sidomos kur porosine per pjaten tjeter e ben akoma pa mbaruar ate qe je duke ngrene. :D
Guri do e bej prove e do te shkruaj....
@broken_smile javes qe vjen do iki me pAtjeter te ai vendi qe me rekomandove....cfare me bere moj se qenka dhe komode :hidhu:@Dreamer je i ftuar te drekosh nqs ta ka enda per sushi....apo sje lodh keto kohe duke pastru shtepine aq sa ske shkrujt nje gjysem fjale:D

Almaa'95

Papirus rex
a mundem te nxjerr nje foto te dickaje qe do me pelqente te isha duke e ngrene? Ky persheshi me kos nuk eshte ne lartesine e duhur per ketu :/