Cfar mendoni per 'urine' njerezore?

Black_Rose

Forumium maestatis
Me ka bere gjithmone pershtypje natyra e pa ngopur njerezore. Do me thene, per tu shpjeguar me qarte, si njeriu nuk eshte asnjeher i kenaqur me ate qe ka dhe ka raste kur kjo gje shkateron ekzistencen e tij. Dua te di mendimin tuaj per kte teme mbase gjej nje pergjigje :).

Rimseb10

Valoris scriptorum
Me ka bere gjithmone pershtypje natyra e pa ngopur njerezore. Do me thene, per tu shpjeguar me qarte, si njeriu nuk eshte asnjeher i kenaqur me ate qe ka dhe ka raste kur kjo gje shkateron ekzistencen e tij. Dua te di mendimin tuaj per kte teme mbase gjej nje pergjigje :).

Ti po thua qe jemi te babzitur se kjo nuk mund te quhet thjesht pa-ngopesi. Sic dihet njeriu njihet per natyre jo te fort morale, esht e leht ta leshosh karakterin qe mbase dhe mund ta kesh per te arritur qellime a si ti quajm kto vetem per te spikatur dicka te lartesuar ne personalitetin tone. Por ti na e ke bo pak si lamsh dhe duhet te permbledhim pik per pik llojet e te pa-ngopurit

Black_Rose

Forumium maestatis
Ti po thua qe jemi te babzitur se kjo nuk mund te quhet thjesht pa-ngopesi. Sic dihet njeriu njihet per natyre jo te fort morale, esht e leht ta leshosh karakterin qe mbase dhe mund ta kesh per te arritur qellime a si ti quajm kto vetem per te spikatur dicka te lartesuar ne personalitetin tone. Por ti na e ke bo pak si lamsh dhe duhet te permbledhim pik per pik llojet e te pa-ngopurit
Ne kuptimin qe edhe kur arrin qellimet qe i ka ven vetvetes vazhdon te mos jet i kenaqur. Nuk dua te flasim per veten por ne pergjithsi, normalisht bazuar ne eksperjencat personale por jo me kot e vura tek filozofia per te mare nje pergjigje me gjithperfshirese.

Rimseb10

Valoris scriptorum
Ne kuptimin qe edhe kur arrin qellimet qe i ka ven vetvetes vazhdon te mos jet i kenaqur. Nuk dua te flasim per veten por ne pergjithsi, normalisht bazuar ne eksperjencat personale por jo me kot e vura tek filozofia per te mare nje pergjigje me gjithperfshirese.

Kjo ben pjes ne natyren njerzore esht e pa-shmangshme flasim nr shumes dhe pse nje pakic esht e till ne bot, mgjth vetvetiu truri rekomandues kompatibel I syrit qe e shtyn pergjat eksperiencave te cilat do mbyllen dhe do riperseriten sa her qe suksesi mos te ket fund per personin ne fjal. Por kshu esht bota, qenia jone dhe realiteti ska kufi. Limitizimi I perket te varferve

Universal

AnonymouS
Sepse te gjitha shkencat shoqerore, te gjitha sistemet politike, te gjitha besimet fetare, te gjitha sistemet ekonomike, siguria e mbare botes, jane derivate te ngritura mbi keta elemente te thjeshte qe sot jane bere shume "kompleks". Kompleksiteti me i madh eshte se njerezit e uritur qe duan te shuajne urine hane gjithcka qe u vihet perpara, pa e patur idene se si eshte gatuar dhe kush e ka gatuar ate ushqim. Kur komplikacionet e ushqimit te helmuar shfaqen ne shendetin e tyre, eshte shume vone per te gjetur shkaktaret e helmimit.

Black_Rose

Forumium maestatis
Sepse te gjitha shkencat shoqerore, te gjitha sistemet politike, te gjitha besimet fetare, te gjitha sistemet ekonomike, siguria e mbare botes, jane derivate te ngritura mbi keta elemente te thjeshte qe sot jane bere shume "kompleks". Kompleksiteti me i madh eshte se njerezit e uritur qe duan te shuajne urine hane gjithcka qe u vihet perpara, pa e patur idene se si eshte gatuar dhe kush e ka gatuar ate ushqim. Kur komplikacionet e ushqimit te helmuar shfaqen ne shendetin e tyre, eshte shume vone per te gjetur shkaktaret e helmimit.
Interesante, por prap nuk e pora 'PSE'-ne

-Zana-

e...Thjeshte
Kurse une Kisha idene qe kenaqemi me pak .... Titullin e temes e ke vene pak si te komplikuar, ne lidhje me cfare ke shtuar vete .... Nga titulli une e mora per tjeter uri. Lol

Black_Rose

Forumium maestatis
Kurse une Kisha idene qe kenaqemi me pak .... Titullin e temes e ke vene pak si te komplikuar, ne lidhje me cfare ke shtuar vete .... Nga titulli une e mora per tjeter uri. Lol
sa polemike qe je ti Zana :D. titullin e pata te veshtire ta vija sepse tema eshte shum e gjere. Te pakte jan ata njerez qe kenaqen me pak, dhe sa me pak te njohesh gjerat aq me pak kerkon, sa me shume iluminohesh aq me shume kerkon.

-Zana-

e...Thjeshte
Tani deshe te me vesh ne dukje se qysh e c'fare jam une , Apo te justifikosh titullin e temes me materialin te Cilat nuk perputhen bashke .... Lol

Mire eshte te njohesh shume, e te kenaqesh me pak ... Perndryshe I bie te kenaqesh per arsye te limiteve, Jo raporteve :p

Black_Rose

Forumium maestatis
Tani deshe te me vesh ne dukje se qysh e c'fare jam une , Apo te justifikosh titullin e temes me materialin te Cilat nuk perputhen bashke .... Lol

Mire eshte te njohesh shume, e te kenaqeshme pak ... Perdryshe I bie te kenaqesh per arsye te limiteve :p
Nuk po justifikoj asgje, ne qoftese mendon se nuk perputhet me trego arsyen, nuk kam faj un cfar indukton titulli ne te tjeret :D

-Zana-

e...Thjeshte
Ah u sqaruam - ne lidhje me temen & titullin ( Jo me Ty ) me jep te kuptoj qe s'ja ke idene se cfare ke Perzier :p

Black_Rose

Forumium maestatis
Ok po pranoj mendimin tend Zana meqenese nuk me pelqen qe te dukem mendjemadhe dhe meqense e urrej mendjemadhesine. Por do te them per here te fundit dicka dhe nuk do gricem me me ty se e paske si metode per te treguar 'supremacine tende mendore' : fakti qe ti se kupton sdo te thote qe un se kam kuptuar!

-Zana-

e...Thjeshte
Po ti sapo e pranove vete me lart - arsyen pse e pate te veshtire me titullin.... ( Madje me vure personalisht edhe nje epitet ... Jashte teme ) e pikerisht une thjeshte kapa lidhjen mes titullit dhe materialit - te Cilat nuk perputhen bashke ....ska te beje fare me mendjemadhesine Apo supremacine- kot sa komplikoheni me veten tuaj pa lidhje. Lol

Gjithe te mirat .

Last edited:

Black_Rose

Forumium maestatis
@-Zana- , ne qoftese nuk e shikon eshte ne thonjza fjala 'urine' dhe me poshte sqarohet natyren e pa ngopur njerezore, dmth qe nuk ngopet(kenaqet, soddisfazione, satisfaction) nuk shikoj ku qendron mosperputhja prandaj tu luta te me jepje argumenta jo thjesht mendimin tend qe nuk perputhen. Thash qe e pata te veshtire ta vendosja por nuk pranova gje arsye :O. Gjithsesi nuk doja te krijoja debate, doja thjesht mendime.
P.S. : fakti qe ve 'LOL' ne fund te cdo fjalie qe shkruan tregon mendjemadhesine tende, ja shif ci thashe ,i'm the one, and so on...

-Zana-

e...Thjeshte
Me uri njerezore une kuptoj k'te!!! Se cfare ve une ne fund te fjalise , s'te marr leje Ty ... Nese te Ben Ty te ndihesh low ,is ur prb not mine ...and that's obviously cox u r confused & dazzle...lol

hungry-child_pic.png

Rimseb10

Valoris scriptorum
Uria esht mangesi natyrore kur ska dihet qe esht e pamundur kshuqe pse stermundoheni ti jepni shume deformime fjalis.

Lisa

Moderator
Anëtar i Shtabit
'Uria njerezore' .perfshin shume dimensione !
Ke uri per te bere nje karrier te sukseshme ,e mbase te arrish deri aty do duhet te shkelesh mbi shume vende njerez ide parime ....
Ka uri hakmarrje e cila eshte e paparashikueshme cfare arrin te beje ,pa marre parasysh anje lloj pasoje !
Uri per te qen 'vetvetja ,me besoni lufta mbi veten tone eshte lufte e forte e ashper e dhimbshme !!

Almaa'95

Papirus rex
Urine njerzore une e shoh si dicka duale, pozitivo negative. Pik se pari te ben me ambicioz & me kerkues ndaj vetes dhe kjo eshte dicka e mire.
Por nga ana tjeter, ekziston dhe ai fakti shemtuar qe duke dashur gjithmone dicka "me teper" arrine ne piken qe nuk e sheh dhe nuk ja di kuptimin asaj qe vertet ke(der ne momentin qe ndoshta ndodh ta humbasesh dhe ate, ne perpjekje e siper)

E bukur tema, dhe gjuhesisht fakti qe urine e ke bere ne thonjeza tregon qe sflitet per kuptimin e saj te pare, buken.. Aq dine,aq thone :)