C'eshte Ikja, nese nuk ka kthim...

marko

Primus registratum
Re: C'eshte Ikja, nese nuk ka kthim...

ec e ja shkoi kjo pun o ti qershie.
Si thojn kto amerikonet.
Nese e do dike, lere te lire te iki,
Po tu kthye, mbaje fort pergjithmone.
Me verte qe largesia te ben te shohesh ane te karakterit qe kur je prane nuk i ve re, ose nuk i vlereson sa duhet.

shkrimi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga qershia:
[qb]NESE NUK DO TE KISHTE IKJE NUK DO TE KISHTE AS ARDHJE[/qb]
Ikja dhe kthimi jane nje ...per me shume cka ne te vertete eshte IKJA?!... rrjedhe e natyrshme apo jo ? tek e fundit jeta eshte proces ikanak ...

te gjitha te mirat ,Qer-shi /pf/images/graemlins/smile.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga enderr e njomet:
[qb]
Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb]Kur ika nuk e kuptova se do vdisja. Kur u ktheva e kuptova se kisha vdekur...[/qb]
Nuk ke vdekur akoma... perkundrazi... ke rifilluar jeten.[/qb]
Fizikisht? Jo shpirterisht...

qershia

Primus registratum

Fillimisht postuar nga shkrimi:
[qb]

te gjitha te mirat ,Qer-shi /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
ku po iken?
shoh supet e tu tek u derdhen ikjet dhe duart e shtrira t'miat tek presin ardhjet...

ik , ik po vec nje germe tenden ma ler ta lexoj n`prillin e eger...

enderr e njomet

Primus registratum

[qb]
[qb]
[qb]Kur ika nuk e kuptova se do vdisja. Kur u ktheva e kuptova se kisha vdekur...[/qb]
Nuk ke vdekur akoma... perkundrazi... ke rifilluar jeten.[/qb]
Fizikisht? Jo shpirterisht...[/qb]
Nese e mendon si vdekje, do e trajtosh si te tille dhe e tille do mbetet per jete, tamam si ish e dashura ime ne Boston...

^SHIU^

Primus registratum

Fillimisht postuar nga qershia:
[qb]^SHIU^

nese ti i mallkon nje here ikjet une i mallkoj tere jeten, po ja qe nganjehere them qe (me karar ama)te provojme dhe tu ikim te dashurve tane,ose te na ikin dashurit, largesia ndonjehere te jep pergjigje te cilat nuk mund te gjenden ne ate rreze veshtrimi qe te fal e qenura prane dikujt.[/qb]
kete lloj ikje qe thua ti nuk eshte ikje pa kthim sepse ti flet per nje ikje te perkohshme per tu kthyer pergjigje disa pyetjeve eshte thjesht nje meditim ne vetmi dhe jo ikje pa kthim...

Guest

Nuk mund te them qe une vete jetoj tamam me te tashmen dhe se largimi me le indiferente, por dicka ne fjalet e tua me le pershtypjen qe me braktisjen e se shkuares ti Shiu ke adoptuar nje qendrim pesimist per te ardhmen. Mos me keqkupto por jam e mendimit qe there is more to life than just memories.

-------------------
Kur te tjeret jetojne per vete dhe ti per ta
Pikerisht atehere dekorohesh "Budalla"

^SHIU^

Primus registratum

nuk eshte se jam pesimist per te ardhmen jam thjesht realist dhe nuk eshte faji im nese realiteti eshte pesimist...

AnaBlue

Forumium maestatis

[qb]Nese e mendon si vdekje, do e trajtosh si te tille dhe e tille do mbetet per jete, tamam si ish e dashura ime ne Boston...[/qb]
E trajton apo e ndjen? Une e ndjeje si vdekje... kush ka fuqine shpirterore ta trajtoje eshte me fat. /pf/images/graemlins/smile.gif

durrsakja

Primus registratum

Lexova diku sot;
"Cdo dalje te drejton ne nje hyrje te re"

...per mua dhe vdekja eshte ikje per te arritur diku..

shkrimi

Forumium praecox

C'eshtja e ikjes,ose misteriziteti i ikjes (ne te gjitha kahjet) na vie si hije mbi shpatullat tona te lodhura te perdishmerise ...

andaj ka dicka te mistershme ne jeten , tone apo ne pjesen e saj qe quhet IKJE... ne ikim sepse mendojme se kemi te drjejte te bejme ate,ikim sepse e vemi veten para nje sfide e cila na kerkon nje tjeter faktore (kohe)per nje qellim apo jo ?!

... o Zot. vetem te mos jemi te detyruar te ikim ,sepse atehere Ikja (misterioziteti i
ikjes) pjell vetem tmerre ... dhe dhembje ...

p.s,
mu kujtua ikja biblike e popullit te kosoves

te gjitha te mirat njerez te mire

Guest

Fillimisht postuar nga ^SHIU^:
[qb]nuk eshte se jam pesimist per te ardhmen jam thjesht realist dhe nuk eshte faji im nese realiteti eshte pesimist...[/qb]
Shiu, realitetit koloritin dhe dritehijet ja japim ne qe e jetojme dhe te them qe je pesimist pasi me duket se e ke leshuar veten te besosh se te pakten ne kete aspekt te jetes freret e kontrollit te kane shkare nga duart. Me fal te te bej nje pyetje (nese ndjehesh me rehat mu pergjigj ne MP), sa vjec je?

Keep smiling
------------------
Kur te tjeret jetojne per vete e ti per ta
Pikerisht atehere dekorohesh "Budalla"

disku

UNI

Fillimisht postuar nga eminem_d12:
[qb]Ikja eshte nje lamtumir,
kthimi ska me kuptim![/qb]
ikja mund te jete edhe nje mirupafshim...ne kete rast kthimi merr kuptim shume te madh

^SHIU^

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bar-ishte:
[qb]
Fillimisht postuar nga ^SHIU^:
[qb]nuk eshte se jam pesimist per te ardhmen jam thjesht realist dhe nuk eshte faji im nese realiteti eshte pesimist...[/qb]
Shiu, realitetit koloritin dhe dritehijet ja japim ne qe e jetojme dhe te them qe je pesimist pasi me duket se e ke leshuar veten te besosh se te pakten ne kete aspekt te jetes freret e kontrollit te kane shkare nga duart. Me fal te te bej nje pyetje (nese ndjehesh me rehat mu pergjigj ne MP), sa vjec je?

Keep smiling
------------------
Kur te tjeret jetojne per vete e ti per ta
Pikerisht atehere dekorohesh "Budalla"[/qb]
ke te drejte ne i japim jetes dritehijet dhe koloritin por ama nuk i ndryshojme dot formen e pamjen.Ne jete disa jane "piktore" te mire e mbulojne pamjen pesimiste me ngjyra optimizmi ndersa te tjere jane "piktore" te keqinj nuk mund ta mbulojne dot , e lene ashtu bardhe e zi...

Guest

Cdo lloj piktori me pak praktike e arrin perkryerjen, megjithese arti nuk me duket nje analog i mire i temes qe po trajtojme pasi ne te nuk ekzistojne kufij konvencjonale per forme, ngjyre apo tonalitete. Shpesh here extreme abstraksjonesh te ketyre parametrave kane rezultuar ne kryevepra, por jeta eshte realitet. Afer mendjes qe tani thua me vete "Nga e thena ne te bere eshte ne mes nje det i tere" dhe eshte normale, e themi te tere. Sidoqofte oreksi vjen duke ngrene dhe me le pershtypjen se tek ti ekziston nje vater e ngrohte ku optimizmi mund te ngreje krye kendshem.
----------------
P.S.Lexo MP.

Admir

Forumium maestatis

Nuk e imagjinoj se si kjo teme mund te klasifikohet ne nje dimension Filozofik. :confused:

shkrimi

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Admir:
[qb]Nuk e imagjinoj se si kjo teme mund te klasifikohet ne nje dimension Filozofik. :confused: [/qb]
Qeshtja e imagjinates eshte mesele ne vehte ,por preambula e adresimit te temave te tilla tek hapesira filozofike sikur na heq dilemat per postim te drjejte .Natyrishte ju mund te keni nje dimension tjeter te klasifikimit, sepse fundja , ekziston me shume se nje dimesion i te shprehurit te lire te mendimit

^SHIU^

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bar-ishte:
[qb]Cdo lloj piktori me pak praktike e arrin perkryerjen, megjithese arti nuk me duket nje analog i mire i temes qe po trajtojme pasi ne te nuk ekzistojne kufij konvencjonale per forme, ngjyre apo tonalitete. Shpesh here extreme abstraksjonesh te ketyre parametrave kane rezultuar ne kryevepra, por jeta eshte realitet. Afer mendjes qe tani thua me vete "Nga e thena ne te bere eshte ne mes nje det i tere" dhe eshte normale, e themi te tere. Sidoqofte oreksi vjen duke ngrene dhe me le pershtypjen se tek ti ekziston nje vater e ngrohte ku optimizmi mund te ngreje krye kendshem.
----------------
P.S.Lexo MP.[/qb]
te jesh pesimist nuk do te thote mos e jetosh jeten tende,un e jetoj jeten time me optimizem po ama a e jeton jeta(realiteti) vetveten me optimizem???
nuk besoj...