YEAH! Me ne fund dikush qe ka njohuriFillimisht postuar nga IAN:
[qb] Give me the sword of justice, show me the hate to put it through!
KENSHIN, SAMURAI VAGABONDO (RUROUNI KENSHIN)
[/qb]
Fiocchi di cottone per Zhannet. Titulli i filmitFillimisht postuar nga Prof. Doc. TEO:
[qb] Ore kush me ndihmon pak me titullin e ketij filmit Vizatimor. E jepte ose italia 1 ose Canale 5 dhe ishte per nje cun me floke te zeza qe pastronte oxhaqet e shtepive. Ai cuni ishte skllav me duket se kush e kishte. Por sigla e fillimit ishte qe ishte ky ne tarace te nje pallati dhe shihte qiellin e kaltert me ca re dhe s'e di mire nqs e kendonte Christina D'avena apo jo. Titulli i kenges ka ose fjalen "nuvole" ose "neve" ne mes. [/qb]
----------------------------------Fillimisht postuar nga loren^:
[qb] Komplimentet e mia per Inisiatoren e temes dhe per TEO-n qe ka bere nje liste te hollesishme te " i cartooni-animati" me te bukur ne historine e Tv italian, do te thoja.Me emocionove me gjithe ata tituj filmash!.S mbaj mend te kete qene ndonje qe s kam pare.Nder te paret qe kam pare do permendja Georgie e Conan.Dikur mbaj mend ti jepte njeri pas tjetrit. .Gjithsesi do permendja nja 2-3 qe ka harruar ti permende.Psh ka qene edhe "Un po di magia per Terry e Maggie","Dolce SandyBell".Te preferuar e mij kane qene"Piccoli problemi di cuore"(mos i tregoni kujt nje sekret,qaja gjithmone kur shihja ate film)dhe Lupin qe e shihja cdo dite ndersa haja dreke pasi kthehesha nga shkolla(ora 13:30)
Per nje gje cuditem:ndoshta me ka shpetuar po s me ra ne sy te permendej Braccio Di Ferro.Hata fare edhe ai!!
Po teatrin e kukllave qe jepej cdo dite te diele ne oren 10:10(pas emisionite te lajmeve) e mbani mend?????Aventurat e Fatbardh Pikaloshit,Ditelindja e Pinokut,e sa e sa te tjera qe si mbaj me mend
Po ate kengen:
O lejlek sqep-kallam
neser mbrema je i ftuar
se bardhoshja ka ditelindjen
he pra fol:
a je i gezuar???
Apo ajo tjetra:Ti pastro,une bej pis se ke diten e pastertise!! /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Jemi Dakort deri tek "Manga me pare ishte nje shfaqje me kukulla vetem per femra, ", Me pas me zhvillim e teknologjise kaloi ne nje industri komerciale te vertete. Mangat apo Fumetti ne italisht ishin perralla te ilustruara me vizatime, te cilat me pas u hodhen ne tregun komercial si animation"Anime vjen nga anglishtja, ne japonisht kane tjeter shprehje." Ndryshimi midis Animes dhe kartonit u be me 1987. U pa se Animet japoneze kishin shpeshhere subjekte te forta psikologjike te cilet nuk mund ti jepeshin cdo moshe. Keshtu mqs, te cmendurit e mangave dhe animeve (si puna ime), po protestonin per censurimet e jashtezakonshme qe u beheshin ketyre veprave u arrit nje marrveshje midis Dic dhe shtepise prodhuese me te madhe te asaj kohe japoneze , se ciles per momentin s'po ia kujtoj dot emrin per ndarjen e mesiperme. Me teper ka te beje me moshen se sa me menyren se si prodhohen. Marmalate Boy, sic e ka perkthyer dhe censuruar mediaset Piccoli problemi di cuore, i jane shkeputur rreth 7 seri, pasi filmi vazhdonte dhe Miki me Jurin dilnin sikur ishin moter e vella. Cili stacion do ta quante moralisht te lejueshme te trasmentonte nje film te tille, pale pastaj tua servirte moshave nen 15 vjec. Keshtu qe me gjithe respektin di se per cfare po flas /pf/images/graemlins/tongue.gifFillimisht postuar nga 'Neo':
[qb] Silever 'jomendjemadhi' fjala 'anime' eshte vetem versioni japonez i fjales tjeter 'kartona' dhe nuk eshte aspak ashtu si na thua ti: Animet japoneze kane te pakten 40 vjet qe jane krijuar dhe atehere me sa di une nuk ka pasur teknologji dixhitale. Manga me pare ishte nje shfaqje me kukulla vetem per femra, por qe me pas hyri ne industrine e filmit vizatimor dhe mori emrin e vecante japonez Anime-manga. Sa per info keto e /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
e kam une videokasete, po deshe ta postoj , cmq eshte me verte shume i bukur, une e kam pas pare deri para 2 vjetesh..Fillimisht postuar nga 'Neo':
[qb] Nje nga kartonat e mij te preferuar ka qene "I Cavalieri Dello Zodiaco" (po te kem mundesi dhe sot e shoh /pf/images/graemlins/smile.gif )
I preferuari sigurisht ishte Pegasus :
Por dhe te tjeret nuk ishin me pak interesante.
Lady Isabell.
[/qb]