Cameria

B

briiigi

Guest
Re: Cameria

une jam dakort me ty!! Po nga kush duhet ta presim zgjidhjen?? Nga politikanet tane? nga zoti? apo ... ??? :confused:

DEUS_MORTEM_EST

Primus registratum

çfare jane keta anti shqiptare si puna e komisarit memo dhe iriqit. apo mos te them anti-shqiptar po thjesht TRUTHARE qe bien pre e propogandes te pambarueshme greke per ta fundosur edhe me shume Shqiperine. nuk e kuptoni qe gjithe ideja e humbjes se Çamerise mundohet te indoktrinohet te ne ana e atyre SADISTIC MOTHERFUCKING BITCHES (GREEKS) qe kane punuar historikisht per ta zhdukur popullin Shqiptar. ata na bejne ne te mendojme se çeshtja çame eshte e vdekur duke harruar se ne 2002 kjo çeshtje u hap edhe ne parlamentin amerikan po sigurisht KURVAT GREKE (dıplomatet) u mbrojten duke thene se Shqiperia e ngre kete teme si pasoje e ambicjeve mbi formimin e "Shqiperise se madhe" dhe jo si teme humanitare. ZGJOHUNI O NJEREZ. GREKET E QELBUR NA KANE PUSHTUAR. gjithe ekonomia ke rene ne duart greke. gjithe qarkullimi i pareve behet nga bankat greke mu ne mes te Shqiperise duke u perkrahur edhe nga p...rropshi i qeverise Shqiptare Fatos Nano. bejne te pamunduren qe te mos hapet asnje fabrike ne shqiperi ne menyre qe shqiptaret e shkrete te shkojne te punojne per dy pare te ndyra ne greqi. pastaj i bejne te pamunduren qe shqiptaret atje te mos kthehen ne shqipewri ne menyre qe paret qe harrxhojne ti prishin po ne greqi. mos te themi per politikat asfiksuese mbi asimilimin e çdo shqip folesi.
sa per ate TURINGUNun ne qofte se e ndjen veten grek te shkoj ne Greqi me ata bastardet e tjere se SHQIPERIA ESHTE E SHQIPETARVE. (e gjithe shqiperia etnike). nuk kemi pasur ndonjehere nevoje per tju asimiluar juve ne se nuk jemi njerez te ulet si greket. por ju pritem si mos me mire ne kohe te zogut duke ju dhene toke per te jetuar e per te punuar dhe ça fituam. kur jep gishtin te marrin doren. po çfare pritet nga greket ne fund te fundit. nejse se qenka bere vone... po iki tani... do vij prape edhe pres prej ketyre ANTI-SHQIPTAREVE pergjigje.
HEIL ATMAN. ti po qe na ke nderu vllai.

XHAMADANİ VIJA VIJA
ESHTE KOSOVA, ESHTE ÇAMERIA
RREH SI ZEMER ÇIFTELIA
O SA E MADHE ESHTE SHQIPERIA

jim_albanian_morrison

Primus registratum

Fillimisht postuar nga briiigi:
[qb] une jam dakort me ty!! Po nga kush duhet ta presim zgjidhjen?? Nga politikanet tane? nga zoti? apo ... ??? :confused: [/qb]
mjafton qe ne vazhdojme dhe e quajme padrejtesi do te vij dikush ta ver ne vend.

nela_kristi

Primus registratum

doja te shtoja dicka ne fillim qe shqiperia ka afat deri ne 2005 te "kerkoj" tokat dhe nqs se ben deri atehere keto shtepi,prona apo toka do quhen greke.e keqja eshte se nqs nje cam me pashaporte shqiptare hskon dhe ekrkon shtepine dhe pasurin e tij aty burgoset nga autoritetet greke ndersa nqs ky cam ka pasaporte amerikane e merr shtepine me lehtesi.une jam came vete dhe dua tiu them qe sa here takoj gjysherit e mij e vetjma gje dhe te vetmet histori qe degjoj nga ata jane per vendin ku jane lindur, rritur e martuar.kujtojne se si ishin ushtare te grekut (rrezikuan jeten per ta) dhe se si ne u torturuan dhe ne 44-en u derguan me dhune duke iu marre cdo pasuri ne kufijte shqiptare...me mendimin se do ktheheshin perseri(sepse aty qe endi i tyre, toka e tyre jeta e tyre) lane cdo gje aty e shume gjera prap i prishen per te mos rene ne duar te grekeve.gjyshi im ka shkuar aty tek ish shpia e tij tek e cila jetonte nej vllah grek i ardhur nga nje vend qe as vet se di...dhe ne shtepine e jetonte dikush tjeter..aty ku ai qe lindur rritur e martuar nuk kishte te drejte te jetonte me sepse nje dikush zoti e di se nga kishte ardhe e kishte vjedhe "shtepine" tij.dhe gjithe pasurine e tij(sepse sic e dini cameria kishte shume florinj) e kishte marre ai dhe gjyshi im sguxonte te thoshte dot ndonej fjale kundra tyre sepse e fusnin direkt ne burg.ndersa gjyshrit e tjere se kane pasur kete mundesi,te kthehen te shikojne dhe nje ehre shtepine e tyre..e gjyshi im skerkon vetem demshperblim sepse dhimblet per 60 vjet me radhe si shuan asnje shume lekesh por vetem marrja e shtepise se tij e prones se tij..ata i vodhen gjithe jeten atij.akoma dhe sot ezene te qarat kur me flet per vendin e tij ai dhe gjyshja ime.kur isha e vogel me dukeshin si perralla por tani e kuptoj se sjane te tille dhe une po vuaj vuajtjen e tyre...sepse sa here i shikoj ne sy shikoj dhimbjen e tyre..prandj mos me thoni se kjo eshte ceshtje e humbur.si mund ta le une te mbetet nje ceshtje e tille kur une vet jam came pavaresisht se skam lindur e rritur aty kam ate kulture e ato zakone...mos harroni se ku i keni rrenjet se po harruam se ku i kemi rrenjet atehere ne si popull kemi per tu aasimiluar i githi dhe jo vetem pjesa jugore por gjtihe shqiperia...

Baton84

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga kristina13:
[qb] doja te shtoja dicka ne fillim qe shqiperia ka afat deri ne 2005 te "kerkoj" tokat dhe nqs se ben deri atehere keto shtepi,prona apo toka do quhen greke.e keqja eshte se nqs nje cam me pashaporte shqiptare hskon dhe ekrkon shtepine dhe pasurin e tij aty burgoset nga autoritetet greke ndersa nqs ky cam ka pasaporte amerikane e merr shtepine me lehtesi.une jam came vete dhe dua tiu them qe sa here takoj gjysherit e mij e vetjma gje dhe te vetmet histori qe degjoj nga ata jane per vendin ku jane lindur, rritur e martuar.kujtojne se si ishin ushtare te grekut (rrezikuan jeten per ta) dhe se si ne u torturuan dhe ne 44-en u derguan me dhune duke iu marre cdo pasuri ne kufijte shqiptare...me mendimin se do ktheheshin perseri(sepse aty qe endi i tyre, toka e tyre jeta e tyre) lane cdo gje aty e shume gjera prap i prishen per te mos rene ne duar te grekeve.gjyshi im ka shkuar aty tek ish shpia e tij tek e cila jetonte nej vllah grek i ardhur nga nje vend qe as vet se di...dhe ne shtepine e jetonte dikush tjeter..aty ku ai qe lindur rritur e martuar nuk kishte te drejte te jetonte me sepse nje dikush zoti e di se nga kishte ardhe e kishte vjedhe "shtepine" tij.dhe gjithe pasurine e tij(sepse sic e dini cameria kishte shume florinj) e kishte marre ai dhe gjyshi im sguxonte te thoshte dot ndonej fjale kundra tyre sepse e fusnin direkt ne burg.ndersa gjyshrit e tjere se kane pasur kete mundesi,te kthehen te shikojne dhe nje ehre shtepine e tyre..e gjyshi im skerkon vetem demshperblim sepse dhimblet per 60 vjet me radhe si shuan asnje shume lekesh por vetem marrja e shtepise se tij e prones se tij..ata i vodhen gjithe jeten atij.akoma dhe sot ezene te qarat kur me flet per vendin e tij ai dhe gjyshja ime.kur isha e vogel me dukeshin si perralla por tani e kuptoj se sjane te tille dhe une po vuaj vuajtjen e tyre...sepse sa here i shikoj ne sy shikoj dhimbjen e tyre..prandj mos me thoni se kjo eshte ceshtje e humbur.si mund ta le une te mbetet nje ceshtje e tille kur une vet jam came pavaresisht se skam lindur e rritur aty kam ate kulture e ato zakone...mos harroni se ku i keni rrenjet se po harruam se ku i kemi rrenjet atehere ne si popull kemi per tu aasimiluar i githi dhe jo vetem pjesa jugore por gjtihe shqiperia... [/qb]
Kristina13

Pik se pari shpresoi shume per ty, per babin tend dhe per gjyshin tend, qe te realizohen aspiratat tona, qe te bashkohen shqiptaret, ashtu siç don populli.

Une mendoi, se do te vij koha, kur shqiptaret do te kerkoi ate qe duan... Tani per tani, shqiptaret as vete nuk din, se çka duan.

Kristina13
Une kam nje pyetje, se kush ka thene, qe çamet kan vetem kohe deri 2005 per te kerkuar tokat e tyre. Une mendoi, se sa te jene te gjalle ata, do te mund te kerkoin çka duan.

Edhe judet sot akoma kerkoin demshperblim per ate, çka benen gjermanet ndaj judeve...

Une mendoi, se forca e ben kete bote te drejte. Ata, te cilet kan force, ata kan te drejte te flasin. Ky eshte fakt. Edhe ne duhet te behem si nje grusht, dhe te kerkoim te drejtat tona...

gjithe te mirat

nik nika

Primus registratum

CAMERIA NUK DO HARROHET DERISA KEMBE CAMI DO EKZISTOJE NE TOKE.ATA QE DUAN TA HARROJNE NUK JANE VECSE FUNDERRINA TE KOMBIT SHQIPTAR.
BY THE WAY,
DEPUTETE EUROPIANE KANE NGRITUR KETO DITE KETE CESHTJE NE PARLAMENTIN EVROPIAN JO VETEM PER TE DREJTAT E CAMEVE MUSLIMANE NE SHQIPERIPER KTHIM NE TROJET E TYRE DHE PRONESIM POR NUK KANE HARRUAR DHE TE DREJTAT E CAMEVE OTHODOKS PER SHKOLLIM DHE RUAJTJE E GJUES SHQIPE DUKE THEKSUAR SE MARREDHENIET SHQIPTARO GREKE KURRE NUK DO JENE NE NIVELIN E DUHUR NESE MINORITETET NUK DO TE TRJTOHEN NJESOJ JO VETEM NGA SHQIPERIA POR DHE NGA GREQIA QE NE DUKJE ESHTE VEND DEMOKRATIK.PO KESHTU PARLAMENTI SHQIPTAR NUK KA RRUGE TJETER PO TA NGRIJE KETE PROBLEM NE NIVELIN E DUHUR FALE KETYRE ZHVILLIMEVE TE FUNDIT.

FALENDEROJ NGA ZEMRA DEPUTETET NACIONALIST SHQIPTAR ME NE KRYE SHPETIM RROQIN DHE PRESIDENTIN ALFRED MOISIU QE PO JAPIN KONTRIBUTIN MAKSIMAL PER ZGJIDJEN E CESHTJES CAME.

gentilushi

Primus registratum

CAMERIA ESHTE E JONA HERET A VONE.NEQOFTE SE GREQIA NUK KTHEN TOKAT E SHQIPTAREVE NE VERI TE SAJ ATEHERE GERRIC B.... NGA BASHKIMI EUROPIAN.KESHTU ME KA THENE NJE PROFESOR I BALLKANISTIKES KETU NE UNIVERSITETIN TIM NE VARSHAVE.AI NGA TE GJITHE KOMBET BALLKANASE PELQEN VETEM SHQIPTARET MADJE I DO, NDERSA GREKERIT I URREN NE KULM DHE ME KA THENE QE SA HERE TE KETE MUNDESI DO TE PERPIQET ME AQ SA KA MUNDESI TE INFLUENCOJE NE QARQET AKADEMIKE TE EUROPES PER CESHTJEN E CAMEVE DHE GJITHASHTU PER PAVARESINE E KOSOVES.ME KA PERMENDUR GJERA QE UNE SI DIJA SE CFARE KANE BERE GREKERIT NE KANCELARITE EUROPIANE NE 1913 QE SHUME PAK SHQIPTARE I DINE ( GJERA ME TE HOLLESISHME PER KETO MUND TE LEXONI LIBRIN E EDHIT DURHAM "BRENGA E BALLKANIT:SHQIPERIA DHE SHQIPTARET ).KA BILE SHUME SHPRESA TE MEDHAJA.

KESHTU QE AI QE HUMB SHPRESAT DHE DOREZOHET ESHTE NJE SHPIRT I VDEKUR

"NE QOFTE SE NUK JAM UNE PER VETEN TIME?"
"ATEHERE KUSH DO TE JETE PER MUA?"
"NE QOFTE SE JO TANI?"
"ATEHERE KUR?"
MISHNAH ABOT-QUOTE

Baton84

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga gl29192:
[qb] ME KA PERMENDUR GJERA QE UNE SI DIJA SE CFARE KANE BERE GREKERIT NE KANCELARITE EUROPIANE NE 1913 QE SHUME PAK SHQIPTARE I DINE ( GJERA ME TE HOLLESISHME PER KETO MUND TE LEXONI LIBRIN E EDHIT DURHAM "BRENGA E BALLKANIT:SHQIPERIA DHE SHQIPTARET ).KA BILE SHUME SHPRESA TE MEDHAJA.[/qb]
GL, ku mund ta blej une kete liber? A mund ta porosis dikund ???

gentilushi

Primus registratum

Baton kete liber mund ta gjesh neper librari ne Shqiperi.Une e di qe eshte nje perkthim shqip por me siguri duhet te jete patjeter neper librarite ne Tirane,sepse eshte libri me i drejte dhe me pa HILE per shqiptaret.Tregon tamam te verteten e viteve te pavaresise,dredhite greke e serbe dhe keto ngjarje jane te perjetuara nga AUTORJA mikja e perjetshme e shqiptareve EDHIT DURHAM (angleze) e cila kishte ardhur per pushime ne plazhet shqiptare per shkak te semundjes se reumatizmit qe kishte.Beri nje udhetim si BAJRONI duke filluar nga jugu i Shqiperise:Janina,Tepelena,Korca duke vazhduar me Shqiperine e Mesme Kosoven e deri ne Shkoder,Ulqin e Tivar ne kohen e luftes per shkeputjen e ketyre tokave.Nuk eshte liber si shumica e atyre qe flasin,tregojne,shpifin dhe shkruajne gjera per Shqiperine pa e pare asnjehere.Kete liber duhen te lexojne te gjithe "ATA" te huaj qe lexojne shkrime e propagande serbe,greke apo anti-shqipetare.Eshte tamam historia qe mundohen ta hedhin poshte "antishqiptaret" dhe sigurisht ajo histori qe dime e pranojme vete ne.

Ju pershendes me mall nga larg
Genti

Ashtu dhe zemra ime
Me le ketu tek jam mua
Vjen me vrap e me deshire
Aty nder viset e tua.

balforum

Primus registratum

fillimisht postuar nga cicero:
GJERA ME TE HOLLESISHME PER KETO MUND TE LEXONI LIBRIN E EDHIT DURHAM "BRENGA E BALLKANIT:SHQIPERIA DHE SHQIPTARET ).KA BILE SHUME SHPRESA TE MEDHAJA.

Mire ne shqipetaret e dime shume mire historine tone ,po ne anglisht ku mund ta gjejme librin qe te ndricojme ndonje evropian qe nuk ka idene fare se cfare i eshte punuar mbrapa shpine shqipetareve.

gentilushi

Primus registratum

po ma ha mendja se neper bibliotekat e kryeqyetetve evropiane duhet te jete patjeter.ne ato te medhajat e kam llafin.ose mund te shikoni ne internet ku mund te gjendet
pershendetje

Erind

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga atman:
[qb] Problemi çam ka egzistuar dhe ka per te egzistuar derisa te marre rrugen e zgjidhjes, e jo thjesht duke iu dhene apo njohur pronesite. Ato toka jane pjese e Shqiperise dhe vendimet e padrejta te Londres nuk kemi perse i pranojme. Ishin vendime zyrtare, per koniukture qe u zbatuan ne dem te nje populli dhe ky popull eshte ai shqiptar, pavaresisht emertimeve krahinore. Mos harrojme se çamet nuk ishin thjesht shqiptare me fe myslimane, nje pjese e mire e tyre ishin edhe ortodokse. Dhe shume fshatra sot ne ato zona jane shqiptare edhe pse u bene shpernguljet masive te çameve myslimane. Mbeten ata ortodokse te cilet jane e ndodhen ende nen nje presion te madh te shovinizmit grek e te megaloidese.
Kam njohur dike ne Follorine, (s'ka te beje me çamerine por evidencon faktin) pra ky person sot eshte nje nga me te pasurit e qytetit. Dhe ne bisede me te me tha qe ne origjine eshte shqiptar dhe fliste nje shqipe mjaft te bukur. Ishte nje bisede ne rreth shume te ngushte dhe ky person pohoi gjithçka sa eshte bere kunder popullsise me kombesi shqiptare. Nga persekutimi nuk jane perjashtuar as edhe ata me besim ortodoks. Ndersa flisnim e shoqja pohoi qe edhe ajo ishte shqiptare dhe i vinte keq qe nuk e kishte mesuar gjuhen shqipe kur i thoshin gjysherit. - U kam zili, - tha, - qe flisni ne gjuhen shqipe. Edhe pse s'kuptoj, ndjej emocion kur u degjoj qe bisedoni shqip.
Mos harroni ne Greqi jane me shume se nje milion shqiptaret. Biles Athina eshte e rrethuar me fshatra arvanitase. Edhe nga ato ane kam te njohur dhe e flasin shqipen, natyrisht arkaike, por rendesi ka qe ne thellesi te tyre nuk eshte ç'rrenjosur ndjenja nacionale. Atehere si mund te harrojme gjithe keto padrejtesi?
Persa u perket shqiptareve qe ndrrojne emrin dhe i pershtaten koniuktures greke, jam i bindur qe ne shumice nuk ndjehen te kenaqur nga kjo gje, perkundrazi te persekutuar. Ne nuk duhet te minimizojme kerkesat tona, logjikisht duhet te ndezim idene e rikthimit te tokave. Pse nuk shikoni se ç'bejne perkrahesit e megaloidese qe kerkojne edhe Korçen e Gjirokastren? Ata e dine shume mire qe s'kane asnje pellembe toke greke brenda kufijve tone dhe çirren e ulurijne, ne kemi gjithe veriun e Greqise deri ne malet e Pindit dhe gjirin e Artes dhe mbyllim gojen. Jo, une nuk jam dakort keshtu. Mbetem i mendimit qe duhet kerkuar ajo qe na takon dhe duhen injoruar sa me shume shovinistet greke. Nje nga menyrat, veç te tjerave eshte edhe rikthimi i historise ne vend. [/qb]
Eshte hera pare qe i bashkangjitem mendimit tend!
Me pelqeu analiza!

Erind

Forumium maestatis

Nese doni te dini dicka me teper lidhur viteve te eksodit te madh cam, arkivi i shtetit ka permbledhur ne nje liber, te gjithe korrespondecen nga viti 1912 deri ne 1939 midis shtetit te atehersehm Shqiptar, Camerise dhe shteteve te konferences. Aty mund te shikoni, se si u luajt, me fatin e nje populli.

altinzaka

Primus registratum

Para dy diteve axhensia e lajve ANSA shkruajti nje artikull mbi protestat e popullsise shqipetare nga CAMERIA,dhe mbi mbajtjen e ligjit te luftes ne fuqi nga pala greke,kjo do te thote qe stampa europiane po njhet mire me kete problem,me pislliqet qe po bene greqia antare e B.E.mendimi ime eshte qe keto protesta te zhvillohen me shpesh,qe bota te njihet me mire. :wave:

Goool

Primus registratum

Cameria, nga tokat me te bukura dhe m pjellore qe i eshte grabitur Shqiperise nene. Dikur pashe nje fotografi ne nje kalendar te vitit 2003. Fotogarafia ishte marre nga qyteti i Arpices, nga ku e ka prejardhjen edhe im ate. Edhe pse nuk kam qene ndonjehere ne Greqi kam mall per Arpicen dhe Filatin, (krahina e mamit.)
Per fat te keq, pak nga te afermit e mi i shprehin ndjenjat qe kane per Camerine, ndoshta ngaqe nuk duan ti kujtojne ato dhimbje qe i shtoi me shume edhe regjimi komunist ne ato kohe i cili u grisi pashaportat dhe ia veshtiresoi akoma me shume jeten.
Shpresoj qe te linde nje drejtues i urte, i forte, i drejte dhe i dashur nga Shqiptaret per te arritur unitetin e shumekerkuar.
Une per vete do mundohem te kontribuoj me sa kam mundesi ne fitimin e kesaj ceshtje, ne rradhe te pare per Shqiperine dhe shqiptaret dhe me pas per Camerine dhe camet.
Tani me e pakte qe mund te bej eshte ta mbaj gjalle kete ndjenje dhe ta perhap ate edhe te ata came qe mund ta kene harruar ose tek ata shqiptare qe nuk ia kane idene fare.
Falenderime te vecanta per Kristina13 qe ka nisur kete teme.

Goool

Primus registratum

Keto jane pak vargje te nje vjershe qe e ka shkruar gjyshi im disa vite para se te vdiste, nderkohe qe ishte i paralizuar. Me duket se vjersha titullohet Elegji per Camerine. Eshte pak e gjate dhe shume e bukur por une nuk e mbaj mend te gjithe. Nuk eshte baotuar asnjehere me duket pasi pak prej vjershave te gjyshit jane ruajtur.
CAMERI MOJ CAMERI,
ME KA MARR MALLI PER TI,
TE TE SHOH NJE HERE ME SI.
TI KE QENE NENA IME
ME KE LENE SHUME KUJTIME,
UNE KAM QENE CILIMI
ME KE RRITUR NE GJI.
O I EMBELI ATDHE
ERE TE MIRE QE KE
TRENDAFIL MANUSHAQE
KURRE S`TE HARROJME NE.

Ndoshta kjo do jete nje nga kujtime qe do t`ia kaloje femijeve te mi ne te ardhmen.

asim

Primus registratum

europa kurv kurr nuk e ka mbeshtetur ceshtjen came kjo duket dhe nga menyra e trajtimit te ceshtjes.ata me shum behen merak per himaren dhe mitrovicen se per camerin.pra ne kete situat shqiptaret duhet ta deturoj europen qe ta njohin ceshtejen came