Fillimisht postuar nga Shqiptarja:
[qb]
Fillimisht postuar nga tushi:
[qb] Mulla Idris Gjilani
" Liria e vatanit nuk fitohet me partia e me tarafe,
me të pafe e me shkije të veshur shqiptarçe ".
Mulla Idris Gjilani
Shqiptare te kesh parasysh diçka,ti ktu identifikohesh me shqiptare e jo muslimane prandaj ruje si gjane ma te shtrejte e mos ndigjo mulla Idrisat me shoke se jane vetem nji thike mas shpinet per emnin q1 mban ti.
Me duhet me pranu me keqardhje se identiteti kombtar i shqiptarve ne Maqedoni asht shume ma i dobet se ne Kosove.Ket e ke pa gjate luftes ku pjesa ma e madhe u zhvendosen ne Turqi ne vend te Kosoves e Shqipnis e ke pa edhe ne disa varrime ku arkivolat mbuloheshin me flamuj islamik ne vend te flamurit kombtar e sa e sa raste te tjera.
Ps une si i pafe(katolik) njoh flamujt e gjithe botes po nuk mbaj mend ate te Vatikanit.
" Njeriu ynë, para se të merret me politikë duhet të emancipohet, kurse për t’u marrë me patriotizëm
duhet ta njohë vetveten. "
Si paska than edhe Konica per me u marr me politike na u dashka emancipimi q1 une e paralelizova me ato makinat e rrojes elektrike per ato mjekrat e kalbuna /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Kurse per patriotizem u dashka me njoft vetveten e kjo nuk bahet po nuk germove mire edhe thelle,flas ktu per mijavjeçare.
ps edhe mundoju me i permbajt ndjenjat antinderkombtare sa ma shume q1 te jete e mujtun. [/qb]
tushi, sa per OROSH-in e kam dit bre se asht nje njeri me ironi te papame deri tani, po se edhe te tjere OROSH ka Shqypnia s'e kisha dit, e tash po e mesoj kete...!
Une nese identifikohem me Shqiptare-Shote Galice, une jam edhe e tille, e me pastaj duke marre parasysh gjithashtu se emri i Shotes-Kosovare eshte nje emer musliman QERIME, kjo nuk do te thote se une duhet te jem nje njeri me identitet kombetar dhe pa identitet fetar.
Mua fare s'me intereson se sa laik e te pafe ka ne kete dynja, mua me intereson vehtja, dhe te tjeret me me lane te qete me jetu jeten ashtu si du vet- pastaj a s'jemi ne kohe demokratike ku te drejtat e njeriut (gjoja) kane peshe te vecante e duhet me u respektu?!
Shqiptaret e Maqedonise U DETYRUAN nga shkau asaj kohe te iknin ne Turqi. Nderkaq shkau ne kohen e sodit ME PLOT GOJE iu thote shqiptareve te Maqedonise :"Ikni ne Shqiperi e c'kerkoni ne vendin tone?!"- lexo edhe me shume histori tush, e ki me kuptu qellimin e largimit te shqiptareve te Maqedonise ne Turqi!!!Andaj e kam thene e e them se cfaredo dhune e ushtruar ndaj njeriut eshte JONJEREZORE!
Arkivolat e cdo muslimani mbulohen me nje sexhade me shkronja arabe dhe kjo eshte deshire e secilit njeri, mos valle doje qe edhe shqiptaret muslimane te varroseshin sipas qejfit tend (prej katoliku)?!....E sheh sa ironi ke ti, e sa njerezore tregohem une,sepse mua keto gjera fare, ama ASPAK s'me interesojne, keto kane te bejne me deshiren e cdo individi qe askush nuk ka te drejten t'ia merr apo t'ia shkel ate deshire!....
Sa per fjale te thena nga njerez qe ne nuk iu vijme as ne maje te gishtave, s'them gje, pervecse, une e vleresoj cdo gje te mire, qofte edhe thenie te jete ajo, dhe qofte te ishte e shkruar nga nje Konic apo Mulla, per mua te dy jane shqiptare me mendje te madhe! ESHTE krejte pune tjeter qe JU beni ndarje te tille njerezish VETEM e VETEM se iu takojne feve te ndryshme (ne kete rast Islame). PER FAT te keq te dikujt POPULLI shqiptar ka qene i perzier (musliman-krishter e ortodoks) dhe do jete i tille. Cdo "globalizem" eshte jo i mireseardhur madje edhe per boten!....
Sa per emancipimin qe ti na i paske permend makinat e rrojes elektrike, a thua kaq i emancipum paske qene ti?!... :angel:
Mua (si shiptare muslimane) s'me pengon fare mjekra e priftit apo edhe njerezve te rendomte, e nese ty te pengon, atehere te them, mos shko me larg, e ke Nanon e shko e qethe, se edhe ai ka mjeker. Ju duke u marre me shqiptaeret muslimane, e leni pasdore vendin tuaj-Atdheun tone, Shqiperine dhe nuk shikoni se nje grekofil si Nano po e shkaterron, copeton dhe e grekofilizon Shqiperine, ia humb mundin e te pareve tone qe u munduan, luftuan dhe e derdhen gjakun per atedhe.
Thenien e Konices merre si shembull, jo vetem per shqiptaret musliman por edhe shqiptaret si NANO-
" Njeriu ynë, para se të merret me politikë duhet të emancipohet, kurse për t’u marrë me patriotizëm
duhet ta njohë vetveten.
Si paska thene Konica i madh- a thua, sikur te ishte gjalle ai e ta shihte Shqiperine e diteve te sodit, e t'i shohte se sa shqiptare te asaj ane deklarohen, maqedon, grek, por edhe serb e boshnjak!
OH moj e mjera Shqypni,
kush te ka qit me kry ne hi.....?!
E sa per KOSOVEN, une serish jam per REFERENDIM!
Amerikanet, Italianet, e Greket, s'na bejne gje jo, pervecse luajne me ne, dhe ne na befshin nje te mire, 10 te mira te tjera na i marrin!!!!
Shqiptarja
P.S. Sa me pare te debojme te huajt nga vatani, aq me te lire e te lumtur do te jemi!
RRofte Kosova! [/qb]