Bushi dhe pavaresia e Kosoves !

Nadia81

Primus registratum
Bushi dhe pavaresia e Kosoves !

Qe eshte rrote ai nuk e luan topi, por nqs vertet e pranon pavaresine e Kosoves brenda 2005 pa pritur miratimin e shteteve Europiane une do te jem e para qe do ndryshoj mendje per te.
Te pakten keshtu ka thene dhe deputetet greke vajten me vrap ne EU te nenshkruanin nje deklarate ku ankoheshin per keto veprime te Bushit. Whoaaa!

C'mendoni?

gentilushi

Primus registratum
Re: Bushi dhe pavaresia e Kosoves !

edhe une do te ndryshoj mendim per te shume pozitivisht megjithese e urrej shume jashte mase.
rruga e kosoves per pavaresi po merr fund.ja vdekje ja liri per shqiptaret e kosoves.nuk e ndryshon dot as beogradi e as busek me brukselin e lere me greket qe hane m..u..t kot.

korn83

Forumium praecox

te them te drejten ,bushi nuk me duket kaq idiot sa e bejne!fundi i fundit e ka zgjedhur nje popull i tere per te dyten here,e nuk besoj se amerikanet jane me budallej se ne!prandaj mund te them vetem qe nese njeh zyrtarisht kosoven respekti im veç do te rritet!

Albert Zylyftari

Primus registratum

Kam besim jo vetem tek Amerikanet por edhe tek gjermanet, italianet spanjollet...per pavaresine e kosoves.
Kosova pastaj ka politikane te forte; i ka bere vuajtja ata.
Ne 2007 Kosova mund te jete futur ne Evrope.

renea

Primus registratum

Pse mendoni ju se Shqiperia dergoi trupa ne Irak?
Sigurisht ceshtja e Kosoves duhet te jete menduar nga udherheqesit tane, sa per greket fajin e kemi vete qe nuk dime te luajme politike te ashper me ta.

korn83

Forumium praecox

edhe une kam shume besim te amerika e gjermania...politiken spanjolle nuk e njoh!kurse per rolin italian nuk do te isha shume entuziast!!e majta eshte anti shqiptare,po ashtu edhe legistet!!!edhe ata qe i mbaja per aleate te çeshtjes kombetare,seç po bejne disa deklarata kohet e fundit!!!po flas per finin,per te cilin kam pasur gjithmone respekt!ato qe tha kohet e fundit per rolin destabilizues te kosoves ne rast pavarsie,me habiten!

OROSHI

Primus registratum

S'diskutohet qe Stafi i Bushit do jete ne anen tone,persa i perket Gjermanise le te presim deri sa te fitojne CDU!!!Sa per Francen nuk duhet te presim asnjehere!!Italia e Berluskonit ka kohe qe eshte shpallur pro Shqiptare(nqs budalleqeve te Nanos do t'u vije fundi).Spanja me Zapateron po ben nje politike Franko-Ruse.Anglia eshte e matur por gjithsesi ne anen tone.Austria historikisht eshte me ne!!Hollanda eshte kunder sllaveve!!

korn83

Forumium praecox

oroshit:ndofta po te fitoje NPD-ja do jete akoma me mire /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif .......nejse bej shaka!
Austria me te vertet ka qene gjithmone pro shqiptare!kam mendimin se aleati numer nje i shqiptareve dhe me besniku,qe do jete gjithmone me ne,mbi amerikanet e te gjithe te tjereve,eshte Austria!nuk degjohet shume,thjesht sepse nuk eshte nje superfuqi nderkombetare!Respekt!
per politiken berluskoniane me shqiptaret kam shume respekt!por po e perseris,fini me zhgenjeu!

korn83

Forumium praecox

panna cotta:po mer lal po,sa njerez mendjemedhej njoh qe mendojne keshtu si puna jote,eshte bere mode!nderkaq jemi ne ata qe emigrojme se s'na pelqejne politikanet qe zgjedhim vete,e nuk bijme dakort as per gjerat me kryesore si psh. çeshtja kombetare!!!

OROSHI

Primus registratum

Korn,Fini u ndikua nga politika kurve e Nanos(duhet te jape nje vote ne OKB,o per Italine ose per Gjermanine,Nanosi ka zgjedhur per Gjermanine me duket),kam shume besim tek politikani Fini(ne fakt me shume se tek Berluskoni/kavalierja).

ados

Primus registratum

Per nja 15 vjet kete system do kete Kosova( nen tutelen e OKB-se). Me vjen cudi sesi mund te shpallet e panvarur nje vend, pa njohjen e OkB-se.Rusia qe eshte antare e perhershme , do votoje kundra,dhe nje vote kunder e prish gjithe punen. Po te vijme ne europe greket francezet apo bullgaret dhe romunet do votojne kundra..!!Endra ne diell shikoni te gjithe me duket

korn83

Forumium praecox

Orosh edhe une te fini kam pasur gjithmone besim,me shume se te berluskoni...prandaj shpresoj te jete ashtu siç thua ti,thjesht nje pergjigje kundrejt absurditeteve nanoiste

rudi123

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Nadia81:
[qb] Qe eshte rrote ai nuk e luan topi, por nqs vertet e pranon pavaresine e Kosoves brenda 2005 pa pritur miratimin e shteteve Europiane une do te jem e para qe do ndryshoj mendje per te.
Te pakten keshtu ka thene dhe deputetet greke vajten me vrap ne EU te nenshkruanin nje deklarate ku ankoheshin per keto veprime te Bushit. Whoaaa!

C'mendoni? [/qb]
Amerika pavarsisht se kush ka qene president ka qene forca qe i ka dhene perkrahjen me te madhene histori qe mund ti kete dhene popullit tone ndonje vend ne kete bote!
Amerika eshte vendi i dyte mbas Italise per nga ndihmat e dhena shqiperise. Ketu nuk po llogaris 5 miliarde dollare te harxhuara per luften ne Kosove. Amerika ka pranuar dhe lejuar ne perqindje me popullsine me shume shqiptare se cdo kombesi tjeter te hyjne ne amerike.

Por injoranto-xhahilet shqiptare, parazitet dhe dembelet nuk e pelqejne filozofine amerikane. Amerika nuk te jep qyl dhe pa pasur vlera. Amerika predikon pune e djerse, rregull e disipline sociale, por kjo nuk i pelqen mentalitetit te dhjere shqiptar te farketuar ne shqiperi qe kur kombinohet me mjerimin shqiptar na ben ne te pashprese. Ja edhe ne sot kemi nje botekuptim kaq medioker dhe te peshtire saqe deri me sot nen patronazhin moralin dhe keshillat e Europes kemi arritur minimumin.

Dergimi i ushtarave ne irak eshte nje gjest simbolik qe duhet vleresuar per ti treguar amerikes mirenjohjen per ndihmen madhore qe kane per ekzistencen e kombit tone.

Ne jemi korruptuar dhe degjeneruar dhe une se kuptoj qe ka akoma njerez qe shajne ameriken duke haruar nderin dhe ndihmen qe amerika ka dhene per shqiperine.

Italia, Franca, Gjermania etj, jane kombe te fuqishem dhe mund ta perballojne rehatshem nje konfrontim me ameriken. Me tej keto kombe nuk kane nevoje per nje aleat si Amerika sic kemi ne nje komb i vogel me shume armiq dhe me shume nevoje per ndihme. Ato nuk kane interesa strategjike me ameriken dhe jane konkurente te saj nga ana ekonomike. Pra amerika do jete gjithmone nje konkurent per tregje dhe lende te pare per keto kombe? Por per ne asnje nga keto fakte nuk aplikon.

Te mos njohesh kete ndryshim dhe realitet duhet te jesh vertet GOMAR ME BRIRE. Franca Italia Gjermania etj e kundershtojne ameriken ne emer te interesit personal ekonomik qe kane psh ai ne boten arabe dhe sidomos interesave te fuqishem qe kishin ne Irak, po ne perse duhet ta kundershtojme ameriken dhe mos te solidarizohemi me te? Ne nuk i dalim dot zot vetes pa nje aleat kaq te fuqishem si amerika, dhe duhet vertet te mesojme nga eksperienca Izraelite ne kete fushe.

korn83

Forumium praecox

berndt:
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif :thumbsup:

lir

Primus registratum

Corny 83..sbesoj se jam aq mendjemadh sa ti qe mendon se mund ti lexosh te gjithe!
Boll u qurravitet; politika eshte buce, e po se kuptuat kete do beni tifozllik gjithmone per skuadrat e huaja..
Nejse bushi na duhet se na forco lekun /pf/images/graemlins/laugh.gif :lol:

korn83

Forumium praecox

politika eshte buçe...per kete jemi dakort te gjithe!!!kush eshte naivi qe mendon se politika eshte e ndershme???ne çdo postim e kam thene qe duhet te jemi me ameriken per interesat tona!!!edhe amerika eshte aleate per interesat e saja!!!eshte teresisht normale!
une vetem thashe qe nese nuk te pelqen politka,mos shaj popullin!

lir

Primus registratum

Mire pra po te jap dhe ty nje crash course mbi politike e propagande: c'fare populli voton per here te dyte nje president qe ka rrezultatet dhe treguesin me te ulet ne ekonomi ne 40 vitet e fundit; kur ai ne menyre te qarte eshte kundra popullit dhe pro korporatave, kur deficiti ka arrit dyshemene e oqeanit;kur cmimet jane rrit me 35 perqind ne 3 vitet e fundit dhe rroga nuk eshte ngrit as nje cent.flasim per terrorizmin? kur vete presidenti si fitimprurje kryesore ka biznesin me familjen mbreterore te nje shteti totalitar si arabia saudite(familje nga e cila rrjedh dhe heroi i ngjarjeve tona)ndersa ne kisha dhe sinagoga predikon liri dhe demokraci dhe detyren qe kemi per te sjelle keto ne cdo vend te botes.
Lufta ne irak? mo me boj te filloj se ky popull bagti po sakrifiko qingja e vet si per pashke e per bajram.
... redneck america..
si mund mos te jesh i nevrikos me nje popull si ai i Ohios,hehehe eshte per te qesh, eshte shteti qe vujti me shume humbje gjate regjimit te bushit(ne nje shkalle llogarithmike) se cdo shtet tjeter dhe shkon ja jep atij perseri, e pse? sepse bush eshte kundra gay marige...hahaha ska popull me gay se ky..
tung man dhe ta thash dhe iher boll bere tifozllik per te tjeret

korn83

Forumium praecox

po ne si jemi ne krahasim me ta...e ke pyetur ndonjehere veten???per ty Bushi eshte budalla,per te tjere jo!Kerry,pastaj,nuk kishte nje program!
arabia saudite para iranit,korese,libise,irakut,sirise,afganistanit etj,eshte parajse!nuk eshte kaq e thjeshte sa e ben dikush!mos harro qe eshte edhe toke e shenjte,prandaj nuk e di se sa me leverdi do te ishte prishja e marredhenieve zyrtare me te,dhe pikerisht ne keto kohet e fundit!