Bus-Kidnaping ne Athine

Bus-Kidnaping ne Athine

sot shkruhet ne gazetat gjermane se sot ne mengjes nje grup ka marre peg nje autobuz ne athine.Disa shkruajne se pengmarrsit jane shqiptare te tjeret thone ruse...kush di ndonje gje????????

Athen - Drei Entführer haben einen mit rund 20 Fahrgästen besetzten Autobus nahe der griechischen Hauptstadt Athen in ihre Gewalt gebracht. Zwei der Geiselnehmer seien bewaffnet, teilte die Polizei mit. Nach Berichten soll es sich bei den Tätern um Albaner handeln. Sie hätten auf die Polizei geschossen.

Der entführte Bus sei in der Nähe eines Nachtlokals im Vorort Gerakas von der Polizei umstellt worden. Eine Angehörige des Fahrers sagte, Fahrer und Schaffner sowie eine weitere Geisel hätten entkommen können.

Die Entführung begann laut Polizei gegen 05.45 in Pikermi nordöstlich der Hauptstadt. Um den Bus wurde ein großer Sicherheitsbereich abgeriegelt. Mehrere Notarztwägen befanden sich vor Ort. Es war unklar, was sich im Inneren des Busses abspielte, da die Entführer griechischen Medienberichten zufolge alle Vorhänge zugezogen hatten. Immer wieder schossen die Entführer demnach in die Luft oder aus den Fenstern des Fahrzeugs. Über das Motiv der Kidnapper war zunächst nichts bekannt. WELT.de
.

antares

Primus registratum
Re: Bus-Kidnaping ne Athine

A ka mundesi te mesosh te shkruash shqip njehere para se te na japesh leksione shqiptarizmi?
E dime se di mire anglisht po kjo nuk te jep ndonje vlere te vecante ne syte tane dhe ca me pak na "Intimidon". Me ate "sfide masokiste" ndaj botes dhe opinionit rrethues nuk shkon larg se nje fjale e urte thote "Dhe qeros edhe Fodull", apo Dhi e zgjebosur e bishtin perpjete!
===============================
Kukes Mirseerdhe!

antares

Primus registratum

Ketu nuk eshte ceshtja per tu ndjere personalisht fajtor, dhe ceshte me e rendesishmja fakti qe midis kombeve te tjere ka kriminele me te medhenj se ne nuk na jep ndonje te drejte apo "indulgjence" per ti imituar dhe nga ana tjeter te ankohemi se pse te huajt na qenkan kaq raciste!
Une nuk jetoj ne Greqi po jam i sigurte se Greket nuk e kane kete ndjenje ndaj ruseve apo polakeve si ndaj shqiptareve, a me thoni pse?
Ah po na kane inat se ne jemi me "te bukrit e Katunit"

Urim Nerguti

Primus registratum

Antares, miresegjeta !
Pashë postimet e Intimmador (për kureshtje), por nuk gjeta postime shqip. Më duket se nuk është çështje mburrje.
Nuk e di në Greqi, por këtu në Francë lajmi u përcoll thatë, pa nuanca dhe pa thekse. Nuk ishte as kryelajm as me komente. Thjesht siç kur thotë që në filan vend të botës ka një përmbytje, apo një autobus është rrëzuar.
Rast fatkeq, por shpresoj se nuk do t'a përkeqësojë gjendjen e shqiptarëve në Greqi (megjithëse...).

Urim Nerguti

Primus registratum

Antares, sipas sondazheve të BE, Greqia është vendi më ksenofob në Europë. Kseno - i huaj, phobos - frikë. Kështu që...

Le_Routard

Forumium maestatis

<span style="font-style: italic">A e di more karabush se De Niroja eshte grindur keq me italianet vetem per faktin se ka luajtur ca filma me mafjoze dhe italianet kete e shohin si ofendim (per gjera te ndodhura 50-100 vjet te shkuara)?</span>

Ndegjo ketu ti Caro karabush!!!

Lexo dhe mundohu te kuptosh perpara se te vesh ne pune gishtat! Ketu nuk po behet fjale per mafje, as per histori, por per dy te cekujlibruar, mbase te paguar nga greku, te cilet bene nje idjotllik, e duhen denuar si te till!!!

Qe ta shpjegoj me dy fjale se mbase e keshtu e kupton me mire. <span style="font-weight: bold">Nuk eshte e drejt qe te varet fati i qindra mijera njerezve ne veprimet idjote te dy personave</span>

Eshte politika e padrejt qe ushtrohet ndaj rrefugjateve shqiptar qe ka krijuar kete gjendje ne greqi.

Intimidator

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares:
[qb] A ka mundesi te mesosh te shkruash shqip njehere para se te na japesh leksione shqiptarizmi?
E dime se di mire anglisht po kjo nuk te jep ndonje vlere te vecante ne syte tane dhe ca me pak na &quot;Intimidon&quot;. Me ate &quot;sfide masokiste&quot; ndaj botes dhe opinionit rrethues nuk shkon larg se nje fjale e urte thote &quot;Dhe qeros edhe Fodull&quot;, apo Dhi e zgjebosur e bishtin perpjete!
===============================
Kukes Mirseerdhe! [/qb]
As I have told you before, your opinion is irrelevant in my book and your double standard is so obvious even Steve Wonder can see it. I mean, you are all free to express it but you seem to lack common sense and have been in the loosing side of the issues at all times in here. Tell me, why would I listen to the advice of a loser?

Now, if you would only treat your fellow Islamic radicals the same way you would like to treat this two Albanians, we would be a much peaceful world. All the sh*t about the Jews that you say all the time in here. And now you are whining about your f***ing reputation, because of the actions of these two Albanians? At least you just found out how Jews have been surviving Europe’s hate and if they did it, I am sure you and all Albanians can do it too.Including me.

It’s a good lesson for us…

antares

Primus registratum

LR! Shume &quot;dacordo&quot; jam me ty po ne nuk veprojme ne nje bote ideale ku sejcili shperblehet sipas veseve/virtyteve individuale! Cdo gje qe thua me siper eshte e vertete po ti e une nuk e ndryshojme dot faktin qe racizmi egziston dhe eshte detyre patriotike e sejcilit te mos u jape argumenta grekeve e te tjereve!
A nuk do ishte me mire sikur te bucisnin lajmet qe nje shqiptar gjeti sekretin e luftes kunder kancerit, apo qe nje shqiptar tjeter beri kete apo ate veper te mire?
Ngandonjehere ne pamundesi te gjerave te mesiperme ai proverbi anglez (No news good news) eshte me i preferueshem per ata qindra mijra emigrante shqiptare neper bote!

antares

Primus registratum

Tre mundesi ka ketu:
1) Intimidatori nuk eshte fare shqiptar po ndihmohet nga ndonje shqiptar qe i perkthen postimet tona......
2) Eshte shqiptar po nuk di te shkruaje shqip!!!!
3) Eshte shqiptar po per snobizem nuk shkruan shqip....
===================
Kukes, me ndihmo te dal nga ky labirint se do mbetem pa gjume nga kurioziteti!

Kordelja

Valoris scriptorum

Ti mos rri pa gjume hic, se rrine pa gjume ato te ASFALI-as greke duke mendu se ca trukimi tjeter t'i bejne shqiptareve, ke &quot;budalla&quot; te &quot;deshperuar&quot; shqiptar te paguajne qe te bojen nje boom mediatik tjeter se keta shqiptaret &quot;terrorriste banale&quot; na jane ngatarru si shume neper kembe.

Ende s'e keni kuptuar qe e gjitha eshte nje truk?!
shrug.gif

RediRock

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Renea88:
[qb] per cfar me qen krenar per te qenit shqiptar
qe per 50 dollar dhe motrat i nxorren neper trotuar
dhe per dhrahmi e quajtet veten nga Vorio Epiris
dhe nga Selman emrin e ndrruan ne Sotiris
qe kalamajve i flasin fraza, gjys shqip gjys italisht
vieni qua mer mut- si majmun me bisht
veten e qujn pasardhes,por jan akoma n kohe t ilirve
dhe sillen neper rruge, si qent e zgjidhur prej zinxhirve
qe jan nda krejt neper bot, jem bo ma keq se arixhia
dhe thon jam krenar qe jam nga shqiperia
kta njerez qe per leke shiten t emen e te jatin
jan ata qe neper bote, ne te tjerve na e nxin surratin
dhe n qse e doni veten dhe jeni vertet shqiptar
pyesni veten me te drejte
cna ka ngel me qen krenar??????
qe spo na dun, e na poshtrojn
neper Athin e Selanik
se kan fajin ata, po ne qe kemi ik
qe harraum se kush jemi
ne qe prej shqiprije ikem ku lam prapa babe e none
neve s na e kan fajin te huajt
fajin na e ka vec koka jone [/qb]
pse renea pse, pse kete e bere,
pse krenarine e dyshove, prej dy minjve ne nje verre,
jam dakort me antares, ata ti ekzekutojne,
por jo krenarine tone, mos ler lajmet te te mashtrojne,
kurre nuk e prisja, ti te dyshoje krenarine,
prej dy kermave ne greqi, ti te perdhosje shtepine,
kurre mos e harro, se populli eshte vec nje turme,
ndjekin driten ne tunel, kthejne veshet nga ka zhurme,
por zhurma jote eshte gabim, fajin mos ja vej shqiperise,
pse dy idiota bene gabime, flaken mos ja vej shtepise,
nuk lexova kusurin e postimeve, sepse i joti me shqetesoi,
kurre nuk mendoja qe Renea88, ndotjen e flamurit pranoi....

Le_Routard

Forumium maestatis

Anteres, lajmet e mira nuk i interesojn gazetave. Ato duan lajme sencacjonale.

Shume veta ne bote e njohin Nene Terezen, por jane te pakte ata qe e din qe ajo eshte shqiptare.

Sado mire te sillen shqiptaret ne Greqi prap nuk do ulet ksenofobizmi i grekerve. Mos harro se jane shqiptaret ata qe punojn me shume se jo vetem te huajt e tjere por edhe se vete greket. Jane studentet shqiptaret ata qe jane me te mire neper shkolla. Dhe si perfundim edhe kur i rrahim ne futboll na rrahin e vrasin rrugeve!!!

Mos prit ne kesh nje sjellje shembullore nga nje popull i tere. Por ajo qe presin njerezit eshte te gjykohen per ate qe bejn personalisht, jo per ate qe bejne te tjeret.

Urim Nerguti

Primus registratum

Në fakt, duhet të ruajmë rendin e kronologjisë : mendoj se nuk është e drejtë të themi që ato të dy kanë vepruar kështu sepse ishin të detyruar nga trajtimi i keq i grekëve, sepse po të ishte kështu terrorizmi do të futej në mjetet legale të luftës. Por, nga ana tjetër, ky incident i mjerë nuk duhet t'i shtyjë grekët në ekstremin tjetër, që tani shqiptar = terrorist. Pra, le të shohim vazhdimin e ngjarjeve. Mirë është që të gjithë aty ku gjendemi, të jemi shembull me punë, me sjellje dhe pse jo me intelektin tonë që nuk n'a mungon. Kështu nuk lëmë asnjë rast për gojët e liga që dihet se nuk ndalen. Sidoqoftë jam dakort me Intimador (megjithëse në anglisht, bëj pak përpjekje ju lutem) kur thotë që ne duhet t'u mbijetojmë këtyre ndjenjave jo miqësore të disa qarqeve lart e poshtë. Sa për emra të mirë, edhe ne kemi gjithashtu sepse shumica e shqiptarëve që jetojnë jashtë, jam i sigurtë për këtë, janë njerëz të ndershëm dhe të respektueshëm nga popullsia vendase. Problemi është që e keqja bie lehtë në sy (rrjedhojë e tërthortë e lehtësisë së informacionit dhe ideja e gabuar informacion = njohje = dituri)

Dolores

Primus registratum

Nuk eshte ceshtja vetem tek ky fakt i fundit, problemi qendron se sa here del lajm per shqiptaret ne bote eshte i keq edhe i hidhur,si s ka mundesi dicka tjeter &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/confused.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; , sepse me sa di une ato vende qe jan permenduar me lart per kriminela e balancojne me shume gjerra te larta qe kane kontribuar ne civilizimin boteror.....edhe cfare do qe te jete kjo ngjarja e fundit e keqja bie mbi njerzit tane ne Greqi !!

Kondrapedali

Kondrapedali

Krenaria shqiptarëve pësoi dje një goditje të fortë! Megjithatë, nuk është një akt terrorist dhe nuk duhet vënë kuja për të! Përsa i përket ksenofobisë greke apo italiane mendoj se edhe shqiptarët vetë kanë faj. Faji i shqiptarëve është mungesa e organizimit si dhe tendenca për t'ju shmangur një shiqptari tjetër në rrugë. Fatkeqësia jonë është se shqiptari po bëhet rracist për shqiptarin, se shqiptari mundohet përherë t'ja fusi shqiptarit për t'i bërë qefin shefit grek, italjan, gjerman, francez apo edhe amerikan e kanadez. Dhe më pas ne pretendojmë që ata pronarë të na respektojnë se jemi të tillë!
Nuk janë të gjithë por me ç'kam vënë re unë këtu secili niset nga njohjet personale gjë që është tepër e gabuar pasi pak nga shqiptarët e &quot;vërtetë&quot; marrin pjesë këtu në AF. Rrethi shoqëror i gjithsecilit nuk është ndofta shembulli më i mirë për t'u konsideruar. Mendoni ata mijëra shqiptarë që lanë toka e pasuri për t'u bërë argatë në Greqi e Itali. Mendoni ata mijëra të tjerë të cilët për të mos merituar titullin FSHATAR e kinin tokën pa punuar për të punur me një rrogë 80-100 mijë lekëshe si roje (edhe për të vjedh nga pak). Së fundi mendoni ata qindra mijëra që zbritën nga malet për një jetë më të mirë dhe që u trajtuan siç do trajtoheshin më vonë në Greqi e Itali. E pra ata zbritën në Tiranë dhe asnjë (me sa di unë) nuk vinte nga Çeçenia!

Shuuuuuuuumë gjynahe i kemi vetes. Duhet në radhë të parë të mësojmë të respektojmë njëri-tjetrin, punën, pronën e shumë gjëra të tjera para se të kërkojmë drejtësi nga të tjerët.

Jam dakort që shqiptari duhet mësuar e edukuar krahas kërbaçit (flas për rreth gjysmën e shqiptarëve).

Së fundi, krenaria dhe besa janë dy virtyte të cilave shqiptari i ka kënduar gjithmonë por që rrallë i ka zotëruar (referim historik)!

gurax

Pan ignoramus

Intimidator di shqip di, por tere kohen degjon ate kengen &quot;We are Living in America&quot; te Ramstein.

Sorry buddy! Me shkruaj ndonje smart quote nese do. Ne te gjitha rastet me vjen keq.
Me zor s'te mban askush. Nese s'do te rrish, ik. Po bere rremuje, te nxjerr une. Je bere i lodhshem plako...Dhe eshte shume e thjeshte te jesh smart to play a victim. Nese do kaq shume, be a victim for real, get banned!
Sorry to break it into you like this man. Long ago chatter have nothing to do with it.

Your call now! I don't mind a rat's arse getting you off this boat!

Renea88

Primus registratum

PYETJA ESHTE A NA FTUAN GREKET; ITALIANET; GJERMANET TE SHKOJM ATJE APO &quot;I ZUME DEREN&quot; NGA HALLI ATYRE?????????

u74

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] Ti mos rri pa gjume hic, se rrine pa gjume ato te ASFALI-as greke duke mendu se ca trukimi tjeter t'i bejne shqiptareve, ke &quot;budalla&quot; te &quot;deshperuar&quot; shqiptar te paguajne qe te bojen nje boom mediatik tjeter se keta shqiptaret &quot;terrorriste banale&quot; na jane ngatarru si shume neper kembe.

Ende s'e keni kuptuar qe e gjitha eshte nje truk?!
shrug.gif
[/qb]
Edhe munded ia vlen te mbikqyret si rast , ku i dihet c'fare faktesh te tjera mund te dalin ne siperfaqe ne te ardhmen .

Atehere del edhe nje pyetje tjeter : C' ben SHISH dhe gazetaret investigativ shqiptar .
Sido qe te jete e verteta nje hulumtim i hollesishem dhe profesional i kesaj ngjarje nuk do te sjellte asnje dem , perkundrazi vetem dobi.

Pas te keqes e mira eshte se nuk u derdh gjak .
Ne c'faredo rrethane ata te dy pengmarresit meritojne te ndeshkohen rende.

@d@

Primus registratum

Bravo hassnos.Nga gjithe ata shqiptar qe torturohen nga greku per me marr as 3 euro te qelbura nga nje pune qe ja qit shpirtin prej hunde doli vetem hassani!
shrug.gif

Vec per dicka do e akuzoja veprimin e hassos. Pse mer vella e bo qe e ben gjithe ate zhurm ,kap nje cop te madhe cme merresh me nje merde autobus? &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Jo po ta dij greku qe se tall dot varferin e shqiptarit. Ok vertet skemi qeveritar te na i ngreje koken e te kerkoj te drejta.. po te pakten te dalin individa!
Sipas mendimit tim them qe hassani me shoke te shpallen heronj!
thumbsup.gif

Faleminderit shume &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Renea88

Primus registratum

o Iv o klluf per vca po do me i shpall heroj Hasson me shoke per ate qe na qiten bojen....ik mer mut se tipa si puna juj na flliqen neper bote