Jam kurioz te dija me shume pse nuk eshte i mire meditimi?Kane arritur ne perfundim, dhe s'di a do ta ndryshojne prape apo do te mbajne kete mendim se, meditimi eshte i demshem. Pra pikirisht ajo qe cilesohej si qetisimi i shpirtit tani, me fakte dhe studime te shumta, del se nuk eshte i mire.
Une nje emision degjova. S'ia vura veshin aq sa te jem ne gjendje ta riprodhoj e ta sjell sic e thane, por kete e thane dhe sipas studimeve u tha se pikerisht eshte i demshem. Ka mundesi qe ta degjoj serish dhe te kem dicka per ta thene. Por me duket se demton trurin.Jam kurioz te dija me shume pse nuk eshte i mire meditimi?
Une s'e kam nga vetja ate informacion. Dhe qe deri tani eshte pranuar se bente mire, kjo s'diskutohet, pra eshte thene ajo qe ti thua. Por ndoshta eshte efekti kolateral ai qe eshte vene re pas studimit qe eshte bere. Sepse cdo ilac, edhe ai me i miri, e ka nje efekt anesor te demshem.Joetist se kam degjuar kund por perseri njeriu ben ca ate e ben te ndihet mire.
Une meditoj ka vite.pelqej teper Budizmin.
Gjithcka eshte ne trurin tone.Pra nese arrijme te bejme paqe e te ndajme gjerat si duhet dhe te arrijme te gjejme paqe me veten tone ne shpirt e ne mendje eshte mbrekulli.
E perdor meditimin mos te them perdit.
"qofte 5 min"