Buddha

joetisti_

Locus omnem
Kane arritur ne perfundim, dhe s'di a do ta ndryshojne prape apo do te mbajne kete mendim se, meditimi eshte i demshem. Pra pikirisht ajo qe cilesohej si qetisimi i shpirtit tani, me fakte dhe studime te shumta, del se nuk eshte i mire.

Al-Punk

Still here
Kane arritur ne perfundim, dhe s'di a do ta ndryshojne prape apo do te mbajne kete mendim se, meditimi eshte i demshem. Pra pikirisht ajo qe cilesohej si qetisimi i shpirtit tani, me fakte dhe studime te shumta, del se nuk eshte i mire.
Jam kurioz te dija me shume pse nuk eshte i mire meditimi?

joetisti_

Locus omnem
Jam kurioz te dija me shume pse nuk eshte i mire meditimi?
Une nje emision degjova. S'ia vura veshin aq sa te jem ne gjendje ta riprodhoj e ta sjell sic e thane, por kete e thane dhe sipas studimeve u tha se pikerisht eshte i demshem. Ka mundesi qe ta degjoj serish dhe te kem dicka per ta thene. Por me duket se demton trurin.

Thamina

Papirus rex
Joetist se kam degjuar kund por perseri njeriu ben ca ate e ben te ndihet mire.

Une meditoj ka vite.pelqej teper Budizmin.
Gjithcka eshte ne trurin tone.Pra nese arrijme te bejme paqe e te ndajme gjerat si duhet dhe te arrijme te gjejme paqe me veten tone ne shpirt e ne mendje eshte mbrekulli.
E perdor meditimin mos te them perdit.
"qofte 5 min"

joetisti_

Locus omnem
Joetist se kam degjuar kund por perseri njeriu ben ca ate e ben te ndihet mire.

Une meditoj ka vite.pelqej teper Budizmin.
Gjithcka eshte ne trurin tone.Pra nese arrijme te bejme paqe e te ndajme gjerat si duhet dhe te arrijme te gjejme paqe me veten tone ne shpirt e ne mendje eshte mbrekulli.
E perdor meditimin mos te them perdit.
"qofte 5 min"
Une s'e kam nga vetja ate informacion. Dhe qe deri tani eshte pranuar se bente mire, kjo s'diskutohet, pra eshte thene ajo qe ti thua. Por ndoshta eshte efekti kolateral ai qe eshte vene re pas studimit qe eshte bere. Sepse cdo ilac, edhe ai me i miri, e ka nje efekt anesor te demshem.

Une s'e kam praktikuar kurre, dhe as di si behet. Por po. Mund ta paktikoje ai/ajo qe nuk ndien asnje gje te keqe, dhe mos ta praktikoja ai/ajo qe ndien nje shqetesim. Gjithmone nese informacioni qe degjova eshte i vertete.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Nuk e di nese Budda do te kishte ngritur koken apo do te kishte hapur syte per te pare bythkat e tua te bukura, Thamina. Kjo do t'a sillte me te vertete me kembe ne toke, si thone fjales.

Uroj qe ti je ajo qe thua ti je. Uroj qe ti te kesh te njejtin imazh te bukur qe pasqyron ketu. Perndryshe ne se do te joshje Budden te vinte ketu per te te takuar dhe ti do te ishe ndryshe nga ajo qe ti thua qe je dhe nga ajo qe ti pasqyron, atehere mos qofte e thene, gje vrime ku te futesh.

Te mekatosh eshte nje gje. Laughable. POR te shtysh nje tjeter te bej mekat apo te bjere atehere kjo eshte e pafalshme!

El