Braktisja

pinkparadise

Forumium maestatis
Re: Braktisja

o lips, mos ja fut kot tani /pf/images/graemlins/laugh.gif ,
un si vura aspak kufij, thjeshte po diskutojme, un po mbroj mendimin tim, ti po mbron tendin,
ska asnje limit ketu jemi ne debat e siper....

siç ti po jep argumenta ashtu po bej edhe un...

biseda s'eshte vetem per te martuar te pa martuar beqo apo gay... /pf/images/graemlins/laugh.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

ehe,ok.Por ti e kupton qe ne menyren si shkruajte me lart me ofendon mua qe jap per baze nje eksperience timen dhe ti me tregon qe ajo eksperience nuk vlen para marteses e ku di une.Ku e di ti per cfare e kisha llafin une,ku e di qe se kisha per martese? Mos ji e nxituar se tema eshte e bukur /pf/images/graemlins/wink.gif

pinkparadise

Forumium maestatis

lips, po e merre shume personale dhe nuk duhet ...
1/ ta shkruajta qe nuk duhet ta merrje per ofendim dhe 2/ e futa edhe veten time ne te njejtin kallup (qe u be pikerisht me qellime mos te kishte keqkuptime) ,
mendoj se jane 2 arsyje te mjaftushme per te mos u ofenduar ...

nuk po nxitohem aspak, po shpreh mendimin tim, po diskutojme, ndaj jemi ketu apo jo...nuk te ndalova te shpreheshe...perkundrazi...

nejse...

TranofiljA

Primus registratum

..edhe braktisja eshte zgjidhje ne vetvete (shpeshhere karta e fundit qe te mbetet ne dore). Marrim shembullin e pare te pinkparadise. Nena qe braktisi burrin dhe femijen pa dhene shkak. Askush nuk e di pse-ne. Ndoshta ajo i ka vene ne prove "zgjidhjet" e tjera dhe nuk ka arritur ne perfundim, keshtu qe ka perdorur karten e fundit. Kemi degjuar raste kur njerezit perdorin vetevrasjen si karte te fundit. Mos ndoshta eshte njera me e mire se tjetra?

Ne kete kontekst (te cifteve/familjeve), mund te permenden rasted kur braktisja ndodh per arsye te dhunes. Mos duhet te pretendojme se personi i dhunuar duhet te perballet me situaten, t'a pranoje? deri kur?

^^MIA^^

Forumium maestatis

Personi i dhunuar as qe behet fjale te perballet me situaten por te lere pas direkt ate qe dhunon.Tranofilja te thashe qe keta jane faktore te jashtem qe e detyrojne individin te braktisi e te heqi dore nga gjithcka madje pa u menduar dy here.

TranofiljA

Primus registratum

fatkeqesisht njerezit ne ate situate mendohen pak si shume /pf/images/graemlins/smile.gif

po te ndjekim llogjiken e rrjedhes se temes (ndoshta e kam kap gabim une) i bie qe braktisja eshte e justifikueshme kur faktoret qe te cojne tek ajo jane te jashtem.
N.q.s kemi te bejme me faktore te brendshem, atehere njeriu duhet t'i injoroje dhe te pranoje ate qe ka perpara. /pf/images/graemlins/confused.gif /pf/images/graemlins/shrug.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Esht e veshtire te pranosh nje "ikje" te nje personi qe jeton EDHE PA TY ... LARG!

Me kujton nje liber ku nje vajz braktis t'emen dhe ben çmos per te humb gjurmet (edhe duke i len pershtypjen e vdekjes!) : e tmerrshme vertet! /pf/images/graemlins/angel.gif

S'pranojm dot "ikjen"... ne te gjitha menyrat,esht nje kostant ne njeriun. /pf/images/graemlins/shrug.gif

^^MIA^^

Forumium maestatis

E mendoja qe do shkruaje kete gje pas shkrimit tim.Faktore te jashtem apo te brendshem sdo te thote qe jane me pak te rendesishem.Perkundrazi ,kur veprojne faktore te jashtem ( kategorizimin e kam bere une ,ndaj nuk eshte e thene te jete e prere me thike ) braktisja nuk vjen me nga vetvetja por nga nje imponim shpesh i dhimbshem per ate qe heq dore.Te gjithe ato faktore qe ndikojne ne braktisje jane per tu marre ne konsiderate per peshen qe kane dhe ne situaten qe perballen.

Kondrapedali

Kondrapedali

Sado të marrësh në konsideratë faktorët e braktisjes asnjëherë nuk mund ta pranosh atë. Megjithatë, mundesh të përdorësh burime të tjera për ta përballuar.

P.sh. Kur e don një njeri duhet ta lesh të lirë edhe të ikë. E në mos e daç aq shumë, justifikoje veten me këtë fakt, që nuk e doje aq shumë /pf/images/graemlins/shrug.gif.

TranofiljA

Primus registratum

po tani po nuk u kapem pas shkrimeve te njera-tjetres si do diskutojme /pf/images/graemlins/smile.gif

bashkohem me ty plotesisht.

^^MIA^^

Forumium maestatis

Kondra nuk mohova anen e dyte te medaljes se ketij veprimi qe kuptohet jane personat qe jane te perfshire ne gjithe situaten.Dhimbja? Dhimbja eshte e madhe dhe ndonjehere edhe e papranueshme,por cduhet te bejme? Kur personi perballe nuk eshte i lumtur,si mund te te beje ty te lumtur dhe si mund te ndihesh ti me mire? Do sdo do jeshi detyruar te pranosh veprimin e tij...Te gjitha keto se di pse me cojne perseri te firma ime. /pf/images/graemlins/smile.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Lips, në shumë raste, njerëzit kapen pikërisht tek egoizmi i tyre dhe një marrëdhënie dashurie arrijnë ta kthejnë në një luftë të vazhdueshme e në një marrëdhënie urrejtje apo më keq neverie.

Ta duash tjetrin do të thotë ta lësh atë të lirë.

Dashuria e vërtetë, justifikon gjithçka!

dusho

Primus registratum

Jam dakort ..........po kush te lire,harron qe prangat jan gatitu.

E kush i pranon justifikimet?????????'