Bota materialiste e femres.

Universal

AnonymouS
Nga artikulli i fundit per ngacmimet e femres ne pune ndersa analizoja dhe kam analizuar dhe me para rolin e femres ne pune ne shoqeri etj.
Pra konkretisht me ate cf ka arrit te konceptoj eshte qe femra abuzon me vetveten.
Psh si? Ia nese marrim nje rast ku femra eshte ajo qe skish pasuri...skish ze ne kapitull ne nje ndodhi..me pak fjale e pafuqishme. Dhe rastin tj kur femra ne nje familje me liberale merrej ne konsiderate situata ekonomike mjaftueshem e mire.

Ne ate cfare une ka arrit te konceptoj ne nje mjedis shoqeror duket qe femra gjithmone e shtypur ajo pa asnje mundesi per te ecur ne jete eshte pikerisht ajo qe "cmendet" e para.
Nese arrin te preke pasurine..pak sukses verbohet sepse si ka pasur asnjehere.
Sdin ai ti menaxhoje. Madje madje don te arrije majat e suksesit me nga 10 shkalle ne nje hap pa pasur aftesite e duhura
thjeshte duke "shitur" trupin e saj.

Nga ana tj kemi rastin e femres tj qe eshte me ne kembe ne toke dhe di mire si te sillet punoje e cf te beje.

I kujte eshte "faji" ne kete rast.
Keshtu funksionon ne cdo cep te botes?
E ka fajin familja me edukimin e munguar?
Shoqeria qe nuk i mban dot ritmet e kohes?
Apo vete personi dhe sa i afte eshte te perballe X gje.

-Zana-

e...Thjeshte
Vete personi - Por gjithsesi artikulli e ka tepruar tek-tuk . Femra shikohet /paragjykohet/keqtrajtohet/abuzohet me k'te sy/drejtim , nga vete mashkulli ne pergjithesi. Pra nese trajtohet dhe vleresohet si e tille, atehere edhe meshkulli nuk eshte me i mire, qe te kategorizohen vetem femrat.

Mashkulli, i paska kapur majat nga suksesi i tepert kshu... apo ka lindur i tille , i sukseshem . lol

Eléonoré

Valoris scriptorum
Mbase ky artikull nuk ka te beje me ate qe une mendova kur i lexova titullin.

Ajo qe nenkuptova eshte se une jam vajze materiale qe jeton ne nje bote materiale. Sipas Madones.

I am a material girl;
And I live in a material world.

No. I am not a gold-digger. Sa per dijeni.

Te jesh nje qenie komplet materjale nenkupton nje qenie ne te cilin shpirti nuk ekziston jashte tij por brenda tij. Ne kete bote materjale nuk flitet me per shpirt POR per TRUP. Shpirti nuk vdes sepse trupi nuk vdes dhe trupi nuk vdes sepse shpirti nuk vdes.

Vdekshmeria eshte e paevitueshme ne kete.

Ajo per te cilen kerkohet kohe ne kete bote eshte pikerisht krijimi i enes ne te cilin shpirti do te jetoje. Kjo ene ashtu si nje vazo e bukur nuk shihet nga brenda. Brenda saj ekziston korrupsion trupor dhe skadim. Sistemi yne nervor eshte shume i dobet. Ai nuk perballon dot lodhje te medha. Ndaj ne kalojme pjesen me te madhe te kohes ne gjume. Per rikuperim te trupit ndaj influences se sistemit nervor qe krijon strese dhe emocione te cilat e perpijne.

Kur baza ose themeli i enes se njeriut eshte kocka e cila ruan paraqitjen e jashtme atehere inxhinjerimi biologjik nga qeniet e larta te ketyre eneve persoset dhe perfeksionohet deri ne arritjen e mungeses totale te korrupsionit.

Qeniet e larta jane te pareplikueshme. Ardhja e tyre ne jete ka marre miliona vjete. Kushtet fillestare nuk ekzistojne me. Keto qenie arriten ne ngurtesim trupi nepermjet ngurtesimit te shpirtit i cili ne fillesat e veta ishte protoplazmik.

Shpirti i nje njeriu te thjeshte eshte gaz.

Shpirti i nje njeriu me te perparuar eshte likid.

Ne te dyja rastet kur ena thyhet shpirti nuk permbahet. Uji derdhet ashtu si ajri shperndahet.

E gjithe kjo per te thene se une jam vertete vajze materiale ne boten time. Dhe si e tille une kam dy ekzistenca dhe jo nje. Njera, kjo e tashmja, eshte e vdekshme.

El

Eléonoré

Valoris scriptorum
Sapo lexova shkrimin e Universal-it. Ne fillim mendova se eshte nje artikull shkruar nga nje gazetar por me cfare vura re eshte analiza qe Zoti Universal i ben nje artikulli qe ai ka lexuar. Nuk mund te ishte ndryshe sepse shkrimi ka vryma brenda dhe duket ashiqare qe eshte i influencuar nga ndonje gote whiskey ose nga ndonje mllef personal.

Ai shkrim permban shume pika diskutimi brenda te cilat duhet te trajtohen si elemente te vecante.

1. Ketu flitet per nje femer e cila ngjit shkallen e hierarkise profesionale dhe shoqerore duke djegur etapat. Nje njeri i nivelit zero kerkon te kaloje ne nivelin 10-te duke shitur trupin dhe duke joshur punedhenesin apo shefin e madh.

2. Ketu flitet per nje femer e cila eshte perfituese e nje pasurie te vene shpejt si rezultat i nje llotarie ose si rezultat martese me nje njeri te pasur.

3. Ketu flitet per nje femer e cila eshte e "shtypur" dhe e cila pas tentativave te permiresimit te situates se vet te cilat nuk kurorezohen me sukses roit nga trute e kokes dhe cmendet.

Megjithate, Universal eshte ne gjendje te njohe nje kategori te re femrash te cilat sipas tij jane me kembe ne toke dhe jane te rritura ne familje liberale. Si te tilla ato jane ne gjendje te menaxhojne pasurine e tyre dhe nuk abuzojne me te.

Ne qofte se ai eshte ne gjendje te dalloje ekzistencen e te dy kategorive te femres atehere nuk jam e sigurte perse ai i ben pyetje te tilla vetes apo anetareve te tjere.

I kujt eshte faji qe keto fenomene ekzistojne? I shoqerise apo i familjes?!

Per mendimin tim ne qofte se pasuria nuk vihet nepermjet frytit te punes dhe djerses ajo nuk eshte pasuri e mirefillte. Ajo harxhohet ashtu si edhe vihet sepse menyra se si ajo u mblodh eshte e shpejte dhe e padrejte. Krijimi i kastave te reja te pasanikeve te cilet nuk e kane zengjinllekun ne gjak eshte bere ne saj te perdorimit te zanateve me te vjetra ne bote. Tregetise, Vjedhjes, Spiunimit, Kurverimit, Shitjes se Droges dhe Lypjes.

Gjithashtu sistemi i pagave ne shumicen e rasteve, edhe ne vende te zhvilluara, ka krijuar nje kaste pasanikesh te cilet nuk e meritojne te jene ne ate nivel te hierarkise sociale.

Psh nje mesues paguhet tre fish me pak se sa nje minator i pagdhendur. Ne qofte se ky imbecil paguhet me shume me pretendimin se rrezikshmeria e punes eshte me e larte atehere lejomeni t'ju them se shanset se toka do t'ju bjere mbi koke jane me te pakta se sa shanset qe qielli te bjere mbi koke te arsimtareve. Keta te fundit edhe pse me nje inteligjente me te larte kane shanse me te medha per te arritur ne nje gjendje "cmendurie". A jane te shtypur? Ndoshta. Ndoshta nga presioni.

Nje shoqja ime ishte e martuar me nje minator i cili e kishte pagen shume te larte. Ai ishte aq gomar sa qe kur ajo kerkoi divorcin ai i dogji te gjitha sendet personale te saj, duke perfshire edhe rrobat. E vetmja gje e cila perballoi zjarrin qe ai vuri ishte nje kuti argjendi me bizhuteri brenda. Ai, pasi pa qe kutia shpetoi, i beri, literalisht mender mutin siper.

Nje shoqeri funksionon mire kur hierakia e saj bazohet ne zengjinllek, fisnikeri shpirti, moral te larte dhe etike te pacenueshme. Keto jane pasuri te verteta.

El_Noor