Besnikeria

marina s.

Forumium maestatis
Re: Besnikeria

<font color="blue">kur ti postove shkrimet me larte une po shkruaja timin,keshtu qe nuk e pashe çfare kishe postuar ti.
Pastaj,ne nje nga shpjegimet qe ke dhene ti,thuhet "...persosje morale".Morali eshte standard per çdo njeri?? Pra i jepet e njejta vlere,rendesi?

per kete po flasim,per besnikerine si pjese e moralit, apo jo??
</font>

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Mos e lexo po deshe Sceptic,kujtoj se kam te bej me njerez qe dine te flasin dhe mendojne nqse duhet te merrem edhe me shpjegimin e fjales ZHVILLIM po e le fare kete pune
Ti ke ndonje mendim tjeter?

marina s.

Forumium maestatis

<font color="blue"> ohu,njerez ju ose s'kuptoni ose nuk doni te kuptoni.

naten e mire /pf/images/graemlins/wave.gif
</font>

marina s.

Forumium maestatis

<font color="blue"> o lali,une ia pershtas situates,por nuk duhet t'ia pershtas une sepse nuk eshte postimi im. Une dua te kuptoj çfare kupton Dahlia me "zhvillim te besnikerise" dhe nuk dua shpjegimin e fjalorit. jam e qarte apo jo??

PS:thuva "naten e mire" se u bezdisa...nuk ika me te vertete...non mollo facilmente.
</font>

true confidental

Forumium maestatis

besoj se ai qe e hapi temen nuk kishte per qellim vetem konceptin e besnikerise ne nje cift, po e pare me gjere ne shoqeri apo le te themi ne nje biznes .....
Ne vetvete besnikeria eshte nje virtyt, zgjedhjet e lira te individit jashte ketij virtyti jane dicka tjeter....dhe sa per ate zhvillimin qe u fol e kishte lidhje me zgjedhjet e individit ....virtyti qendron ne peshen qe u jep interesave afatshkurtra nga ato afatgjata ......

besim231071

Primus registratum

" Zhvillim te besnikerise",une e kuptoj si evolim te saj
ne lidhje me evolucionin e shoqerise,pra ndryshim i vleres qe kishte me pare.
Nqs me pare ishte virtyt,sot nuk eshte asgje dhe neser mund te jete atavizem,ose ndoshta perseri virtyt,ku i dihet?
Naten ,se u ba vone. /pf/images/graemlins/wave.gif

marina s.

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
besoj se ai qe e hapi temen nuk kishte per qellim vetem konceptin e besnikerise ne nje cift, po e pare me gjere ne shoqeri apo le te themi ne nje biznes .....
Ne vetvete besnikeria eshte nje virtyt, zgjedhjet e lira te individit jashte ketij virtyti jane dicka tjeter....dhe sa per ate zhvillimin qe u fol e kishte lidhje me zgjedhjet e individit ....virtyti qendron ne peshen qe u jep interesave afatshkurtra nga ato afatgjata ......

[/ QUOTE ]
<font color="blue">eeeeeehhh me ne fund se me plasi shpirti!!!!!! Ia pse kekroja shpjegimin e Dahlias dhe jo te fjalorit sepse behet fjale per menyren se si INDIVIDI E KONCEPTON besnikerine. eshte subjektive... jam e qarte apo jo??? se po me duket vetja debile... </font>

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Sceptic
Te lutem se po ikja edhe une dhe me ktheve nga rruga.
Nuk kam thene "zhvillimi i besnikerise" por zhvillimi i shoqerise. Zhvillimi i mentalitetit.
Kaq per sonte dhe vazhdoj neser se jam e lodhur Naten te gjitheve /pf/images/graemlins/wave.gif /pf/images/graemlins/wave.gif

marina s.

Forumium maestatis

<font color="blue">o rrush,po ti ke shkruar "besnikeria zhvillohet me shoqerine" dhe jo NDRYSHON me zhvillimin e shoqerise. nuk e di per te tjeret,por mua nuk me duket e njejta gje.

Tani iki me te vertete /pf/images/graemlins/wave.gif
</font>

ODISEA

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Ky vyrtyt i qeneve,qe ka mijra vjet qe na imponohet,ne
emer te moralit,me ngjan se sot eshte kthyer ne ves.

[/ QUOTE ]
duhet te jete kthyer ne ves te mire/rralle, dmth qe s'e has shpesh ne jeten e perditshme? /pf/images/graemlins/idea.gif
jo aq sa veset e keqia te pakten /pf/images/graemlins/tonguee.gif
me pelqen se si diskutohet ketu...
se si kapen pas 2-3 fjalesh disa dhe jo pas te idese qe jep personi qe poston...
kam pershtypjen se kjo mani zhvillohet me zhvillimin e shoqerise... /pf/images/graemlins/lol.gif

si brenda temes me duket ky postimi, apo jo /pf/images/graemlins/idea.gif
/pf/images/graemlins/tonguee.gif /pf/images/graemlins/wink.gif

besim231071

Primus registratum

Dikush me siper kishte folur per besnikerine ndaj vetes.
Vetem ne kete rast besnikeria mbetet akoma virtyt,do thoja.
Per mua vesi eshte perhere negativ.
Kuptohet qe ka vese te keqia dhe me pak te keqia.
Kurse veset e mira quhen virtyte.

true confidental

Forumium maestatis

Besnikeria eshte virtyt qe ndihmon ne mirembajtjen e nje maredhenie afatgjate ne cdo aspekt...Nese eshte virtyt i mire apo i keq kjo gjykohet nga rrethanat .....p.sh ne nje grup mafiozesh mosbesnikeria e njerit nga antaret ndihmon ne te miren e shoqerise ....per gjona te tjera , them se besnikeria tregon force karakteri, aspak ves, por sepse jemi te ndertuar me ndjenja, instikte, kerkues, eksplorues etc etc shtyhemi ne anen e kundert, perfshi edhe mua /pf/images/graemlins/laugh.gif

Poseidon

Primus registratum

heheheheh besnikeria eshte ne fakt virtyt, por per ta gjykuar te mire apo te keq nuk e bejn rrethanat po morali me te cilin eshte formuar ai te cilit i rren mendja se do beje gjykimin... /pf/images/graemlins/tongue.gif

me kete rast mu kujtua nje menyre e filozofuari e vjeter kineze mbi kete teme, eshte e lezetshme ne fakt.

ne kinen e vjeter ne rastet e cifteve, e kur ketyre cifteve u qellonte qe: nusja ta tradhetonte te shoqin /pf/images/graemlins/laugh.gif... kur rasti kapej kishte disa denime fikse:

1 nese nusja e tradhetonte per here te pare... i dashuri i kapur denohej le te themi me 10... 20 a 40 /pf/images/graemlins/smash.gifkamzhime ne qender te qytetit.
*morali: i dashuri si maskara qe ishte kishte perfituar nga dliresia dhe pafajesia e nuses se re dhe e kishte mashtruar... prandaj ishte ai qe meritonte denimin. /pf/images/graemlins/laugh.gif

2 nese nusja tradhetonte perseri per here te dyte... atehere denohej nusja(gruaja me 10... 20 a 40(pak rendesi ka) kamzhime ne qender te qytetit. /pf/images/graemlins/smash.gif
*morali: mire heren e pare mi dreq qe nuk nuk ja kishe idene nga jeta dhe u mashtrove, por heren e dyte ta deshi menderja qe shkove dhe u ngatarrove. /pf/images/graemlins/laugh.gif

3 qellonte qe nusja e tradhetonte akoma edhe per here te trete... atehere merrej i shoqi dhe denohej po prape me 10... 20 a 40 kamzhime ne qender te qytetit. /pf/images/graemlins/smash.gif
*morali: po mire me gomar heren e pare dhe te dyte nuk e more vesh po as heren e trete i bie te jesh krric dhe s'ke per te marre vesh kurre asgje... dhe si krric qe je merito dajakun /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Besnik pa hile osht vetem qeni /pf/images/graemlins/laugh.gif leqe kur terbohet ne ai vet harro qe osht besnik /pf/images/graemlins/laugh.gif