Re: Beqaria...
</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
<font color="brown">Natyrisht, nuk eshte problem ti perjetosh te gjitha keto evenimente, por kurorezimi i tyre eshte bashkejetesa ose Martesa.</font>
[/ QUOTE ]
... pse u dashka vënë 'kurore' siper kokes s'ktyne iher ?
<font color="brown">Pikerisht,kulmin, problemet psikologjike e arrijne nese kjo "E vetme" do te kete nje femije.</font>
[/ QUOTE ]
Njeriu beqar apo i martuar ne rradhe te pare eshte nje individ, me pas eshte nene, baba apo burre dhe grua. Kur diskutohet per nderlikimet psikologjike te beqarit i referohet ktij si fillim dhe me pas ktij ne funksion te te treteve. Nuk besoj se arrihet kulmi i problemeve pikerisht kur nje beqar vendos te rrise nje femije vetem : dhe jeta dhe praktika ka treguar qe ka plot femije te rritur nga nje prind qe nuk shfaqin kurrfare problemesh te tilla ndersa ka po aq femije martesash shume vjecare qe kane vertete probleme kritike psiqike.
<font color="brown">Nderkohe qe te tjeret kane nje Baba, (pra, nje familje te rregullt) qe e con, pret, ne kopesht/shkolle apo ku di une cfare, nje femije i raporteve te tilla vuan shpirterisht.
Ai nuk arrin ta kuptoje qe nena e tij , i ploteson gjithe keto "qejfe te jetes" qe pershkruan ti me lart.</font>
[/ QUOTE ]
... fiks kshu. Ne moshe te vogel ky femije nuk ka per ti kuptuar kto dhe do perjetoje veshtiresi por nje beqar i denje, i sigurte ndaj vetes (shpirterisht dhe financiarisht) dhe veprimeve te ndermarra ne jete mund ta qetesoje dhe asistoje kete femije me se miri. Me vone ne moshe kur dhe femija fillon kupton dhe arsyeton do sqarohet dhe normalisht do kuptoje. I takon beqarit qe kur e ndan mendjen te rrite nje femije i vetem ti kete parasysh kto gjera.
<font color="brown">Ndaj problemet psikologjike jane te femijes, rrjedhimisht do te percillen dhe tek kjo e ashtuquajtur "Beqare e deshiruar".</font>
[/ QUOTE ]
.. po qe se kemi te bejme me llojin e beqarit me siper kto me siper kalohen dhe nuk lene shenja.
[ngjyra]P.s Mos i matni gjerat me moshen ne te cilen jeni. Diskutimi eshte shume i gjere dhe duhet pare disi me larg.
Askush nuk po niset nga pervoja personale, por nga gjera te cilat i ka treguar vete praktika, jeta!! </font>
[/ QUOTE ]
Problemi eshte qe ti e harrove beqarin dhe po diskuton per beqarin me femije kur ne akoma nuk kemi arrit ke beqari dhe problemet qe beqari mund te hase tek pulle vetem ne jete - me pas sikur te perjetoje ato evenimentet e tjera qe kisha listuar une ne fillim fare.
Padyshim qe po nisemi nga pervoja personale : une s'kam femije dhe po flas per kete epoken para femise - ti doemos do kesh femi dhe ke hall kush merr cunin/gocen diten e marte nga basketbolli /pf/images/graemlins/shrug.gif
Mendime absolute & largpamese mos pretendo te japesh dhe marresh kur je akoma ne 3-10 vjecaret e pare te jetes.