Bashkjetesë apo Martesë?

Ela_001

Primus registratum
Re: Bashkjetesë apo Martesë?

Bobo ça pyetje.

Te them te drejten bashkjetesen e kam provuar dhe nuk e bej me kurre kete perveçse kur te martohem. I hyn shume ne privacy njeri tjetrit dhe behesh tama si burre e grua. Jo se besoj shume dhe te martesa, po tepakten atehere je i detyruar te bashkejetosh.

shpresa

Primus registratum

Bashkejetesa per ca kohe nuk do ishte ide e keqe. Te pakten ia meson tjetrit huqet sa e ke akoma nje rrugedalje. Nuk kam qejf te perfundoj ne ndonje divorc kur te marr vesh qe nuk jetoj dot me njeri. Me mire nje ndarje jo formale.
Ua, gjithe ky negativitet. Ka mundesi qe te isha e lumtur. /pf/images/graemlins/smile.gif

eM

Paper Moon

Tema zhvendoset tek: Diskutime Shoqerore!

Pershendetje
eM

Per nje periudhe relativisht te shkurter do te me pelqente bashkejetesa,dhe me pas nqs gjerat do te shkonin mire te kalonte ne stadin "Martese".
Bashkejetessa ne nje kohe relativisht te gjate bene qe te zbehen ndjenjat qe ke kundrejt te dashures,dhe ne keto caste lindin dyshime per martese apo jo.

oktapodi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb] Bobo ça pyetje.

Te them te drejten bashkjetesen e kam provuar dhe nuk e bej me kurre kete perveçse kur te martohem. I hyn shume ne privacy njeri tjetrit dhe behesh tama si burre e grua. Jo se besoj shume dhe te martesa, po tepakten atehere je i detyruar te bashkejetosh. [/qb]
Aty vlerson,
se cila eshte e mira dhe e keqja e njeri-tjetrit,
njohja gjithashtu,
por dhe mendimi qe;
a duhet te jete ky/kjo e ardhmja ime per tu martuar,
eshte nje parapregatitje e forte,

dhe jo si thoni............
te pakten jam e detyruar te bashkejetoj,
teper gabim,
se do ishte nje shkaterrim,
se nuk keni njohje te mire me njeri tjetrin,
kohrat kane ndryshuar,
eshte e mira qe njerezit te mendohen dhe te vleresojne se perse duhet bere kjo gje,
dhe jo thenia,na iku mosha,mbetem,e te tjera.

Ju pershendes.

Niku-Sh

Primus registratum

Une jam dakort me X-Ray kur thot
"Per nje periudhe relativisht te shkurter do te me pelqente bashkejetesa,dhe me pas nqs gjerat do te shkonin mire te kalonte ne stadin" "Martese".
Sepse keshtu ai/ajo kan koh me shum per ta njohur njeri tjetrin.
:tipsy:

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Nuk e mbaj mend ku e lexova së fundi por në çiftet që ndahen përqindja më e lartë ju takon atyre që kanë bashkëjetuar më parë.
Thuhej pak a shumë ajo që ka postuar më lart dikush që e ka provuar.
Ato shifrat më lart nuk i mbaj mend por mbas pesëvjetësh ndarje nga çiftet që kishin bashkëjetur 80% e tyre ishin të kënaqur, ndërsa çiftet vetëm të martuar e të ndarë mbas pesë vjetësh vetëm 50% ishin të kënaqur.

ali pasha ........

Primus registratum

dhe une kam bashkjetuar per disa kohe dhe them se vetem kur bashkjeton e njeh me te vertete njeriun qe dashuron dhe them se eshte mire te bashkjetosh njehere dhe pastaj te mendosh per martese

Still_nr_1

Primus registratum

Une me thene te drejten nuk kam provuar asnjeren deri tani(sa keq /pf/images/graemlins/laugh.gif ), nejse doja te thoja se kjo eshte ceshtje pricipesh. Per mendimin tim bashkejetesa eshte nje gje shume e mire. Ajo duhet te jete si faze pararendese e marteses dhe une gjykoj se eshte e nevojshme. Ka disa aresye, por me kryesorja eshte edhe ajo qe vlen me shume ne nje te ardhme qe mund te jete e afert apo e larget(kjo ska shume rendesi). Pra te jepet mundesia te provosh se si do te ishte jeta jote i martuar(pasi bashkejetesa nga martesa ndryshon vetem sepse seshte e percaktuar me norma ligjore dhe nuk sjell asnje pasoje ligjore). Kur je i/e bindur se personi me te cilin bashkejeton te krijon ate ngrohtesine dhe sigurine qe te nevojitet je i/e gatshme te kalosh ne fazen pasardhese(martese)!
Kaq kisha!! /pf/images/graemlins/wink.gif

Dajaku

Primus registratum

Lum ai qe do i ngeci Ela se ka per shku xhehenem me sevapin qe paska per t'bo n'ket dynja, lum ai lum! :tipsy:

nike palkola

Primus registratum

Të dyja janë të mira nëse mbretëron DASHURIA!
Bashkëjetesa ndoshta është më e mirë (nuk e kam provuar)se nuk ndikon në të vërtetimi-çertifikata e kurorëzimit?!

Diavolessa

Valoris scriptorum

Te dyja. Bashkejetesa eshte e mire. Te lejon te njohesh tjetrin edhe me mire. Mendimi im nje here bashkejetese dhe pas disa kohesh pasi mesohesh me difektet e njeri-tjetrit dhe dashuria mbreteron le te kurorizohet kjo dashuri.

Guest

Me falni po martesa sipas jush eshte vetem nje firme ne dokumenta?????
ku qendron ndryshimi midis marteses dhe bashkjeteses.A nuk eshte martesa bashkejetese?

assassino26

Primus registratum

Fillimisht postuar nga trendy81:
[qb] c'rendesi ka mjafton qe te duhemi dhe te shkojme mire :wub: [/qb]
ne te 2 do bashkejetojme 1 here pastaj do martohemi.Sa te bejme ndonje lek qe te bejme dasem te madhe,2-3 kalamaj qe ti ftojme edhe ne dasem...

ani ani

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dott.essa:
[qb] Me falni po martesa sipas jush eshte vetem nje firme ne dokumenta?????
ku qendron ndryshimi midis marteses dhe bashkjeteses.A nuk eshte martesa bashkejetese? [/qb]
Ke shume te drejte, jane e njejta gje per sa i perket firmes ne dokumenta.
Ata qe rendom perdorin termin e ri bashkejtese dhe e aplikojne, kane sjelle vetem nje te re, ne martese mund te jetosh me burrin/gruan dhe/ose me te tjere, ndersa ne bashkjetese zakonisht jeton vetem me burrin/gruan.

Te jetosh me dike eshte nje situate me e komlikuar se vete termi perkufizues, keshtu ndoshta nuk duhet bere me pyetja cila eshte me mire, por cilen mund te durojme ne shqiptaret sot per sot ne kushtet qe duhet te vendosim per njeren ose tjetren

romeo

Forumium maestatis

kur ti provoj do u them se cila eshte me mire
/pf/images/graemlins/laugh.gif