Barsaleta te reja. Hidhini nje sy.....

klocari1

Primus registratum
Re: Barsaleta te reja. Hidhini nje sy.....

Pershendetje

Na ishte nje i ri ne spitalin e antikapateve.
Nje dite prej ditesh kerkon takim me mjekun, dhe i thote se ndihej shume mire dhe deshironte te dilte nga spitali.
Mire
i thote mjeku, por me nje kusht para se te dalesh do te bej disa pyetje.
-Ne rregull, u pergjigj djaloshi.
Doktori nxjerr nje monedhe 10 lekeshe dhe ja jep djaloshit, c'fare do besh kur te dalesh nga spitali?
Do blej nje top, ju pergjigj djaloshi, po me pas, do luaj deri sa te grriset topi me pas do marr gomardaren dhe do bej llastiqe te vras zogj.
Te duhet dhe pak kohe qe te dalesh nga spitali ju pergjigj doktori.
Pas 4 muajsh djaloshi perseri e pyet doktorin se ndihej mire dhe desh te dilte nga spitali, dhe perseri doktori i beri te njejtat pyetje, dhe ai ju pergjigj.
Kur te dal nga spitali do blej nje biciklete, po me pas pyet doktori, do bej xhiro deri sa te prishen kopertonat dhe me pas do nxjerr gomardaret dhe do bej llastiqe te vras zogj.
Te duhet dhe pak kohe akoma u pergjigj doktori.

Pas disa muaj te tjere djaloshi e pyet perseri doktorin se ndihesh shume mire dhe deshironte te dilte nga spitali, dhe doktori perseri i beri te njejtat pyetje.
Djaloshi pergjigjet se kur te dal nga spitali do martohem, doktori vuri buzen ne gas, po me pas e pyet?
Do ta marr nusen dhe do ta coj ne shtepi, vashdo i thote doktori shume mire qenke sheruar, po me pas e pyet doktori?
Do ta fut nusen ne dhome, vazhdo, vazhdo i thote doktori.
Do ta shtri ne krevat dhe do i heq rrobat, vazhdo i thote doktori se kesaj radhe me te vertete qenke sheruar.

Do ja heq mbathjet ti marr llastikun te bej llastiqe te vras zogj.

Tropojani

Primus registratum

Pershendetje te gjithe!
Barcaleta te bukura!
Per barcaleten e treguar nga jonistar mund te them se ne lidhje me kruarjen
e veshit ajo eshte relative,une them
se kenaqesia i takon atij qe qe kruhet
varet se cili kruhet veshi apo gishti...!

ivushi

Primus registratum

nje dite,nje kinez,merr pronarin e tij ne nje restorant dhe i thote:"UNE,JO PUNA SOT...UNE SEMURE".AHA- i thote pronari-TE SHKUARA.UNE KUR JAM SEMURE E BEJ NJA DY HERE ME GRUAN DHE BEHEM ME MIRE.
pas 2 oresh kinezi merr perseri ne tel:"UNE,ME MIRE...SHTEPIA JOTE,SHUME E BUKUR... :smash:

eusebio

Primus registratum

Luani sa here takonte Ujkun e rrahte tyj i than q1 i ke flokt e g'jata...Ujku shkon te Dhelpna e ankohet, e kjo e ngushllon tyj i than q1 ta po ja tham 1 fjale Luanit...
Takohet me Luanin e i thote: Mos perfito q1 je Mbreti i Pyllit e me e rrah kot Ujkun; thuji shko n'katund e ma blej 1 pakete "Marlboro" e mandej rrahe...
Ateher s'mundem me e rrah-i pergjigjet Luani, se Ujku s'asht i marre e shkon e mi blen fill... Dhelpna i thote: ti e rrah prep se kur ti bijn "morbide" ti thuji ** i dojshe "dure" e anasjelltas...
T'nesermen Luani i thote Ujkut: "shko e ma blej 1 pakete "Marlboro".
Ujku: si i don Luan, "morbide" apo "dure"?
Luani: ah, mor Ujk, mor Ujk, flokt e g'jata se t'g'jata i ke! /pf/images/graemlins/laugh.gif

Narkomane

Valoris scriptorum
Nje grua e cila kishte dhjete femije, shkon ne zyren e perkrahjes sociale, qe ti lidhnin edhe asaj nje perkrahje, per femijet!
Aty takon drejtorin, te cilit ia shpjegon qarte se perse kishte ardhur ne zyre.
Edhe drejtori, merr nje dosje te paplotesuar, qe te shenoje te dhenat e gruas, e cila kerkonte perkrahje sociale.
Drejtori :- emer, mbiemer ju lutem?
Gruaja :- i thote emrin dhe mbiemrin e saj.
Drejtori :- sa femije ke-?
Gruaja :- dhjete.
Drejtori :- emrat e femijeve?
Gruaja :- Enver.
Drejtori :- tjetri?
Gruaja :- s'ka nevoje tjua them te tjeret, pasi te gjithe kete emer kane femijet e mi !!!
Drejtori :- si eshte e mundur kjo?
Gruaja :- po ja pra, te gjithe jane djem, dhe une ju kam vene te njejtin emer qe te gjitheve .
Drejtori :- po kur i therrisni, ndonjerit per tju ndihmuar per dicka,
si e kuptojne ato se cilit i keni thirrur ju, konkretishte?
Gruaja :- po e kuptojne ato, pasi une sejcilit i therras ne mbiemrin e te atit te tij !!!.

Narkomane

Valoris scriptorum
Nje grua bashke me femijen e saj te vogel po bisedonin. Nderkohe aty prane kalon nje djale qe sapo ishte liruar nga ushtria dhe degjoi biseden e tyre.- Mami po si me ke bere ti mua? Po ja, perpiqej e ema t’ia shpjegonte femijes. Mami vajti tek xhaxhi doktorri i cili i beri nje gjilpere dhe mbas pak kohesh linde ti. Atehere djali qe kishte qene ushtar i frikesuar e pyet gruan:- Pse e kane hequr nga qarkullimi menyren klasike?!!

scadarsko

Locus omnem
Futet Tefa në Kafe të Madhe, dhe i thotë banakierit mos kishte ndonji paketë “Partizani”.

- Pasha besën Tefë, asnji për bè, – ia ktheu banakieri Lin!

Ndërkohë vjen nji bukuroshe shkodrane, e njoftuna e Linit dhe nën zà i thotë:

- Lin, t’marrsha t’ligat nji “Partizan”, se e kam litarin n’fyt?

Lini ia ban me shenjë dhe i jep fshehtas dy paketa!

Tefa mbasi e pau krejt skenën i afrohet kamarjerit.

- Lin kam me të paditë, ke nisë me strehu edhe Partizan!

scadarsko

Locus omnem
Mbasi qe mërzitë prej komunizmit, Tefës i shkrep në mendja me u arratisë. Dhe niset e shkon në Zogajt ku ishte kufini, me shpresë të arratiset për në Mal të Zi. Po syni vigjilent i kufitarëve të kohës së Xhaxhit, pikas nji burrë shtrembaluq, që po i afrohej kufinit dhe mbasi e rrethojnë ushtarët e kapin dhe shohin se ishte Tefa, që e njifnin të gjithë. E marrin e hypin në një makinë dhe e nisin për në Shkodër. Kur mbërrijnë në Shkodër, policët e pyesin Tefën:
- Tefë, pse deshte me e thy kufinin?
- Po jo mor burra, as në mendje s’më ka shku, – ua kthen Tefa, – Po kisha mbetë në rrugë e s’dijsha si me u kthy në Shkodër. Atëherë thashë: A e din çka baj, ma mirë po i afrohem kufinit, ushtarët kanë me më kapë, e kanë me m’pru me makinë në Shkodër…!!

scadarsko

Locus omnem
Nji ditë vere, Tefa qe ulë te bordura para lulishtes “1 Maji” në Shkodër, nën hije të nji peme. Me dëshirën për me hy në muhabet po edhe për me e tallë pak, nji hetues, që kalonte me “Gaz” aty pari, i thotë humoristit shkodran:

- Ik prej aty mor Tefë, o hyp e t’çova në Degë.

- Unë mezi po rri në tokë, ti më thu me hypë në degë, – ia ktheu Tefa me humor

scadarsko

Locus omnem
Shkon Tefa për drekë në nji restorant dhe porosit groshë. Kur kamarierja i sjell pjatën Tefa fut lugën në pjatë, e përzien langun dhe kur s’shef asnji kokërr groshe në pjatë i thotë kamarieres:
- Mos u largo se du me më ndihmue pak ...
- Me gjithë qejf – i thotë kamarierja ...
Dhe Tefa heq xhaketen ia le në dorë, heq këmishës dhe ia le në dorë dhe kur po bahej gati me heqë pantallonat… kamarierja e habitun e pyet:
- Ç’ka po ban mor Tefë, nuk asht as vapë”?
- Po zhytem n’lang t’groshës, se mos gjej ndoj kokërr”!

scadarsko

Locus omnem
Tefa ishte në Tiranë me grupin e delegatëve shkodranë në Kongresin e Shkrimtarëve dhe Artistave. 
Te holli i hotelit, dikush i shërbimit, për ta ngacmu Tefën i thotë:

- Me cilin ke dëshirë me fjetë në të njejtën dhomë. Ke dy mundsi o me Tinka Kurtin a me Fadil Krajën?

- Po t’jetë puna me fjetë, ma mirë flej me Fadilin! – ia ktheu Tefa …

Nji herë Tefa, po rrinte n’breg të liqenit. Kalojnë dy djem andej pari e shofin Tefën dhe shkojnë ta ngacmojnë. E pyesin se çfarë po bante dhe ai u thotë:

- Po gjuj peshk mor djem!

- Po mirë – i thonë ata, – e shofim që po gjun peshk po tullën pse e mban aty?

Tefa si me të qeshun u thotë: Po ma qerasët nji kafe jua kallzoj!

Në fillim ata hoqën dorë, po kureshtja ishte e madhe dhe ia sollën kafen. Si të paduruem djemtë s’po e linin rehat për shpjegimin. Mbasi mbaroi kafen kthehet dhe ju thotë!

- Me grep nuk kam zanë asgja, ndërsa me tullë nja shtatë a tetë peshq.