astronauti me origjinë shqiptare Alan B. Shepard,???

shqiperiamadhe

Primus registratum
astronauti me origjinë shqiptare Alan B. Shepard,???

Flamuri shqiptar është mbajtur gjatë fluturimit drejt Hënës, në vitin 1971

TIRANE, 7 shkurt - Flamuri shqiptar në miniaturë me shqiponjën dykrenare është mbajtur si simbol nga astronauti me origjinë shqiptare Alan B. Shepard, gjatë fluturimit drejt Hënës të anijes kozmike "Apollo 14", në vitin 1971. Faktin e dëshmon një fletë katërkëndeshe prej kartoni ku flamuri shqiptar ndodhet i ngjitur pranë një fotografie me ngjyra të anijes kozmike "Apollo 14", bërë në sipërfaqen e Hënës, e cila ndodhet në arkivin e Muzeut Historik Kombëtar në Tiranë. Relikja është e autografuar nga Shepard dhe kozmonautët e tjerë dhe gjithashtu në të ndodhet mbishkrimi në anglisht ku thuhet se "ky flamur u mbajt si simbol deri në Hënë, në anijen "Apollo 14" gjatë ditëve nga 31 Janari- 9 Shkurt i vitit 1971 dhe është prezantuar nga admiral Alan B.Shepard, një kozmonaut me origjinë shqiptare". Shepard gjatë udhëtimit kozmik e mori me vete këtë flamur të kombit shqiptar, duke dëshmuar origjinën e tij shqiptare.

manga

Primus registratum
Re: astronauti me origjinë shqiptare Alan B. Shepard,???

edhe njifare william george gregory ka deklarue qi asht me origjine shqype...??? <== edhe per kete t'dytin...

Danae

Primus registratum

edhe une kur te behem e famshme do deklaroj qe jam me origjine shqiptare,lol. /pf/images/graemlins/wink.gif

Raven

Primus registratum

Fillimisht postuar nga the opposite of you:
[qb] edhe njifare william george gregory ka deklarue qi asht me origjine shqype...??? <== edhe per kete t'dytin... [/qb]
Yep edhe william Grigory...ky me sa di une ehste njeriu qe ka qendruar me gjate ne nje anije kozmike ne kozmos...

Guest

Hey vertet dhe une e degjova kete gje dhe thash me vete WOW i feel proud /pf/images/graemlins/smile.gif
:thumbsup:

engjelli

Forumium praecox

edhe une e kam degjuar po sme besohet...
sme besohet qe amerikanet me origjine shqiptare kane vendosur flamurin shqiptar ne hene :rolleyes:

Diavolessa

Valoris scriptorum

Dapprima volevano mandare nello spazio di nuovo una scimmia; poi parve loro troppo crudele e presero me.

Alan Bartlett Shepard

Ne ishte shqiptar? Nuk e di :eek:

Diavolessa

Valoris scriptorum

shepard.jpg

Alan Shepard nacque nel 1923 nel New Hampshire (USA). Frequentò l'Accademia Navale di Annapolis, nel Maryland, dove si diplomò nel 1944. Shepard prestò servizio su un cacciatorpediniere durante la Seconda Guerra Mondiale, ed era un pilota collaudatore della Marina quando fu scelto per entrare nel Corpo degli astronauti. Fu il primo americano ad andare nello spazio, il 5 maggio 1961. Anche se Shepard trascorse nello spazio solo 5 minuti, a bordo della navicella Mercury Freedom 7 , pose le basi perché gli Stati Uniti diventassero una potenza dello spazio come oggi. Alan Shepard fu lasciato a terra fra il 1963 e il 1969 a causa di un disturbo all'orecchio interno. Dopo le cure poté tornare a volare nello spazio: fu il quinto uomo a mettere piede sulla Luna, nel 1971. Quando era sulla Luna, Shepard giocò a golf con l'attrezzatura che aveva portato con sé a bordo dell' Apollo 14. Dopo il viaggio sulla Luna, divenne ammiraglio della Marina Militare americana, il primo astronauta a ottenere un grado così alto. Nel 1974, Shepard si ritirò dalla Nasa e dalla Marina, e diventò un uomo d'affari di successo, sostenuto dalla stessa determinazione che lo aveva portato nello spazio. Alan Bartlett Shepard morì in California il 22 luglio1998.

aleksander prosti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mbreti Fabian:
[qb] edhe une e kam degjuar po sme besohet...
sme besohet qe amerikanet me origjine shqiptare kane vendosur flamurin shqiptar ne hene :rolleyes: [/qb]
//////////o mbreti fabian ne le ti besojm asaj qe na do zemra dhe asaj qe me te vertet esht e dokumentuar sesa politkanve tanve

dimir

Forumium praecox

Sot dhe thuaj gjithe kohen ne na mbyt fama e politikaneve.

Besnik Sykja nje shkenctare qe u njoh ne gjithe boten, ndersa ne shqiperi ka mbetur vetem emri i nje shkolle te mesme.
Njihet dhe ligji me emrin e tij. Kerkimet e tij ishin shume te sukseshme, por jeta e shkurter beri te sajen dhe punimet e tij shkencore nuk perfunduan.