Arti abstrakt!

zog

Primus registratum
Re: Arti abstrakt!

si mas teje, Bergsoni e shpiku abstraksionizmin? apo ai u mundua ta shpjegonte ate?

personalisht mendoj qe piktura ose çdo forme e Artit qe niset nga ideollogjizma te çfaredoshme, eshte art i dobet.

abs

nuk e di...

zog asht mundu,...njashtu,... si ti :wink: po ti s paske than gja,... per ate pikturen e mesiperme... :idea:

masanej, qefe qefe kjo dynja mor zog...hala se din kte a? :rolleyes:

:devil:

zog

Primus registratum

femer degjo! :cool: jo mua se une me sa shoh s'ta mushkam dot radaken por degjo Wilden i cili per okazionin thote:

ajo (vepra, artistja) perfaqeson gjithe ate SIMBOL, pa me te voglin SINQERITET.

abs

nuk e di...

mashkull! :devil:
thuj dicka nga koka jote, se kushedi m mbushet mendja :wink: :rockband: :rockband:

shif niher se mos po t thote gja kjo? :idea:

10098722.jpg

ps: car m duhet mu sinqeriteti i komshise... /pf/images/graemlins/laugh.gif
----------------------

pippo

Primus registratum

Lol pse i keqkupton gjerat eshe budallik te vesh arkitekturen kunder piktures nuk ishte ai qellimi im thjesht fakti qe ndertimet e Gaudì i perkasin gjithe barcellones dhe kushdo qe banon ose viziton barcellonen i ngelet impresion veprat e Gaudì. Barcellona eshte gaudì I perkasin qyteti jane nen vezhgimin e te gjithe njerzve, ndresa nuk mund te them te njejten gje persa i pektet punes dhe veprave te Picasso-s, shif Bilbaon vetem ndertimi i Guggenheim Museum i Frank Ghery ka thene qyteti vlera te reja ,nuk mund te them te njeten gje ne qofese ne Bilbao eksposohen veprat e Picasso-s pra piktuar eshte diçka shume me intime dhe ketu egsistojne vlerat e saj .
PICASSOBIG.JPG

abs

nuk e di...

form3.jpg

nachtwind.jpg

leben.jpg

...,eshte interesante, se si disa (ne msn) ketyre pikturave pa kuptim...i gjejne disa kuptime... :lol:

/pf/images/graemlins/tongue.gif

ps: mos keni `frik`me i shkrujt komentaret ktu se ju siguroj se `s mbetni` n klas... :rockband:

----------------------

une :wub: kto...

abs

nuk e di...

CD-Traenen.jpg

------------------------
...,ju luta vehtes dhe kesajhere...

abs

nuk e di...

abstraction.jpg

fairground%20abstraction.jpg

-----------------------
Valsi i gjetheve te vjeshtes
Perkedheli sypin permallshem
u shendrrova ne trung peme…
gjethet vallzonin rreth meje…
era fishkellonte melodine e simfonise se paharruar ne vesh
Perqafimi la gjurme, dhe me burgosi aty mallin
deshe s deshe ti,kur une te dua ,ti je tek une
sepse te arrij, te rrembej …
e ti dorzohesh pa kuptuar, deshe s deshe …
kur une dua, iken dhe vijne gjethet
vazhdon premiera e valsit te arte
rreth trungut (meje)...

ALPE

Primus registratum

Me ben pershtypje efekti i realizmit kritik ne pikepamjet rreth artit e piktures te shfaqura nga disa. :confused: Eshte e kuptueshme, se me kete fryme jemi rritur te gjithe, po besoj se nje hapje dhe tolerim me i madh ndaj formave te tjera te artit nuk do i bente keq asnjeriu, qofte dhe si nje tentative e thjeshte, pa arritur te kape vlerat artistike. :wave:
Çliroje syrin e zemren nga prekonceptimet dhe do gjesh vleren e artit ne rryma nga me te ndryshmet :goofy:

Diddy19

Su@mi

Fillimisht postuar nga rambla:
gaudì :wub: vdes per operat e tij. nje gjeni ka qene . para ca ditesh kisha si avatar "shtepia batllò" ( u detyrova ta heq se nuk u dukte fare), e adhuroj si konstruksion
Vetem para 2 ditesh nje shoqja ime e sapokthyer nga Barcelona me solli nje kartoline te Barcelones ku shfaqej pikerisht Shtepia Battlò,veper e te madhit Antonio Gaudì..Kartolina ishte tamam si kjo ketu poshte vetem se ishte e marre naten!Bellissima! :wub:

aantoni2.jpg

olti

Neo

Aman ca i bete temes. Une e hapa per te qene nje teme qe do trajtonte ne sy kritik kete tip arti dhe jo ta mbushnit ju me piktura shgarravina. :smash:

Ok, une e pranoj se ky eshte dhe duhet te jete nje pjese e artit; e menyres se te shprehurit, por jo kurresesi te jete arti mbizoterues. Pse eshte bere mbizoterues? Per faktin e thjeshte se eshte shume me e lehte, qe cdo kush, i cili ka pak ose aspak talent te hedhe disa boje ne nje siperfaqe e pastaj t'i thoje botes se cfare kupton me te; se ai eshte shprehur tashme; se ai/ajo ka bere "artin" e tij/saj.

Arti abstrakt lindi ne pergjithesi kur doli ne skeni aparati fotografik. Tashme kur kemi nje makine e cila kap castin dhe e burgos ne celuloid nuk eshte me dhe aq e nevojshme qe te behen piktura me dore, qe paraqesin realitetin. POR sidoqofte nuk ekziton asnje lloj makine, e cila mund te beje dicka te ngjashme me Monalisen e Da Vincit, apo shume e shume vepra te tjera arti te periudhave te mevonshme, apo dhe me te hershme.

Arsyeja e dyte eshte se ky lloj arti shprehet jo vetem ne pikture, por gati ne cdo fushe te artit; ne skulpture, kinema, teater etj. I keni parasysh vete ju disa shfaqje teatrale gjasme abstrakte e ku e di une ca emrash te tjere qe i vene, te cilat jane skandal. PO ashtu dhe filma. Ka disa prodhime te tilla shqiptare; qe per mua jane budallik total. Shprehje e mosaftesise te kineasteve shqiptare per te bere dicka te vertete, qe mund te quhet art.

Arsyeja tjeter pse mua nuk me pelqen dhe aq ky lloj arti, eshte fakti se ky eshte shume kufizues. Kete e kuptojne (ose bejne sikur e kuptojne) dhe mbi te gjitha e vlersojne vetem nje grup i vogel njerezish- dhe 95 % e qenieve njerezore (me siguri jane tek 99 %-shi po une po leshoj pak) nuk e shohin per asgje tjeter, vecse si shgarravine, apo si krijime pa pike kuptimi. Ku ka shkuar kultura per te gjithe?! Eshte bere shgarravine do te thoja une.

Rambla

Primus registratum

neo ka art e art (per abstraktizmin ketu) /pf/images/graemlins/wink.gif , nuk e di nese me kupton, nejse se kisha shkruajtur dhe tek faqja tjeter diçka!

abs

nuk e di...

Kush eshte ai qe merret me statistiken neo?

Pervehte e pranoj se ne kte drejtim nuk me terheq masa, jam me `pakicen`…
e dyta me dukesh kondradiktor ne mendim,
nese eshte vetem ajo pakic qe terhiqet pas abstractes (pikture/teater/kercim/forme e te menduarit etj), c hyn ktu kultura e te gjithve me kte qe thu ti me poshte???? ose cfare ke dashte me thene me kte rresht?---> Ku ka shkuar kultura per te gjithe?! Eshte bere shgarravine do te thoja une.

Them se te shohish nje fotografi nuk eshte njelloj si te shohish nje pikture, dhe kshtu me rradhe...

--------------------

...,sot qendrojne yjet terthore...

ketitopi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb]
Fillimisht postuar nga -Neo-:
[qb]
images

Per mua eshte shprehje e mungeses se aftesise krijuese ne artin dhe artistet e koheve te sotme! [/qb]
Perkundrazi. Eshte shpreheje e lire e cdo kujt te imagjinoj cfare sheh syri.

Arti Abstract hap fantazine e cdo njeriu. Nuk eshte nje pikture..e bere per nje qellim...qe ne ate pikture....sheh ate cfare eshte..por largon imagjinaten tende. Kjo eshte dicka me teper! [/qb]
jam sh dakort me paperinen.merrni nje pikture abstrakte dhe nxirreni para 10 njerzve.te 10 do t´ju thone mendime te ndryshme dhe interesante....tregon se ku arrin mendja dhe imagjinata e njeriut.madje ne kete rryme edhe piktori vete mahnitet nga gjerat qe shikojne njerezit ne pikturat e tij.edhe simbolizem natyralizmi pak a shume te se njejtes ide jane.nderkohe qe rrymat e meparshme(sh realizmi) jane njeideore ne pergjithesi.ke nje ide aty brenda qe e tregon fare mire titulli i piktures.stili abstrakt eshte fantastik....

abs

nuk e di...

Abstract%20Wallpaper.jpg

-------------------------

Nate me heshtje te ngrire
E zeze pis
Me mijra kilometra larg
Shkeputur nga materia
Mbeturina hijesh te pa jet
Rrembyer nga distanca
Per te mos u rikthy
Perseritesh
Kotsi
Pa shije
Do te vras
Me ngazellim trishtimi
Kontrast!
Te dua…

abs

nuk e di...

ok_abst2.jpg

abstraction_black_and_blue.jpg

35.30.jpg

--------------------
...,abstractioni eshte tolerant, i shumanshem, pra s ka imponim.
...,cdo njeri ketu, gjen nje pjese te vehtes se tij...