Se di boten qe te rrethon ty,por te kjo bota ime ndodh qe djali 20 vetvritet se e la e dashura....apo kto kane nje emer tjeter?
Kjo sdo quhej me vetvrasje por vrasje, pak rendesi kush e shkrep kembzen.Sikur dike ta deryrojne te beje vetevrasje sepse po nuk e beri i shuajne gjithe familjen, ne kete rast ai s'duhet ta beje sepse do te ishte egoist? Ja si keto raste ndonese te ndryshme e shtyne dike ta beje. Perndryshe nje njeri s'do te vetevritej as per gjithe arin e botes. Sespe c'kuptim do te kishte ta fitonte dhe te ikte !!
Edhe ne rastin kur arsyeja nuk eshte e ndikuar nga nje person si ne shembullin tim, prape ate dicka e shtyn dhe po ta zesh ashtu edhe ne kete rast ai s'ka vrare veten por e ka vrare dikush, ne kete rast dicka.Kjo sdo quhej me vetvrasje por vrasje, pak rendesi kush e shkrep kembzen.
Ti mund te besh dhe nje sakrifice per te dhuruar nje organ per nje femije te familjes tende por prap squhet vetvrasje.
Vetvrasje te shembullit qe eshte mar me siper se e le e dashura etj... sdo e beja per asgje ne bote, me kollaj e kam te vras te dashuren
Tani mos me zhgenje me kete llogjike . Padiskutim kto veprime jane shkak pasoje por kur shkaku eshte nje budallallik ..pasoja qe ti i ben vetes eshte e papranueshem.Edhe ne rastin kur arsyeja nuk eshte e ndikuar nga nje person si ne shembullin tim, prape ate dicka e shtyn dhe po ta zesh ashtu edhe ne kete rast ai s'ka vrare veten por e ka vrare dikush, ne kete rast dicka.
Ai mund ta kete vrare veten se e dashura ka vdekur nga nje aksident sepse e ka dashur shume. Ne kete rast ti do vrisje makinen qe vrau te dashuren meqe ate s'e vret dot me?
Naten te gjitheve!
Eshte pikerisht e kunderta dhe prandaj insistoj. Ai qe ben vetevrasjen e ka nje shkak shume te forte dhe jo se i ndodhi nje problem i vogel. Po jap nje shembull qe ndoshta nuk pergjitheson ate qe po themi por sa per te dale diku. Nje njeri me kancer e vret veten sepse ka shume por shume dhimje te forta. Ne kete rast do t'i thoje 'jo', mos e vrit veten dhe behu burre(qofte ajo edhe grua) por mos e bej sepse eshte egoizem apo ku ta di une??Tani mos me zhgenje me kete llogjike . Padiskutim kto veprime jane shkak pasoje por kur shkaku eshte nje budallallik ..pasoja qe ti i ben vetes eshte e papranueshem.
Ska arsye qe justifikon apo legjitimon vetvrasjen. Per mua si vrasja dhe vetvrasja jane i njejti kaliber....sepse ne fund rezultati eshte qe merr nje jete qofte kjo edhe jotja!
Te mendosh kshu i bie qe per cdo problem qe hasim tia fusim vetes 2 here bam bam se kshu shpetokemi...po kellqe kemi apo qysh?
Si eshte ajo shprehja
ia dha gurit u ca
ia dha pemes u tha
ia dha njeriut e mbajti.....
Po te thoja thjesht se arsyet e atij shembulli qe e vrau per te dashuren mund te jene nga me te shumellojshmet dhe s'mund t'i vesh nje etikete e ta paragjykosh. As une s'do ta vrisja veten per nje ndjenje por e di se ka raste kur njeriu e ben dhe nuk them 'kurre'.edhe per te ngren buke kemi nje arsye nese e kapim si thua ti.
p.s: jo sdo vrisja makinen, mbase sdo isha me femer tjeter por sdo vrisja as veten dhe nese me ka dashur dhe e kam dashur jam i sigurt qe do donte te isha happy pavarsisht menyres dhe do e gjeja 1 menyre per te dal nga ajo situate pa humbur respektin per te dhe pa fshire kujtimet e saja.
naten e mire dhe ti