Arafat ne koma!

Arafat ne koma!

PARIS (Reuters) - Palestinian President Yasser Arafat was in a coma and in critical condition in the intensive care unit at a French military hospital on Thursday after his health suddenly deteriorated, aides said.

They said doctors carrying out tests on the 75-year-old leader since he was airlifted to France last Friday still did not know what was wrong with him, despite ruling out leukemia.

"Arafat is in a coma and in a critical condition," a senior Palestinian official told Reuters. Aides had earlier said he was in serious condition in the unit where he was moved on Wednesday at around 5 p.m. (11 a.m. EST).

A briefing by the hospital had been expected at 11 a.m. (5 a.m. EST) but was put off without any explanation.

"New tests have been carried out including an endoscopy (visual internal examination). Nothing was found out from those tests," a senior aide said earlier on Thursday.

Arafat, for decades a symbol of the Palestinian struggle with Israel for a state, was rushed to France from the West Bank last Friday with severe stomach pains, diarrhea and vomiting.

Arafat's slide into illness has raised fears of chaos among Palestinians locked in a 4-year-old uprising, and the death of a leader Israel and Washington see as an obstacle to peace could shuffle the cards in the Middle East conflict.

The French doctors said on Tuesday that Arafat was responding to treatment although aides said the Palestinian leader could remain in the hospital in a southwestern Paris suburb for several more weeks.

The doctors did not immediately comment on Arafat's latest condition.

DOCTORS SEEK EXPLANATIONS

Leila Shahid, the Palestinian's permanent envoy to Paris, earlier said that there was a setback in Arafat's health and that doctors were trying to find out what had caused that.

"Obviously in his case, there could be setbacks at times and this is a setback," said Shahid. "(On Thursday), the doctors will give a very clear and direct explanation and report on what is happening."
Arafat, loved by most Palestinians and reviled by many Israelis, has named no successor since emerging from exile under interim peace accords with Israel in the early 1990s.

Aides have been keen to present Arafat as still in charge. He has temporarily delegated powers to two men -- Palestinian Prime Minister Ahmed Qurie and Mahmoud Abbas, the Palestinian leader's number two in the Palestine Liberation Organization.

Palestinian officials said Farouq Kaddoumi, another senior PLO official, had arrived in Paris to see Arafat.

Earlier on Wednesday, Arafat had sent congratulations to President Bush on his re-election. Bush has backed the idea of a Palestinian state as part of a peace deal but has tried to shut Arafat out of Middle East decision making.

Both Washington and Israel accuse Arafat of fomenting violence in the uprising against Israeli occupation in Gaza and the West Bank that broke out in 2000, a charge he denies.

Until he was airlifted to France, Arafat had been effectively confined to his shell-shattered Ramallah headquarters by Israeli forces for 2-1/2 years.

© Reuters 2004. All Rights Reserved.

u74

Primus registratum
Re: Arafat ne koma!

Arafati te kujton personazhin e banditit ne nje fabul, qe thote :

Diku ne nje fshat jetonte nje bandit qe vidhte , shkatrronte dhe bente "njemije e nje" poshtersinat .
Me kalimin e viteve banditi filloi plakej por prapesite nuk po i paksonte.
Nje dite nje banor i fshatit i drejtohet banditit dhe i thote : - Ore burre i dheut tani qe ke fillur edhe te plakesh pak, a ke ndermend qe ti ndalesh ato prapesite e tua dhe te vdesesh me i cik "dinjitet" ?
Banditi iu pergjigjet bashkefshatarit : - Jo vetem qe per aq kohe sa te jetoj nuk do i ndali, por edhe kur une te vdes ju do te vuani perseri nga prapesite e mija.

Dhe ne te vertete ashtu ndodhi .

Banditi kur nga shendeti ra se tepermi , nje nate mori nje litar dhe ne erresire vari veten ne mes te fshatit !
Te nesermen kur u zbulua kufoma e varur e banditit u mblodh gjithe fshati ,perfshi edhe fisin e banditit . Te cilet filluan te akuzonin te tjeret se kush e kishte varur "banditin",dhe keshtu fshati u nda ne dy grupe qe filluan te vrisnin nieri-tjetrin .

Kur Arafati po nisej per tu kuruar ne France, koleget e tije te OCP-se e pyeten rreth fondeve qe jane prone e organizates por kontrollohen nga Arafati .
Arafati u pergjigj - faleminderit perendise nuk kam vdekur akoma !

Tani e shoqja e Arafatit dhe OCP kane rene ne hall . Ti heqin "zorren" qe e furnizon me oksigjen Arafatin ,ai vdes dhe bashke me te ikun dhe biliardad e dollareve, qe jane te depozituara ne bankat e Zvicres ne emrin e tije.

Ta mbajne Arafatin me "zorre" ne goje ai perseri nuk iu jep asnje pare .
C'fare duhet te bejne ata tani ?

assassino26

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Joe Somebody:
[qb] Arafati te kujton personazhin e banditit ne nje fabul, qe thote :

Diku ne nje fshat jetonte nje bandit qe vidhte , shkatrronte dhe bente "njemije e nje" poshtersinat .
Me kalimin e viteve banditi filloi plakej por prapesite nuk po i paksonte.
Nje dite nje banor i fshatit i drejtohet banditit dhe i thote : - Ore burre i dheut tani qe ke fillur edhe te plakesh pak, a ke ndermend qe ti ndalesh ato prapesite e tua dhe te vdesesh me i cik "dinjitet" ?
Banditi iu pergjigjet bashkefshatarit : - Jo vetem qe per aq kohe sa te jetoj nuk do i ndali, por edhe kur une te vdes ju do te vuani perseri nga prapesite e mija.

Dhe ne te vertete ashtu ndodhi .

Banditi kur nga shendeti ra se tepermi , nje nate mori nje litar dhe ne erresire vari veten ne mes te fshatit !
Te nesermen kur u zbulua kufoma e varur e banditit u mblodh gjithe fshati ,perfshi edhe fisin e banditit . Te cilet filluan te akuzonin te tjeret se kush e kishte varur "banditin",dhe keshtu fshati u nda ne dy grupe qe filluan te vrisnin nieri-tjetrin .

Kur Arafati po nisej per tu kuruar ne France, koleget e tije te OCP-se e pyeten rreth fondeve qe jane prone e organizates por kontrollohen nga Arafati .
Arafati u pergjigj - faleminderit perendise nuk kam vdekur akoma !

Tani e shoqja e Arafatit dhe OCP kane rene ne hall . Ti heqin "zorren" qe e furnizon me oksigjen Arafatin ,ai vdes dhe bashke me te ikun dhe biliardad e dollareve, qe jane te depozituara ne bankat e Zvicres ne emrin e tije.

Ta mbajne Arafatin me "zorre" ne goje ai perseri nuk iu jep asnje pare .
C'fare duhet te bejne ata tani ? [/qb]
Te shesin Arafatin mish per derra...Zot me fal se helbete gjynof eshte....

amar

Primus registratum

mos ja bani dertin arafatit se ishte zgjuar LUGAT dhe se ishte bere i pavdekshum per cifutet dhe disa anetare te AF :lol: :lol: :lol:

109UV

Primus registratum

une deshiroj qe arafati te rroje dhe 100 vjet ne kafazin e tij, dhe populli i mjeruar palestinez ne kafazin e tij.

OROSHI

Primus registratum

Une besoj qe me vdekjen e Arafatit,nje tjeter me i moderuar dhe me politikan (i zgjuar e kam fjalen) do te zere vendin e tij,nje ere e re po fryn tashme per popullin e vuajtur te Palestines!!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Po a do e lejn çifutat Orosh?

Peshko faleminderit për konsideratën po s'du me shku për lesh :tipsy: . Karremi s'm'tërheq hiç /pf/images/graemlins/laugh.gif

Verizion

Primus registratum

Arafati , "vdes" , Cifutet do ta kene me te lehte si puna asaj shprehjes , macja ngordh minjte hedhin valle /pf/images/graemlins/laugh.gif

Demetrio Scutari

Primus registratum

Vdekja e një personi nuk mund të jetë kurrë një lajm që gëzon, por sipas mendimit tim duhet vërë në dukje që Jasser Arafat ishte një burr që nuk donte aspak paqen...

Mr.Wolf

Primus registratum

Arafat is alive and kicking(well,hmm,alive,anyway /pf/images/graemlins/laugh.gif ),kurse bashkepunetoret dhe "miqte" e tij po shpejtojne t’i bejne nekrologjine :lol: :lol:

Demetrio Scutari

Primus registratum

Unë përkundrazi besoj se është tashmë i vdekur (vdekjen e Titos e kishin lajmëruar tre muaj më vonë), por desha të vë në dukje që nuk jam duke pritur asnjë nekrologji... mund të gëzohem për faktin që Arafati nuk mund të bëjë më asgjë në Lindjen e Mesme, jo për vdekjen e saj... Përveç kësaj, ndonëse Arafati nuk më pëlqen dhe nuk më ka pëlqyer kurrë, dëshmoj se ka persona më të këqija se ata...

antares

Primus registratum

Ka shume mundesi qe Arafati te jete helmuar nga terroristet cifute! Dje u arrestuan te gjithe guzhinieret e Arafatit dhe po merren ne pyetje intensivisht nga sherbimet Palestineze!
Vdekja e ketij heroi nuk do te ndryshoje asgje! Nje popull i roberuar nuk dorezohet se dikush vret udhehejqesin e tij!

Truth_Matters

Primus registratum

Ka shume mundesi qe Arafati te jete helmuar nga terroristet cifute! Dje u arrestuan te gjithe guzhinieret e Arafatit dhe po merren ne pyetje intensivisht nga sherbimet Palestineze!
Vdekja e ketij heroi nuk do te ndryshoje asgje! Nje popull i roberuar nuk dorezohet se dikush vret udhehejqesin e tij!
Shume e forte kjo! Nuk mbarojne deklaratat mahnitese te ketij kalibri! Po si thua qe "ka shume mundesi" more Antares? Pse nuk thua me mire qe cifutet e kane bere, ashtu sic "bene" edhe 9/11 dhe cdo ligesi tjeter ne planetin tone! Cilen ligesi s'ja keni ngjitur atyre?

Aq me teper quani hero nje terrorist te hapur! Cili njeri nuk e dika se Arafati eshte terrorist dhe mbeshtet terrorizmin? Po zgjuarsise i japin te drejte bijte e vet, ne fund te fundit nga do dalloheshin njerezit...?!

Kondrapedali

Kondrapedali

Truth, ky është një skenar i mundshëm dhe nëse është i trilluar është trilluar nga të tjerë! Shyqyr Zotit që sot mundemi të dëgjojmë e të lexojmë një shumëllojshmëri informacionesh nga të cilat mund të zgjedhim ato që na vijnë më për shtat! :shrug:
Një person që lufton për kombin e tij, kundër një pushtuesi të huaj, nuk mund të quhet terrorist dhe nëse ka punuar mirë për vendin e tij (këtu nuk është e nevojshme dhe e detyrueshme të flas për Arafat) mund të quhet edhe hero! Tani secili e shikon në mënyrën e tij punën e bërë nga dikush.
Që Arafat mund të jetë helmuar ka shumë mundësi pasi tani është koha kur Izraeli mund të arrijë fitoren e tij. Tani Izraeli po tërheq trupat e tij nga Gaza por vdekja e Arafatit mund t'i sjellë edhe njëherë zogun në dorë me diplomatët e rinj palestinezë.

S6T6N6

Forumium maestatis

Paska shkuar dhe nje delegacion palestinez ne Paris per te bindur te shoqen e liderit qe ti heqin fijet qe mbajne ne jete Arafatin e mjere... mendoje! Kete te fundit nuk e duan te vetet, jo ta duam ne qe nuk kemi pike lidhje dhe pike interesi per betejen e tokave te shitura :shrug: Ve re me keqardhje qe shume nga anetaret e AF gjynah qe kane zgjedhur Europen apo SHBA-ne per te jetuar, mire do te ishte qe te transferoheshin ne Gjirin Persik...

Mr.Wolf

Primus registratum

Fillimisht postuar nga S6+6N6:
[qb] Paska shkuar dhe nje delegacion palestinez ne Paris per te bindur te shoqen e liderit qe ti heqin fijet qe mbajne ne jete Arafatin e mjere... mendoje! Kete te fundit nuk e duan te vetet, jo ta duam ne qe nuk kemi pike lidhje dhe pike interesi per betejen e tokave te shitura :shrug: Ve re me keqardhje qe shume nga anetaret e AF gjynah qe kane zgjedhur Europen apo SHBA-ne per te jetuar, mire do te ishte qe te transferoheshin ne Gjirin Persik... [/qb]
Po kete mendoj edhe une pra! Keta qyqare parazite patetike te deshtuar,qe jane nje siklet per njerezimin,do ishte mire te ktheheshin perseri ne origjine prej nga kane dale,d.m.th ne zorren e trashe te Bin Ladenit! /pf/images/graemlins/laugh.gif ose ne kanalet e ujrave te zeza ne shkretetire! /pf/images/graemlins/laugh.gif

S6T6N6

Forumium maestatis

Po pra dhe une i nderuar mr.wolf nuk po marr vesht se si keta njerez flasin me kaq frymezim ndaj arabeve (te bronxte) dhe ceshtjeve te tyre (te bronxta)... me pak fjale ve re nja dy tre prototipe qe dhe kur postojne rrezik mbajne mbi koke callmen e sheikut Arafat :eek:

Indulgence

Primus registratum

Kurse une ve re qe idhtaret me te flakte te callmes jane perqendruar ne Kanada /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

109UV

Primus registratum

-We will not differentiate between terrorists and those who support them, house them, finance them, and protect them.-

Me duket se operacioni Mop-Canada fillon se shpejti /pf/images/graemlins/laugh.gif

RobertdeNiro

Primus registratum

Sot televizionet e botes njoftojne qe Arafati vdiq. (Per mua kjo nuk eshte ndonje gje e re,se sic e kam thene edhe me siper,ai ka vdekur prej ditesh.)

Une kam dy pyetje te rendesishme:

1) Sa paguan, zonja Arafat ne France dhe cfar kushtesh ve per parate qe ofron? /pf/images/graemlins/laugh.gif

2) Arafati para se te jepte shpirt,ka treguar numrin e llogarive per 3 Miliard dollaret e depozituar, apo e la zonjen ne pike te hallit dhe pas kesaj do krijohet rrjet merimange te hyrja e tunelit???