Aparatet fotografik dixhital

MLK

Primus registratum
Re: Aparatet fotografik dixhital

Ti ke ner men me e shit kete qe po na thu ne çmimin? /pf/images/graemlins/laugh.gif

HajdarMozi

Primus registratum

Shiko pak kujt po i ktheja pergjigje dhe pastaj nxitohu me fol kot, po bo si tip i shkathet a si e ke hallin.
Post Count B.I..T.CH /pf/images/graemlins/rockband.gif

Erind

Forumium maestatis

Ne munges te IS ose te mbeshtetur ose ne stativ dhe me shkrepje automatike /pf/images/graemlins/laugh.gif

un vazhdoj te punoj akoma me 18-55 qe kishte ne pajisjen e tij dhe jam i kenaqur, edhe pse ne disa raste e ndjej nevojne e nje lenteje me te fuqishme. /pf/images/graemlins/smile.gif

tushi

Valoris scriptorum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
900 USD EOS + lenses kit, nuk me kthyen ne Rebate 100 USD megjithese ua dhashe te gjitha faturat.

Lenset e EOS jo digital nuk i vihen, une mendoj te blej nje objektiv me IS (image stabiliser) per telezoom.

[/ QUOTE ]

me sa lexova online me duket se e ke gabim

EFS nuk bajne per analoge (thuhej se futen ma thelle ne aparat) e jo anasjelltas
dmth EF bajne per te gjithe tipet

Zog e vertete ajo per lentet, une kam edhe nji Canon AE1 program q1 me pelqen ma shume se nji dixhital /pf/images/graemlins/laugh.gif

af_1_b.JPG

q1 ka lente FD por nuk mund te nuk perdoren si EF /pf/images/graemlins/tonguee.gif

DriniS

Ecejak

O Blendi, postimet e tua me Panasonic Lumix qe pate bere dikur i kam pare por s'thoja dot gje se ti e di qe ne Shqiperi nuk ke mundesi te shohesh nje larmi aparatesh ne dyqan dhe ti provosh ato ne dore. Ndaj dhe s'dija c'vlere mund te ishte ai aparat. Tani po te shkruaj qe kam mbajtur ne dore nje Lumix DMC FZ20 ne nje dasem. Kisha marre dhe aparatin tim Oly SP 500-UZ me 6 Megapixels por qe perpara FZ20 me 5 Megapixels ishte shuuuuume pertoke. Kjo sepse evenimenti ishte naten dhe fotot duhet ti beja me blic pjesen e madhe te kohes. Ajo qe me pelqeu ishte qendrimi ne dore, ndjesia sikur ishte dSLR, shkrepja e menjehershme ne momentin e shtypjes se butonit, etj. Plus dhe pergjigja e shpejte e aparatit kur shkrepjet duhet te beheshin shpejt njera pas tjetres (perfshi blicin). E vetmja ane negative qe pashe ishte kohezgjatja e ndezjes, por kete e paskan zgjidhur me versionet FZ30 dhe FZ50. Ne dpreview.com ishte i rekomanduar si aparat pasi ishte tamam dixhital prane dSLR (pa nevoje te ndrimit te lenteve dhe me funksionalitete te ngjashme me to).

Kur do vish ne Shqiperi te te porosis te ma sjellesh nje? :)

pompa

Primus registratum

Nje Canon SD630 mora keto kohet e fundit...ashtu kisha qejf nje, sa nje pakete cigaresh. Fotografite i ben shume te mira (vertet qe fotografi nga larg dhe me blic nuk dalin dhe aq mire, po nuk e mora per ate pune) ... LCD eshte 3 inch...bateria zgjat shume...

Erind

Forumium maestatis

3X Zoom ottico. Zakonisht me kete objektiv baz i shesin ne fillim.

Accesoret pastaj tek ebay /pf/images/graemlins/winkwink.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

cacol

Forumium maestatis

Shume pak qenka 3x...

Do blej ate objektivin qe tregohet tek ai linku /pf/images/graemlins/laugh.gif

cacol

Forumium maestatis

Ti e pe sa kushton ai ? /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Ik mos bej chit chat ketu, s'duhet luajtur me pasionet dhe endrrat e te tjereve...

antip

Primus registratum

Olympus FE-140, 6 megapixels /pf/images/graemlins/laugh.gif

Jam shume i kenaqur... /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Dotesa

Primus registratum

ka nja 7-8 muaj qe kam kete
DMC-TZ1_s.jpg

por sot kam filluar ta perdor /pf/images/graemlins/blush.gif

S

Scorpion

Guest

Kam kete Polaroid 3.14 MegaPixel po ka filluar te jape ca probleme.
25489292.JPG

maxper

Primus registratum

Ketu po behet muhabet shume profesional, a ka mundesi ndonjeri te na mbaje ndonje leksion here pas here: Cfare eshte praktikisht SLR psh, dhe sa lloje te tjera fokusimi ka? Cfare eshte External Flash, Image Stabilizaton.

Po "Sensor Type": Cili eshte lloji me i mire?

cacol

Forumium maestatis

Maxper, po provoj ti pergjigjem ca pyetjeve te tua.

SLR do te thote SINGLE LENS REFLEX (keta perdorin film) . Pra jane aparate me objektiva te nderrueshem. DSLR do te thote DIGITAL SINGLE LENS REFLEX. Llojet e fokusit jane te ndryshem, ndryshojne nga aparati ne aparat. Ka fokus ne nje pike te vetme, ka fokus ne 9 zona etj etj. Flashi i jashtem eshte nje objekt qe i bashkangjitet aparatit ne baze te kompatibilteteve te ndryshme. Eshte gjithnje me i fuqishem sesa flashi(blici) i integruar ne aparat, dhe kur eshte i dedikuar ( pra i prodhuar per disa modele aparatesh ) atehere akoma me mire, sepse flashin e orienton aparati ne baze te te dhenave qe objektivi i percjell sensorit ( ekspozimi, drita etj etj ). Image stabilization eshte nje opcion qe e kane pak objektiva ( kryesisht jane shume cilesore dhe te shtrenjte ). Konsiston ne nje nga lentet e objektivit e cila kompenson dridhjet e dores se fotografit. Ky eshte stabilizuesi optik i pamjeve. Di qe ka edhe stabilizues jo optike, pra qe behen nepermjet nje softwari ne aparat, por nuk kam shume info mbi ta. Sdq mund te them qe s'besoj te kene ndonje efekt kushedi se cfare. Stabilizimi optik eshte i verteti, ai qe vertete ben punen per te cilen ka marre emrin.

Sensori eshte ajo pjese e brendshme e aparatit qe kap cdo gje qe shikon objektivi. Sa me i madh sensori, aq me shume detaje do kapi, aq me shume ngjyra do riprodhoje, aq me pak zhurme ( noise ) do kete. Kuptohet qe sensoret e medhenj jane te montuar ne DSLR-te me te shtrenjta dhe efikasiteti i tyre eshte goxha cilesor. Ka dy lloje sensoresh ne boten e fotografise dixhitale, te tipit CCD ( charge-coupled device ) dhe te tipit CMOS( Complementary metal–oxide–semiconductor ). Mesa di une CMOS jane me cilesore, por me kalimin e kohes "konsumohen" kshq nje CCD i madh eshte i perkryer /pf/images/graemlins/smile.gif.

Lodra ime e re, quhet Panasonic DMC-FZ50

http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz50/Images/FZ50_3q.jpg

Nuk eshte as DSLR as aparat dixhital kompakt, eshte modeli Brigde. Kjo sepse objektivi i saj eshte nje Leica ( marka me e mire ne bote, n'daç per aparate n'daç per objektiva ) i stabilizuar ne menyre optike, me nje zoom 12X ( por afrimi nuk eshte 12 here /pf/images/graemlins/smile.gif ) dhe me kontrolle te plota manuale ( zoomi dhe fokusimi behen nepermjet atyre dy unazave tek objektivi, tamam si ne aparatet profesionale ). Jam shume shume i kenaqur, dy dite ka qe me ka ardhur.

cacol

Forumium maestatis

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kam kete Polaroid 3.14 MegaPixel po ka filluar te jape ca probleme.
25489292.JPG

[/ QUOTE ]

Problemi i pare, ka nderruar emer pa te te marre leje /pf/images/graemlins/laugh.gif, nga Polaroid eshte bere BenQ /pf/images/graemlins/lol.gif

antip

Primus registratum

Hahaha, o Scorpe si rreshket keshtu ti mor lla? /pf/images/graemlins/lol.gif