ankese e levizur si postim ne teme te gabuar

FALKO

Forumium maestatis
ankese e levizur si postim ne teme te gabuar

Fillimisht postuar nga Lok babloku
OK mer garipa
Rregullat i keni te bukra por nuk i zbatoni hic
Me keni bere ban per sharje ne privat dhe nga kjo jam nxehur me shume. Tani kam SHUN
nuk ka shume rendesi futem dhe me proxa
por nga adresa ime jane shume usera qe jane me java qe bnuk futen dot me.
Sa per BISHEN qe ka vene SHUN :
garipo ksaj rradhe do takohena prape , tani te njof ftyren dhe nuk me mcifesh dot si heres tjeter pas vitrinave . Maje men lal kom me te msu qe rregullat jane per tu zbatu edhe nga ata qe i kane vendosur.

Audi

Primus registratum
Re: ankese e levizur si postim ne teme te gabuar

WTF, hunting sesion open on ircOP/Admin ???
Pse se po bejn detyren ??

HaHaHa
How low can one get

terpervetezotimertegjithe

Primus registratum

FALKO ke filluar ti kuptosh robt po si i thuhet me mire vone se kurre
me behet qefi per ty qe paske zene mend /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

FALKO

Forumium maestatis

Mos u keqkupto , ne kete rast po zbatoj vetem rregulloren e forumit !!!

KLPD

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Lok babloku
OK mer garipa
Rregullat i keni te bukra por nuk i zbatoni hic
Me keni bere ban per sharje ne privat dhe nga kjo jam nxehur me shume. Tani kam SHUN
nuk ka shume rendesi futem dhe me proxa
por nga adresa ime jane shume usera qe jane me java qe bnuk futen dot me.
Sa per BISHEN qe ka vene SHUN :
garipo ksaj rradhe do takohena prape , tani te njof ftyren dhe nuk me mcifesh dot si heres tjeter pas vitrinave . Maje men lal kom me te msu qe rregullat jane per tu zbatu edhe nga ata qe i kane vendosur.
Ne rregulloren qe paska lexuar ky, ka harruar pak nje nga rregullat me te rendesishme:
1.0.c. Perdorimi i Albnetwork eshte privilegj dhe jo e drejte.
Se dyti thote qe ka share ne privat. Ne rregullore nuk shof ndonje rregull ku thuhet se lejohet sharja ne privat. Eshte e vertete qe ne rregullore nuk e kemi te shkruajtur specifikisht qe sharjet ne privat nuk lejohen, por besoj se jemi te gjith dakort qe sharjet ne privat jan dicka negative:
2.0.c. Nuk lejohen aktivitete, veprimtari ose shkrime qe rezultojne ne ofendime te padeshiruara personash ose grupe personash.

Ne rregullin e mesiperm, nuk specifikohen vetem per sharje publike ne main. Me fjale te tjera, edhe sharjet ne privat klasifikohen si shkrime qe mund te rezultojne ne ofendime te padeshiruara personash ose grupe personash. Pra per mendimin tim eshte e qarte qe eshte shkelje.

Sa per veprimin e IRCop-it (BISHA) qe i ka dhene SHUN: RREGULLORJA PER IRCOP/ADMIN
1.1.c. IRCop/admin i lejohet te perdorin te gjitha komandat e lejuara nga Flags qe kane.
1.1.d. Komandat restriktuese (kline, shun etj) perdoren vetem ne raste flagrante dhe me arsye te forte.

Komanda SHUN i lejohet BISHEs nga flagset qe ka.
Perdorimi i SHUN u be per arsye te sharjeve ne privat. Per mendimin tim BISHA ka vepruar ne rregull.

Per ate qe e ka filluar kete teme (jo Falko por LokBablokuuu) si dhe per te gjith userat qe mendojne se nje IRCop/admin i ka bere padrejtesi dhe ka shkelur rregullat, ndofta do te ishte nje keshille e mire te lexonit rregulloret ne fillim.
http://www.albnetwork.net/rules.php

klodid

Primus registratum

:rockband:

Me mire keshtu per te gjithe i fusim nje :rockband:

Na ishte njehere e nje kohe edhe do jete jete gjithmone Albnetwork.NeT
Si histori ngjan e bukur tamam si ato prallat qe u tregohen ne darke femijeve para se te flem gjume historira me mbreter edhe kalorsa me fitore edhe disfata me mbreteri edhe perandori te cilat ngrihen bien renohen etj etj .....

Ishte njehere perandoria Drini me e mira ne gjithe historine e saj qe te gjithe e kujtojne me mall edhe me keqardhje qe seshte me..
Erdhi perandoria Mandi-R[]NI nje gje e merziteshme pa pasion pa seriozitet gje qe e vertetoi edhe renia e kesaj te fundit ..i cili nuk iku edhe pa aq andralla...
Me pas monologu Mandi nje nder me te bukurit e gjithe koheve ne kete kohe u be tamam familje Networku , kishte prinder femij cuna teze cuna halle goca daje edhe xhaxhi te gjithe ne pozite te mire....por por....ce do pak nga pak u zvanit edhe kjo perandori filluan te bjen te gjithe nji nga nji....
Ishalla kjo e fundit e tanishmja eshte e hajrit jo per gje po jan njerez me serioz dhe shume puntore..do zoti si han me sy edhe keta /pf/images/graemlins/smile.gif

Kam degjuar disa gjera te bukura keto kohet e fundit edhe ajo qe me pelqen me shume eshte ajo fjala e KLPD qe Perdorimi i Albnetork eshte privilegj dhe jo e drejte......
Nje gje e thene nga ^_^ shume kohe me pare..Ishalla tani kuptohet nga te gjithe se cila eshte e drejta e tyre dhe ndajn te drejten nga detyrat apo detyrimet qe kan...
Ndoshta mund tu duket pa vend fjala ime ...por ju uroje te gjithe pune te mbare...

Admirali

Primus registratum

Qekur u jepka Shun nga ircOp/Admin per sharje ne privat se nuk e dikam. Nqs e keni harruar, privati ngelet po privat, jashte syrit te te tjereve, mund te shash, te ofendosh, te vrasesh si dhe te besh orgji virtuale. Eshte e vertete qe perdorimi i Albnetwork eshte privilegj(per ata 90% te userave), por ama nuk eshte privilegj i ircOP/Admin qe te japin Shun per ate qe ndodh ne privat(perjashto rastet e floodeve apo sulmeve te ndryshme, pasi ngarkohet serveri, dhe ka pasoja).
Mos harroni, userat nuk kane vetem detyrime, por dhe te drejta.

BISHA

Primus registratum

Nuk doja te shkruaja fare tek kjo teme por po bej vetem nje sqarim (gjithsesi i parendesishem per masen qe kam marre ndaj LOKUT).
Sharjet nuk i ka bere ne privat por ne main.
Gjithsesi n.q.s. mendoni se LOKU duhet te kthehet ju lutem me njoftoni qe te largohem une.

LOKU: shpresoj te te marri Zoti mendt e vjen e me takon.

Elian

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Admirali:
[qb]Qekur u jepka Shun nga ircOp/Admin per sharje ne privat se nuk e dikam. Nqs e keni harruar, privati ngelet po privat, jashte syrit te te tjereve, mund te shash, te ofendosh, te vrasesh si dhe te besh orgji virtuale. Eshte e vertete qe perdorimi i Albnetwork eshte privilegj(per ata 90% te userave), por ama nuk eshte privilegj i ircOP/Admin qe te japin Shun per ate qe ndodh ne privat(perjashto rastet e floodeve apo sulmeve te ndryshme, pasi ngarkohet serveri, dhe ka pasoja).
Mos harroni, userat nuk kane vetem detyrime, por dhe te drejta.[/qb]
Admirali, lexo shkrimin e KLPD dhe do e kuptosh (gjithmone po deshe) se sa te drejta kane userat.

1. IRCOp = / = user (ne te gjithe aspektet)
2. Perdorimi i serverit eshte privilegj (pra qe ketu, te behet e qarte se asnje ircop nuk te jep llogari pse qysh si tek u be ajo pune, pervecse atij qe ka mbi vehten)
3. Sharjet ndaj IRCOp jane njelloj me flood apo sulme, dhe si te tilla denohem.
4. Po te lexosh mire diku neper motd ke ... cdo sulm ndaj IRCOp do denohet. Dhe sharja ne privat eshte e tille, te pakten une keshtu e quaj.
Ti je vete ushtarak, dhe besoj e din ca ndodh me ty, po te shkosh te ofendosh nje superior tendin.

KLPD

Primus registratum

Admirali shkruajti:
Qekur u jepka Shun nga ircOp/Admin per sharje ne privat se nuk e dikam. Nqs e keni harruar, privati ngelet po privat, jashte syrit te te tjereve, mund te shash, te ofendosh, te vrasesh si dhe te besh orgji virtuale. Eshte e vertete qe perdorimi i Albnetwork eshte privilegj(per ata 90% te userave), por ama nuk eshte privilegj i ircOP/Admin qe te japin Shun per ate qe ndodh ne privat(perjashto rastet e floodeve apo sulmeve te ndryshme, pasi ngarkohet serveri, dhe ka pasoja).
Ti me duket se e kupton po nuk e merr vesh. Sic kam shkruajtur edhe me siper, gje qe vijon nga rregullorja e Albnetwork, gjykimi mbi nje veprim te IRCop nuk vleresohet nga userat por nga nje admin/IRCop tjeter. Une, si ircop/admin tjeter, veprimin e Bishes e vleresova si te drejte.
Nuk eshte e vertete qe ne privat mund te besh cfar te do qejfi. Edhe shkrimet ne privat nuk lejohet te jene ne kundershtim me rregulloren e Albnetwork. Privati behet i mundur nga Albnetwork, dhe per kete arsye edhe ne bisedat private vlejne rregullat e Albnetwork. Per kete arsye eshte marr mase ndaj Lokut.

Bisha, ti thua qe ka qene ne kanal. Edhe sikur te kete qene ne privat, prap nuk ke vepruar hic fare gabim.

Ata qe nuk jan dakort me kete, le te mos perdorin Albnetwork.

Admirali

Primus registratum

Besoj se Albnetwork eshte i vetmi server qe aplikon denime kur tjetri ofendon ne privat. Nqs nuk eshte e vertete, ju kerkoj qe te me thoni se kush tjeter aplikon kete metode, pasi ne kete rast mund te bindem per ato "rregulla" qe jane vene.

Pastaj nje sharje nuk eshte nje gje e madhe saqe nje user te meritoje SHUN, e shumta i vihet nje ban i perkohshem.

Elian

Primus registratum

Admirali, hy ne nje server cfaredo, bej komanden /who 0 o (Gjen te gjithe IRCOps)
Ato qe te dalin ne status .. beji query dhe fillo shaji. Nqs jane away do kesh fat te provosh ne hyn te nesermen. Nqs jo ... kam frike se do dalesh.

Per BAN te perkohshem.
BAN per ircop eshte shun.
Teorikisht ... BAN te bllokon te drejten te flasesh ne nje kanal (IRCops nuk kane pune aty), kurse SHUN, te bllokon te flasesh ne te gjithe serverin (per mirembajtjen e serverit jane).
Pra ... duke ndare gradat, SHUN mund te quhet nje ekuivalent i BAN ... vecse ndryshon qe ne njerin rast eshte specifik per nje kanal, ne rastin tjeter, specifik per nje server.

FALKO

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Me, MySelf and I:
[qb]Admirali, hy ne nje server cfaredo, bej komanden /who 0 o (Gjen te gjithe IRCOps)
Ato qe te dalin ne status .. beji query dhe fillo shaji. Nqs jane away do kesh fat te provosh ne hyn te nesermen. Nqs jo ... kam frike se do dalesh.

Per BAN te perkohshem.
BAN per ircop eshte shun.
Teorikisht ... BAN te bllokon te drejten te flasesh ne nje kanal (IRCops nuk kane pune aty), kurse SHUN, te bllokon te flasesh ne te gjithe serverin (per mirembajtjen e serverit jane).
Pra ... duke ndare gradat, SHUN mund te quhet nje ekuivalent i BAN ... vecse ndryshon qe ne njerin rast eshte specifik per nje kanal, ne rastin tjeter, specifik per nje server.[/qb]
Elian , sipas asaj qe po thuhet ketu atehere une meqe jam Sop mund te ve ne akick nje user qe nuk le gje pa me thene privat edhe ti ndaloj hyrjen ne kanalin #shqiperia edhe pse ky user ka acess IRCop ? Nese e mendoni keshtu une e bej direkt akick kete IRCop keshtu jam rehat edhe le te merren adminet me te.
Mos i sterholloni gjerat kot sepse dilni ne perfundime te gabuara.

Loku ka kohe qe e tepron me sjelljen e tij edhe ne main edhe privat. Kaq. Mori nje ndeshkim ,qe e meriton apo nuk e meriton ,nuk me takon te shprehem.
Mos i ngaterroni ofendimet e kercenimet e fyerjet privat te Lokut me ato te userave ne pergjithesi sepse ashtu do ti binte qe te ngelte jashte nje pjese e mire e tyre.

Admiral, me te thatin digjet edhe i njomi thone ne kete rast. Atje ku ka shkelje teper flagrante duhet vepruar edhe duke parashikuar humbje te tilla si bllokimi i dial-up.
Mire eshte te mos i pergjithesoni gjerat por te vleresohet edhe veprohet vetem per raste konkrete.

Elian

Primus registratum

Kjo varet nga rregullat e kanalit FALKO.
Nqs founderi i kanalit nuk te ndalon te besh nje gje (se ai do te gjykoje ty, jo adminet) ... atehere ske asnje pengese.

Admirali

Primus registratum

Se harrova, mu tek ene mua me kercenu ata qe me kane heq acc. Do e shohin se kush jam une, po si kam bo me me dhene net admin, ja ta mbajne mend, do e shohin ata, do kalojne nga lagja ime, tulle kokes kam me i rone( ne mungese domate, kastraveca, laker, patate, patllixhan, qepe, banane, arre kokosi, ananas etj etj.)

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

P.S.

Falko, ai mig qe ke, nuk hyn ne hapesiren ajrore shqiptare,sa ta shoh ne radar, do e rrezoj. /pf/images/graemlins/tongue.gif

besnik

Forumium praecox

Gjith te mirat nga Beni_sh

Elian

Primus registratum

Qe kur nje user qe s'le gja pa te thane ne privat paska te drejta?

B

briiigi

Guest

a ka ndonje gje me shume se SHUN???
jua siguroj qe une jam per 0 tolerance (copyright e KLPD) per keto lloj gjerrash. JAm e mendimit qe ne server duhet te mbizoteroj respekti nje here ... pastaj vine te tjerat.
O

Admirali

Primus registratum

Akoma me kete teme ju, nuk e shihni qe eshte konsumuar me kohe. Kot qe nuk e mbyllin moderatoret.