Ankandi i se Drejtes

eniad

Forumium maestatis
Re: Ankandi i se Drejtes

<font color="brown"> Per fat te keq, ky eshte detyrim thjeshteze, jo e drejte dhe nuk i shpeton dot. Degjome mua, nis edhe ti nje koleksion. Pastaj, kur ushtrohesh njecike, meson si te trembesh fantazmat. /pf/images/graemlins/laugh.gif</font>

ana karenina

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
s'kane pse perjashtojne njera-tjetren desha te them une. Pra mos i ver dhe keto perballe sic deshiron te vesh veten kundrejt te tjereve ... /pf/images/graemlins/winkwink.gif

[/ QUOTE ]

Do ta mendoj...

ana karenina

Primus registratum

Une dua te shes te drejten per te mos u perballur me fantazmat!!! /pf/images/graemlins/cry.gif

[/ QUOTE ]

No way /pf/images/graemlins/shrug.gif

alinos

Forumium maestatis

me thirri vajze. Disa here rresht ndersa fliste theksonte fjalen vajze dhe ne cdo fjale e ngrinte dhe me shume zerin, sikur toni i larte i zerit do ta ndihmonte qe te kishte me shume te drejte! Bleva dje te drejten per te mos i kthyer pergjigje injorances, por i ktheva pergjigje pushtetit, i cili me tha:
"Degjoje djalin!"
po te kisha degjuar djemte, do isha ne shtepi te qendisja!!! - me duket se ishte pergjigjja ime!

alinos

Forumium maestatis

I bej apel te drejten time sipas Amendamentit nr 5 te Kushtetutes Amerikane!
<u>No person shall be held to answer for a capital, or otherwise infamous crime, unless on a presentment or indictment of a Grand Jury, except in cases arising in the land or naval forces, or in the Militia, when in actual service in time of War or public danger; nor shall any person be subject for the same offence to be twice put in jeopardy of life or limb; nor shall be compelled in any criminal case to be a witness against himself, nor be deprived of life, liberty, or property, without due process of law; nor shall private property be taken for public use, without just compensation. </u>

ana karenina

Primus registratum

Thjeshteze a mund ta ble te drejten e mohimit e me pas shitjes se disa perjetimeve, personave, ngjarjeve, quaji si te duash, te miat por qe nuk dua te me perkasin me, e thene me shkoqur "some irrelevant parts of my privacy" tek i dyti apo te tretet, te dhjetet, gjithe kush jane te interesuar? Pse jo fundja? Te pakten keshtu e di qe i mohon vetes dicka qe ne momentin e mepasem mund te marre cilendo forme e permbajtje te doje (duan) sepse perderisa nuk te perket me as te shqeteson me?! Te pakten ua ofron ti vete, in original, jo ne versionin fairy tale /pf/images/graemlins/shrug.gif

Si thua? /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

alinos

Forumium maestatis

Mjafton qe ato perjetimet e tua, te mos me perfshijne dhe mua ne kornize. Pra te tuat te miat, te lutem jo. Te tuat te tuat mund t'i shesesh, vec mos harro logon e firmes origjinale: firmato e sigilatto La Geshtenjeza Bross!!! /pf/images/graemlins/cooli.gif

ana karenina

Primus registratum

Firmato e sigilatto La Geshtenjeza Bross!!! /pf/images/graemlins/cooli.gif

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif

Qe sot e tutje ligji i forumit me jep te drejten te shuaj kuriozitete te semura rreth ceshtjeve "firmato e sigilatto la Geshtenjeza Bross" /pf/images/graemlins/winkwink.gif. Te interesuarit mund te lene shenim pas sinjalit: piiiiiiip. Kjo nenkupton se cdo informacion tjeter qe nuk permban kete firme eshte kopje e keqe e te vertetave te mia e si e tille nuk mund te me ofrohet per shitje mua vete. Mire-u-degjofshim. Flm Thjeshteze /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

alinos

Forumium maestatis

Dua sot te shes te drejten qe nje klient qe vjen ne restorantin tim lukzos te mos ngrihet e te coje pjatat e zbrazura ne guzhine.
Mos! Per kete kemi kamarieret!!!

alinos

Forumium maestatis

Blej te Drejten per te mos qene me person publik ne kete komunitet. Jeta ime eshte shume e merzitshme dhe te mesoni per te s'do t'ju beje me te lumtur. Per me teper nuk me lendoni dot me ate qe dini per mua sepse:
a) nuk dini shume
b) ate qe dini ua kam thene une
c) jemi aq larg nga njeri-tjetri sa edhe sikur te nxirrni pjese te jetes time ne AF, apo pm-rave, une prape do mbijetoj dhe me aq e vogel sa c'eshte Shqiperia ne do te takohemi nje dite dhe ju do te thoni: "Te paskemi kuptuar gabim".

Natyrisht, kjo oferte vlen per secilin personazh af-je. Lerini njerezit te qete te jene anonime. Ka plot qe preferojne te flasin. Merruni me ta, te tjeret lerini ne te tyren. Jane 10.000 anetare plus minus, nje me pak, apo dhjete me pak, apo edhe 1000 me pak nuk ju prishin pune.

Bota virtuale ofron mundesine e te ndejturit prapa perdes edhe pse mbi podium. Shijojeni kete dyzim dhe lerini te tjeret ta shijojne.

Ketu flitet per idete, nuk perjetohen gjerat. Dhe aktivitetet njerezore fizike vetem perfliten, nuk perjetohen, keshtu qe kjo mani per te mesuar nese e bej cicin ne kembe apo ulur eshte vertet e pajustifikueshme.

Merrni njehere fryme thelle dhe bisedoni ne nivel idesh. Eshte shume bukur dhe shume cliruese. Ne kete ambjent mund ta beni duke mbetur anonime, qe do te thote pa marre pergjegjesi per ato qe thoni, dhe kjo eshte liria e vertete. S'eshte liri t'i thuash tjetrit qe ti e di se c'pune ben ai ose ajo, apo nese ka partner/e apo jo! Kjo eshte roberi! Ju beheni rober te situatave qe perseriten ne realitet dhe asnjehere nuk arrini tek esenca e qenies, qe eshte mendimi.

Bisedoni per idete, ju lutem! Lerini njerezit te qete.

Une kete po blej sot, te drejten qe ne nje forum virtual te diskutojme idete dhe jo njerezit apo jetet e tyre. Eshte nje mundesi qe nuk duhet humbur, me besoni.

Kemi nevoje te deshperuar per nje tempull idesh, dhe kemi nevoje si komunitet, si popull, si nje teresi, por vecanerisht si individe. Virtualiteti ofron nje mundesi te pashoqe, qe nuk duhet perdhosur.

Kemi nevoje per nje tempull idesh. Kemi nevoje per nje tempull idesh. Kemi nevoje per nje tempull idesh!

cacol

Forumium maestatis

Blej te drejten e te qenit vetvetja kudo, ne cdo dimension te jetes, ne cdo vend ku mendimi im gjendet apo shprehet, ne cdo vend ku deshira ime me ben te jem prezent! Faktet e bejne njeriun njeri, teorite e bejne njeriun dicka tjeter, te papercaktueshme... te papercaktueshme edhe ne vete teori...

Shes gjithashtu nje te drejte te madhe : RECIPROCITETIN! Mos harroni njerez qe, ajo qe u thoni te tjereve, mund te vleje dhe per ju. Mos harroni qe barazia biologjike, shkakton edhe barazi ideologjike ne shume raste. Mos harroni qe, AF eshte nje forum virtual, por JU JENI REALE!

Cmimi i te gjitha ketyre gjerave ? Sinqeriteti...

alinos

Forumium maestatis

nuk te njoh mostwanted, por ti besoj ke jetuar aq sa ta dish se sinqeriteti eshte nje membrane, jo nje vije e drejte. Ne si qenie e kthejme dhe e perkthejme sipas asaj qe na volitet.

Reciprociteti vihet gjithnje ne peshore, dhe per kete faktet sic i quan ti jane te domosdoshme, por jo ne nivel idesh, pra parimor. Teoria sipas mendimit tim eshte nje instrument per te kuptuar realitetin, por ne kete forum ka kohe qe nuk perpiqen njerezit te kuptojne realitetin, s'iu intereson fare do te thoja, perpiqen vetem te fusin ne kallupin personal qeniet, dhe ky kallup fatkeqesisht eshte i ngurte.

Ja te marrim ty si shembull. Nicku qe ke vene ka lidhje me dicka fizike, pra ti je shume i deshiruar. Nese une nje si ty do ta shihja neper forum, nuk do t'ia zgjasja, sepse s'kam nevoje te krahasohem fizikisht ne kete dimension. Ajo me ndodh cdo dite sa dal nga shtepia. Une dua te perballem me njerezit ketu ne nivel idesh. Pra, lexova ate me lart dhe te dhash pergjigje. Perndryshe, do te vazhdoja me jeten time sic do te bej pas pak.

Shpresoj te mos zgenjehesh nga kjo ish-shtepi e imja, dikur tempull i ideve.

cacol

Forumium maestatis

Ja pra qe nuk mund te kete tempull idesh, sepse ti PARAGJYKON. Nickname im s'ka te beje aspak me pamjen time ( edhe pse teorikisht eshte e mundur qe te kete te beje /pf/images/graemlins/wink.gif ).

Persa i perket fjalise se fundit, duhet te them qe me ka ndodhur... edhe me perpara sec te ka ndodhur ty...