Ankandi i se Drejtes

alinos

Forumium maestatis
Re: Ankandi i se Drejtes

po sikur pervec topave, te te jap te drejten e votes ne jurine e perhershme te njerezve qe bejne padrejtesi, do hiqje dore nga 10-vjecari? /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

Eniad,
po ty cfare padrejtesie te eshte bere, qe ta blej une te drejten tende /pf/images/graemlins/confused.gif

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown">Hmmm... s'ma mush menjen qe ke aq pare ti /pf/images/graemlins/laugh.gif. Megjithate, kur t'shof prova t'besushme do t'sjell listen e pare /pf/images/graemlins/lol.gif </font>

@d@

Primus registratum

Einad sa te firmosi kjo, po do e shikojme kush do jete pronarja e pare /pf/images/graemlins/laugh.gif
Nuk heq dore nga ajo kerkes /pf/images/graemlins/shrug.gif, biles 'ngre zerin' qe flamuri dhe stema e ankandit te jete nicku im me gjithe avatar. /pf/images/graemlins/lol.gif

Perndyshe... avazin una /pf/images/graemlins/laugh.gif

alinos

Forumium maestatis

sot kam marre dhe rrogen Eniad /pf/images/graemlins/pickellonja.gif te teren ne nje /pf/images/graemlins/laugh.gif

Une me ke ta firmos kotraten me perlen me avatar maceje?! Do te ngjaje si puna e ciklopit:
-kush te qerroi oreeeeeeeeeeee????
-askushi!!! /pf/images/graemlins/lol.gif

ana karenina

Primus registratum

Thjeshteze po te ofroj te drejten e pergjigjes si kundervenje ndaj te se drejtes per injorim!

Fillimisht po sillja te drejten e injorimit, pastaj rruges u mendova dhe arrita ne perfundimin se:

1. Nese per t'u mbrojtur ka dy rruge, 1. indiferenca e shprehur me injorim dhe 2. kunderpergjigja, atehere them se eshte me e drejte te kunderpergjigjesh sepse replika shkakton debat, debati rrahje mendimesh dhe rrahja e mendimeve eshte thelbi i komunikimit. Pa komunikuar do ishim vetem! Teoria e komunikimit thote se edhe kur nuk flasim ne komunikojme, por kjo me duket forma me e thjeshte, si e tille me pak e vlefshmja.

2. Kur zgjedh te injoroj i shkurtoj kohe e energji vetes, gjithashtu i kursej shqetesimet rreth ceshtjeve qe nuk me perkasin, apo nuk me interesojne mjaftueshem. Duke u pergjigjur shpenzoj kohe por kjo kohe nuk eshte humbje, une jap e marr me njerez te tjere e keshtu mesoj. Te mesuarit nuk eshte kurre humbje kohe, rrjedhimisht me mire te pergjigjem.

3. Kur injoron merr nje fare kenaqesie narciziste, ndjehesh i/e vetkenaqur me pak fjale, dhe kurre nuk do e mesosh ne kish ndonje keqkuptim ne mes apo jo. Nderkohe, nese pergjigjem e fitoj, atehere eshte fitore e merituar dhe e sigurte. Mundesite qe grindjet te perseriten jane pothuajse zero.

Kaq besoj se majfton te ma blesh te drejten. nese jo, jam e vendosur te vazhdoj derisa te te bind /pf/images/graemlins/pickellonja.gif

Ema

Goddes

/pf/images/graemlins/smile.gif
Mbase e ke mire.Kur flet te pakten ndonje gje do te bejne sikur e degjojne,kur heshtim kujtojne se jemi shushka me koken bosh.
Mah /pf/images/graemlins/frown.gif

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> E di cfare, geshtenjeze? Me pelqen injorimi ndonjehere.

Thjeshteze, kete punen e ankandit sikur s'po e kuptoj dot tamam une. Pas kerkeses se fillimit per transparence /pf/images/graemlins/devil.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif, me duhet fleteudhezimi se s'po marr vesh c'po ndodh. Hmmm, cfare duhet te te ofroj une ty dhe cfare me jep ti ne kembim? /pf/images/graemlins/rolleyes.gif
</font>

Ema

Goddes

/pf/images/graemlins/smile.gif
As une nuk jam shume e qarte.
Dakort qe po na paguajne per padrejtesite po sa fajde ka?
Po pastaj c'ndodh?
Si ishte te Liza?(How deep the rabbit hole goes?) /pf/images/graemlins/laugh.gif

ana karenina

Primus registratum

Thjeshto paskam harruar kryesoren:

Injorimi eshte nje forme e rafinuar e percmimit, si i tille teper i hidhur dhe deri diku cnjerezor. Ndoshta do na falej ta praktikonim nje here te vetme ne jete, sepse nje here te vetme qeniet njerezore kane te drejten te perjetojne ndjenjen, nje prej tyre percmimi, deri ne cakun e panatyrshmerise!

ana karenina

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Kur flet te pakten ndonje gje do te bejne sikur e degjojne, kur heshtim kujtojne se jemi shushka me koken bosh.

[/ QUOTE ]

Nuk behet fjale per c'mendojne te tjeret, por per c'perjetoj une!

ana karenina

Primus registratum

Ti ke shume te drejte por ajo qe dua te nxjerr une ne ankand eshte ana tjeter e medaljes se kunderpergjigjes. Nese behet fjale per te mbrojtur veten kjo sigurisht arrihet vetem duke qene i/e njeanshem/e, dmth subjektive, dmth sa yje duhen vene ku varet teresisht prej meje. Nderkohe qe ajo qe dua te them eshte se duke debatuar, dmth duke gjurmuar reagimet e tjetrit, ne jemi te detyruar te veshim kepucet e tij/saj, edhe pse shume here na duken disa numra me te vogla se kemba (kuti) jone. Ne kete kendveshtrim, edhe pse duke kundershtuar dike me pak yje e per nje motiv gjithashtu jo shume rrezellites, kam arritur te kuptoj hapin e nje kembe me te vogel, kam mesuar te rri ulur ne nje karrige qe nuk eshte e imja duke pare veten time perballe si te qe tjeterkush. Them se ne kete aspket do ia vlente per arsyen e thjeshte sepse aty kuptojme se nuk jemi te persosur!

Kordelja

Valoris scriptorum

Nope, une nuk e shes ate te drejte. Ka njerez te cilet heshtjen tende, te cilen ti e perdor si mjet injorimi, ai tjetri e merr si dobesi, se aq i mbush kaplloqja; ndaj une them sipas kaplloqes metoda.

Kordelja

Valoris scriptorum

... Them se ne kete aspket do ia vlente per arsyen e thjeshte sepse aty kuptojme se nuk jemi te persosur!

[/ QUOTE ]

Perse kjo fjalia m ngjan si fraze "ngyshellimi" per perkatesine intelektuale mua?!

alinos

Forumium maestatis

e blej te drejten tende per te injoruar dhe per t'u kundervene.
Sa e rendesishme eshte metoda?
Aq sa te ndikoje ne gjendjen tende shpirterore. Nese do te shfryhesh: bjeri me sepata (figurative kjo!). Nese s'do te shfryhesh: injoroje.
Une mendoj se ajo qe na kenaq me shume eshte kur e gjejme ate tjetrit te papergatitur, sepse vetem keshtu mund t'i nxjerrim te verteten. Perndryshe njerezit ndertojne mure, krijojne personazhe te vetvetes dhe nepermjet tyre krjojne ate qe quhet self-fulfilling profecy, dmth arrijne ta besojne dhe vete se jane mbi podium dhe se jane ashtu sic i kane thene vetes se jane.
Shume pak prej nesh dalin para pasqyres dhe e pyesin veten: si ndihesh?
dhe edhe me pak prej nesh, pergjigjen: si nje genjeshtar/e!

Une e blej te drejten tende per kunderpergjigje dhe per injorim duke t'u kunderpergjigjur dhe duke te injoruar si te jete vakti dhe si ta kem aparatin tretes /pf/images/graemlins/winkwink.gif

alinos

Forumium maestatis

<font color="brown"> E di cfare, geshtenjeze? Me pelqen injorimi ndonjehere.

Thjeshteze, kete punen e ankandit sikur s'po e kuptoj dot tamam une. Pas kerkeses se fillimit per transparence /pf/images/graemlins/devil.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif, me duhet fleteudhezimi se s'po marr vesh c'po ndodh. Hmmm, cfare duhet te te ofroj une ty dhe cfare me jep ti ne kembim? /pf/images/graemlins/rolleyes.gif
</font>

[/ QUOTE ]

te me tregosh padrejtesine dhe argumentin qe verteton se ti kishe/ke te drejte!
Une nuk te them ke s'ke te drejte, thjesht te them nese e blej apo jo te drejten tende dhe une blej e para ne kete mejhane /pf/images/graemlins/winkwink.gif
Nese nuk e blej une, atehere mbet ne shitje derisa ta bleje dikush tjeter... /pf/images/graemlins/crazy.gif

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> Hmmmm, e sheh ti? E di si eshte puna thjeshteze, mua me duhet ajo padrejtesia se me pasuron koleksionin dhe ti e di qe koleksionistet s'para i shesin gjerat e tyre /pf/images/graemlins/laugh.gif. Le te rrijne aty derisa te mos kete me hapesire, pastaj shohim e bejme se mos i perdorim me ndonje qellim fitimprures. /pf/images/graemlins/kiss.gif</font>

ana karenina

Primus registratum

Nope, une nuk e shes ate te drejte. Ka njerez te cilet heshtjen tende, te cilen ti e perdor si mjet injorimi, ai tjetri e merr si dobesi, se aq i mbush kaplloqja; ndaj une them sipas kaplloqes metoda.

[/ QUOTE ]

Ti thua rri me termometer kaplloqesh ne dore? Sipas temperatures se trurit ashtu edhe metoda? Teoria ime eshte qe kjo lloj temperature eshte e ndryshueshme jo vetem nga nje kaplloqe tek tjetra, por edhe brenda te njejtes kaplloqe ne vartesi te motit, rrethanave, etj etj.

E kush e ka zili profesionin e llogaritarit?

ana karenina

Primus registratum

... Them se ne kete aspket do ia vlente per arsyen e thjeshte sepse aty kuptojme se nuk jemi te persosur!

[/ QUOTE ]

Perse kjo fjalia m ngjan si fraze "ngyshellimi" per perkatesine intelektuale mua?!

[/ QUOTE ]

Ndoshta sepse une nuk kam ndonje fare besimi kushedi çë ne aftesite e mia intelektuale, to be honest!

ana karenina

Primus registratum

e blej te drejten tende per te injoruar dhe per t'u kundervene.

[/ QUOTE ]

Ne fakt une doja te shisja vetem te drejten per t'u kundervene si mjet qe ndihmon ne edukimin e vetes ne menyra njerezore. E ofrova duke perjashtuar te drejten e injorimit jo si metode, por si mjeti i duhur per qellimin e siperpermendur.

1. Ose nuk dita te shpjegohem e t'i ve perballe te dyja per te vleresuar njeren e hedhur poshte tjetren,

2. Ose mendova gabim.

/pf/images/graemlins/rolleyes.gif

alinos

Forumium maestatis

s'kane pse perjashtojne njera-tjetren desha te them une. Pra mos i ver dhe keto perballe sic deshiron te vesh veten kundrejt te tjereve ... /pf/images/graemlins/winkwink.gif

une dua te shes te drejten per te mos u perballur me fantazmat!!! /pf/images/graemlins/cry.gif