Amnesty “zbulon” burgjet e CIA-s edhe ne Shqiperi

LONDER (6 Prill)- Edhe Shqiperia me burgje sekrete te CIA-s. Kjo eshte konfirmuar nga raporti i fundit i “Amnesty International”, sipas te cilit, rrjeti i burgjeve te fshehta ndodhej pikerisht ne vendet e Europes Lindore, ku avionet e CIA-s kane sjelle per vite me radhe te dyshuarit per terrorizem. Raporti ve ne dukje nje kuader te shkeljes sistematike te te drejtave te njeriut dhe sovranitetit kombetar nepermjet perdorimit te burgjeve te fshehta si mjet per te zbuliar gjithcka mbi terrorizmin. Ai konfirmon se 11 fluturime sekrete te CIA-s jane kryer ne Itali si dhe ne vende te tjera te Europes.

Po sipas tij, ne Turqi, Bullgari, Rumania e Shqiperi ka patur qendra sekrete burgimi per te dyshuarit. Ne raport publikohet e deshmia e tre shtetasve te Jemenit, te cilet kane arritur te shpetojne nga qelite qe ne gjuhen e sherbimeve sekrete amerikane quhen “vrimat e zeza”. Raporti paraqet nje sere faktesh qeverifikojne ekzistencen e burgjeve te CIA-s, pa permenduar te dhena per vendndodhjen e tyre. Sipas raportit, avionet e CIA-s kane perdorur Italine per te transportuar te dyshuarit per terrorizem. Ata kane kryer levizjet e quajtura ndryshe “jashte radarit” dhe kane perdorur aeroportin e Ciampinos ne Rome dhe ate te Avianos ne Piza.

Ne te pakten dy raste jane transportuar qytetare me origjine arabe, te cilet jane derguar ne Kajro dhe Damask, ku jane keqtrajtuar. Behet fjale per egjiptianin Abu Omar, i rrembyer ne Milano me 17 shkurt 2003 dhe kanadezin me origjine siriane Maher Arar, i rrembyer ne New York me 26 shtator 2002. (marre nga gazetashqiptare/balkanweb)

pinkparadise

Forumium maestatis
Re: Amnesty “zbulon” burgjet e CIA-s edhe ne Shqip

O MLK, vertet mendon qe qeveria nuk ishte ne djeni, apo qe nuk i kishte dhene aprovimin amerikonve??? /pf/images/graemlins/lol.gif
ne jemi rob servila, qe per tu futur i çik ne mbrojtjen/dhe grace te Amerikonve, ne jemi gati me shit edhe tokat e komshis o çun /pf/images/graemlins/laugh.gif
jam e sigurt qe qeveria jo vetem qe eshte dhene vullnetare per kete gje por biles kan marre edhe nje dore te mire paresh (qe sigurisht i kan fut ke xhepat e tyre ) edhe i kan thon amerikaneve, beni ça te doni. (akoredet midis shteteve nuk behet detyrimisht publike )

Kondra /pf/images/graemlins/lol.gif

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Aleat mund te jesh me dike, por brenda ligjeve, perndryshe nuk mund ti shesesh moral botes per demokraci.

[/ QUOTE ]

demokracia (demo = popull kraci = pushtet) eshte thjesht sistem politik e jo sistem moral vlerash. greket e kane shpik demokracine e ata ushtronin skllaverine, luften, pushtimin, e plot gjera te tjera. pra siç mund ta shohesh .........pak ka lidhje me moralin (pacifist, qe mendoj ti presupozon tek kjo fjale).

MLK

Primus registratum

Aleat mund te jesh me dike, por brenda ligjeve, perndryshe nuk mund ti shesesh moral botes per demokraci.

[/ QUOTE ]

demokracia (demo = popull kraci = pushtet)

[/ QUOTE ]

Po ti ribashkojme prape ne shqip fjalen Demo me kraci na jep pushtet popullor /pf/images/graemlins/wink.gif apo jo! Ku eshte pushteti popullor ketu?!

Ps. Nafije ate po thoja ne une qe kan shkel ligjet duke nenshkruar akorde qe nuk u a lejon kushtetuta /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

pushteti popullor eshte sistemi politik pro mo, dmth qe eshte populli me zgjedhje te lira qe zgjedh presidentin ne nje mori kandidatesh qe i paraqiten.

dhe KAQ !

tani ti o je naiv o hiqesh kur kerkon me shume se KAQ nga sistemi politik qe quhet demokraci popullore. neqofte se amerika lufton, djeg, vret, pushton, shkaterron, kjo s'ka asnje lidhje me moralin demokratik (te cilin une nuk e di se çfare ti quan) por veç me INTERESAT e popullit amerikan, te cilat ai demokratikisht nepermjet udheheqesve te tij i zgjedh vete.

kete kerkojme edhe NE n'est ce pas ? nga qeveria kalbaraqe shqiptare kur vjen puna tek rroli saj ne arenen nderkombetare.

atehere perçfare demokracie flet ti ?

apo kujto se dukesh interesant duke shkeput fraza te vogla dhe duke i perzi pa kuptim ?

romeo

Forumium maestatis

shqiperia ndodhet ne nje pozicion qe veshtire se mund te ngocioje ndonje gje me "aleate" si puna e shteteve te bashkuara apo dhe vendeve me pak te fuqishme. neqoftese do te ishim ne kohen e feudalizmit ne ndoshta do te luanim rolin e njerit prej vasaleve me te vegjel. Shtetet e Bashkuara jane pronari i madh dhe si çdo pronar ne çdo kohe ben interesat e vet.

MLK

Primus registratum

Zog meru me temen jo me pjesmaresit se si kercet njeriu ne AF sa interesant apo naiv jam une apo ndonje tjeter ketu /pf/images/graemlins/wink.gif
Une mar pjese me shkembu mendime ne kete forum, nese mendimet e mija i interesojne kujt i lexon, ne te kundert mjafton me kliku e me nderru faqe e lexo diçka tjeter.
Keshtu qe e ke te thjeshte, nese nuk te intereson te lexosh ça shkruaj, kalo te faqia tjeter e mos harxho kohen.
Ti ke mbaru nonji shkolle per gjykim interesantesh apo si e ke hallin?

zog

Primus registratum

kur vjen puna amerika DETYRON secilin nga vendet, qofte me i zhvilluar ky, i europes ti beje konçesione (leshime) politike, jo vetem per burgje speciale, por per çfaredolloji tjeter te kesaj natyre.

ajo qe nuk kuptoj tek disa "naive" eshte sesi nuk e kuptojne se pse keto vendet sado te zhvilluara qofshin ti perkulen amerikes deri ne kete pike. *

prandaj edhe nderhyra tek ajo fjala "demokraci" qe shume vete gabimisht e marrin sikur te behej fjale per nje sjellje paqesore ose qendrim te moralshem politik pra sjellje e mire.

* ngaqe amerika dhe europa kane interesa te perbashketa GJEOPOLITIKE. shqiperia gjithashtu. ne jemi me europiane edhe si race, sesa ta zeme, finlandezet, vendet balltike, hungarezet, e sllavet. prandaj nuk eshte ASPAK çudi qe ne territorin tone, cilado qofte qeveria qe udheheq DEMOKRATIKISHT shtetin shqiptar, te gjejme baza, burgje ose agjente amerikane me shumice.

amerika eshte dhe shteti qe per momentin PRANON edhe emigracionin me te madh nga shqiperia. e po te besh sondazh se ku duan te jetojne shqiptaret, patjeter qe amerika mban vendin e pare.

atehere s'kuptoj qorrat qe diskutojne gjithnje ne tym.

ExPostFacto

Primus registratum

Une jam dakord me Zogun, dhe disa nga pergjijet mesiper me sjellin ne mendje propoganden e "nenes parti." Keta imperialistet amerikane jane te njtejtit qe nderhyne ne kosove dhe te cilet akoma ndihmojne shtetin shqiptar ne cdo menyre kur shtetet evropiane (pervec Britanise) nuk duan t'na shohin te miren. Pse mos t'ja kthejme dhe ne nderin atyre qe na ndihmojne - kemi harruar se jemi shqiptare apo cfare? Une s'e kuptoj cfare lidhjesh kemi ne si evropiane me vended arabe? Mjaft u ankuat per te drejtat e arabeve dhe perqendrohuni diku tjeter si qarjen e halleve te cameve apo shqiptareve ne Bujanove e Presheve e kudo tjeter ku shqiptaret keqtrajtohen, se amerika nuk ju ka bere keq kurre atyre qe duan te jetojne ne paqe.

Kaq tha plaku...

preator

Primus registratum

Zogu thote:
=========
* ngaqe amerika dhe europa kane interesa te perbashketa GJEOPOLITIKE. shqiperia gjithashtu.....
====================
Po keto interesa gjeopolitike te perbashketa nga na i gjete or mejk?
Kjo nuk ndryshon aq shume nga deklarata hipotetike: Interesat gjeostrategjike te Turqve dhe Kurdeve jane identike.......kkkkkkk
=================
Kondrapedali vec detyres se moderatorit duhet te ngarkohet qe sot e tutje edhe me dhenien e ilaceve (me detyrim) ca tipave ketu qe nderkohe qe leshojne profka te tilla kolosale, harxhojne kohen me sulme ndaj anetareve te tjere (si MLK) qe jane nga te paktet zera te arsyes dhe erudicionit ne kete forum.......

Kondrapedali

Kondrapedali

Po pse s'thu ti, po fillojn me m'qujt edhe mu Doktor /pf/images/graemlins/laugh.gif.

MLK

Primus registratum

Kujdes mos morsh ne titullin profesor se duhet me te bo ne Kryeminister masnej /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

Zogu thote:
=========
* ngaqe amerika dhe europa kane interesa te perbashketa GJEOPOLITIKE. shqiperia gjithashtu.....
====================
Po keto interesa gjeopolitike te perbashketa nga na i gjete or mejk?
Kjo nuk ndryshon aq shume nga deklarata hipotetike: Interesat gjeostrategjike te Turqve dhe Kurdeve jane identike.......kkkkkkk
=================

[/ QUOTE ]

po te ishte se kurdet e turqit kishin te njejtat interesa, kete do ta dinim or taj.

ps; sidhe mundohu te lexosh me mire ose pergjigjesh me zgjuar sesa te mbrosh MLK, te qe mbrosh dike e pakta duhet thene diçka me e zgjuar nga ai.

ndryshe lere te mbrohet vete e mos i qit bojen.

nuk ka me kaq se kur budallejt jetojn ne tufe /pf/images/graemlins/laugh.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

Futuni n'tem se nryshe ju përjashtoj /pf/images/graemlins/laugh.gif.

P.S. E kom seriozisht!!!!!!!!!!!!!!

MLK

Primus registratum

Kondra, ket bandillin ngeli veç me i dhon dru tani, po ne dru me i dhon i bokemi nder /pf/images/graemlins/laugh.gif se do ta sjellim ne terezi /pf/images/graemlins/laugh.gif
Rrofte forumi thuj qe i japim muhabet gjithe dynjos, perndryshe ke katnaret te skenderbeu do e kishte venin /pf/images/graemlins/laugh.gif

zog

Primus registratum

thuj ati shokut tat qe ti s'ke nevoje per mbrojtje je i madh vete tashti, apo jo ?
apo bashkimi ben fuqine ?

MLK

Primus registratum

Ne AF une jom anonim qe ta dish ti, ne skom shok njeri. Bo vaki qe ka pjesemares qe jam me afer ideve te tyre e te tjere qe jane me larg, megjithate kjo sme pengon qe tu flas te gjitheve mrena limiteve e pa ofendu njeri, se keto jane rregullat e lojes per te gjithe.
Osht si puna tavolines, kur i jep gojes me ca vene pa dit me ke ke te bosh, nuk osht çudi qe mund te shkosh per lesh pa e mor vesh fare /pf/images/graemlins/wink.gif
Keshtu qe kur diskuto ketu, ste kerko njeri me qen dakort me te gjitha e mos kundershtosh, po boj kujdes me gojen kur i jep, pa ofendime se e kalo ne rruge te tjera masnej /pf/images/graemlins/wink.gif
Sa per temen, lexoi mire ato qe kom thon para se te kritikosh ato qe nuk kom thone, jo per gjo po ke dale komplet nga tema e nga ato qe jan thene.

preator

Primus registratum
mmmmmmmmmmm

Nuk vjen njeri ketu per te bere "hit-parade" te gjerave te "zgjuara" qe mund te kete degjuar, por per te dhene ndonje gjykim ne baze te fakteve disponibel dhe botkuptimit personal.....
Sa per MLK, ai nuk me duket te kete nevoje per mbrojtjen time po une thashe thjesht nje mendimin tim personal mbi te duke u bazuar ne postimet e tij ketu....
Une kam pasur natyrisht edhe pika qe nuk kam qene dakord me te dhe kemi debatuar ketu ne forum brenda te gjitha rregullave duke ruajtur etiken.
Kondre, ta vune kemboren e Doktorit me sa shoh......Ishalla nuk fillon te "Shkarkosh", "Pushosh", "Ngrish" qafiret e forumit....
Sa per Kryeminister, une po te kisha 2 vota, te dyja ty do ti jepja.....
===============
Ne pritje te shpjegimeve se ku qenkan keto te uruara "interesa te perbashketa" te Europes e Amerikes.......

Kondrapedali

Kondrapedali
Re: mmmmmmmmmmm

Replikat mbaruan.

Deri këtu le të qëndrojnë disa sqarime në lidhje me bindjet e disave. Komente të tjera jashtë temës do fshihen. Kriteret e "Jashtë temës" i vendos unë!!!!!!!