un per veten time hera e pare qe po degjoj /pf/images/graemlins/tonguee.gif un vetem ate di DUAJE ATDHENE SI SHQIPONJA FOLENE /pf/images/graemlins/laugh.gif
Kjo shprehje u be mit nga nje program ne Top Albania ne vitet e para te fillimeve te transmetimeve te saj
ka lidhje patjeter me ate qe Amerika mbetej gjithmone toka e premtuar per shqiptaret qe nuk gjenin me asnje nje te ardhme ne atdhe. Mbase ka njemilion arsye te tjera po zanafillen e ka atje tek ai emisioni i mengjesit i topalbanise
Mua me duket se kjo shprehje ka dalur ngaqe shumica e shqiptareve e don Ameriken e vdesin te vine ne Amerike si dhe vetja jone dhe kur vim ketu zhgenjehemi. Une per vete jam zhgenjyer nga disa aspekte jo nga te gjitha. P.sh. per pune dhe per ekonomi eshte me mire se ne Shqiperi apo ne Greqi qe kam jetuar une. Por kur vinin njerezit nga Amerika kur ishim dhe ne andej i kishim zili qe jetonin ketu por sic thashe deri kur vime vete. Nuk mund te them qe e urrej Ameriken por mund te them qe nuk bej jeten qe beja ne Greqi. Cfare te bejme tani ketu kemi ngelur po te kisha leke do jetoja ne ndonje vend tjeter.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.