Amerika Nuk friksohet nga Terrorizmi Islamik

Amerika Nuk friksohet nga Terrorizmi Islamik

Rasti edhe i fundit i Paul Johnson Jr. tregoi se Amerika nuk do gjunjezohet perpara terrorizmit islamik. Per neve qe jetojme ne kete vend(US) na jep krenari edhe force per burrerine qe ka.

God bless the soul of Paul Johnson. Prehu i qete se do ta marrim haken.

fabiola

Primus registratum
Re: Amerika Nuk friksohet nga Terrorizmi Islamik

Po,ti Ceno,edhe une kam degjuar qe Enver Hoxha ishte kinez prej Momlit ose Luzit t'Vogel! /pf/images/graemlins/laugh.gif A di njeri ndonje informacion me te hollesishem rreth ketij zbulimi? /pf/images/graemlins/laugh.gif :eek:

P.S.Ca ka.rlliqesh qe lexoj ne internet,eshte e pabesueshme!

antares

Primus registratum

Tani Denit83 dhe Orosh/Beterrit ju shtua edhe nje figure tjeter goxha simpatike Zedi!
He more Zed. Si me je, di te lidhesh dot dy fjale dhe te perqendrohesh e teme, apo je shume i inatosur qe po te nxijne "fitorjet e revolucionit demokratik" boteror amerikan. Mor bukurosh! ketu duhet te jesh me shume se 18 vjec dhe te marresh leje nga prinderit (nese i njeh) qe te postosh ne forum!!

fabiola

Primus registratum

Po qe per klysh kurve,ti Antares dukesh si nje klysh qeni qe e ka qit prej by.the nai triplo-buce nga Arabia a Pakistani a shpellat e Afganistanit ene masnej te hodhen ne kanalet e mu.tit.Mas ca ditesh nga ujrat e zeza u voll me zor miu i hales Antares!

Kondrapedali

Kondrapedali

Fiuuuuuu! Të keqen o Zed. Na cili katun i Vlorrës je o! Po ç'trim që të paska bërë ajo jot'ëmë! Tamam amerikan i vërtetë!
Që ta marrësh vesh ti Z, Kanadanë e kanë shumë zili amerikanët. Fakti është se shumë amerikanë vijnë dhe kërkojnë nënshtetësinë Kanadeze madje kërkojnë edhe status refugjati politik!!!! :confused:
Përsa i përket asaj pikës së pakonsiderueshme, ashtu jemi të gjithë deri sa një ditë dikujt i hypin nervat me ty dhe ti merr njëfarë rëndësie për atë person. Gjithashtu rëndësia varet se në cilin grup bën pjesë. Të bësh pjesë në grupin e loqeve nuk ke ndonjë vlerë të madhe (shpi tek bregu i lumit) kurse të bësh pjesë në grupin e njerëzve si puna ime do të thotë që të kesh maksimumin e vlerës (shpi ke blloku) /pf/images/graemlins/laugh.gif .
Tani e ke ti radhën të më japësh akoma më shumë rëndësi :thumbsup: !

fabiola

Primus registratum

Nese mendimi se gjasme do u boke "dikush",te ngushellon,kultivoje ti Kundrapedal.Po arrite te moresh shpi ke blloku(afer meje),do te thote se s'je dhe aq qyq lo.qe sac dukesh! Per mua,rob si puna jote jane thjesht ca trapa te bezdisshem qe i shof nga lart-poshte,as i llogarit njeri dhe ne rendin e pergjithshem te gjerave nuk vlejne me shume se Fatos Lubonja,d.m.th.mund t'i blej e t'i shes me gjithe familje e farefis sa here te me teket!

OROSHI

Primus registratum

Zedoo,jo me Kundrapedalin plako,nuk eshte nga ata qe ofendojne neper shkrime,sa i perket Antares:mua mu duk shum i goditur ajo fantazia e Zed-it per ty antares /pf/images/graemlins/laugh.gif :tipsy: ,normal qe nuk do e pranosh ti por te pakten reflekto pak me mire qe te mos kthehet ne realitet /pf/images/graemlins/laugh.gif :tipsy:

Kondrapedali

Kondrapedali

Z, rrezik paret që ti ke paguar për shtëpinë tënde tek blloku, ti kem marrë unë! Kam disa prona brenda dhe rreth bllokut!
Nga lart poshtë mos më shiko se jam shumë i ndjeshëm e nuk e di si mund të reagoj. Herën e fundit që më ndodhi ... u martova /pf/images/graemlins/laugh.gif !

antares

Primus registratum

Po perqendrohuni ne teme more njerez! Pse harxhoni kohe me nje "qenie" qe e kujton banimin ne bllok nje virtyt dhe i rritet respekti per ata qe banojne aty. Sipas nje llogjike te tille edhe minjte e haleve te bllokut na dalkan te respektueshem se vegjetojne ne bllok. Akoma me cilimilleqe te tilla? Nga menyra e te shprehurit Zedi duhet te jete ndonje adoleshent i pashkolluar mire qe ka vetem kulturen e Diskove dhe fiksionet hollivudiane. Mos humbni kohe me te.......
Interesant eshte dhe urrejtja patologjike qe ka per Lubonjen (qe pavarsisht se dhe une sjam dakord ne disa pika) e respektoj si njeri me mendje te mprehte dhe bagazh te madh. eshte cudi se si ca krimba te gjysem-shkolluar si Zedi japin gjykime per figura te tilla dukshem disa rende madhesie pertej standarteit te tyre kulturor/intelektual.

Kondrapedali

Kondrapedali

Epo dëgjojnë përralla sa andej-këtej dhe vijnë e i përdorin si aksioma këtu në forum. Unë nuk e di se ç'lidhje ka Fatos Lubonja me terrorizmin islamik! :confused:
Amerika (SH.B.A) po dhjet nga terrorizmi! I kanë hap shumë probleme vetes!
Zoti i ndihmoftë e ia dalin mbanë! Ndihma më e madhe është që ti japi men udhëheqjes amerikane /pf/images/graemlins/laugh.gif !

antares

Primus registratum

Sigurisht, greket e vjeter thoshin qe kur Zoti do te te shkaterroje ne fillim te merr mendjen. Amerika nuk kishte ndonje problem terrorist ne fillim te shekullit dhe bile deri vone. Por ata akoma s'kuptojne apo bejne sikur s'kuptojne se mbeshtetja e pakufizuar dhe inkurajimi i monstruozitetit qe sot quhet Shteti Cifut eshte nje nje nga gjeneratoret me te rendesishem te urrejtjes ne Lindjen e Mesme per Jankite. Ata po ja dalin te cifutizojne (ne pikpamje rendi e sigurie) jeten e amerikanit te zakonshem (ne drejtime te tjera ja kane arritur me kohe).
Per sa i perket Lubonjes ta them une pse e kane hale ne sy dhe e quajne Islamist. Para disa muajve u transmetua (nga prilli) nje debat ne televizion ku dolen ca kaqole te partive te majta e te djathta dhe diskutonin per Irakun dhe dergimin e ushtareve Shqiptare ne Irak. Aty Lubonja mbajti nje qendrim te forte kunder dergimit te nizameve ne Irak dhe i vuri perpara bashkebiseduesit......

lir

Primus registratum

Kondrapedal, e ke pa noihere South Park? /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif aty jepet pergjigje e lezecme krenarise kanadeze :lol: :lol: Dhe fakti se ti smunde te vije dot ne amerike po perfundove ne akullnajat e kanadase se ben ate me te fresket po me te ftohte..
Tjeter, per ata qorrat qe kane dale nga boot camps, dhe kane nje tru jo vetem te shplare po te ricikluar dua tju kujtoj se gjysma e amerikes,(mos cik me teper) eshte kundra politikes kurve te bushit(( gjithsesi kerkoj nga ju qe ta mbeshtesni pasi ai mbeshtet bizneset e medha dhe firmat arme prodhuese, ndryshe me hoqet nga puna /pf/images/graemlins/laugh.gif )), pra te shash politiken e kesaj administrate nuk do te thote te shash kete popull.
Nga ana tjeter antares ben mire te besh te njejtin dallim qe permenda me larte..

Kondrapedali

Kondrapedali

O Lir, e ke marrë atë letrën në Amerikë ti plako? Unë për 5 vjet e ½ morra edhe nënshtetësinë duke ruajtur gjithmonë atë shqiptaren. E morre vesh pse ka ardh daja ktej nga Kanadaja? Për më tepër SH.B.A nuk i kam patur xhan qysh prej 97!
Përsa i përket INJORANCËS amerikane këtu në Kanada ka një emision humoristik "Talking to Amerikans" ku i drejtohen pyetje personaliteteve, profesorëve e popullsisë amerikane mbi Kanadanë dhe një pjesë e tyre nuk e kanë as idenë se ç'është Kanadaja. D.m.th. përçmimi është i dyanshëm.
SH.B.A tani mundohet t'ia fusi Kanadasë fajin se gjoja terroristat hyjnë prej këtej por "harrojnë" që shumica e pjesëmarrësve të 9/11 kanë hyrë direkt me aviona nga Evropa apo Lindja e Afërt!
Ka edhe këtu në Kanada ca konservatorë që e mbajnë SH.B.A si parajsë por ti dhe unë e dimë se c'm... është! :shrug:

lir

Primus registratum

Kontre per lirin mos u bo merak plak, shpresoj te kishe dhe ti aq opsione sa une e te kesh zgjedh si deshe. E dyta ju nje paskeni qe tallen me qafkuqet amerikane me te cilen tallet vet amerika? po cili regjizor i deshtuar i hollivudit e drejton? gjithsesi lexoje dhe iher ate pjesen serioze te shkrimit tim..

antares

Primus registratum

Ilir! Ti kujton se meqe jeton ne Amerike detyrimisht kupton me shume se te tjeret se ceshte amerika. Iluzion i gabuar. Edhe sikur te ishte e vertete se gjysma e popullsise nuk e perkrah luften prape do ishin nja 150 miljon amerikane kunder luftes (kam frike se jane vetem 15 miljon). E ke degjuar ate shrehjen "Lufta eshte menyra qe Zoti u ka dhene amerikaneve per te mesuar gjeografine"? Kaq per injorancen proverbiale te amerikaneve. Per sa i perket Kanadase ata me ne fund treguan njefare burrerie me Kretienin ne krye kur me diplomaci u thane Jankive "ne se do ta gatuani corben ne menyre unilaterale, duhet edhe ta hani po ne ate menyre) po te ishte per Harperin qe bashke me ca barkderra kapitalisto/cifute donte ta fuste Kanadane ne lufte (meqe jankite jane miqte tane dhe kjo eshte mire per biznesin),kanadezet sot do ishin ne Bagdad dhe cdo 10 dite do degjonim per koka kanadezesh apo per kanadeze te vrare nga "frendly-fire" nga shoket e tyre janki. Megjitate Ilir komuniteti i madh shqiptar ne Kanada ty do te te jape doren duke te strehuar ne ndonje "basement" kur ty apo femijeve te tu (nese ke) do tu vije thirrja per ushtare dhe tu cojne ne Bagdad.
Sa per dijeni jankite kane plane te sulmojne dhe Sirine e Iranin ne te ardhmen keshtu qe do te kesh rast ta tregosh me vepra mirenjohjen per atdheun tend aktual. Shpresoj te kesh blere ndonje flamur amerikan "made in China" keshtu qe komshinjte nuk do te te marrin per tip antiamerikan dhe jo shume patriotik.
Me dashamiresi, nje mik nga akullnaja.

Kondrapedali

Kondrapedali

Nuk mund të them që kisha aq opsione sa ty, as më shumë e as më pak pasi nuk e di sa opsione kishe ti :confused: !
Ty mos të ngeli hatrri se shajta içik amerikën se s'e gjet gjo! Ai regjizori nuk ka qenë asihere në Hollivud! Po nejse, unë e di qëndrimin e amerikanëve ndaj politikës së Bushit dhe shpresoj (e besoj) që zgjedhjet e ardhshme do ti fitojnë demokratët (Kerri). E di edhe që në këtë zgjedhje do ndikojë psikoza që amerikanët po formojnë dalëngadalë mbi kërcënimin terrorist që i rrin çdo minutë mbi kokë e të cilin duan ta largojnë qoftë edhe duke mos e ngacmuar më (ose sa më pak të jetë e mundur)!
Unë e kam bërë gjithmonë dallimin midis amerikanëve si popull dhe qeverisjes (sidomos politikës së jashtme) të SH.B.A!

GJENERALI

Primus registratum

amerika ska frike e?
amerika ben shurren ne breke pika-pika /pf/images/graemlins/laugh.gif

OROSHI

Primus registratum

Degjoni,te quash popullin Amerikan injorante,nuk e di si te reagoj(mvaret edhe nga kush vjen nje vleresim i tille),persa i perket perkrahjes se popullit Amerikan per luften ne Irak,duhet te dini sondazhin qe u be qe ne fillim te luftes,normal qe me vone do nderronin perqindjet,nuk duhet te jemi kaq naive sa te mendojme qe tani Amerika duhet te ike nga iraku(per rastin ne Kosove mund te japim mendime te tilla),tani Iraku ka qeverine e vet(te mire apo te keqe duhet te presim,nuk pritem 50 vjet ne per te tonen??)Qe amerikanet do marrin pjesen e tyre te naftes nuk diskutohet,por Iraku do arrije nje prosperitet qe do ja kene lakmi te gjithe fqinjet,normal,nje vend qe eshte i pasur, te ben te pasur,sa per injorancen e amerikaneve nuk duhet te behemi merak,sepse kane vertetuar te kunderten besoj,mos u beni xheloze,behuni xheloze per fqinjet tane qe po na lene mbrapa perdite e me shume!!!

Lisette

Primus registratum

Po mir mor cuna dhe goca pse kaq shume helm ne deklaratat tuaja?? Te them te drejten USA eshte nje shtet i mrekullueshem dhe nuk ka pse te ket frik nga terrori sepse ne shumicen e rasteve e krijon vet ate. eshte fakt qe ka me shume domestic violence dhe vrasje ne USA se sa ne gjith boten perendimore flasim. Pra un dhe imshoq e kemi ber plan te levizim ne Kanada se atje kam degju se flejn robt me dyer hapur:) (pak humor per masat) plus qe ka health care nejse mo sa per politiken e USA eshte e vertet ajo qe thot Oroshi qe deri me sot ka treguar se di ti zgjedhi prioritetet ekonomike, por kur e cmend gjith boten me vendime te paimagjinushme si lufte ne emer te terrorit qe eshte nje % shum e vogel e botes(Clinton admin. e bombardonte Al qaedan gjat 99 kur kishte scandalin e monica's megjithate nuk mori lavdi apo filloi lufte per kete arsye.)duhet kuptuar qe nuk do kesh nje perundim shumte paqte te administrates.(besoj se Presidenti e di tashme)

antares

Primus registratum

Eh mor Ilir, dhe ti Lisette: ja nje analize e thelle e shumices se problemeve te amerikes. Kjo te jep shprese se jo te gjithe amerikanet jane ne letargji apo jane kthyer ne Zombi. Lexojeni me kujdes se rralle shihni artikuj te tille.
+++++++++++++++++++++++++++++++

Nese keni kohe perkthejeni!!!

Lisette

Primus registratum

Anetares vertet nje artikull shume i gjate per te permbledhur nje fjale te vetme qe Amerika eshte nje vend qe ka administraten me te papergjegjshme ne bot ne kete kohe dhe eshte mese e vertete. por sidoqofte ne fund te fundit njerezit e rritin nivelin e frikes vete dhe terrori nga i cili kjo administrate trembet eshte nje exagjerim i pamas i nje grupi shum te vogel. USA vazhdon te mbetet shteti me i pasur ne bote dhe me $14 trillion deficit po vazhdon te ulet nga piedestali i vet megjithate sic arriti ta conte deficitin ne $0 gjate Clinton administration besoj se do te arrij ta bej perseri. cdo vend ne bote kalon ne stages qe e shnderrojne menyren se si e gjith bota mendon dhe jeton dhe un besoj qe kjo lufte ishte nje nga ato momente.