Alexander the Great

EB

Primus registratum
Re: Alexander the Great

Fillimisht postuar nga zog:
[qb] pedet nuk kane SHOKE. ata kane vetem dashnore. e ketu ndahet e verteta.

o buzz, nuk ka çi duhet nje pedeje (si te sotmit) te pushtoje boten, bile as nje gruje. te dy ne fakt sillen njesoj. por kur do ti kuptosh ti keto pune, une nuk e di, bile as e pres. [/qb]
E di kur i kuptoj une keto pune, kur mi shpjegon ti, se faktikisht ate isha duke pritur.

Eshte vertete e tmerrshme qe ne kete forum, gjasme te moderuar, ka kaq shume maskilista dhe homofobe qe lejohen te shprehen ne menyra te tilla kur nuk kane as informacion dhe refuzojne ta marrin. Hapini i cik horizontet dhe tregoni i cik me respekt ne pergjithesi sepse s'eshte e thene qe gjithcka te shnderrohet ne beteje fjalesh ketu. Ka vend plot per mendimin e lire mbi Alexandrin apo dhe ndone tjeter pa patur nevoje per nxehje gjaku.
Por.. si gjithmone, dhe nuk fail asnjehere kjo, dy shqiptare 3 mendje kane!
Hajt shnet!

balforum

Primus registratum

Ishte apo nuk ishte homo pak rendesi ka por ai ishte komandanti me i madh i te gjitha koherave qe pushtoi 90 % te botes dhe ishte Shqiptar :wave:

peson

Primus registratum

Aleksandri i madh apo homoseksual i madh?

Shekulli online

Filmi “Aleksandri” është përfshirë nga kritika të ashpraedhe pse në rolet kryesore luajnë emra të mëdhenj të kinemasë si : Colin Farrell, Anthony Hopkins, Angelina Jolie. Furtuna e kritikave nuk është kursyer ndaj regjisorit Oliver Stone, trajtimi i ngjarjeve si dhe fokusimi i tepruar mbi figurën e strategut të madh jastë betejës. Qysh kur ishte 25 vjeç Aleksandri i pushtoi botën, por ai arriti të pushtojë edhe zemrat e meshkujve. Sipas kritikave regjisori Stone i ka mëshuar faktit se Aleksindri i madh ka qenë homoseksual, duke lënë në plan të dytë aftësitë e tij si një prijës i zoti. Në film Aleksandri flirton në krevat dhe puthet me një mashkull, skenë kjo mjaft e diskutuar veçanërisht nga grekët, që pretendojnë se heroi i madh është grek. Realizmi i këtij filmi nga Oliver Stone është bazuar vetëm në një nga thëniet e tij “Vetëm seksi dhe gjumi më bëjnë të ndihem njerëzor” domethënë i “dobët” dhe i “mposhtur”. Colin Farrell që luan rolin e Aleksandrit del disa herë në film, duke treguar hapur shijet e prijësit të madh, veprime këto që kanë shtrembëruar imazhin e Aleksandrit të madh. Një fakt interesant në film është mos deklarimi i origjinës të Aleksandrit, duke mohuar pretendimet e grekëve dhe maqedonasve.

03/12/2004

Le_Routard

Forumium maestatis

Aleksandri madh ka qen i perzim. Ana shqiptare i dha talentin e udheheqsit dhe te strategut te talentuar, ana greke i dha homoseksualitetin.

/pf/images/graemlins/laugh.gif

peson

Primus registratum

/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Rambla

Primus registratum

Sa degjova tek lajmet qe disa avokate greke te ditur mbi historine greke, kane vendosur t'a hedhin ne gjyq oliver stone, me akuzen qe 'nuk ka dhene nje prezentim realist te aleksandrit te madh, duke e paraqitur ate me biseksual seç ishte'.

balforum

Primus registratum

Thjesht eshte ajo qe u tha pak me larte qe sulmi eshte mbrojtja me e mire.
E dine shume mire qe Leka nuk ka prejardhje greke por pasi kan mbushur boten me genjeshtra nje jete te tere qe ai eshte Grek tani eshte e veshtire qe kjo figure tu shkeputet nga historia sepse do injoroheshin shume dhe pas tij do dilnin ne shesh edhe shume figura te tjera qe kane lidhje me Aleksandrin sikurse Ptoleme qe nuk eshte Grek.

OROSHI

Primus registratum

Greket njihen si rrace PEDERASH,Leka nuk ishte homo,por ai djali qe mbante afer kishte ndjenja te dyfishta,kur Leka e zbuloi e vrau!!

Xhaferr

Primus registratum

interpretimi i homoseksualizimit te lekas, vjen kryesisht nga historian nordic. njerez nga kjo ane e botes e kane mendjen shume..how do you say.. perverted. pra cdo kontakt midis dy burra e interpretojn sexualisht,njerez te tille nuk e kane fare konceptin e dashurise vllaznore. kjo gjithashty shpjegon pse shperndarja e homoseksualiitetit eshte me e larte ne kto zona, afersisht 1/3 e popullsise me sa di une. londra pershembull ka komunitetin peder me te madh ne bote. Argumenti me te cilin kto le ti quajm... individe... arsyetojn lekan si homoseksual eshte se ai mbasi shoku i tij i ngusht, Haphastion vdiq ne betej, leka i madh kaloj dy dite vetem me trupin e tij nga hidherimi. kjo sdo te thote qe leka ishte peder. po prape se prape ky interpretinm i degjeneruar eshte transmetuar tek direktor filmash akoma me te degjeneruar, si oliver stone, qe kerkon te provokoj dhe te insultoj kedo vetem per te bere dy pare.

glamdring

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga Achilles:
[qb] interpretimi i homoseksualizimit te lekas, vjen kryesisht nga historian nordic. njerez nga kjo ane e botes e kane mendjen shume..how do you say.. perverted. pra cdo kontakt midis dy burra e interpretojn sexualisht,njerez te tille nuk e kane fare konceptin e dashurise vllaznore. kjo gjithashty shpjegon pse shperndarja e homoseksualiitetit eshte me e larte ne kto zona, afersisht 1/3 e popullsise me sa di une. londra pershembull ka komunitetin peder me te madh ne bote. [/qb]
Sipas teje i bie qe anglezet qenkan nordike!!! Nuk e kisha degjuar ndonjehere ndonje gje te tille, por ketu ne Forum behen shpikje nga me te ndryshmet.

Shoqerite nordike (ne fjale te tjera: Suedi, Norvegji, Finlande, Danimarke dhe Islande) jane shoqerite me te hapura dhe te lira ne Europe, mbase me perjashtim ne te Hollandes ku mund te jesh ai/ajo qe do pa u gjykuar per sa kohe qe nuk demton njeri fizikisht apo menderisht. Kjo me siper nuk ndryshon nese perfshin edhe Angline.

Nuk e di nga e nxjerr qe shoqerite nordike qenkan perverse dhe mbi te gjitha nga dhe ku e bazon nje gje te tille? Mbase gjykime te tilla pa baze nxjerrin Aleksandrin homoseksual...

Dhe se fundi, ku qendron rendesia e preferencave seksuale te Aleksandrit?!? Pse paska rendesi nese Aleksandri preferoka burra apo gra?!? Si ndikojne preferencat seksuale te Aleksandrit mbi veprat e tij? Edhe nese ishte homoseksual apo biseksual, a mohon kjo vleren e tij si udheheqes, prijes, ushtarak apo pushtues?!?

Shoqerite greke te asaj kohe nuk para vinin shume ndryshim midis seksit me nje burre apo femer. Dhe kjo e fundit eshte fakt qe as greket, as maqedonasit, as romaket, as shqiptaret as dreqi nuk mund ta ndryshojne! Nese grekerit apo njerez te tjere qe pretendojne qe nuk gjykojne nuk duan ta pranojne nje gje te tille, kjo eshte problemi i tyre, por nuk mund te akuzojne Oliver Stone per keq-paraqitje te Aleksandrit...

Shpesh mendoj se kjo kundervenie qe i behet Oliver Stone qofte nga grekerit apo ketu nga shqiptaret tregon vetem friken e tyre se po i cenohet machismi qe kane apo figura qe duan te tregojne perpara te tjereve. Shpesh njerez qe jane homoseksuale, biseksuale ose ata qe nuk jane te sigurte per seksualizmin e tyre kane tendenca te tilla mohuese.

Shendet!

blabla

Primus registratum

Shpesh mendoj se kjo kundervenie qe i behet Oliver Stone qofte nga grekerit apo ketu nga shqiptaret tregon vetem friken e tyre se po i cenohet machismi qe kane apo figura qe duan te tregojne perpara te tjereve. Shpesh njerez qe jane homoseksuale, biseksuale ose ata qe nuk jane te sigurte per seksualizmin e tyre kane tendenca te tilla mohuese.
Freudian methodological assessments are irrelevant in trying to analyze a 3000 year old civilization.

Xhaferr

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Glamdring:
[qb]
[qb] interpretimi i homoseksualizimit te lekas, vjen kryesisht nga historian nordic. njerez nga kjo ane e botes e kane mendjen shume..how do you say.. perverted. pra cdo kontakt midis dy burra e interpretojn sexualisht,njerez te tille nuk e kane fare konceptin e dashurise vllaznore. kjo gjithashty shpjegon pse shperndarja e homoseksualiitetit eshte me e larte ne kto zona, afersisht 1/3 e popullsise me sa di une. londra pershembull ka komunitetin peder me te madh ne bote. [/qb]
Sipas teje i bie qe anglezet qenkan nordike!!! Nuk e kisha degjuar ndonjehere ndonje gje te tille, por ketu ne Forum behen shpikje nga me te ndryshmet.

as diskutohet qe anglezet jane nordike, pasi jane nje rrace me danezet, suedezet, dhe norvegjezet. hap liber historie do shikosh kolonimin e juteves, fis gjermane ne angli dhe perberjne e anglise ne mbreterine e madhe daneze te Canutit the madh. Vazhdo te lexosh me tej dhe do shikosh themelimin e saxonve, dhe gjithashty te normaneve me vone(kto me origjine vikinge), pra dhe del dhe konkluzioni qe anglezet jane nordic, ngaqe kane nje rrace, nje gjuhe me nordiket e tjere(pervec finlandezeve, qe gjuha ben pjese ne familjen fino-ugrice dhe jo indo-gjermane.) Kto nuk jane shpikje jane fakte.

Shoqerite nordike (ne fjale te tjera: Suedi, Norvegji, Finlande, Danimarke dhe Islande) jane shoqerite me te hapura dhe te lira ne Europe, mbase me perjashtim ne te Hollandes ku mund te jesh ai/ajo qe do pa u gjykuar per sa kohe qe nuk demton njeri fizikisht apo menderisht. Kjo me siper nuk ndryshon nese perfshin edhe Angline.

une s'besoj qe kam thene ndonje gje kunder ksaj.

Nuk e di nga e nxjerr qe shoqerite nordike qenkan perverse dhe mbi te gjitha nga dhe ku e bazon nje gje te tille? Mbase gjykime te tilla pa baze nxjerrin Aleksandrin homoseksual...

Kte konkluzion e nxjerr nga shperberja e homoseksualitet e larte ne kto rajone, dhe interpretimi i tyre te cdo akti si seksual, pra kur shikon sex kudo ne cdo veprim je "perverted" te pelqen a s'te pelqen ty. Kto njerez,duke perdorur kte mendje te semur padrejtesisht e nxjerrin nje akte dashurie vllaznore te lekes si akt homoseksual. Kjo me duket e pa drejt.

Dhe se fundi, ku qendron rendesia e preferencave seksuale te Aleksandrit?!? Pse paska rendesi nese Aleksandri preferoka burra apo gra?!? Si ndikojne preferencat seksuale te Aleksandrit mbi veprat e tij? Edhe nese ishte homoseksual apo biseksual, a mohon kjo vleren e tij si udheheqes, prijes, ushtarak apo pushtues?!?

Kte pyetje beja historianeve te degjeneruar jo mua. Ato me duket i fusim shume rendesi ktyre gjerave, une thjesht po them qe jane inkorrekt.

Shoqerite greke te asaj kohe nuk para vinin shume ndryshim midis seksit me nje burre apo femer. Dhe kjo e fundit eshte fakt qe as greket, as maqedonasit, as romaket, as shqiptaret as dreqi nuk mund ta ndryshojne! Nese grekerit apo njerez te tjere qe pretendojne qe nuk gjykojne nuk duan ta pranojne nje gje te tille, kjo eshte problemi i tyre, por nuk mund te akuzojne Oliver Stone per keq-paraqitje te Aleksandrit...

Grekerit nuk vinin shume ndryshim midis orientimit seksual???!!! Dhe njeher ky eshte interprecion i gabuar. E ke lexuar vepren e shquar te sophocles "Mbreti Oedipus", legjenda thote qe babai i ktij mbreti u ndeshkua nga perendite per te lindur nje djal qe me vone do e vriste. E di ti pse u ndeshkua??? sepse beri dashuri me nje burr, ja pse. TAshti me verte mendon ti, duke njohur karakterin fetar te grekeve, po gjithashty dhe ilirve dhe maqedonaseve, qe kto njerez nuk do vinin shume ndryshim mbi orientimin seksual????

Djalosh, mu machismin sma cenon njeri, eshte i lindur e ke deri ne vdekje,(ky eshte fakt shkencor). Sa per oliver stone, kundervenien po ja bej sepse po prezanton nje imazh te lekes qe eshte inkorekt, dhe si pasardhes i tija kjo me insulton dhe mua. he's my hero for **** 's sakes!!!
E ku e gjen lidhjen ti me kte dhe me pasigurimin e seksualizmit tim????? une jetoj ne nje nga vendet me liberale ne bote, po te isha peder nuk do e mohoja, jetoj ne kanada jo ne qatar o jahu. PO me qe spo te zeka gjumi ty per kte, hec me sill i femer te tregoj sa tama jam, jo po kshu te lej dhe ty rehat.

Shendet!
Shendet pac!

Xhaferr

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Hmmm:
[qb]
Freudian methodological assessments are irrelevant in trying to analyze a 3000 year old civilization. [/qb]
Amen to that :thumbsup: !!!!

glamdring

Forumium praecox

[qb] as diskutohet qe anglezet jane nordike, pasi jane nje rrace me danezet, suedezet, dhe norvegjezet. hap liber historie do shikosh kolonimin e juteves, fis gjermane ne angli dhe perberjne e anglise ne mbreterine e madhe daneze te Canutit the madh. Vazhdo te lexosh me tej dhe do shikosh themelimin e saxonve, dhe gjithashty te normaneve me vone(kto me origjine vikinge), pra dhe del dhe konkluzioni qe anglezet jane nordic, ngaqe kane nje rrace, nje gjuhe me nordiket e tjere(pervec finlandezeve, qe gjuha ben pjese ne familjen fino-ugrice dhe jo indo-gjermane.) Kto nuk jane shpikje jane fakte.[/qb]
Historikisht ke te drejte. POR, nuk di sesa pjese te asaj nordizmi te kete ngelur tek anglezet! Eshte e veshtire per vete suedezet apo norvegjezet te thone qe jane nordike, merre me mend per anglezet! Mund te flasesh ne maksimum per prejardhje, por une dyshoj shume qe ndonje anglezi te ngrihet mendja per nordik, dhe te shkoje 10 shekuj mbrapsht per te pare nese parardhesi i tij ishte ose jo nga Skandinavia! Nuk mund te marresh si baze faktin qe anglishtja rrjedh nga suedishtja dhe te thuash qe anglezet jane nordike!

[qb]Kte konkluzion e nxjerr nga shperberja e homoseksualitet e larte ne kto rajone, dhe interpretimi i tyre te cdo akti si seksual, pra kur shikon sex kudo ne cdo veprim je "perverted" te pelqen a s'te pelqen ty. Kto njerez,duke perdorur kte mendje te semur padrejtesisht e nxjerrin nje akte dashurie vllaznore te lekes si akt homoseksual. Kjo me duket e pa drejt.[/qb]
Fakti qe seksi nuk eshte taboo ne Skandinavi, nuk mund ta quaj pervesitet. POR nga ana tjeter, te gjithe kemi ate perkufizimin tone per perversitetin, keshtu qe ky eshte nje rreth vicioz. Une mund te them qe me aq sa njoh Finlanden apo Suedine, njerezit me jane dukur pergjithesisht normal... Vertete burrat nuk puthen si ne Mesdhe, por kultura te ndryshme e shprehin dashurine vllazerore ndryshe!

KI PARASYSH SE PO TREGOSH SHUME PARAGJYKUES ME KETE QE PO THUA MBI SKANDINAVINE DHE NORDIKET NE PERGJITHESI! Do te te rekomandoja nje ton me te bute, mbi te gjitha kur nuk ke baze dhe ky eshte nje argument qe te pakten me mua do e humbesh!

[qb]Kte pyetje beja historianeve te degjeneruar jo mua. Ato me duket i fusim shume rendesi ktyre gjerave, une thjesht po them qe jane inkorrekt.[/qb]
Jo lal, pyetjen ta bej ty dhe te tjereve, sepse ti dhe te tjere po e shtroni per diskutim. Mua sinqerisht, nuk me plas fare nese Aleksandri ishte bytheqiri apo kurvari me i madh i Maqedonise, Greqise apo gjithe universit! Dhe po e perdor fjalorin per te treguar sesa pak rendesi kane preferencat seksuale te Aleksandrit. Ajo qe me intereson (mua te pakten) eshte aftesite e tij ushtarake dhe si udheheqes!

[qb]Grekerit nuk vinin shume ndryshim midis orientimit seksual???!!! Dhe njeher ky eshte interprecion i gabuar. E ke lexuar vepren e shquar te sophocles "Mbreti Oedipus", legjenda thote qe babai i ktij mbreti u ndeshkua nga perendite per te lindur nje djal qe me vone do e vriste. E di ti pse u ndeshkua??? sepse beri dashuri me nje burr, ja pse. TAshti me verte mendon ti, duke njohur karakterin fetar te grekeve, po gjithashty dhe ilirve dhe maqedonaseve, qe kto njerez nuk do vinin shume ndryshim mbi orientimin seksual????[/qb]
Po e kam lexuar, dhe kam lexuar edhe gjera te tjera. Dhe po te them qe lere kete muhabet se dielli me shoshe nuk mbulohet dhe te gjithe e dime sesi grekerit apo romaket i konsideronin seksualizmin, dhe nese ti nuk e pranon nje gje te tille, eshte e kote te vazhdoj diskutimin!

[qb]Djalosh, mu machismin sma cenon njeri, eshte i lindur e ke deri ne vdekje,(ky eshte fakt shkencor). Sa per oliver stone, kundervenien po ja bej sepse po prezanton nje imazh te lekes qe eshte inkorekt, dhe si pasardhes i tija kjo me insulton dhe mua. he's my hero for **** 's sakes!!![/qb]
Tani, nese lexon paragrafin tim te pare, shpresoj per mireqenien tende mendore te mos mendosh qe je pasardhes i Aleksandrit, ose te pakten mos e thuaj verdalle, sepse njerezit do te te marrin per budalle. Nese ty te ben te ndihesh me mire kur mendon qe je pasardhes i Aleksandrit, shume mire per ty, por do te rekomandoja te mos e thoje shpesh!

Duke nisur nga fakti qe Aleksandrin e ke hero, une mund te them qe nga ky moment qe do jete shume e veshtire te kesh nje diskutim me ty, sepse pergjithesisht eshte e veshtire te bisedosh mbi heronj te tjetrit.

[qb]E ku e gjen lidhjen ti me kte dhe me pasigurimin e seksualizmit tim????? une jetoj ne nje nga vendet me liberale ne bote, po te isha peder nuk do e mohoja, jetoj ne kanada jo ne qatar o jahu. PO me qe spo te zeka gjumi ty per kte, hec me sill i femer te tregoj sa tama jam, jo po kshu te lej dhe ty rehat. [/qb]
Atehere Kanadaja nuk te ka mesuar te jesh me pak paragjykues, dhe per kete me vjen keq. Nuk besoj qe edhe sikur te ishe homoseksual do e thoje me ballin plot, por qofsha une i gabuar. Dhe virilitetin ruaje per femrat. Eshte pergjigjja me cliché dhe me me pak baze apo fortesi argumentimi te thuash qe une te te sjell femren dhe ti t'i futesh tegelin. Plus, qe bie ne te njejtat linja qe po permendja me pare mbi mesdhetaret qe i bien kraharorit me grushte...

Hajde, gjithe te mirat dhe mos i merr gjerat personalisht! Vertete qe mund te jem djalosh, por kjo nuk do te thote qe nuk di te pergjigjem...

Xhaferr

Primus registratum

Fakti qe seksi nuk eshte taboo ne Skandinavi, nuk mund ta quaj pervesitet. POR nga ana tjeter, te gjithe kemi ate perkufizimin tone per perversitetin, keshtu qe ky eshte nje rreth vicioz. Une mund te them qe me aq sa njoh Finlanden apo Suedine, njerezit me jane dukur pergjithesisht normal... Vertete burrat nuk puthen si ne Mesdhe, por kultura te ndryshme e shprehin dashurine vllazerore ndryshe!

Pyetja qe ti duhet te besh eshte: Ne qoftese dy burra te mesdheut pythen ne faqe si kane zakone ne Finlande, a do interpretohet kjo si akt homoseksual? Te sygjeroj ta besh kte gje dhe do shikosh perfundimin.

KI PARASYSH SE PO TREGOSH SHUME PARAGJYKUES ME KETE QE PO THUA MBI SKANDINAVINE DHE NORDIKET NE PERGJITHESI! Do te te rekomandoja nje ton me te bute, mbi te gjitha kur nuk ke baze dhe ky eshte nje argument qe te pakten me mua do e humbesh!

uh u tremba nga frika. une ktu s'kam ardhe ktu te fitoj debate, thjesht po jap mendimin tim. pastaj mos na e perdor kaq lirshem kte fjale paragjykim, se per ate nordiket marrin noten dhjete!!! I japin te drejten burrit ta fusi ne byth, po emigrantit te shkret qe do te punoj i futin shkelmin nga ngjyra lekures...tolerance e bukur kjo.

Po e kam lexuar, dhe kam lexuar edhe gjera te tjera. Dhe po te them qe lere kete muhabet se dielli me shoshe nuk mbulohet dhe te gjithe e dime sesi grekerit apo romaket i konsideronin seksualizmin, dhe nese ti nuk e pranon nje gje te tille, eshte e kote te vazhdoj diskutimin!

Meqe mendon qe eshte e kote po e lejm ktu. Dhe ta thashe dhe njeher nuk ekziston asnje fakt qe tregon homoseksualizmit te greket apo romaket. Po deshe lexo herodotus, thycedidies, plutarchun, s'ke per te gjet gje. librat e tanishme jane interpretime te bera me vone pa baze pa fakte, thjesht interpretime te nje mendje te semur. GAbimi me i madh qe nje njeri mundet te bej eshte te gjukoj ate periudhe me mentalitetin e tanishmen. Besoj se kte e kane thene shume parafoles.

Tani, nese lexon paragrafin tim te pare, shpresoj per mireqenien tende mendore te mos mendosh qe je pasardhes i Aleksandrit, ose te pakten mos e thuaj verdalle, sepse njerezit do te te marrin per budalle. Nese ty te ben te ndihesh me mire kur mendon qe je pasardhes i Aleksandrit, shume mire per ty, por do te rekomandoja te mos e thoje shpesh!

Kur thote qe e ka pasardhes nje sllave me emrin Polovsky dhe si qesh njeri, pse mos them une. E ema e aleksandrit vjen nga i njejti vend me nenen time, epirin, dhe gjithashty kam trasheguar gjuhen e tije te bukur. Kjo me ben pasardhes te tij, sic me ben pasardhes te mbretit yll, gent, glaukus, agronit, gjithashtu dhe skenderbeut, dhe gjith heronjte e tjere shqiptar-ilir. Te kesh krenari per pasardhesit e tij, e lejon personin te kete krenari tek vetvetja, dhe kjo perfundishimst ka shume te bej me "mireqenien time mendore."

Duke nisur nga fakti qe Aleksandrin e ke hero, une mund te them qe nga ky moment qe do jete shume e veshtire te kesh nje diskutim me ty, sepse pergjithesisht eshte e veshtire te bisedosh mbi heronj te tjetrit.

s'besoj se e kam bere fare te veshtire per te diskutuar me mua. nuk te kam share ne asnje menyre me sa di une.

Nuk besoj qe edhe sikur te ishe homoseksual do e thoje me ballin plot, por qofsha une i gabuar.

apapa, akoma me kte ti. ta thashe me se njeher, mosbesimi im te interpretime pa baze nuk do te thote qe une urrej homot. Dhe po te isha peder do e thoja me ball plot, spo me pengon njeri, ti nuk me njef personalisht, asnjeri ktu nuk me njef, besoj se e kupton ca po them, kshu qe mja me kto budalliqe.

Dhe virilitetin ruaje per femrat. Eshte pergjigjja me cliché dhe me me pak baze apo fortesi argumentimi te thuash qe une te te sjell femren dhe ti t'i futesh tegelin.

Ta thash nje her o burr, un jam i sigurt per veten, neqoftese ti nuk me besoj dhe nje here po ta rifreskoj kerkesen, me jep nje femer ta tregoj sa tamam jam, cliche apo jo, se caj shume trapin, mundesisht ndonje bjonde tipike nordic, per ato vdes mo i kom si shpirt.

Xhaferr

Primus registratum

Plus, qe bie ne te njejtat linja qe po permendja me pare mbi mesdhetaret qe i bien kraharorit me grushte.../QUOTE]

Vallaj, ky eshte komplimenti me i madh qe me ka bo njeri ne tere jeten time. Faleminderit shume. Sinqerisht e kam.

ps. kaq shpejt je bo finlandez ti Glamdring???

nela_kristi

Primus registratum

une thjesht doja te shtoja qe aleksandri i madh ka babain maqedon dhe mamane nga epiri nga kaonia(fis epiroit) pra nenen e kam pas shqiptare e jo greke.....

gentilushi

Primus registratum

kristina Aleksandri i Madh nuk e ka patur nenen Olimpian nga fisi i Kaoneve por nga fisi i Moloseve ndersa mamaja e Filipit ose gjyshja e Aleksandrit te Madh (Euridika) ka qene Ilire nga fisi i Linkesteve .Shkurt Aleksandri ka qene 3/4 e gjakut Shqiptar por greket le ta mbajne.Aleksandri nuk beri asgje per Iliret vetem per Helenet beri ate qe sot ata mburren.Ne nuk kemi pse te mburremi me Aleksandrin.Thjesht qe ai ishte Ilir dhe mbase nuk ishte i ndergjegjshem qe ishte ose le te themi shkurt ai i beri mu.t.in kultures dhe gjuhes ilire ne kembim te asaj greke.

Kaq kisha Kristina

ose ne qoftese do te bindesh hyr tek

www.greenspun.com Alexander the Great Forums dhe ka me shume Evidenca dhe fakte nga ato qe po them une.

Shendet dhe Bukuri /pf/images/graemlins/wink.gif

balforum

Primus registratum

Aleksandri i luftoi greket dhe kete e tregon historia.Ne ushtrin e tij ishim te gjithe ilire por historia me greket eshte e komplikuar per ata qe nuk e dine lidhjen e helenve me iliret qe sipas disa historianeve kan qene i njejti gjak vecse me emra fisesh te ndryshem sic kemi ne ditet e sotme cam,lab,malok,laluc etj.Ne ate kohe ishin ilir,helen,chaon,molos,dardan,dorian,dhesprot,mirmidon etj :book:
Aleksander the Great

zog

Primus registratum

chaon aresyetimi tend eshte i drejte, nje shoku im qe shkoi ne greqi te bente nje dokumentar kur e pyeti nje te vjeter ne krete se çfare kombesie kishte ali pashe tepelena, greke, turke apo shqiptare, ai greku iu pergjigj, asnjeren as tjetren, ai ishte prej tepelene.

pra ne syte e tij edhe tepelena ishte nje kombesi me vete. e ky pra ka qene mentaliteti asaj kohe. po ta verresh me kujdes shqiperine ne vazhdojme e kemi te njejtin mentalitet. per ne çdo qytet fshat ose krahine eshte kombesi me vete. kultura, tradita e doket, veshjet e kenget e larmishme e mbeshtesin si argument.

per mendimin tim helenet posi iliret ishin te ardhur, pra jo vendali. pellazget ishin vendalite.

I YLLIT = ILIR ...........I HENES = HELLEN

PELLASGUE = PJELL E GURIT e tokes. ky qe koncepti. per pellazget njerez kontinentale, rob te malit, toka rrethohej vetem nga ujet, e te ardhurit ose TE HUAJT mund te vinin veç prej YJIT, YLLI ose QIELLIT (si Turqit).

vet fjala I HUAJ = I HYIT = I YLLIT pra ILIR ose HELLEN.