Albumi (Komente)

butterfly

Primus registratum
Re: Albumi (Komente)

Fillimisht postuar nga andi:
[qb]
Fillimisht postuar nga Majestic:
[qb]Ore Admirali, sa mire qe i kishe te bardhe ata internacionalsat mo dreq, mua me kane mbyt aziatiket, indianet, arabet afrikanet, edhe pak, evropiane. /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Ndoshta jam jashte teme por e kam vene re ne albforum (te pakten ne temat qe lexoj une) "racizmin" shqipetar ndaj racave jo te bardha.
C'te keqe kane aziatiket, indianet, arabet afrikanet ?
Cfare gjerash i bejne evropianet/te bardhet racen me te mire (vec faktit qe ne shqipetaret jemi te bardhe dhe pretendojme te jemi anetare te evropes) ?
Kur do ta kuptojme ne shqipetaret se kemi me shume te perbashketa historike, ekonomike shoqerore e kulturore me keto racat e tjera sesa me ato evropiane?[/qb]
Boll, mo boll, ti filozof, paske te perbashketa me racat e tjera ti. Ke bere ndonjhere muhabet me inidanet apo arabet qe edhe pishinat, sallonet e dasmat i kane te ndara. E di ti qe kur martohen grate mblidhen ne nje dhome e burrat ne nje tjeter. Po shkollat si ne kohen e qepes, per vajza te tjera e per djem te tjera i di ti. Kush e mbulon koken me perce ne Shqiperi me thuaj, edhe pse majority jane myslimane. Po ate rastin e asaj vajzes nga Nigeria e degjove, qe kishte nje femije jashte martese edhe do ekzekutohej me vdekje?

Pastaj nuk eshte puna per raciste, po edhe ne usa ku eshte e ndaluar te shprehesh per raca, te bardhet prape i kane inat edhe frike zezaket. Bile edhe mosha jone (ne ambjente shkolle e gjetke), te bardhet rrine pergjihtesisht me te bardhe, edhe te zinjte me te zinj. Pse? Nuk ka dallim race? Ashtu preferojne. Po lagjet pse jane te ndara (pergjithesisht kuptohet, se cdo gje eshte relative), disa per te bardhe, e disa per te zinj? Te pakten ketu ku jam une keshtu eshte. Do shkoje ti te blije shtepi ne lagjen e zezakeve?
Nuk them qe te bardhet jane me te mire, por ata jane me te mire per mua, se jam e bardhe, e rritur e mesuar mes te bardhesh.

ReA

Primus registratum

hodha nje veshtrim me kend 360 grade e me .... jon L_R , Eliani ne Blendi /pf/images/graemlins/laugh.gif

dhe kusuri jo keq /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Cruel_Intentions

Primus registratum

Nuk besoj se esht ngjyra ajo qe karakterizon ndryshimet. Mendoj ka te beje me kulturen e vendin ku je rritur. Nuk bsoj se kemi shume ndryshim nga amerikanet (ne pamje) , thjesht ata kane nje kulture te tyret (po deshe integrohu ne shoqeri po sdeshe ndac) Internacionalet pergjithsisht gjithmone formojne nje grup te tyrin ku ne shumicen e rasteve flasin rreth kultures se tyre dhe veshtirsite . Smesojne kurre anglisht (si puna e koreanve ngaqe flasin gjithmon me nejri tjetrin) dhe aq shume shume i vene nje mur te madh integrimit ne shoqeri.
Skam asgje kunder te zinjve. Disa nga tipat qe kam me shume qejf ketu jane te zinj por sdiskutohet qe edhe ata kane nje kulture dhe stepje sic e kemi te gjithe ne.
Ama shqiptaret ndahen ne dy kategori. Nga ata qe ja vlen te rrish e te kalosh kohen, ti kesh shoke e miq dhe nga ata qe te kalosh ne rruge e mos u flasesh. Keta te fundit jane ata xhelozet e mbaruar , thashethemexhinj te medhej "o burra te dukemi ne sy te shokeve" o burra e spiunojm kete tek deani!!!! kete kategorine e dyte se shoh dot me sy me kane ardhur ne maje te hundes.
paqe njerez.....
-B

andi

Primus registratum

majestic >> Boll, mo boll, ti filozof,
andi >> Faleminderit, ma ben qejfin

majestic >> paske te perbashketa me racat e tjera ti.
andi >> shume. shuko me poshte.

majestic >> Ke bere ndonjhere muhabet me inidanet apo arabet
andi >> kete semester kam nje group project ne shkolle.
4 indiane 1 kinez 1 amerikan (i bardhe)
nje prej shokeve te mij me te ngushte
eshte indian. Shkojme bowling cdo te enjte.
njeri prej shokeve te dhomes e kam afrikan nga Ghana
kurse tjetrin zezak Amerikan.
kam patur shoke dhome Belg, Francez, Suedez, Rus, Japonez
dhe Irakian.
Njera prej te dashurave te mija ka qene japoneze
(ishim bashke per 3 vjet).
Kam punuar 2 vjet si international student advisor
Kam qene 2 vjet Resident Assistant.
majestic >> qe edhe pishinat, sallonet e dasmat i kane te ndara.
E di ti qe kur martohen grate mblidhen ne nje dhome e
burrat ne nje tjeter.
andi >> Kur ishte hera e fundit qe ke vajtur ne nje varrim sipas zakoneve
shqipetare kur grate mblidhen ne dhomen e te vdekurit dhe vajtojne
kurse burrat pijne duhan dhe bekne muhabet ne dhomen tjeter.
A e ke pare filmin "My Big Fat Greek Wedding" qe eshte shume afer
zakoneve te marteses ne shqiperi; Grate ne nje ane burrat ne anen
tjeter?
Po kur krushqit bejne vizite? grate me te embla perpara
burrat mbrapa

majestic >> Po shkollat si ne kohen e qepes, per vajza te tjera e per djem
te tjera i di ti.
andi >> te gjitha shkolat shqipe qe nga mesonjtorja e pare deri ne me vitet 60
kane qene te ndara per femrat dhe per meshkujt.
shko ketu www.qemalstafa.com
Sot Mehmet Akif Ersoy Koleji (Kolegji turk) ne tirane.

majestic >> Kush e mbulon koken me perce ne Shqiperi me thuaj, edhe pse majority jane myslimane.
andi >> Kjo eshte dicka fetare. Shko ne cdo xhami Shqipetare dhe do te gjesh
femra qe mbulojne koken. Ne kohen e zogut kjo ishte norma.
Edhe ketu ne albforum ne temen rreth fese do te gjesh mendimet e
disa shqipetareve qe mbeshtesin kete.

majestic >> Po ate rastin e asaj vajzes nga Nigeria e degjove, qe kishte nje
femije jashte martese edhe do ekzekutohej me vdekje?
andi >> Po ti a i ke degjuar historite e baballareve dhe vellezerve shqipetare
qe kane vrare motrat e tyre se at jane prostituta ne "evrope" ?
ATSh-ja kishte nje lajm rreth nje ngjarje te tille para nje viti.

majestic >> Pastaj nuk eshte puna per raciste, po edhe ne usa ku eshte e ndaluar
te shprehesh per raca, te bardhet prape i kane inat edhe frike zezaket.
Bile edhe mosha jone (ne ambjente shkolle e gjetke), te bardhet
rrine pergjihtesisht me te bardhe, edhe te zinjte me te zinj. Pse?
andi >> Kjo nuk do te thote qe Amerikanet nuk jane raciste.

majestic >> Nuk ka dallim race? Ashtu preferojne. Po lagjet pse jane te ndara
(pergjithesisht kuptohet, se cdo gje eshte relative), disa per te
bardhe, e disa per te zinj? Te pakten ketu ku jam une keshtu eshte.
andi >> Shiko me lart.

majestic >> Do shkoje ti te blije shtepi ne lagjen e zezakeve?
andi >> Ku jetojne shumica e emigranteve Shqipetare ne New York dhe ne Boston
Ku eshte perqendrimi me i larte i tyre?
Bronx, Quinc, South Boston, Dorchester. Keto jane lagje emigrantesh.
Ne keto lagje eshte dhe perqendrimi me i late i zezakeve dhe aziatikeve
se kudo tjeter ne Amerike.

majestic >> Nuk them qe te bardhet jane me te mire, por ata jane me te mire per
mua, se ja e bardhe, e rritur e mesuar mes te bardhesh.
andi >> Ketu ke te drejte por mos perdor shprehje jovleresuese ndaj racave
te tjera (citim: mua me kane mbyt)

butterfly

Primus registratum

E kuptoj se do te tregosh larg-pamesine tende, po te gjitha ato qe me kishe sjelle per shqiperine, behet fjale qe pa erdhur xhaxhi Enveri ne fuqi, dmth qe para clirimit, ndersa une po flas per sot.
Baballaret i vrasin vajzat kur i turperojne, nga nervat, turpi,(mgjs nuk kam degjuar ndonje rast te vritet vajza se ka femije jashte martese), po ne rastin e siper-permendur, ate e vendosi me ligj shteti. Edhe japonezet bile kane akoma traditat e arranged marriages, ne shqiperi jane harruar me kohe, edhe pse ndodh ndonjehere, ashtu si kudo. Qeveria eshte laike, vete udheheqesit po martohen si tu vije qejfi.

Kur erdha ne usa mendoja qe ku kultura jone, ku kultura e ketyre, (ishin shume larg). sa fillova te bija ne muhabet me asiatike, e nderova mendjen 100% edhe thashe: Jo, qenkemi afer me Usan se paska edhe me larg.

Edhe njehere po ta theksoj, une vete, sic e kam theksuar edhe ne tema e postime te tjera, shoket i kam shumicen internacionalsa, edhe e vleresoj kulturen e tyre, sepse ate kane kultivuar, po nuk e pranoj ne asnje menyre qe eshte e ngjashme me timen (se nuk eshte ). E vetmja ngjashmeri, mbase me disa shtete eshte varferia, asgje tjeter.

ps. edhe aty qe thashe na kane mbyt, qe ne menyre figurative, dmth qe kam shume.

Admirali

Primus registratum

Sa per dijeni, aty tek ajo foto ka Shqiptar (d,th une), suedeze, amerikane, braziliane, iraniane, japoneze, izraelite si dhe nje indiane me nenshtetesi angleze. Pra pak nga te gjitha, vetem mungon Afrika dhe Australia, se 4 kontinetet e tjera i kane perfaqesite ne ate foto, kuptohet Europa kryeson me ambasadore.

I

insane

Guest

Fillimisht postuar nga BeBa:
[qb]please lerini debatet ... ketu eshte vetem komente ... Mbi FOTOT![/qb]
du me tpa me na i foto te re. ke gje a ske? ate na thuj /pf/images/graemlins/tongue.gif

moonlight

Primus registratum

Apokalypso, mua dhe ket here te dyte nuk me doli foto jote, por e pash nga postimi i pare duke bere click ne Properties e marre adresen qe andej /pf/images/graemlins/smile.gif
u don't know what u r missing yoo /pf/images/graemlins/laugh.gif

moonlight

Primus registratum

Tranofile, a ben me te propozu mi? /pf/images/graemlins/laugh.gif
Si kukull paske dal.
White roses are my favorite flower. :thumbsup:

personazh

Valoris scriptorum

shef robi qy me mjes tre trendafila me nji faqe....nji te kuq,nji te bardhe,e nji brune....nga e njejta rronje keni dale mer amon ? /pf/images/graemlins/laugh.gif

mooni ti t'bo me u shndrru ne trendafil (se ne cunave na thrrasin "karajfila" e mori dreqi /pf/images/graemlins/laugh.gif )

Ema

Goddes

Oj Tranofile po nuk dukesh fare mi tamom /pf/images/graemlins/frown.gif !

esvathi

Primus registratum

Tronafilja :eek: :eek: :eek:
C'fare ndodhi lal!? Nga te erdhi gjithe ky frymezim!!Hmm :rolleyes: Ti sikur kishe ber ndermend te qendroje anonime per gjithe jeten tate mi ......
Nejse nice picture hommie :thumbsup: /pf/images/graemlins/smile.gif

Isabelle

Valoris scriptorum

Tranofile tranofili qe u kput ke bahçja e Vedatit ishte ai re' ????

Osht sakrifice e gjalle ajo; e ka qit foton me i bo reklame lules Vedatit !!!

/pf/images/graemlins/wink.gif

ps. qyqa none - ik se je yll fare /pf/images/graemlins/smile.gif !!!!

TranofiljA

Primus registratum

Faleminderit all /pf/images/graemlins/smile.gif

..edhe foton e qartesova...me ndihmen e "fotografit". Luv ya man! /pf/images/graemlins/laugh.gif

I

insane

Guest

Fillimisht postuar nga TranofiljA:
[qb]Faleminderit all /pf/images/graemlins/smile.gif

..edhe foton e qartesova...me ndihmen e "fotografit". Luv ya man! /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
compliments!!!

RaVeR

Primus registratum

Fillimisht postuar nga moonlight:
[qb]Apokalypso, mua dhe ket here te dyte nuk me doli foto jote, por e pash nga postimi i pare duke bere click ne Properties e marre adresen qe andej /pf/images/graemlins/smile.gif
u don't know what u r missing yoo /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
hahah /pf/images/graemlins/wink.gif ej Moonlight kliko ketu ... kete sa e bera ....

Ciao