Re: Albumi (Komente)
Pastaj nuk eshte puna per raciste, po edhe ne usa ku eshte e ndaluar te shprehesh per raca, te bardhet prape i kane inat edhe frike zezaket. Bile edhe mosha jone (ne ambjente shkolle e gjetke), te bardhet rrine pergjihtesisht me te bardhe, edhe te zinjte me te zinj. Pse? Nuk ka dallim race? Ashtu preferojne. Po lagjet pse jane te ndara (pergjithesisht kuptohet, se cdo gje eshte relative), disa per te bardhe, e disa per te zinj? Te pakten ketu ku jam une keshtu eshte. Do shkoje ti te blije shtepi ne lagjen e zezakeve?
Nuk them qe te bardhet jane me te mire, por ata jane me te mire per mua, se jam e bardhe, e rritur e mesuar mes te bardhesh.
Boll, mo boll, ti filozof, paske te perbashketa me racat e tjera ti. Ke bere ndonjhere muhabet me inidanet apo arabet qe edhe pishinat, sallonet e dasmat i kane te ndara. E di ti qe kur martohen grate mblidhen ne nje dhome e burrat ne nje tjeter. Po shkollat si ne kohen e qepes, per vajza te tjera e per djem te tjera i di ti. Kush e mbulon koken me perce ne Shqiperi me thuaj, edhe pse majority jane myslimane. Po ate rastin e asaj vajzes nga Nigeria e degjove, qe kishte nje femije jashte martese edhe do ekzekutohej me vdekje?Fillimisht postuar nga andi:
[qb]Ndoshta jam jashte teme por e kam vene re ne albforum (te pakten ne temat qe lexoj une) "racizmin" shqipetar ndaj racave jo te bardha.Fillimisht postuar nga Majestic:
[qb]Ore Admirali, sa mire qe i kishe te bardhe ata internacionalsat mo dreq, mua me kane mbyt aziatiket, indianet, arabet afrikanet, edhe pak, evropiane. /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
C'te keqe kane aziatiket, indianet, arabet afrikanet ?
Cfare gjerash i bejne evropianet/te bardhet racen me te mire (vec faktit qe ne shqipetaret jemi te bardhe dhe pretendojme te jemi anetare te evropes) ?
Kur do ta kuptojme ne shqipetaret se kemi me shume te perbashketa historike, ekonomike shoqerore e kulturore me keto racat e tjera sesa me ato evropiane?[/qb]
Pastaj nuk eshte puna per raciste, po edhe ne usa ku eshte e ndaluar te shprehesh per raca, te bardhet prape i kane inat edhe frike zezaket. Bile edhe mosha jone (ne ambjente shkolle e gjetke), te bardhet rrine pergjihtesisht me te bardhe, edhe te zinjte me te zinj. Pse? Nuk ka dallim race? Ashtu preferojne. Po lagjet pse jane te ndara (pergjithesisht kuptohet, se cdo gje eshte relative), disa per te bardhe, e disa per te zinj? Te pakten ketu ku jam une keshtu eshte. Do shkoje ti te blije shtepi ne lagjen e zezakeve?
Nuk them qe te bardhet jane me te mire, por ata jane me te mire per mua, se jam e bardhe, e rritur e mesuar mes te bardhesh.