Albforumi,forumsat e Greqise.

Erion Kotti

Primus registratum
Re: Albforumi,forumsat e Greqise.

Fillimisht postuar nga mikrula:
[qb] ,,,,,,,, :wave: ,,,,,,,,,,,,, :kiss: ..... :wink: ....... [/qb]
Ti mikrula na thuj na i gja jo vetëm...&,,,,
Po dukesh që je fjalë pak e....punë shumë!!!

gatula

Primus registratum

ca te te them zemer,,,??Jam pak e merzitur qe humbi kombetarja jone dhe ndaj nuk flas shum,,,!Anyway c'kemi ndonje gje te re nga ty,,si ja kalon?Une jam ne fazen e provimeve,,sot dhashe nje dhe dola mire,,te shohim te tjerat,,,!! :kiss:

Erion Kotti

Primus registratum

Me sa shoh qënke dhe shum <αγχομένη>që po rri tër natën pa gjum!Po mos u mërzit se do ti marrësh.Edhe un kam një provim për të dhënë tani afër. Suksese!

Ka mundesi te jem nga dhjetori ne greqi,ne athine ke njerzit e mi,ajo lagjia quhet Gyzi eshte afer Viktorias!
Ka ndonje nga ju qe eshte ne athine??

gatula

Primus registratum

posi jo,,,it's me,,!!mirse te na vish,,!! /pf/images/graemlins/smile.gif

Erion Kotti

Primus registratum

Un studjoj per ΔΙΟΙΚΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ jam në vit të dytë po ti ç'vavhdon këtu në athinë?? :kiss:

OROSHI

Primus registratum

Den gamiete olus,malakizmeni :tipsy:
Akoma nuk keni has ndonje ushtar grek qe tjau fuse shishen ne bithe :tipsy:
lesha

gatula

Primus registratum

me siguri ty ta ka futur ndonjeri dhe ndaj po flet keshtu,,,me kaq pasion,,, :tipsy: ,,,mos te mbeti qe kusur ajo e 'futura' apo e kalove,,, :lol: ,,,????????

tola77

Primus registratum

Fillimisht postuar nga X-Ray:
[qb] Ka mundesi te jem nga dhjetori ne greqi,ne athine ke njerzit e mi,ajo lagjia quhet Gyzi eshte afer Viktorias!
Ka ndonje nga ju qe eshte ne athine?? [/qb]
Me afer eshte leoforo alexandras me autobus 022 qe meret ne platia kanigos,dhe me 813 por dhe me metro shkohet me pak fjale gizi eshte pak a shume ne qender.

E dini qe ne gizi kane banuar shqiptaret e pare te emigruar ne Athine.Vetem se nuk eshte zone shume e bukur por nga maja e saj mund te shikosh dhe detin e faliros me sy te lire edhe pse eshte gati 20 km larg duket dhe limani i Pirease.

tola77

Primus registratum

Fillimisht postuar nga OROSHI:
[qb] Den gamiete olus,malakizmeni :tipsy:
Akoma nuk keni has ndonje ushtar grek qe tjau fuse shishen ne bithe :tipsy:
lesha [/qb]
Te kesh turp orosh qe flet ne kete menyre. si gjithe emigrantet e tjere dhe ata qe jetojne ne greqi kane mesuar gjuhen e vendit ku banojne.Pse nuk shan dhe ata qe flasin gjuhet e tjera si anglisht italisht frengjisht.Kjo do te thote racizem, dhe ne ankohemi per grekerit se harojme qe jemi me raciste per vete.Po te kemi ne emigrante ne shqiperi rezik i rjepim te gjalle.

gatula

Primus registratum

a bravo,,,pesta-pesta!!,,,,te lumte goja moj tola,,,,!! :thumbsup:

AnilaM

Primus registratum

asto ton kajmeno ,kala ipate heqi parasi pola o kolos tu.
pos perasate to kalokeri kala?..

Le_Routard

Forumium maestatis

Kjo do te thote racizem, dhe ne ankohemi per grekerit se harojme qe jemi me raciste per vete.Po te kemi ne emigrante ne shqiperi rezik i rjepim te gjalle.

Me grekerit nuk eshte ceshtje 'rracizmi', sikur t'ishin njerez per te qene, jo fodulla dhe rracist, kryesisht me shqiptaret, ateher edhe gjuha greke mbase nuk do ja ngacmonte veshin kaq shume shqiptareve.

Ndersa shqiptari nuk e ka n'karakter te rrjepi te huajin ne vendin e vet. Historia ka treguar shpesh, qe megjithe varferin e vendit tone, kemi ditur ti presim e percjellim rrefugjatet, biles dhe greket qe banojn akoma ne tokat tona. Ne nuk i cfarrosem sic beri greku me shqiptaret!

Sa per rrefugjatllikun eshte nje e keqe qe na ka rene mbi kuriz, por ama ka rrefugjat Italie, Gjermanie, Britanis se madhe, Frances dhe ka refugjat ne greqi. E keta te fundit kan emrin rregugjat se ne fakt jan me teper ne nje gjendje skllaverie e poshterimi.

Nuk kan asnje te drejte, pervec asaj per te punuar ne punra qe nuk duan te bejne greket, dhe jan komplet ne meshire humorit te qeveris greke. Trajtohen ashtu sic trajtohen plehrat, kur do nxjer Fshesen dhe i fshin....

Erion Kotti

Primus registratum

Sa per rrefugjatllikun eshte nje e keqe qe na ka rene mbi kuriz, por ama ka rrefugjat Italie, Gjermanie, Britanis se madhe, Frances dhe ka refugjat ne greqi. E keta te fundit kan emrin rregugjat se ne fakt jan me teper ne nje gjendje skllaverie e poshterimi.

Nuk kan asnje te drejte, pervec asaj per te punuar ne punra qe nuk duan te bejne greket, dhe jan komplet ne meshire humorit te qeveris greke. Trajtohen ashtu sic trajtohen plehrat, kur do nxjer Fshesen dhe i fshin.... [/QB][/QUOTE]
Jam shum dakort me ty për kto të fundit, kjo, për faktin se Greqia nuk ka as potencialin ekonomik, as civilizimin e këtyre vëndeve dhe kryesisht është një vend Ballkanik që kemi pasur shum konflikte historike në të kaluarën (pak rëndësi ka se kush ishin fajtorë)......Por megjithatë qëndrojnë shumë më lartë se ne nga ana e civilizimit.Vërtet jemi keqtrajtuar nga qeveria(greke),Media e qarqe të ndryshme nacionaliste por ka pasur edhe shumë politikanë,gazetarë dhe njerëz intelektualë grekë që e kanë mbrojtur zërin e emigrantve shqiptarë më shumë sesa politikanët tanë të korruptuar (që për të nxjerrë një pashaportë duhet të lem l***)dhe ne duhet te jemi mirnjohës atyre njerzve.Sa për rracizmin në Greqi ndaj shqiptarëve në shumicat e rasteve ai është
"kultivuar" edhe nga vet shqiptarët.Për të patur një favorizim më të mirë në punë, shkolla,rajone policie,konsullata etj,etj kanë përdorur si kriter origjinën,fenë(që skishim hiç)apo emrin (ortodoks) dhe duke e shfaqur atë dhe para njëri-tjetrit duke na ulur edhe më shumë dinjitetin.Ja pra KY ESHTE POPULLI YNË atje ku duhet ta ngrejm zërin rrim si m*** dhe këtu në forum hiqemi të gjith si patriota të flaktë.

Le_Routard

Forumium maestatis

Por megjithatë qëndrojnë shumë më lartë se ne nga ana e civilizimit.

Ky eshte mendimi yt! Mendimi im eshte se jan nje popull i trash, te pakulturuar e te pa civilizuar. Nuk duhet ngatarruar qytetrimi i lasht helenik me qytetrimin e sotem grek se nuk kan te bejne aspak me njeri tjetrin.

Eshte komplet absurde te thuash qe shqiptaret vet kane "kultivuar" rracizmin e grekeve ndaj tyre. Kushtet e jeteses i kan detyruar shqiptaret te ven jeten ne rrezik per te dal ne perendim e per te bere nje jete me normale. Greqia ka qene porta me e afert per ta realizuar dicka te till, por edhe me e keqja e me e rrezikshmja.

Asnje vend tjeter ne bote nuk i ka vene kushte nje te 'mbyturi' qe te ndrroj emrin, fen e te harroj kombin e tij me qellim qe ti shpetohet jeta.

E pra greket e 'civilizuar' e kan bere dicka te till. Kan luajtur me jeten e mjerimin tone.

Dhe nuk eshte e drejt qe ti te fajsosh viktimen, hallexhiun, duke thene qe e meriton dicka te tille.

Qe ka dhe grek te mire e te rrespektushem ka, por jane nje pakice e pallogaritshme...

Le_Routard

Forumium maestatis

Jo qe me ka hypur pak inati mbas asaj cfare ndodhi kur fitoj kombetarja jone kundra grekeve, me ka hypur.

Por une inatin e kam me grekët e jo me grekEt, se mos me keqkuptosh /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dhe per tju kthyer pak temes me serjozisht, do thoja qe ka goxha ndryshim nga menyra sesi trajtohen rrefugjatet shqiptaret ne Itali e si trajtohen ne Greqi.

1. Shqiptaret gjat pergatijeve per lojrat olimpike e kishin te ndaluar te ktheheshin per pushime ne vendin e tyre. Mbas lojrave i futen edhe i t'rrafme masive, nje i vdekur, te vllait i nxoren syrin dhe atyre te tjereve qe cuan ne spital nuk dihet se cfare demesh kan pasur.

Akti me violent, masiv, i italjaneve kundra shqiptareve ka qene demostrata ne Milano, ku milanezet dolen me parrullat 'Milano a i milanesi fuori Albanesi'... nuk pati asnje te vrar ose te plagosur shqiptar.

2. Rrefugjatet shqiptar ne Greqi e marin lejen e qendrimit Vjetore, dhe cdo vit duhet te paguajn per te duke qen te pasigurt qe vitin tjeter do tua rinovojn.

Rrefugjatet shqiptare ne Itali kan filluar te marin leje qendrimi te perhershme, biles edhe kombesi italjane. Biles flitet qe do u japin edhe te drejten e votimit...

3. Nuk kam degjuar qe ndonje shqiptar ne Itali ta ket ndrruar emrin nga Asllan ne Gino. As qe ndonje refugjat te jet bere katolik pasi ndryshimi i fes mund ti jepte perparsi per marjen e dokumentave.

E me krahasime te tilla mund te vazhdojm me ore te tera.

Jam dakort me ty qe duhet te ngrihen per te kerkuar te drejtat e tyre, te cilat Greqia duhet tja japi meqe ben pjese ne EU dhe duhet te ndjeki ligjet e EU. Sa me shume ta mbajn koken ulur e t'fshihen aq me shume kan per ti shtypur, deri sa te vij nje dite qe ti perzen prap.

Le_Routard

Forumium maestatis

Dhe nga inoti Salos, po t'fus ca te puthme se te kam xhan shume :kiss: :kiss: :kiss:

Ps. Salo, mos perfito nga rasti ne fut duret se fillo sherri vallai! /pf/images/graemlins/laugh.gif