Re: Albforumi,forumsat e Greqise.
Sa per rrefugjatllikun eshte nje e keqe qe na ka rene mbi kuriz, por ama ka rrefugjat Italie, Gjermanie, Britanis se madhe, Frances dhe ka refugjat ne greqi. E keta te fundit kan emrin rregugjat se ne fakt jan me teper ne nje gjendje skllaverie e poshterimi.
Nuk kan asnje te drejte, pervec asaj per te punuar ne punra qe nuk duan te bejne greket, dhe jan komplet ne meshire humorit te qeveris greke. Trajtohen ashtu sic trajtohen plehrat, kur do nxjer Fshesen dhe i fshin.... [/QB][/QUOTE]
Jam shum dakort me ty për kto të fundit, kjo, për faktin se Greqia nuk ka as potencialin ekonomik, as civilizimin e këtyre vëndeve dhe kryesisht është një vend Ballkanik që kemi pasur shum konflikte historike në të kaluarën (pak rëndësi ka se kush ishin fajtorë)......Por megjithatë qëndrojnë shumë më lartë se ne nga ana e civilizimit.Vërtet jemi keqtrajtuar nga qeveria(greke),Media e qarqe të ndryshme nacionaliste por ka pasur edhe shumë politikanë,gazetarë dhe njerëz intelektualë grekë që e kanë mbrojtur zërin e emigrantve shqiptarë më shumë sesa politikanët tanë të korruptuar (që për të nxjerrë një pashaportë duhet të lem l***)dhe ne duhet te jemi mirnjohës atyre njerzve.Sa për rracizmin në Greqi ndaj shqiptarëve në shumicat e rasteve ai është
"kultivuar" edhe nga vet shqiptarët.Për të patur një favorizim më të mirë në punë, shkolla,rajone policie,konsullata etj,etj kanë përdorur si kriter origjinën,fenë(që skishim hiç)apo emrin (ortodoks) dhe duke e shfaqur atë dhe para njëri-tjetrit duke na ulur edhe më shumë dinjitetin.Ja pra KY ESHTE POPULLI YNË atje ku duhet ta ngrejm zërin rrim si m*** dhe këtu në forum hiqemi të gjith si patriota të flaktë.