ALBFORUMI a ka zë?

Guest
Re: ALBFORUMI a ka zë?

miredita,

ne kete forum kur kam ardhur per here te pare lexova qe ishte me demokrati nga te gjithe forumet e tjere etj etj reklama si keto. Une besova qe kjo ishte e vertete dhe ju kam pergezuar ne fillim.

Por pas disa shkrimeve, mendimeve arrita ne perfundimin se ky nuk eshte nje forum demokrat dhe fjala e lire nuk eshte shume e shtrenjte. Ky eshte nje forum i cili e shtyp çdo mendim te lire, i eshte dhene karte e bardhe shume tipave qe te fyejne kedo dhe per çdo gje (shih temen per kultin e Enverit).

Ky eshte nje forum i cili mundohet qe te ngreje ne kult krijuesit e tij dhe bindjet e tyre.
Juve do te pyesnit po çfare ben ti ketu atehere?
Pergjigja ime eshte se ajo qe jeni duke kerkuar juve te beni tani, une e bej nepermjet informacioneve qe u jap bashkekombasve te mi, nepermjet takimeve me ta, nepermjet respektit per njeri tjetrin dhe ne radhe te pare te ngritjes ne kult te Shqiperise. Kurse per te shkuar me tej do t'ju thosha qe ndihma me e mire qe mund ti jepet Shqiperise eshte LIRIA DHE DEMOKRACIA. Askush nuk duhet te kete frike nga keto dy fjale, por ti perkrahi dhe ti fuqizoje ato, pasi keshtu nuk do te kishte me Shqiptare qe do te largoheshin nga vendi i yne, ata qe do te ishin larg do te ktheheshin dhe do te jepnin ndihmen e tyre, nuk do te kishte nje Greqi qe do te diktonte nepermjet hijenave te tyre.
Ju kujtohet tema e pikerisht te atij qe e ka hapur dhe kete teme per studentet qe do te ktheheshin pas studimeve ne Shqiperi? Sipas asaj teme dhe shkrimet ne te, rezultonte se shumica e studentave do te kthehej ne Shqiperi. Pyetja eshte deri me sot nga ata qe kane mbaruar studimet sa % jane kthyer ne Shqiperi? Dhe me pas pse nuk jane kthyer? Une mendoj se arsyeja jane ato qe nenvizova me lart. Le te filloje ky forum ti zbatoje per tu dhene antareve te tij, shpresen e nje organizimi te metejshem dhe te frytshem ndermjet njerezish, studentesh, intelektualesh dhe Shqiptaresh qe respektojne njeri - tjetrin, le ti leme fjalet e medhaja, te shikojme dhe te shkojme perpara. Le te mos qajme me lot krokodili per ate qe e keni ndertuar me aq zell. Pra me shpresen se kjo teme te mos ngelet vetem nje teme propagandistike, por te shkoje deri ne fund me nje organizim te fuqishem. Le te marrim shembull nga levizja MJAFT.

@+

Besjan

Primus registratum

[/qb][/QUOTE]Militante Sh*erdhyme ( pa referenca seksuale dhe pa perkthime ky eshte yr payroll title, apo jo?)

Po te vish si pilli ne dasem ne diskutim kur te tjeret po flisnin per legalizimin e Albforumit kishin parasysh legalizim ne gjykate dhe jo ne Google, apo ty te duket se gjykata legalizon www. com-sa.
Legalizimi i Albforumit ne gjykate ben te mundur nje fushate sensibilizuese ne nje shkalle me te gjere dhe me kredibile
Legalizimi percakton rregullat e administrimit te koutazicioneve te drejtat dhe detyrimet e secilit si dhe zgjidhje per raste mosmarreveshjesh. Gjerat nuk fillojne nga catia po nga themelet. Ne se legalizimi i Albforumit kerkon zgjedhje kjo zgjedhje nuk ka efekt mbi pronesine ne google.

O Dicku, po pse mo djale( djale duhet te jesh?) flet kaq i sigurte per gjera qe nuk je i sigurte as vete. Kaq e veshtire eshte bere per shqiptaret qe te pranojne te vertetat dhe te behen konstruktiv ne debatet e tyre. Nuk mund te shtyhet nje debat pa u share e kerdisur apo pa ja futur kot si kodra mbas bregut. Kur me folen per albforumin me thane se kultura e debatit ishte me e larte se ne parlamentin shqiptar por ja qe njerez si ty e rikthejne debatin ne nivelet e parlamentit tone.
Te jesh militant/e i nje gjeje qofte Mjafti qofte dicka tjeter do te thote te punosh, te jetosh, te votosh dhe ta mbrosh deri ne piken e fundit te gjakut ate qe per ty eshte bere si nena e madhe, babai i mire dhe perendia e vetme.
Te pelqesh iniciativat e reja te cilat te duken se kane qellime te mira dhe kauzat e tyre perputhen me kauzat e tua quhet mbeshtetje, pelqim, ndihmese e cila mund te jepet ne forma te ndryshme-morale, financiare etj.
Sonila eshte nje mbeshtetese e Levizjes Mjaft dhe mjaft konstruktive, gje qe ska te beje fare me militantizmin i cili eshte gjithnje politik, ushtarak apo shprehet si rrjedhoje e autoritetit te madh qe dikush ka ndaj dikujt te shprehur ne formen "Do ta bej kete sepse e thua ti".
Legalizimi nuk ben te mundur percaktimin e rregullave te administrimit te koutazicioneve te drejtat dhe detyrimet e secilit si dhe zgjidhje per raste mosmarreveshjesh, jo i dashur, Legalizimi ben te mundur mundesite e marrdhenjeve me palet e tjera si marrdhenje kontraktuale, eshte nje kontrate qe, ne rastin tone, shoqata lidh me shtetin dhe pranon detyrimet ndaj tij ne kembim te disa faciliteteve qe vetem me anen e tij mund ti arrije, si njohja si person juridik, perfaqsimi ne nivele kombetare e ndrkombetare te anetareve te shoqates etj.
Rregullat e administrimit te kuotacioneve (cuditem pse te erdhi ne mendje pikerisht kjo ne fillim po nejse), TE DREJTAT DHE DETYRIMET E SECILIT i percakton qarte statuti, parimet themelore apo cdo dokumet tjeter i brendshem i shoqates te cilat egzistojne edhe nqs shoqata nuk eshte e legalizuar por egziston si nje forme organizimi jashte marrdhenjeve me shtetin.
Per mendimin tim Albforumi po ben nje pune shume te mire ne sensibilizimin e njerezve, ne nxitjen e frymes se debatit dhe shkembimin e ideve dhe nuk shikoj ndonje ndryshim te misionit te tij edhe pas legalizimit.
Ps: shpresoj qe te mos shahem por te kundershtohem me argumenta dhe kunderargumenta sipas rregullave nderkombetare te debatit.

arterie

Primus registratum

Pershendetje!
Pas deshirave dhe zjarreve qe ndezen ato ne fillim le te kalojme ne seriozitet dhe pergjegjesi. Nese organizimi, mbledhja e fondeve etj etj do hane nje kohe me te gjate se 6 muaj atehere une marr persiper anen zbatuese te projektit tuaj ne Shqiperi. Gjithcka do te jete vetem pune vullnetare dhe ne dispozicion i le kohen e lire sepse une merrem edhe me dicka tjeter. Por perderisa eshte nje ndermarrje ne ndihme te Shqiperise dhe anetareve te shoqerise se saj une jam i gatshem te ndihmoj. Jam i gatshem te ndihmoj ne projektin tuaj per aq kohe sa ai nuk merr natyre politike, rracore apo fetare. Nuk mund te jem dhe te marr pjese ne kryesine e tij( megjithese kjo varej nese do me zgjidhte kush por qe faktikisht une nuk mundem) dhe do mbuloj vetem anen zbatuese.
Edhe dicka se dikush permendi me siper llogari bankare. Nese juve ju duhet apo ju intereson une kam nje llogari bankare ne Tirane te cilen nuk e perdor sepse kam kohe qe operoj nepermjet dy te tjerash. Ate e kam lene thjeshte te hapur dhe ka 150$ (pra llogaria eshte ne dollar amerikane) ne te. Nese ju hyn ne pune kjo llogari ato 150$ i kaloj per llogari te projektit tuaj. Llogaria eshte e hapur tek Tirana bank dhe eshte personale por nese juve ju intereson une e bej share me nje nga perfaqesusit tuaj qe eshte i ngarkuar nga ju per kontrollin e llogarise bankare. Keto jane pune ligjore dhe qe une nuk i marr persiper te i mbuloj une shpenzimet. Cdo vertetim apo shkrese e te tjera qe mund te kerkoni nga banka jashte librezes paguhet komision 10$. Nese kjo llogari ju hyn ne pune jua postoj ne shkrimet e ardhshme.
Megjithese gjithcka eshte nen ndikimin NESE.
Edhe nje fakt qe me shqeteson eshte fakti qe kalimi nga virtuale ne zyrtare i projektit tuaj nuk dua te kete rrjedhje informacioni apo keqperdorim nga persona te ndryshem te asaj qe mund te jete personale apo e projektit ne fjale. Se si do te e arrini kete eshte gjithcka ne doren tuaj dhe menyren se si do ta organizoni ju ate. Nese do te keni rrjedhje informacioni atehere ky do te jete nje deshtim per mendimin tim.
Nese gjithcka qe mendoni do ta zgjidhni per me pak se 6 muaj atehere me ngelet te keni mbeshtetjen shpirterore timen dhe nje rritje repsekti ne drejtim te te gjitheve atyre qe bejne dicka per atdheun tone pa u mveshur me interesa personale apo palesh te treta.
Ju faleminderit!

Blendi

Primus registratum

Atehere, cafere kemi mesuar deri tani?

1. Ka entuziazem nder antaret per te bere dicka ne dobi te Shqiperise.

2. Kjo ide e kalimit nga virtual ne konkret pergjithesisht mbeshtet nga antaret.

3. Karakteri i organizimit mes nesh do te jete jo-politk por intelektual. Demokratik! Se asgje nuk eshte me e mire se Demokracia. Duke ditur se shumica e antareve te forumit vazhdojne studimet e larta dhe ne tre dekadat e ardhshme do te perfaqsojne shtresen e mesme te larte (upper midle class). Nje shoqeri mes nesh do te thote pushtet shoqeror, qe do te thote mundesi per te ndryshuar gjera ne shqiperi.
Nese nuk do t'a bejme ne kete hap, kush do e beje? Mendoni pak, ju intelektualet e mi, a nuk jeni ju Shqiptare? A nuk e meritoni ju Shqiperine?
Shihni Masonet. Kush nuk d c'jane masonet le te kerkoje ne internet.

Ne fund. E di qe disa prej jush jane shume skeptike, per kete nuk mund t'ju fajesoj as nuk mbaj meri. Eshte normale ne eksperiencat shqiptare. Disa kane dyshuar integritetin tim dht e te tjereve ne AF, ndersa une besoj plotesisht ne tuajin. Kjo ceshtje nuk eshte per fitime personale por per nje organizim mes njerezish me intelekt qe i sherben Shqiperise dhe shqiptareve.

Une pres se shpejti qe nje faqe te perfundoje. Nje faqe interneti e cila do te detajoje shume nga gjerat qe mbeten ne mjegull ne kete teme.
Gjithashtu duhet formuluar nje "Mision". Nje Kredo e kesaj levizjeje. Ndoshta nje gjysme faqeje e gjate, apo nje fqe, qe te permbledhe idene, qellimin, arsyet, moralin qe na bashkon dhe mjetet qe do perdorim per realizimin e ketyre.

komino

Valoris scriptorum

nese mandi do te vazhdonte pak me tej, do te arrinte mbase te thonte se gjithcka permblidhet ne nje akt themelues e pranohet nga te gjithe ne

pas aktit, statuti

dhe arterie mori persiper te ndiqte procedurat e formimit nese nuk eshte dicka politike (dhe ne fakt nuk eshte e tille - mendoj une )

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga hanini:
[qb] vazhdo pra!
Une nga kjo teme i piketova kontaktet e mia!

Ti merru me legalizimin!

p.s. Nuk ofendohem nga nje spurdhjak qe flet duke cituar detyrat e shpise. Por me ler te te them dicka: do vije dita kur do te zhgenjehesh dhe ti, ate dite do vish ne forum, do kerkosh nickun tim dhe do me shkruash nje pm duke me thene: Alinos kishe te drejte! [/qb]
E dashur Alinos!
ushtrimi qe me dhe ishte i leht dhe una si pertac qe jam kopjova vetem detyrat e shpis se skisha pse te vrisja trunin shuem /pf/images/graemlins/tongue.gif
Pm-te une zakonisht i perdor vetem kur "Ask Somebody Out". Po e pranove ftesen time te jap cdo lloj te drejte pa problem.
Mbetem me shprese te piketoj kontakte me ty /pf/images/graemlins/wink.gif !

p.s zhgenjehet vetem ai qe shpreson

D-J

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga BP:
[qb] [/qb]
O Dicku, po pse mo djale( djale duhet te jesh?) flet kaq i sigurte per gjera qe nuk je i sigurte as vete. Kaq e veshtire eshte bere per shqiptaret qe te pranojne te vertetat dhe te behen konstruktiv ne debatet e tyre. Nuk mund te shtyhet nje debat pa u share e kerdisur apo pa ja futur kot si kodra mbas bregut. Kur me folen per albforumin me thane se kultura e debatit ishte me e larte se ne parlamentin shqiptar por ja qe njerez si ty e rikthejne debatin ne nivelet e parlamentit tone.

Legalizimi nuk ben te mundur percaktimin e rregullave te administrimit te koutazicioneve te drejtat dhe detyrimet e secilit si dhe zgjidhje per raste mosmarreveshjesh, jo i dashur, Legalizimi ben te mundur mundesite e marrdhenjeve me palet e tjera si marrdhenje kontraktuale, eshte nje kontrate qe, ne rastin tone, shoqata lidh me shtetin dhe pranon detyrimet ndaj tij ne kembim te disa faciliteteve qe vetem me anen e tij mund ti arrije, si njohja si person juridik, perfaqsimi ne nivele kombetare e ndrkombetare te anetareve te shoqates etj.
Rregullat e administrimit te kuotacioneve (cuditem pse te erdhi ne mendje pikerisht kjo ne fillim po nejse), TE DREJTAT DHE DETYRIMET E SECILIT i percakton qarte statuti, parimet themelore apo cdo dokumet tjeter i brendshem i shoqates te cilat egzistojne edhe nqs shoqata nuk eshte e legalizuar por egziston si nje forme organizimi jashte marrdhenjeve me shtetin.

Ps: shpresoj qe te mos shahem por te kundershtohem me argumenta dhe kunderargumenta sipas rregullave nderkombetare te debatit. [/QB][/QUOTE]
.....

BP (British Petrol, apo jo /pf/images/graemlins/tongue.gif se ketu duhet te japesh kuptimin e emrit ne fillim, ja mua psh akoma me pyesin per kutpmin e tij /pf/images/graemlins/laugh.gif ), miresenaerdhe njehere se ketu as pyet njeri si ja kalove a te lodhi rruga etj si keto. Po me vjen cudi se ke bere tre postime dhe akoma ske ngrene nje te share si padashje :lol:

Ke te drejte qe tipa si puna ime e kthejne debatin ne nivelin e parlamentit tone. Mbase nuk duhej te bija ne nivelin e koleges tende (kolege apo jo?). Po e di si eshte puna se une ndjek parlamentin anglez dhe parlamenti shqiptar ne krahasim me ate anglez me duket lule :goofy:

Ke te drejte, per ato qe thua per legalizimin. Por, ajo qe ti nuk e citove dhe une e permenda si paresore eshte se legalizimi krijon mundesi me te medha per fushate me te gjere sensibilizuese dhe me te besueshme ne syte e te tjereve si dhe bashkepunim me te gjere me shtetin apo me subjekete te tjera. Dhe kjo jo thjesht ne kutpimin akademik po sepse ishte e rendesishme per temen tone. Kuotacionet(vete gjuha atje ku dhemb dhembi), si dytesore te permendura nga une, i lidha me legalizimin duke patur parasysh efektin psikologjik ne mendjet e njerzeve qe shkakton legalizimi.

Por tema nuk ka kete karakter edhe pse do me pelqente nje teme e tille dhe se forumit i mungon nje zone e quajtur Drejtesia.

P.s rregulla nderkombetare debati nuk ka dhe regullat ndryshojne ne varesi situatave :devil:

Besjan

Primus registratum

Fillimisht postuar nga **** Darlington Delarge:
[ Mbase nuk duhej te bija ne nivelin e koleges tende (kolege apo jo?).

P.s rregulla nderkombetare debati nuk ka dhe regullat ndryshojne ne varesi situatave

Nuk e di, nqs dy vete qe e mendojne pak a shume njesoj per disa ceshtje quhen kolege, po jemi kolege...

Ka rregulla nderkombetare debati nqs je i interesuar mund te ti dergoj disa syresh, mos i moho te lutem se u kane dale syte nga vendi Karl Popperit me shoke per ti shkruar.

atman

Forumium maestatis

Nuk dua te marr persiper ti jap zgjidhje ketij problemi as edhe te ve vulen perfundimtare, por me duket se ka ardhur koha qe te veme pikat mbi i. Kur them keshtu u drejtohem te gjitheve pa perjashtim dhe pa asnje paragjykim, u drejtohem te gjitheve sepse shqetesimi eshte i te gjitheve dhe nuk ka midis nesh as skeptike, as zemergjere, as shpirtngushte, as edhe mosbesues, as edhe idealiste qe enderojne mbi dafina, ka vetem nje mase te konsiderueshme ne numer, qe kerkon te beje diçka dhe kjo diçka nje dite te mund te jete me vlere jo vetem per nje shtepi femijesh, apo shkolle... eshte nje çati me shume vrima kjo shtepia tone. Dhe pikerisht ky fakt me shtyn t'u drejtohem te gjitheve, sepse nje shtepi ndreqet vetem kur e gjejme gjuhen te gjithe. Une jam i bindur qe do ta gjeme dhe ketu merita nuk eshte e BLENDIT qe me guximin e tij per te vene gishtin ne plage tregon jo vetem ndjeshmeri, por edhe se nje dite do te jete nje gazetar i zoti. Kjo merite eshte e Alinos, (Sonila) qe per te konkretizuar deshiren fisnike nxjerr gjithe energjine e saj(mekat kur e shperdoron /pf/images/graemlins/wink.gif ) por kjo merite eshte po aq edhe e DDD, qe me furine e mendimeve te tij eshte si nje perrua qe zbret, natyrisht, nganjehere edhe demton, por mos harroni se uji kur kalon mbi dyzet gure, - thote populli, eshte i paster. I tille eshte DDD, sikurse edhe Logos, Bleri, Neo etj, qe perbejne edhe ate kategori te mendimit (pak e ngurte sigurisht) qe nganjehere na vene perballe alternatives: ose ta gelltitim te tere, ose s'ka! Ne e gelltitim edhe keshtu krudo sepse e dime qe Anna Blue nganjehere ne recetat e saj na i jep gabim kohen e zierjes /pf/images/graemlins/wink.gif . Anna, sikur t'i japesh pak me shume zjarr shpirtit tend, do te shikosh qe ngrohtesia eshte nje menyre me e bukur per ta pare realitetin. Une besoj.
Nuk mund ta le pa merite ne gjithe kete kohe edhe ZOGUN, qe me ironine e tij ( me besoni eshte e domosdoshme) sherben po aq sa vaji qe futet midis ingranazheve. Natyrisht GENE tani po mendon ku jam une? C'kam bere une? Them shume, natyrisht, shume me qartesine e mendimeve te tua dhe kjo eshte nje premise per te ardhmen, por e ardhmja Gene shndrohet shume shpejt ne te tashme dhe po aq shpejt ne te kaluar. Dhe nuk ka me kohe per te humbur. Duhet kapur e tashmja per te garantuar te ardhmen.
Kushedi ç'do te thote KOLLARE kur ta lexoje, do te mendoje se eshte mbrapa liste si Lipe Shtogu. Jo, je ne krye dhe e di pse? Sepse shpesh here mendoj qe batutat e tua vlejne sa faqe te tera qe ne shkarravitim. Dhe tani duhet te te them diçka, seriozisht biles. Humori, Kollare perben binaret e rinj ku do te hyje mendimi. E thene me shkencerisht humori do te jete Rilindja e mendimit sepse eshte fluid, dhe ne e kemi me te thjeshte te pime nje gote uje, gllenjke pas gllenjke se sa te gelltitim ate qe une dhe te tjere tek filozofia e servirim te ngurte. Sikur te mos ishte PAPERINA kaq tolerante kushedi se çdo te kishim bere ne te tjeret, ndersa Mirror qendron diku pas monitorit dhe buzeqesh sepse e di qe pa "kripen" e saj humbet lezeti i mendimeve. E imagjinoniTriny-n, psikologen tone qe lexon e lexon dhe pastaj dergon nje recete (mesazh) privat me fjale qe i takojne nje psikologeje, qetesues dhe po aq miresi brenda. Sikur te harroja Laren, Nelen, Olten, Abstraktin qe ka vetem pseudonimin te tille, por mendimet aq te dukeshme e te kapeshme nga te gjithe, Lule 54...lule, e ke menduar ndonjehere qe AF eshte si nje lendine dhe plot me lule. Ka kenaqesi me te madhe se sa te jesh ne mes te luleve... sikur te harroja...jini shume ju marte e mira! E di qe Miositis eshte lule dhe quhet mos me harro. Kush tha se te harrova? Nese nje dite takohemi, do te te shkul pak, fare pak petalet, (floket). KORDELEN e duam te tere, e duam ashtu siç eshte. Kam shume per t'i thene, por sot vetem kaq; pasionin e shpirtit tend mos e kalo tek shkrimet. Smile, sikur te vazhdoj keshtu nuk mund te mbaroj kurre sepse lista e AF shtohet çdo dite dhe do te shtohet çdo dite dhe kjo ka nje arsye shume te madhe: Qartesia, inteligjencia, kultura, guximi, logjika, humori, ironia, emocionet, ndjenjat, e dini se çfare perbejne, e kini kuptuar se çfare kini ndertuar ne kete menyre, ate mjet qe do te vere ne levizje trenin. Kini ndertuar lokomotiven. Erdhi koha!
Erdhi koha qe t'u tregoni politikaneve tane, se nuk mjaftojne veturat luksoze, as zyrat konforte dhe kompiuteri, per t'u quajtur moderne; perderisa mendimet e tyre notojne ne batakun e korrupsionit, nuk jane gje tjeter veç primitive dhe se nuk kane perpara konsumatore pasive te felliqesive te tyre, por te rinj qe do ta ndryshojne gjithçka!
Ndaj djema e vajza, gjithe keto tema, kjo rrahje mendimesh, keto kontradikta, keto konflikte virtuale, miqesi, dashuri, shoqeri, kjo ndryshueshmeri, e larmi, ka nje rezultat te vetem, dalngadale e pa u ndjere mpiksi idene e perbashket: TE NDRYSHOJME VENDIN. Kjo na bashkon te gjitheve pa perjashtim. Lokomotiven e ndertuat, niseni trenin. Ka mijera qe do te hipin ne stacionin e pare, mijera te tjere qe do te hipin ne stacionet e tjera. Niseni sa nuk eshte vone. Dhe e nisim me ato qe thote Blendi, qe themi te gjithe.
NESE DUHET BERE NJE POHIM - ESHTE KOHA!
NESE KA NJE VEND QE I DUHET POHIMI TUAJ - ESHTE SHQIPERIA!

Diavolessa

Valoris scriptorum

Une me politiken s'ha buk hic. S'jam marre noi here as qe dua te mirren. S'eshte dicka qe ben per mua. Shqiperia qe te ece perpara, nuk besoj se i mjaftojne llafet e teperta qe shkruajme ne forumistat, por don gjera konkrete. Ka ndonje si Tito, qe shkoj e i mori Amerikanit para borxh. Hapi uzina e fabrika per popullin. S'mendoj si te pasurohej per veten e tij, por si e si te rregullonte popullin e tij. Pastaj i tha amerikanit @njata lek qe me keni dhan, s'kam me ja u kthy, e mbase s'do ja u kthehej kurre. Ama kam rregullu popullin tim. E ja falen. @
Gjithsesi nje udheqeses si ai...s'besoj se do gjindet me, por me qe po flasim per zerin e af_se.... jemi shume vete ne dhe' te huaj dhe mundesi shume te pakta por me u ba tan bashke..mund te bejme dicka te vogel. Prap askush s'e merr persiper, sepse s'po mbajme dot nje lesh forumi..ku vec shkruajme....jo me me bo dicka konkrete.

pS: Pesimiste? ...Mbase po...ishalla jo!

komino

Valoris scriptorum

a e di ndonjeri shkallen e nevojave te mazllumit ( /pf/images/graemlins/laugh.gif )

well
aplikoheni tek anetaret e forumit

komino

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb] Une me politiken s'ha buk hic. S'jam marre noi here as qe dua te mirren. S'eshte dicka qe ben per mua. Shqiperia qe te ece perpara, nuk besoj se i mjaftojne llafet e teperta qe shkruajme ne forumistat, por don gjera konkrete.
pS: Pesimiste? ...Mbase po...ishalla jo! [/qb]
pesimiste ndoshta jo po mbase pak ne kontradikte

nuk do te mjaftohesh me llafet por refuzon te shkosh pak me tej se ato

ps. cfare eshte ajo politika qe nuk te pelqen???
(nje perkufizim te vogel nga ty)

b.k.

Primus registratum

Gene, nuk e di se ku jane te tjeret por une kam nevoje te degjoj, dmth nevoja ime ne kete moment eshte te degjoj zerat tuaj. /pf/images/graemlins/smile.gif :thumbsup:

Por ka disa zera qe kemi te gjithe nevoje ti degjojme, Shqiperia dhe shqiptaret kane nevoje t'i degjojne, dhe t'i besojne. Nuk shquhem per aftesi te te shprehuri prandaj do ti kerkoja atyre qe dine.

Albforumi a ka ze???

Po, prandaj Atman, Irene, DDD, Alinos (e shume te tjere), ngrejeni zerin me lart sepse, kjo eshte ajo cka mund te beni per Shqiperine. :wave:

eda

Primus registratum

Me pelqen shume ideja e kesaj teme sepse sherben per ti kujtuar te gjithe shqipetareve emigrant se jane Shqipetare.Nuk mund thjeshte te largohemi dhe dikush duke pire gin apo dikush tjeter duke fshire rruget e Amerikes te thote se nuk jam shqipetar. Fishta i madh ka thene mallkue qoft njaj bir shqiptari qe ket gjuh t'perenise, trashegim si na i la i pari trashegim nu ia len ai fmis.E kam kujtuar kete shprehje kohet e fundit sepse ndodhem ne nje ambient ku gjuha ime e pare e folur dhe akademike eshte anglishtja.Por kam kuptuar qe kjo gje nuk do ndodhi dhe per shume kohe me mua sepse kam ardhur ketu per tu arsimuar dhe mendoj se do kthehem ne Shqiperi sapo te mendoj qe kam arritur dicka. Te gjithe njohurite e mia do mundohem ti mbiell ne Shqiperi sepse ia kam borxh atij dheu.Ia kam borxh asaj toke ku prehen eshtrat e gjyshit tim, ku Skenderbeu nuk dergjet ne paqe. Prandaj me deshiren me te madhe ne zemer iu ofroj ndihmen time nqs ju e shihni te mundur qe une mund t'iu ndihmoj ne nismat qe do ndermerrni.Me vjen keq qe per momentin nuk kam asnje ide por mendoj se shqipetare te tjere ne mbare boten do ti gjejne keto ide.Hej le te provojme te ndryshojme dicka. Mos u dekurajoni asnjehere sepse kur njerezit duan dicka e arrijne gjithmone.

alpacino

Primus registratum

Dy gjera jane shume te rendesishme per mua, (NJEREZIT JO KORREKT DHE NJEREZIT FALLCO) me sakte do ishte qe keto lloj njerez, mos te kryqezoja as shikimin, dhe jo me ti kem prane :smash: .

komino

Valoris scriptorum

me duket sikur kjo teme u zhvillua teper shpejt

te gjithe shkruajne e pak lezojne (pervec atyre qe, si zakonisht, e kthejne ne sherr)

a ka mundesi ta marri njeri ate spektrin e famshem, te beje nje propozim te detajuar dhe te shohim se cfare behet

pashai

Primus registratum

Pse nuk formohet nje afat kohor per tu perfshire dhe per te formuluar qellimet e kesaj levizjeje? Nqs ka deshire nga disa njerez atehere perse humbitet kohe me llafe te kota. Le te behet psh:

Qellimi---Gati ne fund te Nentorit

Lista e anetareve---Gati ne 10-diteshin e pare te Dhjetorit.

Puna e pare (jetimorja ose cfaredo tjeter)---Gati me 20 Dhjetor.

Llogaria Bankare---Gati me 21 Dhjetor.

Dhurimi i parave---Te filloje e te mbaroje nga 21 deri me 30 Dhjetor.

Perfundimi i projektit---15 Janar.

Pasi te behej kjo fillimisht edhe besimi i anetareve do te rritej dhe me shume mund te jepnin para kur te shihnin qe leket u perdoren tamam heren e pare.

Pershendetje

Blendi

Primus registratum

OK, une jam dakort me Pashain per vendosjen e nje kalendarit qe do te bente gjerat te funksiononin.

Ne fillim na duhet nje "Qellim", qe do te thote nje shprehje s synimeve qe kemi. Dicka jo fort e gjate qe te shprehe karakterin, jo-politik, me dobi shoqerore, per ndryshime ne shqiperi, per perkrahjen e me te varferve, per mbrojtjen e vlerave kulturore, etj.

ATMAN, A MUNDESH TI TE FORMULOSH DICKA QE I SHPREH KETO IDE RRJEDHSHEM? -

se dyti, pres perfundimin e faqes, por ne rast se zgjatet se tepermi do te shpall te hapur fushaten e grumbullimit ne nej menyre tjeter. Fillimisht secili nga ju mund te postoje premtimin e vet, pra te thote. Jam i gatshem te jam KAQ $ apo Euro, kjo mund te behet direkt ose anonime.

Kur te shohim sa premtime kemi ne total do te zgjedhim menyren per t'i grumbulluar keto para per ne Tirane.

Legalizimi i levizjes do te mund te behet vetem pas ketij hapi te pare, dikur ne Janar.

komino

Valoris scriptorum

nuk do te ishte me mire te caktohej nje shume dhe pastaj ata qe pranojme te thone po ose jo

nje si lloj kuote