ALBFORUMI a ka zë?

beshbossi

Primus registratum
Re: ALBFORUMI a ka zë?

Blendi me te vertete une te pergezoj nga zemra per kete levizje ketu ne af dhe mendoj se eshte gjeja me me vlere qe kam lexuar deri tani(jo se te tjerat s’me kane pelqyer por kjo eshte me te vertete maximumi)!Ne fakt po te them qe per kete do mjaftonte te krijohej nje lidhje me organizatat qe zhvillojne aktivitetin e tyre ne Shqiperi per kete qellim(jo nga ato te perbere nga njerez qellimi i te cileve jane parate)e mund te te jap dy shembuj per te cilet une jam ne dijeni qe po luftojne per nje Shqiperi me te mire:Levizja MJAFT(qe po ben nje pune per tu lavderuar)dhe Parlamenti Rinor+Keshillin Rinor Shqiptar(qe me sa jam ne dijeni edhe keta po bejne nje pune te mire)!Ndoshta po ju dukem shume kompetente e ju kerkoj falje por une jetoj ne Shqiperi e jeta ketu sidomos per te rinjte eshte pothuaj e pamundur.E,sipas mendimit tim,kjo do vazhdoje te ndikoje ne jeten e Shqiperise.Nuk mendoj se ndrydhja e te rinjve do krijoje nje te ardhme te shndritshme per neser!!!!Do me shajne qe po flas kaq hapur por une e ndjej kete ndrydhje,ne cdo moment,edhe nga ata qe ne dukje mbrojne rinine!Edhe nga ata qe mbeshtesin projektet rinore e ato per zhvillim.Do ju thoja dicka qe vura re ne postimet me lart qe jane gati te paguajne nje shume mujore per te mbajtur gjalle nje levizje te tille,kini kujdes se ku shkojne keto para!!!!
Sa jam zgjatur ee??Epo eshte nje teme e cila te ben te flasesh e te flasesh pa pushim!E keshtu qe po vazhdoj.
Une jam si ju ne fakt,jam nje nga ata qe do doja te nderroja dicka ne atdheun tone(e me sa kam mundesi po mundohem ta bej qe tani,edhe pse ndoshta jo shume).Do doja qe te mund te vazhdoja studimet ketu,te gjeja nje pune ketu e te jetoja ketu me familjen time,por sic ju e dini eshte e pamundur!E pamundur!Sa fjale e rende!Jo se ketu s’ka shkolle e pune,por se ketu nuk jane kushtet qe te jete nje jete normale sic bejne fqinjet tane(po I marr si shembull meqe I kemi me afer)apo shume popuj te tjere.Pse?Kete e di por s’eshte ajo qe dini ju,s’eshte ajo qe di mami im,s’eshte ajo qe di babi im,jane aq shume arsye sa cdo njeri ka nje te ndryshme.E une dua te jetoj nje jete te cilen mendoj se e meritoj me kaq mund qe kam bere deri tani!Dua vetem at eqe meritoj,e neser te meritoj me shume,te meritoj nje Shqiperi per te cilen kam luftuar per ta permiresuar.Te meritoj Shqiperine!!!!!Sic do e bejme ne,te denje per vendin,historine,traditen,poziten,te denje per ne!!!
Pra une mendoj se shume zera bejne nje zhurme e cila do perhapet e do thyeje xhamat nje dite!E nje nga keto zera do jete edhe AF!!!!Me respekt AD!

olti

Neo

Disa tipa nuk mund te bejne gje tjeter, pervecse bla bla bla! Le t'i leme ne te tyre.

Ajo qe do me interesonte mua eshte te di se cfare parashikon legjislacioni shqiptar per organizatat jo fitimprurese dhe shoqerore. Pra i lutem atyre qe jane ne Shqiper dhe qe munden, qe te informohen. Do ishte mire qe AF te regjistrohej, ne kete menyre do fillonte dicka vertete serioze. Por me kete do te rritej dhe pergjegjesia- dhe kur them do te rritej, me kete kuptoj qe do rritej shume shume me teper. Ketu nuk ka nevoje per qendra organizative dhe "skeptra" pasi si e thashe tashme ekziston nje staf dhe ne te vertete ketu nuk po lind dicka e re; vetem AF po mundohet te marre ne vetvete pergjegjsi te reja dhe realisht te prekshme, e tere keto behen keshtu duke u bazuar ne strukturen e deritanishme.

Ketu ka nevoje per ide. Hidhni ide!

Ah se per pak harrova. Per punen e revistes! Ketu eshte diskutuar para shume kohesh nje ide e tille. Eshte nje ide e mire padyshim, por per momentin e parealizueshme. PSE? Sepse AF eshte nje ndermarrje, ku secili jep aq sa mundet e do dhe ku gati askush nuk mban ne vetvete pergjegjsi reale. Nje reviste do te donte pune dhe pergjegjesi, gje qe tani per tani nuk eshte e mundur. Me kohen- dhe me realizimin e disa objektivave, te cilet sa po dalin ne drite dhe sidomos pas nje publiciteti dhe njohjne ne mediat e tjera shqiptare, mund te vije dhe nje organizim, qe do te materializonte dhe nje reviste te shkruar.

Pershendetje :)

linglingbodega

Primus registratum

Disa tipa nuk mund te bejne gje tjeter, pervecse bla bla bla!

kur kjo vjen nga dikush me 4989 mesazhe, thua me vete ky daja di c'flet.

Dolores

Primus registratum

Do perfundoj me zenje dhe me mbyllje teme ky muhabet sicdo teme e zjarrte ktu......besoj ai qe ka idene me bere dicka ta beje edhe te parashtroj dicka konkrete ne faqe te tjera.....edhe kush ka mundesi ose deshire le te dergoj ate money-order apo checkun!

abs

nuk e di...

AF per mendimin tim, ka krijuar ndienjen e te qenurit bashke…ka krijuar nje KOR…ndoshta s ka zgjedh akoma repertorin e saj, s ka(?) akoma kompozitore si „verdin“…qe ti ndihet zeri ashtu sic AF deshiron…
Cfare me ben pershtypje…me dhemb …eshte pesimizmi i disave(numeri...)
,...megjithse fatmirsisht…ne kto persona shoh nje berthame te shendoshe perbrenda…
Megjithate,jam e bindur se secili do gjeje „diellin“ e shpreses brena vehtes…dhe eshte normale te mos perqafosh menjehere nje Inisiative,mendoj se nuk duhet paragjyku njeri per kte...

Cfare mund te propozoj…
Eshte krijimi i gruppeve te ndryshme nen catine e nje te madheje…
E te rimarjes se shume projekteve te vogla te medha…pra mos te mendohet per `revolucion`…

Shkembimi i mendimeve mes njera tjetres (gruppeve) ktu..do ishte nje pervoje e mire dhe ndihmese…

Ka shume njerez ne vendin tone qe jane te besueshem dhe te gatshem per te mbajt pergjithsi. Ato njerez eshte mire ti angazhoje secili grup pune per bashkepunim.
Psh: mua me kane suprizuar ne Mirdite njerez (te moshuar) te angazhuar per ndryshime…
Personalisht do koordinoja kto njerez ne projektet te ndryshme…

Zgjimi i ndienjes se Vetinsiatives tek individi rrit dhe zhvillimin e kultures se punes...

------------------------
Vrapin e Kalit nuk mund ta ndalin pickimet e mizave….

atman

Forumium maestatis

Ishte shume e natyreshme qe do te devijonte kur te prekeshin gjera konkrete.
- Nuk kam asgje personale me Blendin, perkundrazi ve re qe shpesh hap tema interesante dhe pikerisht ato qe jane nerv i zbuluar ne shoqerine shqiptare, por kete rradhe me duket se ngriti nje keshtjelle me rere. E nese u shemb, nuk e pati fajin askush nga diskutantet, ishte materiali me te cilin u ngrit i dobet.
- Blendi nuk e dorezoi spektrin ne fund duke ia afruar ate ndonje tjetri, por e dorezoi ne fillim kur thote se une do te bej diçka (dhe me diçka kupton nje dhurate per ndonje femije ne jetimore) qofte edhe sikur te mbetem vetem. Me duket se nuk ishte kjo tema? Atehere vetiu lindin pyetje: Perse kjo terheqje? Perse u tremben administratoret dhe moderatoret? Kush e kerkoi spektrin? Askush! Por kur ngrihen probleme qe jane shume te rendesishme duhen edhe njerez te zote qe ta drejtojne. Ka mbetur proverbiale thenia e Belushit: - kur loja behet e forte, te fortet fillojne te luajne.
- Devijimi i temes me duket i qellimshem sepse verteton qe dikujt nuk i intereson te ndryshojne gjerat ne AF. Askush nuk kerkon revolucion, kjo eshte e vertete, por te ndryshosh nje realitet te shemtuar eshte mese legjitime. Une nuk po i futem nje analize te hollesishme sepse rezultatet do te ishin te papelqyeshme, por kesaj qe ndodhi i thone : u mbars mali dhe polli nje mi.
Nese deshironi te ndryshoni kete realitet nuk mund te behet duke qene ne virtualitet. Virtualiteti ka vertetuar qe vetem, e theksoj, vetem e demton realitetin, nuk ben kurre te kunderten, perkundrazi, eshte realiteti qe nderhyn per te ndrequr degjenerimin e virtualitetit i cili ka tendence te ece ne kete kah, per shkak te anonimatit dhe qe kjo gje e ben te demshem. Eshte fare i qarte mesazhi, nese duhet bere diçka seriozisht, duhet edhe nje trup fizik me emrin AF.

edda

Primus registratum

Robi ka ne pune te tjera s'mund te rrije 24 ore vetem ne AF prandaj mos arrini kaq shpejt ne konkluzione

Seriozi

Primus registratum

Pse eshte devijuar kjo teme ? Nji fare pergjigje mund ta gjeni dhe KETU ku thoja:a jemi ne gjendje te japim nji kuote per AF-ne.

QUOTE]Fillimisht postuar nga paperina:
[qb]
Fillimisht postuar nga 'Mistreci':
[qb] He nuk paska njeri te me thote se ku ka vajtur kjo teme,me sa duket qeka fshire fare.Se kuptoj kujt i dogji ajo qe thosha une se a jemi ne gjendje te japim nji kuote per AF-ne.Tani nuk e di kujt ti drejtohem por po i them asaj(atij) qe e ka ne dore kete gje,qe ne radhe te pare fshini tema te tilla ku shkruhet qe Kordelja .. turpi..... etj,etj.Tema te tilla jo vetem duhen mbyllur por te fshihen fare.Po ketu ndodh e kunderta. Ketu tek "fjala ime me permirsimin e forumit"ideja qe hodha une per te dhene nji kuote eshte tamam per kete pune per permirsimin e forumit.Aaa n.q.s. AF-ne dikush e quan prone private te vete atehere po le ta thote.Ose thoni qe AF-ja ska ku te çoj paret e veta jo me te antareve.Kete gje qe propozova une e kam pare ta perdorin si praktike pune ne disa forume te tjera.

Ps.Po krijohet ideja se vetem po te shash dike fillojne e te kthejne pergjigje.Pergjigjen si gjithmone sipas deshires dhe kur te keni kohe. [/qb]
Mistreci:

Faleminderit per ndihmen tende dhe anetareve te tjere qe kan deshire te ndihmojne sa me shume forumin. Per kete ju jemi shume mirenjohes, por tema eshte mbyllur per shkak se do kishte shume konflikte mes anetareve- moderatoreve dhe administratoreve.
Do krijoheshin pa dashje keqkuptime mes njeri- tjetrit. Moderatoret qe jane vendosur punojne merren me forumin pa pagese dhe vetem me kaq sic jane tani ka konflikte te teperta.

Do ju ishim me shume mirenjohes ne se do donit me shume njeri- tjetrin , kjo eshte ndihma me e madhe qe mund te beni per forumin. Flmnd. [/qb][/QUOTE]

Kete teme e kam hapur qe ne muajin Qershor por te formuluar disi ndryshe dhe jo kaq gjeresisht.Tek tema qe hapa une jo vetem qe pergjigjet qene kundershtuese(nga disa moderatore dhe ndonji administrator) por edhe disi te vrazhda , me e çuditeshmja eshte qe u fshi fare edhe si teme,a thua dikujt i dogji kjo ide.Dhe nji diçka tjeter, disa persona ndryshe kane shkruajtur tek ajo teme dhe ndryshe shkruajne ketu.

Jam dakort me iden e Blendit,por nga e thena ne te bere i ndan nji lume i tere,ketu me shume po rrihet uje ne tavan se sa po flitet per ndonji gje konkrete.

atman

Forumium maestatis

Jo, smile, nuk behet fjale per konkluzione, eshte thjesht diçka qe ndodhi, devijim i plote i temes. Dhe e ka nje arsye.
Por edhe nese qendrojme ne teme, ne idene fillestare te saj, duhet te kesh parasysh (mbetet gjithmone mendimi im) qe pa u bere ndryshime ne drejtimin e AF nuk mund te realizohen. Nese tema ka pasur si ide fillestare thjesht bamiresi, atehere une po them se kjo fare lehte mund te behet edhe personalisht, pa nxitjen e AF sikurse jam i bindur qe shume prej nesh e kane bere ne nje menyre apo tjeter.

A

Adami

Guest

Leket mund ti dergoni ne Shqiperi ne kete nr llogarie.

Fatos Nano
nr i llogarise 36373878
Banka e Kursimeve te Shqiperise

Investoni ketu for our poor prime minister and jeta do lulezoje ne fusha, male, qytete, nen ure e mbi ure,ne lumenj e ne dete.Investoni ketu dhe Rinia shqiptare do pajiset me viza te cfaredo lloji qe te deshiroje, Investoni ketu per nje Shqiperi sa me te begate.

...............
ok ok pak shaka po bej se u nxeh tema pak si shume.Qe te behen ato gjera qe jane dikutuar me lart meqe cdo gje eshte virtualisht, duhet edhe nje komision te ngrihet virtualisht per kete gje dhe jo aministratoret e forumit te jene ne balle. Mbase keta te fundit mund te japin ndihmen e tyre me shume se cdokush tjeter meqe shumica mund te jene ne shqiperi por .................hell virtualitet, nothing else.
...............................................
Ku me iku Dolores njehere se grup eshte :thumbsup:

alpacino

Primus registratum

ciao blendo
komplimentet e mia per temen qe ke hapur.
e vura re para tre diteve dhe u gezova pa mase.
gati cdo mbremje navigoj ne internet, dhe me kete rast kaloj pak kohe dhe ne AF,dhe thoja si ka mundesi qe asnjerit nuk i shkon ndermend te bej nje hap te tille, kam vene re qe ketu ka djem dhe vajza shume inteligjente,me shume experince, dhe me shum passion, qe studjojne,punojne,jetojne ne te gjithe boten. Jam i mendimit qe te gjithe duhet te bashkohemi, te bisedojme, te unisim idete, experiencat tona, ne ndihme te atyre qe kane me shume nevoje,dhe per te ardhmen e vendit tone,sepse e ardhmja e vendit jeni ju. Neser cdo njeri nga ju, mund te behet nje politikan, nje ekonomist, arkitekt, inxhenjer, artist etj. por deri neser qe nuk eshte larg un them qe na takon te bejme dhe dicka sot.
duam sduam vendi yn eshte vendi me i varfer, dhe me i korruptuar ne evrope, vendi yne po noton ne ujra shum te trubullta, prandaj them se eshte momenti te pyesim ndergjegjen tone (un cfare bera per te ndihmuar vendin tim...?) dhe mos te justifikohemi
un personalisht ka nga 1998 qe mundohem te bej dickanuk me pelqen te them ate qe kam bere, dhe po bej
Inzistoj dhe nje here te them qe duhet te bejme dicka fillojme sa me shpejt i leme anash fjalet e bukura dhe premtimet, fillojme nga faktet, mos u terhiqni shqiperia ka nevoje per ju
ju jeni e ardhmja e shqiperise fiksojeni mire kete, por para se te vije e ardhmja bejme dicka per presenten
ciao me shum respekt nga alpacino

Blendi

Primus registratum

Te dashur miq, asgje nuk ka degjeneruar, nuk ka vend per panik.

Kur me pare pyeta "Kush e do Spektrin?" nuk kisha per qellim te thosha, "une po terhiqem, vazhdoni ju." Aspak! Sic e dini spektri jepet dore me dore njerezve te ulur ne nje rreth, ai qe e ka ate ne dore flet, te tjeret degjojne. Eshte pak si stafeta ne garat. Une nuk dua vetem te flas por edhe te degjoj prej jush.

Theksova dhe me pare, njerezit qe deshirojne te behen pjese e dickaje te mire nuk kane nevoje te jene as administratore dhe as moderatore te AF. Skepticizmi midis nesh eshte mese i justifikuar, pasi eshte tradite ne Shqiperi te vjedhesh dhe te mashtrosh, por Zotin kam deshmitar qe une nuk kam per qellim asnjeren nga keto.

<ul type="square">
[*]Do te ndertojme nje faqe ku do pasqyrohen njerez dhe subjekte te tjera shqiptare qe jane ne nevoje te madhe. Per keta do te luten dhurime dhe do te ndihmohen nevojtaret. Te paret ne liste mendova se do te ishin Femijet e jetimores, ne Tirane apo Durres (apo gjetke, kete do t'a flas me cunat ne Tirane pasi ata do jen syte, veshet dhe goja jone atje.
[/list]

<ul type="square">
[*]Do te provojme te mbledhim kuota nga cilido qe deshiron te jape, per printimin e materialeve (fletushkave dorazi dhe posterave qe ngjiten ne mure) te cilet vene ne shenjester plage shoqerore. Nje muaj do ekspozojme prostitucionin, muajin tjeter krimin e organizuar.

*Ne internet mund te publikojme informacion dhe foto te krimineleve ne arrati qofshin keta vrasesit e vellerve tane apo tutoret e motrave tona.
Mund gjithashtu te ndertojme nje rrjet qe shkemben informacion per njerez te zhdukur neper Europe apo gjetke.
[/list]

Te gjitha gjerat jane te hapura per ndryshime, ju mund te keni mendime shume me te mira se te miat. Po theksoj se kjo nuk eshte tema ime, prona ime, ideja ime copyrighted, eshte dicka per te cilen secili prej jush pa perjashtim eshte i ftuar te punoje, drejtoje dhe mbeshtese.
Quhen "Fillime te thjeshta".

Nuk eshte turp te mos dish me siguri cfare te besh, eshte turp te dish e te mos besh gje hiç.

Kordelja

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga Blendi:
....Mund gjithashtu te ndertojme nje rrjet qe shkemben informacion per njerez te zhdukur neper Europe apo gjetke.

....
Kjo me vajti me shume ne mend edhe mua dhe erdha ta shkruaja, me duket me e gjetur se shume ide te tjera dhe me pak e "bezdisur" nga fondet apo ku di une se cfare.Te pakten per momentin.

Blendi

Primus registratum

Dicka tjeter dhe per sot do ta mbyll se fola boll. Nje menyre tjeter per te arritur dicka qe preket.

Ne AlbForum shume antare kane postuar krijime te tyre letrare, qofshin keto proza te shkurtra apo poezi, gjithashtu dhe disa perkthime te kryera me finese nga Diabolis Dissaretis dhe antare te tjere.

A mendoni se ne rast se te gjithe krijuesit bien dakort te japin te drejtat, ne mund te perzgjedhim krijimet me te mira dhe te arrijme t'i botojme? Duke theksuar faktin se fitimet e shitjeve nuk do t'i marin autoret por do te sherbejne per ceshtje te tjera, me dobi shoqerore.
Ky grumbullim letrar ka perfitim te dyfishte, se pari, ngrihen fonde dhe e dyta shume veteve u jepet nje shanc per t'u botuar qe ne te kundert nuk do ta kishin.

PS. Jam kurioz te di pergjigjen e pyetjeve qe ka shtruar Neo, per ceshtjen e legalizimit. Kjo eshte dicka qe duhet rrahur mbare e prape pasi personalisht jam krejt injorant ne kete aspekt.

olti

Neo

Te botosh dicka eshte relativisht e shtrenjte e nuk besoj se mund te gjenden fonde per te botuar dicka dhe me pas te pritet qe botimi te shitet me sukses, qe te perfitohen para pastaj per t'i perdorur per bamiresi e ku e di une se ca tjeter. Mua me duket e veshtire kjo :shrug:

Per legalizimin mund te pyetet Drini, pasi ai vete e ka rregjistruar sitin e ti Driarm.Com . Mgjth cfare ka bere ai eshte disi ndryshe, pasi ai e ka shpk (ne mos gabohem), pra nje shoqeri fitimprurese.

D-J

Forumium maestatis

A do te terhiqeshit, ti Blendi, ju administratore te tjere dhe moderatoret nga kjo nisme, per hir te Shqiperise, ne rast se mesonit se per legalizimin e tij (nuk ka rendesi fitimprurese apo jo)e vetmja rruge e ligjeshme per kete aktivitet te financuar nga anetaret dhe stafi i tanishem eshte ZGJEDHJA e bordit drejtues dhe se cdo rruge tjeter eshte e paligjshme, dhe se anetaret e thjeshte kane te drejte t'ju hedhin ne gjyq ne rast se nuk pranoni?

Ne rast se nuk do te terhiqeshit dhe do te pranonit zgjedhjet thojeni publiksht ketu. Ne rast se do te terhiqeshit kjo teme merr fund ketu per mua. Kjo eshte eshte me kryesorja. Idete vine mbrapa.

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Për parim një fondacion ka shtyllë kurrizore 1) një të pasur që bën vetë vepra të mira e thërret për ndihmë dhe të tjerët, psh, sipas parimit nëse ju vini 10 dollarë a euro për aksh veprimtari, unë po shtoj dhe 10 apo 5 të tjera; dhe 2) një prej organizatave të njohura botërore UNICEF psh, ku niveli i besimit është më i madh njerzit.
Sa mbaj mend nga Shqipëria kalvari i mundimeve një fondacioni nuk i mbaron tek regjistrimi, fondacionit i duhet të nxjerrë lejë të posacme për të futur objekte ne doganën shqiptare (qofshin dhe libra). Ka bërë vaki që maune kanë mbetur në janar tek portat e Shqipërisë se leja mbaronte në dhjetor dhe nuk ishte ripërtërirë.
Nuk jam për formën e fondacionit duke ju kujtuar se ka plot të tilla në Shqipëri, të huaja dhe të vendit, as për dublimin e Mjaft, por për mbeshtetjen e tyre qofte edhe nëpërmjet lidhjeve.
Gjithashtu nuk do le pa theksuar një fjalë të urtë që thotë "jepi një peshk dhe e ushqen për një ditë, mësoje të peshkojë dhe e ushqen për gjithë jetën".
Bashkohem me ata që kërkojnë hapje dhe demokratizim të albforumit, një nga gjerat që i mungon shqiptarëve gjithandej. Nuk shikoj asgjë të keqe që të ketë një lloj zgjedhje nga antarët për moderatorët e forumeve. Gjërat nisen prej vetes.
Për mua ideale do ishte shndrimi i Albforumit në shoqëri aksionere, ku ata që e kanë nëse duan mund të mbajnë lehtësisht paketën kontrolluese, e të plotësohen me aksionere të mundshëm. Investimi dhe jo dhurimi duhet të jetë rruga e ndjekur. Duhen bërë ato që nuk janë, por edhe ato që mbeten.
Albforumi, pavarsisht zërave, ka një zë, ai duhet të ketë dhe një dorë.

linglingbodega

Primus registratum

edhe pak edhe do arrijme tek qiqrat ne hell. pse nuk e bejme albforumin shoqeri aksionere....hmmm..mos do te thuash shoqeri e letrave me vrime more, si ato bonot e privatizimit...lol.

meqenese doni te ndihmoni, pse nuk afishoni ne albforum te gjitha organizatat fetare dhe joqeveritare (psh ne amerike) qe kane veprimtari ne shqiperi. ai eshte hapi nr. 1 dhe mund te reklamohen veprimtarite e ndryshme te shoqatave qe jane vendosur ne shqiperi ne vend qe te shpiket rrota nga e para. Nje donacion prej 100 dollaresh eshte 10 here me me vlere nese i behet nje organizate qe e ka nje strukture te ngritur tashme dhe eshte funksionale ne vend qe une ti jap 100 dollare Neo-s, Kordeles, Haninit, DiKK DeBig, e te tjera personalitete te shquara te forumit qe fare mire mund ti pijne keto 100 dollare kur une mund ti pija vete dhe te mbysja me Glenlivet deshperimin qe nuk ndihmova te varferit, me ngeleshin dhe nja 50 dollare per te marre stomakun me te mire.

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Pa te kerkuar te shpjegosh se si 100 dollaret qe do ti japesh fjala vjen fondacionit te Bill Gates vlejne 10 here me shume se 100 dollare qe do tju besosh atyre qe permend, sa ke nder mend mund ti derdhesh ketu www.gatesfoundation.org/
Dollaret do shkojne dhe ne Shqiperi nepermjet nje programi vaksinash.