ABORTI: Pse nderpresim jeten ?

RediRock

Primus registratum
Re: ABORTI: Pse nderpresim jeten ?

une e kisha hapur padashur kete teme diku tjeter dhe nuk e dija qe ekzistonte ketu. nejse... sa per ate komentin qe eshte pergjegjesia e mashkullit per shtatzanine, jo me jo, me vertete e keni. se ato rastet kur thoni qe e kam pire hapjen dhe nuk e pini, apo kur cahet prezervativi, ato te gjitha jane pergjegjsia jone. mendoj se pergjegjsia eshte e perbashket. per anablue, kishte lene nje koment tek tema tjeter, ana edhe une ne usa jam dhe eshte shteti me kontradiktor ne bote ne lidhje me ceshtjen e abortit. mos harro qe ceshtja e abortit ka marre jete doktoresh ne amerike qe jane vrare nga fanatike te kishes, apo prinder te indinjuar. pra seshte aq e thjeshte. sa per argumentin qe solle (jo pro abortit por pro choice) same sh..., different toilet, po lejove abortin, lejon te drejten te zgjedhesh abortin. e kuptoj qe ti perktheve fjale per fjale termin amerikan pro choice. nejse, mendoj se aborti duke u varur nga rrethanat eshte i nevojshem. por ju lutem mos u perpiqni te na e beni pergjegjesine e mashkullit tani se sikur ska kuptim... kendej luftoni per barazi te femres me mashkullin, kendej gjithe te keqijat jane pergjegjesia jone. be fair.

loaded

Primus registratum

Pse ja fusni kot?Ato qe abortojne,u ka qellu fati i keq qe jane treguar te pakujdesshem dhe e kane pesuar.Jane te gjitha mosha 19-22 vjeç,qe mezi mbajne veten e vet jo me femi.Plus babai,ndonje kopil qe ka perfitu,as qe do tja dije me.Rasti klasik kshu eshte.

RediRock

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb] Epo tashti ai embrioni nga ju vjen apo jo? [/qb]
e embrioni nga ne vjen, por veza eshte e juaja apo jo (e cpo del diskutimi per duarsh). embrioni pa vezen eshte i pa vlere right?

D-J

Forumium maestatis

te dyja krahet ne debatin mbi abortin paraqesin such a compelling argument dhe so fine balanced saqe une jam akoma i hapur per persuassion

dilemen e femres per abort, megjithate, me duket pak "harsh" ta karakterizoja si argument ne favor te zgjedhjes apo ne favaor te jetes. megjithese duket qe debati ne keto dy linja perqendrohet.

po ashtu, ata qe jane "pro-zgjedhjes" duket qe i afrohen me teper mendesise se femise ne barkun e nenes si "prone" te saj qe i perket asaj, se sa individual me vete dhe nena si mbartese e tij. dhe ne kete pike ata duket qe nisen nga fakti i nevojes qe femija ne bark ka per nenen e tij.

konfuzion ka gjithashtu se kur fillon jeta, DNA apo jeta njerezore gje qe do e bente me te lehte pozicionimin e dikujt.

them se i jap te drejte femres te bej abort kur jeta e saj rrezikohet. ligji natyror duhet te jete superior ne kete rast mendoj.

POR nuk jam a "vocal supporter" per abort ne rastet e perdhunimit. Cdo rast duhet pare ne vecanti qe te kesh nje mendim ne keto raste, por nuk jam shume i sigurte nese femra e perdhunuar konsideron adoptimin nga nje cift tjetr te femise ne keto raste. Ndoshta eshte vone atehre the "bond factor" behet shume i forte.

ne rastet kur dihet qe femija eshte disabled, me te meta si thone shqip apo me kondicione te pasherueshme, mendja ma thote qe eshte vrasje, but then again...eugenics duket qe kane te ardhme