A perben Bin Laden nje rrezik per boten?

A perben Bin Laden nje rrezik per boten?

Bin laden, nje emer i perfolur shpesh vitet e fundit sidomos pas 11 shtatorit. A eshte ai nje rrezik per te ardhmen e botes? A eshte ai sipas Nostradamusit AntiKrishti i trete apo pas tij fshihet dikush tjeter?

OROSHI

Primus registratum
Re: A perben Bin Laden nje rrezik per boten?

Antares,jam i vetedijshem qe pushtuesi(ne kete rast Amerika)duhet te luftohet nga dikush,e dime gjithashtu qe nje pjese shum e madhe e popullit Iraken nuk ka oreks per lufte por deshiron paqe,demokraci dhe mireqenie,mbas ketyre vjen edhe largimi i Amerikaneve!!!!E kush eshte Al-Sadr qe ben aq gjakderdhje,besoj qe vuan nga ndjenja e madheshtise.Ne vend qe te ishte optimist per rrezimin e Sadamit(i cili na i paskesh vrare babane),mshifet ne vende te shenjta dhe perdor bodrumet e ketyre vendeve per tortura,pra me nje fjale:perdhos vendin e shenjte!!!Figura te degraduara ektremistesh nga te gjitha shpellat e gadishullit Arabik,po bejne nje lufte te ndyre ne kurriz te Irakezeve!!

ledioni

Primus registratum

Ka pasur njerez qe e kane kercenuar boten edhe me pare, madje me hapur se Bin Laden. Njerez si Bin Laden ndoshta drejtohen nga dikush tjeter qe eshte i interesuar per luften dhe per terrorizmin dhe qe ndoshta perfiton dicka nga ajo.

OROSHI

Primus registratum

Ledioni,nuk ecet me "ndoshta",interesi eshte vetem i fundamentalisteve qe vendbanimet i kane vetem neper shpella!!

Kondrapedali

Kondrapedali

Orosh, fundamentalistat nuk fshihen shpellave por krekosen nëpër limuzina e jetojnë nëpër shtëpi të bardha apo edhe me ngjyra! Është turp të krahasosh fuqinë e SH.B.A me krimbat e tokës si Beni! Kjo konfirmon më shumë që Beni i duhet Georgit apo më saktë SH.B.A për të kryer funksione të dyshimta si dhe për të legjitimuar veprimet luftarake të SH.B.A në një zonë "pa Zot" të globit (për më tepër pranë Kinës dhe Rusisë, në një pellg nafte)! Për mua Talebanët apo anëtarët e Al-Qaeda-s janë agjentë të CIA! Pra Beni nuk përbën rrezik për botën në vetvete por ai mund të bëhet i rrezikshëm nga shfrytëzimi i mundshëm që mund t'i bëhet atij!
(Imagjino sikur të "zbulohen" baza të Al Qaeda-s në Shqipëri! :eek: :shrug:

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kondrapedali:
[qb]
Është turp të krahasosh fuqinë e SH.B.A me krimbat e tokës si Beni!

<< e shofim fuqine e SH.B.A. nam jane duke bere ,per cdo dite i ke nga 3 nga 4 te vrare
aman fuqi?? papap /pf/images/graemlins/laugh.gif >>

(Imagjino sikur të "zbulohen" baza të Al Qaeda-s në Shqipëri! :eek: :shrug: [/qb]
<<edhe nese zbulohen nuk eshte interesante /pf/images/graemlins/smile.gif ajo i ka bazat e saja ne krejt evropen dhe ameriken puna e madhe se do zbulohen baza ne shqiperi pfff. /pf/images/graemlins/tongue.gif
sa injoranta qe jeni /pf/images/graemlins/tongue.gif

Kondrapedali

Kondrapedali

O Amar i trashë! LEXO: Po sikur të zbulojë SH.B.A baza të Al Qaedas në Shqipëri dhe të sulmojë Shqipërinë si strehë të terrorizmit?

Po ti qeke mo keq se vetë Ben Ladeni. O kriminel, o qenie e fëlliqur e nxore kokën o krimb i ndyrë! Të rroftë besimi se sa më shumë që njoh besimtarë aq më shumë urrej besimet!

Lisette

Primus registratum

Sa me pelqeka kjo thenia; Sa me shume njof besimtare aq me shume urrej besimet.

Jo per gje po kjo eshte shume e aplikueshme edhe per mua

antares

Primus registratum

Ajo shprehje eshte nje variacion i nje shprehjeje me te vjeter me duket (nese nuk gabohem) e Shopenhauerit "Sa me shume i njoh njerzit aq me shume i dua kafshet"

OROSHI

Primus registratum

Shqiperia;shum shume mund te perdoret si tranzit nga terroristet,nuk besoj qe terroristet mund te bindnin ndonje shqiptar qe te dinamizohet,vetem po tjua mpbushin bithen me pare,edhe atehere do u merrnin paret arabeve dhe do iknin ne Amerike /pf/images/graemlins/laugh.gif

amar

Primus registratum

Fillimisht postuar nga antares:
[qb] Ajo shprehje eshte nje variacion i nje shprehjeje me te vjeter me duket (nese nuk gabohem) e Shopenhauerit "Sa me shume i njoh njerzit aq me shume i dua kafshet" [/qb]
----------------------------------------------
hahaha me shkrive gazit antare,keto te "perendimet" mundohen me cdo kushte te behen te mencur duke vjedhur thenje te filozofeve,a e ndegjuat ca tha SALA mbreme ? tek top chaneli ishte thenja e dites hahahah.tash edhe une me te vertete do ti dua kafshet shume ma shume seq i kam dashur /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Male850

Primus registratum

Persa i perket temes eshte shume interesante. Nje gje duhet te dini se Historin nuk e ben individi por masa, dhe individi ka vlere ne histori sepse le gjurmen e tij. Jane kushtet qe therasin individin te luaj rolin e tij. Shembuj nga historia (qofte perparimtare ashtu edhe regresive) ka shume prandaj nuk dua te zgjatem shume.
Bera kete hyrje, per te thene se ne kete kohe Bin Laden si individ, nuk perben nje rrezik te madh. Por rryma qe ka lindur nen emrin e tij (ajo e terrorizmit) eshte rreziku me i madh. Per te zhdukur kete, sipas mendimit tim personal, duhet:
1 - terheqen e fuqive pushtuese (si ushtarake por edhe ekonomike) nga vendet arabe
2 - "Falja" e borxheve e vendeve ne zhvillim dhe te varfera. (dhe ketu mund te hapen disa tema, psh sa jane, ku i gjeten paret vendet e tjera, etj etj)
3 - bllokimi i sionizmit izraelian
4 - ngritja kulturore e vendeve arabe.
Bin Laden u be i famshem fale SHBA - se dhe vepres se tyre agresive kunder botes arabe.

Kondrapedali

Kondrapedali

Një sqarim i vogël!
Përsa i përket shprehjes " sa më shumë që njoh besimtarë aq më shumë urrej besimet ", nuk e kam dëgjuar askund dhe as nuk është as shprehja e famshme e Shopenhauerit! Më lindi në shpirt duke shkruar dhe e shkruajta!

Male, nga cila vepër e xhaxhit i ke nxjerrë ato kushtet që shërbejnë për zhdukjen e terrorizmit /pf/images/graemlins/laugh.gif !

antares

Primus registratum

Une e thashe me lart qe nuk jam plotesisht i bindur per origjinen e asaj shprehjeje (kur ta gjej do t'ua them), po sigurisht kjo nuk do te thote se egzistojne patenta apo monopole per batuta interesante si keto. Nuk ka asgje per tu cuditur qe dikujt ne menyre spontane i vjen ne mend dicka e ngjashme.
Sikur babilonasit (irakenet e sitem) te mos kishin shpikur rroten dikush tjeter pas tyre do ta kishte bere......
Une e thashe jo per polemike nje gje te tille por vetem per horizont.....
Une e kam pare te perdoret e ti atribuohet disa njerezve te medhenj ajo shprehje prandaj them qe nuk jam i sigurte se Shopenhaueri ka qene babai i saj.
(Ai nga fundi i jetes jetonte me nje qen qe ia kishte vene emrin "Shpirti i Botes")

Ofelia

Forumium praecox

Shkoni shikoni "Fahrenheit 9/11", nese nuk keni kinema (edhe nese keni) lexoni.
Njihni dhe pranoni kultura, mendesi parime te ndryshme, hapni syte se te rrezikshem jane ata qe urrejne dhe nuk dine te debatojne (pothuaj aq sa Bin Laden).
Hajt pershendetje.

Kondrapedali

Kondrapedali

Sqarimin e bëra pasi e pashë që pati sukses si shprehje dhe doja që meritat t'i mbaja për vete me modestinë më të madhe /pf/images/graemlins/laugh.gif !
Nuk kisha për qëllim hapje debati!

Përsa i përket Benit, s'kam ç'them më, kështu që kërkoj ndjesë për shmangiet nga tema! /pf/images/graemlins/wink.gif

antares

Primus registratum

Postimin e fundit e bera per Amarin meqe ai u hodh perpjete nga gezimi (megjithese i shkurter). Sikur te gjithe ne te mos perdornim asgje nga askush atehere perse i duhet kultura, historia letersia filozofia etj njeriut?
Ku eshte dallimi i nje injoranti e nje te dituri?

OROSHI

Primus registratum

Antares,me vjen mire qe:idoli i botes Islame,Bin Ladeni,po cilesohet thjeshte si nje agent Amerikan,apo nje spiun Amerikan!!!!Bravo :lol:
Ne fakt ulja e kredibilitetit te Osamas,i sherben me se miri botes se qyteteruar,ka mundesi qe popujt arabe te kerkojne kapjen e menjehershme te Binit,si mashtrues ndjenjash fetare!!!! :smash:

ptanushi

Primus registratum

sa më shumë që njoh besimtarë aq më shumë urrej besimet , shprehja me e goditur qe kisha degjuar ndonjehere dhe qe eshte aq e vertete.

ledioni

Primus registratum

Sa fuqi mund te kete ne dore Bin Laden qe guxon te kercenoje boten???

OROSHI

Primus registratum

Antares,kujdes sepse komunistet dhe fundamentalistet po keqperdorojne shprehjet/shkrimet e tua /pf/images/graemlins/laugh.gif ,po shohin edhe per nje aleance te mundeshme me ty /pf/images/graemlins/wink.gif