A mund te behet Edi Rama Kryeminister ose President

A mund te behet Edi Rama Kryeminister ose President

Pas nje pune te shkelqyer qe ka bere Edi Rama ne bashkine e Tiranes a mendojne shqiptaret se Edi mund qe nje dite jo shume te larget te hedhi kandidaturen per Kryeminister ose President?. Dhe sa sukses mund te kete ai sipas jush?.

irlandezi

Primus registratum
Re: A mund te behet Edi Rama Kryeminister ose President

/pf/images/graemlins/smile.gif Edi Rama mundete te vihet ne te dyja detyrat sepse e katreguar qe eshte njeri i sakt dhe me vend! Por me mir do te sihte te vihej kryeminister sepse president i ne shqiperi ka vetem celsat t kashtes,jemi shtet parlamentar,vetem ne kohe te berishen kemi qen shtet presidencial!

tushi

Valoris scriptorum

QENDRIMI I BASHKISE, KOMPROMENTUES

Reagim kritik edhe i deputetit te PS, Petro Koci

"Asgjesimi i institucionit te Teatrit te Estrades eshte nje masaker ndaj kultures sone kombetare dhe ndaj nje interesi te rendesishem publik"

Z.Koci, si e vleresoni vendimin e Gjykates se Larte per nxjerrjen e artisteve te Teatrit te Estrades nga ambjentet e tyre?

- Asgjesimi i institucionit te Teatrit te Estrades eshte nje masaker ndaj kultures sone kombetare dhe ndaj nje interesi te rendesishem publik. Ky realitet i hidhur e ka shkakun tek vendimi i Komisionit te Kthimit e Kompensimit te Pronave i '95. Ligji i vitit '93, eshte ndryshe nga ligji i mazhorances, miratuar ne vitin 2004, i cili nuk lejon kthimin pronareve te ish-prones private, kur kane funksione publike, te cilat perfshihen edhe ato me interes kulturor. Ne ate kohe, lejohej kthimi i prones ish-private kur behej fjale edhe per funksione publike, perfshi edhe ato me interes kulturor. Procesi i kthimit dhe kompensimit te prones eshte i lidhur me disa shkelje, se pari me siperfaqen e truallit ku eshte ndertuar ambjenti i Estrades si dhe llogaritja e raportit midis kontributit qe ka dhene shteti per ndertimin e ketyre ambjenteve dhe pjeses se godines qe eshte trasheguar.

Si e vleresoni qendrimin e Bashkise se Tiranes me kete problem?

- Eshte e pafalshme qe Bashkia e Tiranes gjate periudhes se viteve 1995-2005, nuk ka qene ne gjendje te sensibilizoje institucionet shteterore te reagojne ne nje menyre sa me konstruktive per kete problem. Mendoj se ministria e Kultures dhe Bashkia e Tiranes duhet te perpiqen qe permes nje ekspertize te larte, te gjejne rrugen e shpetimit te Teatrit te Estrades, megjithese shanset jane shume te pakta, por mendoj se per detyrim moral, eshte qe te behet c'eshte e mundur ta shpetojme.

Une e kam studiuar dosjen e kesaj ceshtje dhe kam pershtypjen se Bashkia e Tiranes duke u gjendur para nje fakti te kryer, e ka cilesuar vepren si te humbur. Megjithate, ajo qe eshte me kompromentuese, eshte heshtja e saj, moskomunikimi lidhur me kete ceshtje me artistet. Duke pare kete heshtje, e konsideroj gjendjen te njejte me ate qe ka mbajtur ndaj Teatrit te Kukullave dhe Teatrit Kombetar. Por nga thelbi, jane te ndryshme. Jam shume kritik ne lidhje me mungesen e regimit dhe vete fatin e Teatrit te Estrades. Eshte e qarte se biznesi eshte faktor zhvillimi, por nuk duhet ta bejme qe institucionet publike te punojne per interesa te ngushta private.

<a href="http://www.zeripopullit.com/arkiva/2002/01/30/suplementi/sup1.htm" target="_blank">Nano: Une dhe Edi jo perballe njeri tjetrit.
Ne nuk i hame koken njeri tjetrit.</a>

MLK

Primus registratum

Pa dashur te gjykoj se kush ka te drejte per estraden doja te shtoja qe estrada eshte nga te vetmit institucione publike artistike qe vazhdon te funksionoje si ne kohen e komunizmit. Gjeni neper Evrope salla teatresh apo koncertesh qe punesojne aktore! Nje aktor ashtu si dhe kengetaret duhet te ushqehet me punen qe ben dhe nese nuk eshte rentabel eshte i pa afte. Nuk mund te pranojme akoma qe te paguhen njerez qe luajne nje skeç ne vit dhe te marrin rrogen per gjithe vitin, njerez qe nuk prodhojne asgje e nese do te kishte prodhimtari cilesore atehere do te ishte shume kollaj qe keta aktore te shfaqen me sukses para publikur. Humori dhe artistet qe bejne humor neper bote jane privat e e nuk kane lidhje me shtetin. Le te shkruajne spektakle qe i pelqejne publikut e ka salla sa te duash me qire, te japin shfaqe neper kafene teater si japin ne gjithe boten. Nje pjese e madhe e artisteve tane kane qene parazite ne fushen e krijimit e sot qahen qe i lane pa pune! Mos te ngaterrojme gjerat se ska lidhje direkte bashkia me kete pune.
Shihni e hapni syte çfare ka bere Rama e gjeni nje te dyte te kete ber aq sa ai dhe vijjeni perballe tij per alternative.

ledioni

Primus registratum

Edi Rama dhe kryetar bashkie e ka shume.

MLK

Primus registratum

Shihni e hapni syte çfare ka bere Rama e gjeni nje te dyte te kete ber aq sa ai dhe vijjeni perballe tij per alternative.

Albert Zylyftari

Primus registratum

Edhe ne kohen e Enverit thuhej se ai na beri me drita, shkolla, cerdhe,hekurudha...
Po bota cfare bente?
Si flisni ju per Edi Ramen kur ne Tirane s'ka drita elektrike?
Per mua ai eshte nje plehre si gjithe pushtetaret e sotem ne Shqiperi.

MLK

Primus registratum

Yllis e drejta jote ta gjykosh si te duash po Bashkia nuk ka lidhje me dritat pasi KESH eshte shoqeri anonime e nuk varet nga Bashkia e Tiranes keshtu qe se pari duhet kerkuar llogari per ato qe kane nen pergjegjesi dhe jo per çdo qe nuk sjkon ne Shqiperi. Une nuk them se nuk ka me te afte se Edi Rama po nga keta qe njohim dhe qe kane qene ne egzekutiv nuk shoh nje, te pakten nje qe mund te them se ka bere pune sa Edi Rama. Para se te shani jepni argumenta se per çfare shani dike se eshte gjeja me e lehte te shash dike se ste pelqen surrati i tij. Spo flasim per top model po per egzekutivin!

redhat

Primus registratum

me habit nje gje:

I kam lakmi shqiptaret e Shqiperis se sa te zgjuar jane,sa inteligjente,sa te sjellshem...
Dhe,njeherit habite,si eshte emundur ore lum miku mos te dal nje i hajrit aty ku duhet???
Pse Fatosi,pse Rama,pse Saliu,pse......

A nuk keni me te mire?
Une e di se po.
Sidomos ata qe i nxorri Sala (lista 38-shit)ishin per tu pas lakmi.Ateher?!

genci88

Primus registratum

Fillimisht postuar nga redhat:
[qb] me habit nje gje:

I kam lakmi shqiptaret e Shqiperis se sa te zgjuar jane,sa inteligjente,sa te sjellshem...
Dhe,njeherit habite,si eshte emundur ore lum miku mos te dal nje i hajrit aty ku duhet???
Pse Fatosi,pse Rama,pse Saliu,pse......

A nuk keni me te mire?
Une e di se po.
Sidomos ata qe i nxorri Sala (lista 38-shit)ishin per tu pas lakmi.Ateher?! [/qb]
nuk eshte njello Edi me Salen dhe Nanon. Edi e ka treguar qe mund te beje ndonje gje Sala dhe nano nje m** kane bere.

MLK

Primus registratum

Te zgjedhim nje nga ata te 38-te qe prezantoi Sala me duket pak evazive pasi flitet per persona te ndryshem! Keshtu qe do te ishte me interesante qe te diskutohej per nje emer te veçante te cilin mund ta krahasojme me Edin. Edi e rithem nuk eshte me i miri ne Shqiperi e sigurisht qe mund, dhe duhet te kete te tjere. Por nga ata qe kane punuar ne egzekutiv une personalisht nuk mund te krahasoj asnjerin me Ramen dhe per kete flet puna e tij ne institucionet qe ka drejtuar.

S6T6N6

Forumium maestatis

Edi Rama Kryeminister! Edhe mundet te ndodhi ne gje e tille. Nese te majtet do jene serish ne pushtet, Rama eshte nje alternative shume e mire per ta. Ai ka treguar qe di te ndjeke saktesisht politikat e majta ku taksohen pronaret dhe favorizohen shtresat me te varfera.
Problemi i vetem qe has Rama per te arritur obiektiven ne fjale eshte Fatos Nano qe zor se e leshon postin e Kryetarit te Qeverise duke qene se gjithe strukturat partiake e mbeshtesin(gjithmone nese fiton maxhoranca e sotme). Pra mbetet alternativa e fundit qe daton ne korrik 2007 ku mund te ndodhe nje rokade mes Moisiut dhe Nanos ne postin e presidentit si dhe mes Nanos dhe Rames ne postin e Kryeministrit :shrug:

N

nura

Guest

QENDRIMI I BASHKISE, KOMPROMENTUES

Reagim kritik edhe i deputetit te PS, Petro Koci

"Asgjesimi i institucionit te Teatrit te Estrades eshte nje masaker ndaj kultures sone kombetare dhe ndaj nje interesi te rendesishem publik"

Z.Koci, si e vleresoni vendimin e Gjykates se Larte per nxjerrjen e artisteve te Teatrit te Estrades nga ambjentet e tyre?

- Asgjesimi i institucionit te Teatrit te Estrades eshte nje masaker ndaj kultures sone kombetare dhe ndaj nje interesi te rendesishem publik. Ky realitet i hidhur e ka shkakun tek vendimi i Komisionit te Kthimit e Kompensimit te Pronave i '95. Ligji i vitit '93, eshte ndryshe nga ligji i mazhorances, miratuar ne vitin 2004, i cili nuk lejon kthimin pronareve te ish-prones private, kur kane funksione publike, te cilat perfshihen edhe ato me interes kulturor. Ne ate kohe, lejohej kthimi i prones ish-private kur behej fjale edhe per funksione publike, perfshi edhe ato me interes kulturor. Procesi i kthimit dhe kompensimit te prones eshte i lidhur me disa shkelje, se pari me siperfaqen e truallit ku eshte ndertuar ambjenti i Estrades si dhe llogaritja e raportit midis kontributit qe ka dhene shteti per ndertimin e ketyre ambjenteve dhe pjeses se godines qe eshte trasheguar.

Si e vleresoni qendrimin e Bashkise se Tiranes me kete problem?

- Eshte e pafalshme qe Bashkia e Tiranes gjate periudhes se viteve 1995-2005, nuk ka qene ne gjendje te sensibilizoje institucionet shteterore te reagojne ne nje menyre sa me konstruktive per kete problem. Mendoj se ministria e Kultures dhe Bashkia e Tiranes duhet te perpiqen qe permes nje ekspertize te larte, te gjejne rrugen e shpetimit te Teatrit te Estrades, megjithese shanset jane shume te pakta, por mendoj se per detyrim moral, eshte qe te behet c'eshte e mundur ta shpetojme.

Une e kam studiuar dosjen e kesaj ceshtje dhe kam pershtypjen se Bashkia e Tiranes duke u gjendur para nje fakti te kryer, e ka cilesuar vepren si te humbur. Megjithate, ajo qe eshte me kompromentuese, eshte heshtja e saj, moskomunikimi lidhur me kete ceshtje me artistet. Duke pare kete heshtje, e konsideroj gjendjen te njejte me ate qe ka mbajtur ndaj Teatrit te Kukullave dhe Teatrit Kombetar. Por nga thelbi, jane te ndryshme. Jam shume kritik ne lidhje me mungesen e regimit dhe vete fatin e Teatrit te Estrades. Eshte e qarte se biznesi eshte faktor zhvillimi, por nuk duhet ta bejme qe institucionet publike te punojne per interesa te ngushta private.

<a href="http://www.zeripopullit.com/arkiva/2002/01/30/suplementi/sup1.htm" target="_blank">Nano: Une dhe Edi jo perballe njeri tjetrit.
Ne nuk i hame koken njeri tjetrit.</a>