A kemi zbritur vertet ne Hene?

Darien

Primus registratum
Re: Kemi qënë mbi Hënë, apo jo?!

Fillimisht postuar nga ximi:
[qb] ...perberja e henes eshte e njejte me ate te tokes [/qb]
Kush ka interes të shikojë se çfarë mund të përfitonim nga minierat në hënë (materiale që nuk i kemi në tokë) mund të shohë këtë faqe: Near Earth Development Project

Keni edhe lidhje të tjera interesante tek Lunar Institute of Technology

Ide se si mund të fillojmë eksplorimin dhe kolonizimin e sistemit diellor: Interplanetary Space Exploration and Colonisation

Këto idetë më lart nuk janë aq shumë për gjëra konkrete që po bëhen tani. Mendimi është që të diskutohet çfarë duhet. Po nuk e ditëm çfarë na duhet, cfarë do u kërkojmë shkencëtarëve të shpikin?

gezim lame

Primus registratum

flm Darien per linket
ketu eshte edhe nje adrese per rendesine e heliumit 3 dhe gjendjen e tij ne hene
http://wildcat.arizona.edu/papers/92/72/01_4_m.html
por te gjitha keto opsione mendoj se dote merren parasysh kur njeriu te harxhoje te gjitha energjite e mundshme ne toke (kjo eshte menyra me lire dihet)
e pranoj se sjam shprehur qarte siper materiale qe jane ne hene jane ne raporte te ndryshme me ato ne toke
te them te drejten me gjithe dyshimet qe jane rreth e rrotull mendimi im personal eshte se njeriu ka shkuar ne hene (ne rastin me te keq njeri nga misisonet apollo ka qene i sukseshem)
ajo qe verej sot eshte se ne ate kohe ka patur shume sforcim per tia arritur atij qellimi dhe shpenzimet kane qene te paimagjinueshme per kohen qellimi kryesor ka qene nje gare usa-bs
suksesi i makines robot derguar ne mars para disa vitesh dhe qe pati nje kosto te ulet mendoj se e ka larguar me teper mundesine e hapesires nga njeriu kur mund te behet me robote me kosto te arsyeshme
sot gjithcka shihet me sy tjeter (nases i eshte ulur goxha buxheti) dhe nuk shoh ndonje nxitje politike dhe intreresim publiku te vecante per henen
se mohoj ka projekte dhe ide te shumta qe do behen te rendesise se pare kur ta kerkoje koha
gjithe te mirat X

manga

Primus registratum

When Apollo Mission Astronaut Neil Armstrong first walked on the moon, he not only gave his famous "one small step for man, one giant leap for mankind" statement but followed it by several remarks, usual com traffic between him, the other astronauts and Mission Control. Just before he re-entered the lander, however, he made the enigmatic remark "Good luck Mr. Gorsky." Many people at NASA thought it was a casual remark concerning some rival Soviet Cosmonaut. However, upon checking, there was no Gorsky in either the Russian or American space programs. Over the years many people questioned Armstrong as to what the "Good luck Mr. Gorsky" statement meant, but Armstrong always just smiled.

On July 5, 1995 (in Tampa Bay FL) while answering questions following a speech, a reporter brought up the 26 year old question to Armstrong. This time he finally responded. Mr. Gorsky had finally died and so Neil Armstrong felt he could answer the question. When he was a kid, he was playing baseball with a friend in the backyard. His friend hit a fly ball which landed in the front of his neighbor's bedroom windows. His neighbors were Mr. & Mrs. Gorsky. As he leaned down to pick up the ball, young Armstrong heard Mrs. Gorsky shouting at Mr. Gorsky, "Oral sex! You want oral sex?! You'll get oral sex when the kid next door walks on the moon!"

manga

Primus registratum

tash, thelbi i chashtjes asht: a e ka gzue t'drejten per oral mr. grotsky apo jo??!! :confused:

Darien

Primus registratum

Fillimisht postuar nga cemi:
[qb] ...he made the enigmatic remark "Good luck Mr. Gorsky." ...[/qb]
Kjo është e famshme si legjendë moderne (urban legend). Nil Armstrong nuk tha "Good luck Mr. Gorsky". Po s'besove shko lexoje vetë ose dëgjoje me veshët e tu tek Apollo 11 Lunar Surface Journal

Në fillim të faqes të thuhet që Nil Armstrong e dëgjoi barsaletën nga komediani Buddy Hackett, megjithëse nuk dihet nëse ky komedian e shpiku vetë apo e dëgjoi nga ndonjë tjetër

manga

Primus registratum

ustah, a muj hiqet noj paralele n'mes ktyne dy urban legjendave, dmth hoax-it per t'shkuemunit n'hane edhe good luck t'zotni armstrong-ut?

Darien

Primus registratum

ke lexuar gjë më sipër, cemi?
Unë po të them që është gënjeshtër kjo e 'good luck' duke përdorur informacion për vajtjen në hënë, ti po i quan të dyja gënjeshtra.

Çfarë paraleli do të nxjerrësh ti? Njëra ishte përpjekje kolosale e një kombi, tjetra ishte barsaletë për të fituar një të qeshur humoristi.

manga

Primus registratum

po ti vet, a lexon?
shih qysh jam shprehe: hoax-i qi njeri ka shkue n'hane asht urban legjende - a asht kah ta rroke se chka kam dashte me thane apo jo?

Darien

Primus registratum

qartë tani, mos i përzje gjuhët që të kuptohemi më lehtë

po, ka paralel midis këtyre; paraleli është që disa stacione televizive japin çdo gjë, pa pyetur fare sa e vërtetë është, vetëm për të tërhequr shikues - sa më shumë shikues, aq më shumë para nga reklamat; e njëjta gjë me humoristët, sa më të forta t'i ketë barsaletat, aq më shumë njerëz; sa më shumë njerëz, aq më shumë para

tek paraja mblidhen të gjitha /pf/images/graemlins/smile.gif

manga

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Darien:
qartë tani, mos i përzje gjuhët që të kuptohemi më lehtë
ustah, veq pak perqendrim edhe chdo gja asht e kjarte...
t'lumte per problemin e matematikes...

gezim lame

Primus registratum

ka shume artikuj ne internet qe flasin per rolin e Kines ne te ardhmen dhe biles bejne pyetjen se a eshte kina zevendesuesja e denje e ish BS
pashe qe jo vetem per henen por edhe per marsin dhe hapesiren ne pergjithesi idete kineze jane mjaft ambicioze
shpresoj qe keto te jene nxitese per USA n qe te shpenzoje me teper ne programet e NASAs
nga ky rivalitet mendoj se do kishte mjaft perfitime

wizard

Primus registratum

Me pelqeu shume kjo teme.Une jam jashte atdheut ,kam pare nje emision ne BBC qe hudhte poshte idene e zbritjes se pare te njeriut amerikan ne hene.Erdhen me argumenta te sakta dhe e hodhen poshte kete falsifikim te amerikaneve.
Kam nje kerkese !

_Edituar_

Pika 6: Çdo postim konsiderohet pronë e Albforumit dhe si e tillë i perket Albforumit të vendos se çdo bëhet me to. Në rast se keni ndonjë koment personal për ndonjë postim, mund të kontaktoni stafin e Albforumit.

Darien

Primus registratum

Prodigy,

Ato që kam thënë unë janë të marra nga 'website' të tjera, duhet të shohësh atje se çfarë lejojnë të duplikohet dhe çfarë jo.

Përsa i përket programit, në qoftë se tani beson se ishte fallsifikim vajtja në hënë, konsideroje prapë se e ke gabim.

/pf/images/graemlins/smile.gif

Darien

Primus registratum

Darien

Primus registratum

po pati akoma dyshim njeri nëse kemi qenë në hënë apo jo, le të shkojë të blejë gjithë materialet në film të Apollo 17

http://www.spacecraftfilms.com/apollo17.html

se mos ngatërrohet njeri, nuk bëhet fjalë për film me titull Apollo 17, po për gjithçka që u filmua me kamera gjatë misionit Apollo 17

zog

Primus registratum

amerika nisi sot (apo do t'nise keto dit, s'ja vuna veshin mire radios sot ne mengjes) nje rakete e cila do te leshoje nje robot per te mare disa eshantijone dheu nga te henes.

une mendoj se po behen perpjekje me e ngul nje flamur amerikan atje. aresyeja eshte; cia ka te dhena qe kinezet po pregatiten ne fshehtesi, per te derguar njerez ne Hene.

amerikanet, menjehere kunderveprojne per te mos iu dal ne drite rrena e filmit fantastiko-shkencor "apollo e amstrongut apo amstrongu i apollos".

kinezet do te zhgenjeheshin kur te mos gjenin me te voglen shenje te njeriut amerikan ATJE.

Florus

Forumium maestatis

JO...nuk kemi qene :shrug: nje emision qe kam pare (te BBC me duket) ma ka mbushur mendjen qe njeriu nuk ka qene ne Hene...shkencetaret ruse gjithashtu shpjegojne me argumenta te forta se pse edhe sot eshte akoma e veshtire te shkelet mbi Hene :book: