LEKE DUKAGJINI
Primus registratum
Re: A KA NJE IDENTITET PER NE? "SHQIPETARE"
Kjo metoda kosovrshe e te shkruemit tend mua me pelqej, me pelqey se ke fole lirshem dhe pa perde ashtu siç e mendon, me pelqeu se me ça shoh e ke kuptue se feja sot nuk ka aq shume rendesi per te tjeret dhe si rrjelloj edhe per ne duhet te marrin ma pak rendesi, pra dikun me ke pelqye, por
por
por
ne se nuk na pelqejne si referance dy heronjet ma te medhenje Shqipetare aty nuk jam krejt dakord, nuk besoj se dikush tjeter mundet te jete ma i rendesishem ne historine Shqipetare ndonse ka edhe mjafte te tjere qe mund tu afrohen(noshta enver hoxha e fadil hoxha). Noshta ke ken me nerva dhe nuk ke mujt me u permbajte por une kur i perdori si simbol te kombit tone kam mire parasyshe se ne duhet te referohemi per mire tek ata dhe jo per keq. Perndryshe thuajm mua. Ne kur prezentohemi si shqipetre sot psh dhe themi NENE TERZEZA eshte Shqipetre me duket sikur kemi nje autoritet ma te madh dhe identiteti yne fillon te lartesohet, pra kenaqesia eshte e madhe nder kohe qe shqipetarin ma teper ne perendim po e njohin... si te pa bindur per te mira por te betuem si koçak drejt veprave te ulta apo ma te ultat qe egsistone se spo due ti permendi...Por kur folin per shqipetere ma pare mendojne keq per ne se sa te thone nje grime te vertetet dhe keshtu te gjithe kemi nje plloç ne shpine ... kado qe shkojme thone ...shipetare me nje vare perçmimi qe nuk e meritojme te gjithe...
Persa i perket grekve ata kane psue te njejtin fat si ne, pra edhe ata jane konverti ne musliman sa per interesat e tyne dhe nga detyrimi po mrapa kane reague dhe jane rikthye ne fene e tyre.
Nersa per Kadaren e kam cituar se eshte figura ma e njoftur e gjalle per zerin dhe aftesine e tije intelektuale, pra ben pjese ne krejnarine tone kombetare dhe ai eshte musliman kjo mua sme prish asgje , rendesi per mue ka se shkrimet dhe konkluzionet e tije kane interes te madh kombetare dhe si te tilla gjene perkrahjen tone
Ka shume gjana te tjera per replike por ne total te pershendes duke te falenderuar per çiltersine dhe rrespektin.
uroj te rikthehesh dhe te folish me nje far pergjegjesie ma bindese per figurat tona te shquara dhe ti duesh se ju garantoj shperblimin.
Pershendetje dhe bashkim
Kosovarçja e jote eshte ne deshire per tu pare perseri
Pershendetje
dhe te mira nga
LG
Zoti Triumfi!Fillimisht postuar nga Triumfi:
[qb]po t'pergjigjem kosovarqe,se skam nerva per letrarqe kso temash nerveritse!!!Fillimisht postuar nga Leon'ore:
[qb] Kadare jep nje shembull ne te cilin krejnohet me heronjet Shqipetare dhe thote qarte se cila eshte prejardhja apo rruga e identiteti i tyne, njekohesisht ai tregon se e vetmja rruge per te shkuar perpara eshte ti afrohena Europes sepse aty jane lidhjet tona ma te medha, pra ato historike. Nese ai shpreht keshtu ne nje menyre
medndoi se muslimanizmi dhe ortodoksia nuk kane sherbye ne unitetin kombetare e si rrjelloj as ne identitetin Shqipetare, ne nje fare menyre e kane shperbashkue qenjen tone dhe kane krijue perballe te tjerve nje identitette te ndryshem me tre krena.Une mendoj se eshte ne krejnarine tone te gjeme veteveten e per kete mendoj ose te pa fe ose te gjithe te nje feje. E cila do te jete kjo le ta zgjellim te gjithe se bashku sipas kushteve historike dhe nevojave te se arthmes. Kjo ne fakt eshte ne doren tone si e pranojme te vertetten dhe kryesisht ne doren e rinise ku e ndjen ma shume deshiren per tu inkuadruar. Nuk jam dakord qe te gjithe te quhemi vellezer me zor. Pra ata qe e ndjene veten Shqipetare te veretete duhen te zgjellin se nuk ka dy alternativa e aq me teper tri jo e jo. Shembull:Grket kane pesue te njejtat fate te çdekombtarizimit nen sundimin otoman, edhe ata jane konverti ne musliman dhe biles nje konvertim masiv, por ama sot te gjithe jane ata grek qe ishin para pushtimit. Pse me ne nuk ka ndodhe. Ndoshta se populli yne ishte me i pavetedishem, noshta nga injoranca e pushtuesit dhe e tije, kjo problem tjeter. Por une kam nje fare xhelozie kur mendoj pse ata jane aq te konfirmuem si komb dhe njihet qarte identiteti Grek. Keshtu shtyhem te mendoj dhe te shpresoj ne identitetin Shqipetare e pse jo te mos marre shembulle dhe te frymezohzm nga identiteti i Gjergj Kastriotit dhe i Nene Terezes. Per mue jane nje krejnari e madhe dhe pjese e pandame e identitetit tim personel. Ata jane fati ma i madh i kombit dhe pse jo te mos jene zeri thirres per nje identitet mare Shqipetare
Pershendetje Leon. [/qb]
Qysh po menon; pse s'jemi asimilu na shqiptart ne sllav a ??? pffffffff pse na shqiptart qe jemi bo Musliman cka jemi bre a?
po ku e lexove bre qik qe grekt na qenkan bo masovikisht Musliman .. eh qe s'po dijshe as me rreeeeeejt aa!!!!..... Kombi shqiptar eshte i vetmi,ne rruzullin tokesor,qe ka tri fete po edhe qe s'ka asnjeren (apo shumica nuk ndjen pergjegjesi per fene qe ka)...je shum mahnitse,kur thu se shqiptar duhet me pas ni fe - dhe me kete konkludon interesat e s'di cka .... e shoh se Kadaren e paskit idol!!!
Kujtoj,se koka si puna juej,na kan bo qe te ngecim mbrapa,duke shiku te kaluaren se si e c'duhet dmth tuj morr me t'kaluaren - me emocione femijnore te pakontrolluara - shkaktojn habi e trazira ke masa ..per mendimin tim Kombi Shqiptar sherrin ja ka pa Skender begut po edhe Mama thereses, po cfar t'mire anyway i sollen kombit bre a ??!!vec " Monumente"e "Levdata"
... oh me ide revolucionaro pseudofanatike dhe me shkrimet kadareske,qe vec fishek zjarri cdo dite po i fut Popullit tone,s'gjehet identiteti e as nuk i sjellin asni t'mir kombit tone...dihet shum mir fjala e urte;"nje qene qe len nuk hane " .. pra hajr ska prej tij,se eshte TUC,po sherr ki,se t'kafshon tinxa ..Mos ke inot te Greku,se ata nuk kan koka si puna juv,qe folni kishe per identitet - e ma shum abuzon se sa ndihmon kete ceshtje ...nuk e kuptoj ni gjo mori Leon'ore; C'identiteti sheh ti me skender beun e mama theresen?,a pse Skender beu,shkonte ne itali e luftonte per papen apo pse ai shkonte kerkonte LEKE,e qe kthehej me duar ne xhepa,apo me ate skender beg,qe juv gjunte gure osmanlive? nomin e ka bo .. na ka knoq krejt a .. apo per monumentin qe e ka n'rome!!.... eh eh na shqiptart me kto mend si puna juej,kurr drite s'kemi me pa!!.. po te Mamatheres,c'identitet mund te marresh?? .. per levdatat qe ka morr nga vatikani apo nga kalkuta?! .. apo per shenjtrimin e papes ?? .. mbledh mend oj shqipe, se evropa e bota nuk jan njerez me brire po jan njerez sikur ne,po ndryshimi eshte; se ata nuk folin e nuk e kthejn kryt mbrapa,po punojne ..
... BOTA eshte BOTE interesi,nuk i intereson EU-s e as US-es se cfar feje ka Leon'ora,po i intereson se a i punon truni leon'ores .. mos me keqkupto; dukem i revoltuar,por kshu e kam stilin kur shkruaj n'kso tip temash,se jan shum te neveritshme dhe ndjellse te sherrit dhe ngecjes .. merre me mend ne;AKOMA pyesim se a jemi shqiptar apo s'jem,apo kush jane shqiptaret.. phaaa cfar absurditeti!!!.. me koken tuej,neve shqiptart kurr evropen s'kem me pa me sy ...
... ji pak ma cool,e perdor trunin ton origjinal,e mos kopjo njerez qe jan adoptu nga armiqt e kombit tone,qysh na ka msu e kaluara,se gjith na kan shfrytezu ..sikur dje - qe na shfrytzoi sllavi,e greku e italiani .. po puna juej akoma s'jan mush mend me sa e shoh une - fatkeqesi e kombit e shqiptar qe ka akoma n'mesin tone kso idesh !! /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Kjo metoda kosovrshe e te shkruemit tend mua me pelqej, me pelqey se ke fole lirshem dhe pa perde ashtu siç e mendon, me pelqeu se me ça shoh e ke kuptue se feja sot nuk ka aq shume rendesi per te tjeret dhe si rrjelloj edhe per ne duhet te marrin ma pak rendesi, pra dikun me ke pelqye, por
por
por
ne se nuk na pelqejne si referance dy heronjet ma te medhenje Shqipetare aty nuk jam krejt dakord, nuk besoj se dikush tjeter mundet te jete ma i rendesishem ne historine Shqipetare ndonse ka edhe mjafte te tjere qe mund tu afrohen(noshta enver hoxha e fadil hoxha). Noshta ke ken me nerva dhe nuk ke mujt me u permbajte por une kur i perdori si simbol te kombit tone kam mire parasyshe se ne duhet te referohemi per mire tek ata dhe jo per keq. Perndryshe thuajm mua. Ne kur prezentohemi si shqipetre sot psh dhe themi NENE TERZEZA eshte Shqipetre me duket sikur kemi nje autoritet ma te madh dhe identiteti yne fillon te lartesohet, pra kenaqesia eshte e madhe nder kohe qe shqipetarin ma teper ne perendim po e njohin... si te pa bindur per te mira por te betuem si koçak drejt veprave te ulta apo ma te ultat qe egsistone se spo due ti permendi...Por kur folin per shqipetere ma pare mendojne keq per ne se sa te thone nje grime te vertetet dhe keshtu te gjithe kemi nje plloç ne shpine ... kado qe shkojme thone ...shipetare me nje vare perçmimi qe nuk e meritojme te gjithe...
Persa i perket grekve ata kane psue te njejtin fat si ne, pra edhe ata jane konverti ne musliman sa per interesat e tyne dhe nga detyrimi po mrapa kane reague dhe jane rikthye ne fene e tyre.
Nersa per Kadaren e kam cituar se eshte figura ma e njoftur e gjalle per zerin dhe aftesine e tije intelektuale, pra ben pjese ne krejnarine tone kombetare dhe ai eshte musliman kjo mua sme prish asgje , rendesi per mue ka se shkrimet dhe konkluzionet e tije kane interes te madh kombetare dhe si te tilla gjene perkrahjen tone
Ka shume gjana te tjera per replike por ne total te pershendes duke te falenderuar per çiltersine dhe rrespektin.
uroj te rikthehesh dhe te folish me nje far pergjegjesie ma bindese per figurat tona te shquara dhe ti duesh se ju garantoj shperblimin.
Pershendetje dhe bashkim
Kosovarçja e jote eshte ne deshire per tu pare perseri
Pershendetje
dhe te mira nga
LG