a ju pelqen jeta ne shqiperi

true confidental

Forumium maestatis
Re: a ju pelqen jeta ne shqiperi

Fillimisht postuar nga jim_morrison:
[qb] po nuk me pelqeu jeta ne shqiperi ku ttjeter do te me pelqej,por kjo nuk do te thote qe une nuk duhet te largohem prej saj ne fund te fundit shkoj ne kurbet per te krijuar nje te ardhme me te mire ne shqiperi. [/qb]
I paske mekembur financat /pf/images/graemlins/wink.gif

mostro

Putraku

Jeta ne c'do cep te botes eshte njesoj...Jeta ne shqiperi ka nevoj vetem per pak organizim.Kush kujton se jeta eshte me e pasur jashte shqiperise, duke i rene lopates dhe duke bere vetem pare,ja ka fut vetes se vetem jete qe nuk ben...edhe keteja jeta ka shume peripecira qe te hane shume kohe,nerva,ndjenja...

"the house that jack build" nga te medhenjte METALLICA :thumbsup:

beshbossi

Primus registratum

une e urrej gjithcka qe ndodh ketu!!!!
mr/love :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
:cry: :cry:

109UV

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PUTRAKU:
[qb]Kush kujton se jeta eshte me e pasur jashte shqiperise, duke i rene lopates dhe duke bere vetem pare[/qb]
kshu konceptimesh te gabuara krijojne nje atmosfere mosbesimi per studentet shqiptare ne amerike. Une shikoj studente te cdo kombi, kineze, indiane, bullgare, rumune etj etj qe pasi mbarojne studimet ne nje universitet kapin pune te respektueshme me kompani amerikane. nuk dua te permend shifra, po kush ka qejf le te shikoje 'salary survey' per NorthEast, dhe atje shikoni sa eshte rroga mesatare per nje te sapodiplomuar.(dhe nuk ka diferenca amerikan/joamerikan) Prandaj, hiqni dore nga endrra e keqe e kazmes, sepse realiteti eshte ndryshe, pune te mira (dhe nje jete shume e mire) ju presin ne amerike nqs jeni studente te mire dhe jeni te gatshem te punoni sipas standardeve amerikane. Mos hiqni dore nga endrrat me te cilat vini ne amerike!!!

Kazmes i bie tjeterkush. Ca te tjere i bien legenit.

alinos

Forumium maestatis

Po!
Ka te mirat dhe te keqijat e veta!

E vertete eshte qe ketu shume gjera qe mund te evitohen behen probleme te medha! Une per vete e gjej veten shpesh te irrituar ne Shqiperi!
Jashte, konkretisht Angli, ishte me ndryshe!
:shrug:

mostro

Putraku

Fillimisht postuar nga 109UV:
[qb]
[qb]Kush kujton se jeta eshte me e pasur jashte shqiperise, duke i rene lopates dhe duke bere vetem pare[/qb]
kshu konceptimesh te gabuara krijojne nje atmosfere mosbesimi per studentet shqiptare ne amerike. [/qb]
Obobobo cfare paskam thene!!dhe nukme vajti hic ne mendje se mund te dekurajoja ndonje per te ikur ne amerike....
Ejj me fal qe po ta them kshu hapur por QEKE
JASHTEZAKONISHT I TRASHE..
KUptimet figurative te te shprehurit te gjerave zerro..Kur nuk kutpon dot se cfare dua te shpreh,rri urte dhe veshtroi punes ne ndonje zyre me 3000$$slaery e lesh me qime si i qu ti..
po na tregoke ameriken dhe kili manxharon...
Ne kete teme diskutohet se si e ku mund te jetohet me mire,ti thu qe hajdeni ne amerike se behen leke.....
A ke dicka per te shtuar per problemet sociale.....

samanta

Primus registratum

S'jane te gjithe qe punojne me lopata,po edhe ata qe jane,jane me mire se te bejne te njejten pune ne Shqiperi,se po te ishin me keq do ktheheshin per 24 ore.

mostro

Putraku

RRofsh qe me sqarove...
Ej qe kur kam ardhur ketu te betohem qe jam tu i nderru per nate femrat.S'kam lene motel pa shetit.Dje kam qene me nji bjonde sot e kame leneme njibrune,qe ka nji derr sume dhe gjoksi.Para nji muaji kame shkep nji amerikane bjonde.Ketu femrat te lusin.e ku ka me bukur se ketu.e vetmja gje qe bej eshte seksi.Vdes per seks dhe per femra..paret me interesojne pak,sa per tu vesh dhe per te pire,kur kam mundesi shikoj ndonji koncert,dhe pas koncertit prape shkep ndonjeren....
KU KA ME BUKUR SE KETU..DISKO PER NATE,QEF PER DITE
...diten bej koqen e qefit
...naten bej qefin e koqeve /pf/images/graemlins/laugh.gif

A ju pelqen ndonji cike jeta qe behet ketu.punoj pa lopate.legenit i bi ndonje katunare qe nuk ja hedh as syte,sepse fundja shqiptare injorant dhe karagjoz si puna juaj jame.sepse kush i bi lopates ben shume gabim....legenit i kenny se eshte rrote..
Ja njonit i pelqejne bankat e paret mu me pelqejne femrat..dhe keshtu nuk dekurajohen studentat qe duan te ikin ne amerike...anzi ikni sepse amerikanet shkepen lehtshem...
samanta cfare ke per te bere pas neser.. /pf/images/graemlins/wink.gif

samanta

Primus registratum

[qb] RRofsh qe me sqarove...
Ej qe kur kam ardhur ketu te betohem qe jam tu i nderru per nate femrat.S'kam lene motel pa shetit.Dje kam qene me nji bjonde sot e kame leneme njibrune,qe ka nji derr sume dhe gjoksi.Para nji muaji kame shkep nji amerikane bjonde.Ketu femrat te lusin.e ku ka me bukur se ketu.e vetmja gje qe bej eshte seksi.Vdes per seks dhe per femra..paret me interesojne pak,sa per tu vesh dhe per te pire,kur kam mundesi shikoj ndonji koncert,dhe pas koncertit prape shkep ndonjeren....
KU KA ME BUKUR SE KETU..DISKO PER NATE,QEF PER DITE
...diten bej koqen e qefit
...naten bej qefin e koqeve /pf/images/graemlins/laugh.gif

A ju pelqen ndonji cike jeta qe behet ketu.punoj pa lopate.legenit i bi ndonje katunare qe nuk ja hedh as syte,sepse fundja shqiptare injorant dhe karagjoz si puna juaj jame.sepse kush i bi lopates ben shume gabim....legenit i kenny se eshte rrote..
Ja njonit i pelqejne bankat e paret mu me pelqejne femrat..dhe keshtu nuk dekurajohen studentat qe duan te ikin ne amerike...anzi ikni sepse amerikanet shkepen lehtshem...
samanta cfare ke per te bere pas neser.. /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
Pasneser s'e di :confused:

Le_Routard

Forumium maestatis

Mua me pelqen por vetem gjat pushimeve /pf/images/graemlins/laugh.gif

Sido qe te jete mendoj se te gjithe, pak a shume, e kohe mbas kohe, e ndjejn nevojn per jeten ne Shqiperi, qofte ta jetojn ate atje, qoft ta jetojn me kujtimet e tyre.

Pamvarsisht nga problemet qe ekzistojn ne Shqiperi, prap mbetet vendi yne.

Guest

Drita , jo Uje jo , Pune , se kuptoj pse e pelqeni apo keni nder mendte rrini ne shqiperi me mire skoni ne Afrike se eshte njeqind here me mire /pf/images/graemlins/laugh.gif
nejse seriozisht tani , vetem po te kesh biznes tendin ecen ne shqiperi

samanta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga KRISTIANA:
[qb] Drita , jo Uje jo , Pune , se kuptoj pse e pelqeni apo keni nder mendte rrini ne shqiperi me mire skoni ne Afrike se eshte njeqind here me mire /pf/images/graemlins/laugh.gif
nejse seriozisht tani , vetem po te kesh biznes tendin ecen ne shqiperi [/qb]
une s'e kuptoj te gjithe kane ikur se s'kane qene te kenaqur e tani rrine e hedhin vickla,po kush ju ndalon te ktheheni :confused:

jim_albanian_morrison

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Leila:
[qb]
Fillimisht postuar nga jim_morrison:
[qb] po nuk me pelqeu jeta ne shqiperi ku ttjeter do te me pelqej,por kjo nuk do te thote qe une nuk duhet te largohem prej saj ne fund te fundit shkoj ne kurbet per te krijuar nje te ardhme me te mire ne shqiperi. [/qb]
I paske mekembur financat /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
pak a shume

jim_albanian_morrison

Primus registratum

per mua kjo pyetje nuk duhet shtjelluar keshtu,pasi gjithmone ne nnje vend ka dicka qe nuk te pelqen dhe e gjen me mire tek nje vend tjeter sic jane dritat apo uji,por ne duhet te bisedojme dhe te kontribojme per ti zgjidhur keto probleme e jo thjesht per te thene qe sna pelqejne,shqiperia eshte vend i mbrekkullueshem nuk duhet te arrinte kurre deri ketu jemi ne qe e cuam deri ketu dhe jemi pikerisht ne ata qe do ta nzjerrim.

xhoni

Primus registratum

Ah po jeten e ban leku lale gjithanej....Jo terci jo verci....Se mos pata shume leke dhe si dhjeva me i mut italise

109UV

Primus registratum

[qb]Obobobo cfare paskam thene!!dhe nukme vajti hic ne mendje se mund te dekurajoja ndonje per te ikur ne amerike....
Ejj me fal qe po ta them kshu hapur por QEKE
JASHTEZAKONISHT I TRASHE..
KUptimet figurative te te shprehurit te gjerave zerro..Kur nuk kutpon dot se cfare dua te shpreh,rri urte dhe veshtroi punes ne ndonje zyre me 3000$$slaery e lesh me qime si i qu ti..[/qb]
qetesohu kaush se megjithese te duket e pamundur, adoleshentat tremben nga keto prrallimet e tua...jo po kazma jo po lopata. ne amerike i ke te gjitha, mundesine per te perparuar, jeten sociale, paret, pavaresine etj etj. mjafton te jesh i perqendruar, i hapur dhe i shoqerueshem dhe te gjitha vijne...me pak koncentrim dhe ngulmim, 3000 ne muaj te duken pak..edhe i sapodiplomuar te jesh. dhe me rroga te tilla ke mundesi te jetosh i pavarur, te marresh apartament, makine, mobilosh shtepine, te blesh xhingla elektronike, te kesh ca kursime, dhe te kesh mjaftueshem per te prishur per qejf. Ekuivalenti i kesaj ne shqiperi eshte i paarritshem per 99% te rinise.

zog

Primus registratum

Fillimisht postuar nga 109UV:
[qb] ne amerike i ke te gjitha, mundesine per te perparuar, jeten sociale, paret, pavaresine etj etj. mjafton te jesh i perqendruar, i hapur dhe i shoqerueshem dhe te gjitha vijne...me pak koncentrim dhe ngulmim, 3000 ne muaj te duken pak..edhe i sapodiplomuar te jesh. dhe me rroga te tilla ke mundesi te jetosh i pavarur, te marresh apartament, makine, mobilosh shtepine, te blesh xhingla elektronike, te kesh ca kursime, dhe te kesh mjaftueshem per te prishur per qejf. Ekuivalenti i kesaj ne shqiperi eshte i paarritshem per 99% te rinise. [/qb]
ne amerike e vertete qe i ke te gjitha, bile te gjitha ne katror, ndersa ne shqiperi i ke po te gjitha po jo ne katror (fuqi te dyte).

nje shprehje thote: me mire i PARI ne fshat se i DYTI ne qytet. ndersa nje tjeter thote: ai me nje sy behet mbret ne vendin e qorrave.

tani, ai qe iken ku futet; tek ata me dy sy, me nje sy, apo pa sy ose qorr. kjo eshte çeshtja.