A ju pelqejne percet?

A ju pelqejne percet?

Po e hap kete teme pasi lexova temen e TO57 dhe m'u duk shume interesante! Nuk dua te bej mbivendosje me mendimet e shprehura aty, por thjesht t'i pergjigjemi nje pyetjeje me direkte, pa u ngaterruar me camet, arvanitasit, bjondet e brunet: A ju pelqejne percet, mjekrat e te tjera veshje fetare kur i shikoni neper rruget e Shqiperise? A mendoni se kjo eshte dicka normale dhe qe duhet mbeshtetur? Eshte nje hap drejt emancipimit te shoqerise apo eshte e kunderta?

S6T6N6

Forumium maestatis
Re: A ju pelqejne percet?

Po, Ka raste kur me pelqejne percet, kur imagjinata sexuale e imja dhe e partneres na con rastesisht ne Kabul. /pf/images/graemlins/laugh.gif

balforum

Primus registratum

Ndersa mua me ndihmon sa her her qe kam stomak te renduar dhe nuk mund te vjell dot,ateher shikoj ndonje me perce ose me mjekerr ne rruge dhe opa menjeher me zbrazen zorret e barkut /pf/images/graemlins/laugh.gif

xhoni

Primus registratum

ça perçesh mer lal se na hapet barkun...
femrat po i veshin breket si fije teli ju thoni perçe /pf/images/graemlins/laugh.gif

soni2

Primus registratum

o regele flm per komplimentin persa i perket temes qe kam hapur.

persa i perket perçeve nuk di si te jete emancipim per ne shqiptaret qe jemi kampion mode dhe veshjesh nuk e di si mund te pelqeje perçja apo mjekrra largpamesia e atyre qe jua imponojne femrave perçet duket sepse ato kujtojne se ne do te jemi te terhequr ndaj grave te tyre por qe ne te jemi te terhequr duhet te jete edhe femra terheqese dhe me atitude se di ku e ka erosin e fshehur nje mumje or ti une edi sia ja bejne por me te vertete sdi se si ju qohet me to ...
persa i perket mjekrres ktu eshte dilema me flagrante e kesajt kulture sepse nga njera ane ato thojne qe duhet te behesh synet dhe qe te rruhesh poshte qe te jesh i paster atehere qe siper me gjith ato qe han dhe pi me jarge qyrra dhe pluhur duhet mjekerr sepse je i paster
hajde njerez hajde
sdi çtju them me por me duken gjera me te vertete pakuptim
per me teper qe ne jemi ne rradhe te pare shqiptare(flas per ato qe konsiderohen te tille )
dhe si shqiptare kemi fillu te heqim rubat rashat dhe rrobat e zeza kur njerezit vdesin sepse ndjell zi çmund te themi per mjekrra e perçe ndjell neveri
as nje imagjinate sexy ju garantoj qe sme kalo nga kabuli. :lol:

Kondrapedali

Kondrapedali

Ç'do njeri është i lirë të vishet si ia ka kokrra e qejfit. Në situatën e sotme duhet bërë kujdes pasi shpesh i vishen rrobës veprime. P.sh. një vajzë që vishet me mini të shkurtër e me bluze të hapur me ngjyra të ndezura i vihet emri Kurvë po ashtu kur shikon një femër me perçe apo një burrë me mjekërr apo me pantallona treçerekëshe (se nga i polli shqiptari këto nuk e mush hiç) është më se normale të mendosh për fondamentalizmin islamik apo terrorrizmin, gjëra që sot reklamohen me forcë!
Sa herë kaloja para xhamisë tek rruga Kavajës, më kapte gazi sepse kalonin krah për krah Mini me Perçen! Mjekrroshët amon ç'i hapshin sytë dhe aty e mora vesh pse majshin mjekërr, që mos ti bishin në sy jargët /pf/images/graemlins/laugh.gif !
Megjithatë, e mira është që të mos adoptohen tradita të huaja në Shqipëri. Edhe perçja edhe mjekrra edhe pantallonat 3-çerekëshe (këto të fundit më bëjnë të qesh) nuk janë traditë shqiptare por e importuar nga arabët nën preteksin e fesë! Mund të jesh mysliman i mirë edhe duke u veshur sipas modës apo sipas traditës por nuk je shqiptar i mirë nëse vishesh si arab! :shrug:

true confidental

Forumium maestatis

Personalisht jam me besimin se njerezit duhet te vishen ashtu ai ata ndjehen me mire,per tiu pershtatur kultures/fese se tyre, por vetem nese kjo nuk eshte ne kundershtim me ate qe ata deshirojne realisht.
Percet jane shpikur qe femrat te ndihen te mbrojtura nga veprimet djallezore te meshkujve :lol: ka femra qe ndihen keq kur veshtrohen ngultas ato le ta mbajne percen, te tjerat mund te nxjerrin paturpesisht cdo pjese te trupit pa me te voglin problem, bota eshte e tyre , le ta shijojne /pf/images/graemlins/laugh.gif
Sipas mendjes, edhe festen me nje fjale .....
Kur kam pare ato grate cifute qe rruajne koken dhe vene paruke me ato fundet e zeza qe u mbulojne deri kaviljen me eshte dukur se u kishte ndaluar ora para shume vitesh /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ne shqiptaret nuk di ne traditat tona te kemi ndonje gje te tille, e perse duhet te importojme nga kulturat e tjera dhe te mos jemi vetvetja.....

Presidenti

Forumium maestatis

qafsh mu mos u boni huj e dilni te traditat e kostumet popullore se nuk ka popull ne bot qe te mos ti kete femrat me shami mbi krye.

Gjeni naj bisht tjeter se me bo fol per traditen femra shqiptare ka qon perher e mulume nga katolikt e mirdites e deri te arvanitet e jugut.

pippo

Primus registratum

Jo, po dhe idiotet kane te drejte te jetojne, dhe injoranti kerkon te konsumoje oksigjen. Duhet ta kuptojne vet, po sa i perket zhvillimit kulturor shqiperia eshte mbrapa dhe ne shume drejtime te tjera

true confidental

Forumium maestatis

Deri me sot, skam njoh ndoi katolik te mirdites apo etc, etc... ke stergjyshja apo gjyshja ime( mos te permend brezat me vone) sdi te kem pare te veshin ndonje simbol fetar apo gjona te kesaj natyre....mgjth di qe e lexonin Biblen
Por them se njerezit duhet te mesohen te tolerojne diferencat qe shohin tek te tjeret,e nese te tjeret jane te ndryshem, kjo sdo te thote qe detyrimisht jane gabim......
E vajzat qofshin cheerleaders apo ato qe mbajne perce jane different persons inside.... e duhet te mesohemi te mos urrejme ate qe nuk e kuptojme dot ...

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *Nahar*:
[qb] qafsh mu mos u boni huj e dilni te traditat e kostumet popullore se nuk ka popull ne bot qe te mos ti kete femrat me shami mbi krye.

Gjeni naj bisht tjeter se me bo fol per traditen femra shqiptare ka qon perher e mulume nga katolikt e mirdites e deri te arvanitet e jugut. [/qb]
pse kane kene te mulume sdona me i pa ma se nuk ikshin as ne plazh se s'duhet me ju pa kush kerthizen jashte
veri jug po i ndryshojne keto zakone si ruben rashen e veshjet
kurse perçe e mjekerr e pantallona treqereksha po i kthejne robt 400 vjet mrapa e spo i lejne te perparojne
te mos flasim se nuk duhet te rrije n je femer vetem ne nje dhome me nje burre as ty hype ne ashencor per me teper edhe ke gjinekologu apo doktorri normal burri i shko mrapa se sduhet gruaja te rrije apo te gjvishet perballe nje burri tjeter .
duhet vetem burri ta shohe ashtu si e ka bere nena se ai e ka si prone .

nje shok nga balldreni i lezhes zuri nje turke ktu ku jetoj (flet nja tete gjuhe)dhe kur e solli ke shpija une isha duke dale ai hecte perpara ajo mrapa ajo ishte e martuar e mbuluar nga koka gjer ke kembet .

kur mbaroi pune me te duke qesh sa mundte me tregoi se kur e kishte ç'vesh ajo kishte pasur string (tanga)te veshur te rrofsha te mbulumen pastaj . :rockband:

OROSHI

Primus registratum

Nahar,po percudnohet tradita shqiptare plako,te pakten te imitonin gjyshet tona,qe kishin nje shami te thjeshte e te paster mbi koke!!.Megjithate respektoj fene e tjetrit kur kjo nuk cenon fene time!!!

regele

Forumium maestatis

Perce - tanga, mjekra - mendime djallezore, berje kryqi ne publik - sharje e fyerje te te gjitha llojeve?? Ky mesa duket eshte realiteti!
Mendimi im eshte se fermat apo meshkujt qe shfaqin veprime fetare apo veshje te tilla ne publik si ato qe permenda pak me siper e bejne kete qe te tregojne se jane besimtare dhe jane prane Zotit! Madje, kujtojne se duke u veshur e vepruar keshtu i tregojne dhe vete Zotit se sa e duan! Por harrojne qe Zoti eshte ne gjendje te shohe dhe poshte perceve (mos abuzoni me kete shprehje /pf/images/graemlins/smile.gif ) dhe veprimeve te njerezve! Mendoj se besimin dhe dashurine per Perendine e shfaqim me mire duke respektuar te tjeter dhe duke qene te paster ne shpirt!Cfare kemi ne shpirt ka rendesi dhe jo cfare veshim! Ndonjehere dhe ata persona qe dalin te veshur skandaloz e gjysem te zhveshur jane me prane Zotit! Perendia di te shohe se cfare eshte ne shpirtin e tyre dhe se fundmi ne prej Tij do te gjykohemi per ate cfare kemi, jo per ate cfare veshim!
Shkurt, per mendimin tim, mjekrat dhe percet jane INJORANCE e mirefillte! Madje, do shtoja dhe manipulim i disa drejtuesve te fese per qellime aspak fetare!

OROSHI

Primus registratum

Regele,une do shprehesha ndryshe:mjekrra dhe percja jane tradite shume e huaj per ne,tek ne mund te deftoje injorance,ndersa ne vendet e origjines eshte dicka tjeter,pra gjithsesi mbetet e huaj per kombin shqiptar!!!

true confidental

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga regele:
[qb] Perce - tanga, mjekra - mendime djallezore, berje kryqi ne publik - sharje e fyerje te te gjitha llojeve?? Ky mesa duket eshte realiteti!
Mendimi im eshte se fermat apo meshkujt qe shfaqin veprime fetare apo veshje te tilla ne publik si ato qe permenda pak me siper e bejne kete qe te tregojne se jane besimtare dhe jane prane Zotit! Madje, kujtojne se duke u veshur e vepruar keshtu i tregojne dhe vete Zotit se sa e duan! Por harrojne qe Zoti eshte ne gjendje te shohe dhe poshte perceve (mos abuzoni me kete shprehje /pf/images/graemlins/smile.gif ) dhe veprimeve te njerezve! Mendoj se besimin dhe dashurine per Perendine e shfaqim me mire duke respektuar te tjeter dhe duke qene te paster ne shpirt!Cfare kemi ne shpirt ka rendesi dhe jo cfare veshim! Ndonjehere dhe ata persona qe dalin te veshur skandaloz e gjysem te zhveshur jane me prane Zotit! Perendia di te shohe se cfare eshte ne shpirtin e tyre dhe se fundmi ne prej Tij do te gjykohemi per ate cfare kemi, jo per ate cfare veshim!
Shkurt, per mendimin tim, mjekrat dhe percet jane INJORANCE e mirefillte! Madje, do shtoja dhe manipulim i disa drejtuesve te fese per qellime aspak fetare! [/qb]
Nese ne do te mesoheshim te toleronim dhe kuptonim lirine e besimit dhe praktikave fetare , ath vertet do te kishte me pak INJORANCE ne bote.
Besimet fetare ekzistojne dhe do te ekzistojne ne shekujt e ardhshem. Eshte me e rendesishme te pranosh dhe tolerosh besimin dhe zakonet e dikujt , sesa te perpiqesh ti besh budallenj apo injorante nen motivin se ky nuk eshte stil jete pert ne apo per pjesen tjeter te botes.

OROSHI

Primus registratum

Mbajtja e perceve e sa me shume vajzave shqiptare,islamistet do ta kuptonin si nje fitore te islamit ne kete pjese te Evropes jugore(nuk ka fitore tjeter qe ata mund te arrijne).
Megjithate vajzat arabe perdite e me shume po i heqin vete percet!!!

assassino26

Primus registratum

Me falni per nderhyrjen...
Mu lexua a ju pelqejne percet,ne kuptimin percet perkedhelore per gazrat /pf/images/graemlins/laugh.gif edhe hyra thashe ceshte kjo pyetj dhe perse duhet te na pelqejne gazrat kur shoh qe paska pas te beje me gje tjeter.
me falni per nderprejen :lol:

true confidental

Forumium maestatis

Ne fakt kane pak lidhje :lol:
Percet perkthehen ne islamik , islami ne akt terrorist, terrorizmi ne bomba, bombat shoqerohen me gaz , ja pra pse duhen percet /pf/images/graemlins/tongue.gif

khour

Forumium praecox

Normale qe po te dilni nga blloku ju vishet syri me b*the e gjokse femrash dhe ju ben kontrast shume fakti qe nje femer del me perce.Kujdes se po u mesuat kaq keq do ju duhet te keshilloni motrat dhe mamin qe keni ne shtepi tju rrije me breke gjithe kohes.

assassino26

Primus registratum

Ti me siguri flet nga pervoja personale...Po ne dimer si ja ben mami dhe motra jote se eshte edhe ftofet.
e shifni more shoke sa perpara ka ecur dynjaja...Andej nga arabobinlandenstani i mbajne motrat dhe mamate me pordhe ne rruge dhe lakuriq ne shtepi.
Ups u ngatrrova me perce ne rruge e te kunderten ne shtepi.Do jete normale them une se pasi te qorrohen syte rrugeve te biladesishtanit me perce e te mbyllen hundet era perce normal qe ne shtepi njeriu kerkon pak relaks.
TAni i gjo smarr vesh une...Knej nga binladesishtani duhet te jete si neper burgje ku njeriu i varfer vdes per ca nevoja fiziologjike qe nuk i ploteson dot ne ato kushte sipas porosive te zotit e kshtu qe i ploteson sipas fjales kur s'ke pulen ha sorren.Pra simbas asaj qe kuptoj une ne binladesishtan njerzit i bijne kujt te gjejne perpara neper shtepira se ne rruge sbohet llaf /pf/images/graemlins/laugh.gif
Se di a ma kuptuan shoket binladenmjekerpalare po edhe po sme kane kuptuar me siguri qe dicka dine rreth kesaj qe fola une pak me siper :smash: