A jemi magnete te urrejtjes?

pertejdhnjak

Primus registratum
A jemi magnete te urrejtjes?

Kam qene ne vende te nryshme te Evropes para se te vija ne Angli para 4 vjetesh.Ngado gjeta vec urrejtje!Pse askush nuk na do??Kur erdha per here te pare ne Angli njerezit nuk ia kishin idene se ku binte Shqiperia,por tani,nuk eshte cudi qe te degjosh femije anglese qe ta shajne nenen ne shqip!!!!!!!!!!Ne se te pyesin nga je ti thua "ALBANIAN" gjithcka qe merr eshte nje shikim `dirty` e plot urrejtje,e ti mendohesh;TE JEMI MAGNETE TE URREJTJES NE SHQIPETARET?????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????? ?????????

Petroninsja

Primus registratum
Re: A jemi magnete te urrejtjes?

Jemi magnet te urrejtjes?!
Mbase por ne disa raste eshte e thjeshte ti vesh faj te tjerve pa pare kush mund te kemi qene ne per ta? Eshte cmenduri te thuash se na e bejne me hile neve shqiptareve, sna njohin kush jemi dhe nga vime. Aty po ke te drejte por pse se pyesim veten ckemi bere ne ne fillim kur u futem ne keto vende, erdhem si emigrant s'besoj se kemi qene te paret mbase sdo jemi te fundit por ci kemi bere ketyre popujve?
Degjojme shume raste vjedhjesh, vrasjesh dhe me rradhe ku ne perfundimin e tyre marrim dhe jete njerezish. Eshte e natyrshme te dalesh ne kokluzione te tilla kur sheh nje akt te shemtuar dhe detyrimisht do ndihesh i vetmbrojtur ndaj "barbarve" te tille. E kemi bere dhe ne ne historine e shkuar ndaj popujve sllav.
Ku dua te dal eshte se ata qe shkelen ne fillim keto vende bene vandalizma te tilla qe slane shume hapesire per te njohur shqiptaret e vertet, se mohoj qe indinjohem teksa rri ne nje aeroport per te kaluar uren internacionale me bejne 100 pyetje sikur jam terrorriste dhe pse, se jam shqiptare. Nga ana tjeter, cdo njeri qe takoj dhe me pyet nga jam ndihet i interesuar per Shqiprine do te dij rreth saj....
Mbase eshte nje psikoze qe na eshte krijuar neve si Shqiptare dhe mendojme se na e bejne vetem neve, mbase vertet jemi "third world country", qe sjemi ne gjendje te mbajme stabilitet as ne vendin tone dhe do shihemi si njerez te dyshimt.
Sjane te shumta vendet qe shesin kultet e artit, ose vjedhin armet e ushtrise ose bejne namin per para te humbura qe ka ndodhur ne tere boten ne nje cast gjate historise se ketyre vendeve, dhe keto behen vetem ne Shqiperi.....
Dua te dal aty qe, mbase dhe jemi magnet urretje, cdo pale ka arsyet e veta cilado qofshin e vetmja qe na ngelet si Shqiptare eshte te tregojme kush jemi,mbase me kalimin e kohes do zhvendoset ajo fasade e shemtuar qe kemi krijuar dhe paragjukimet do pushojne se ekzistuari... kushedi mbase.. /pf/images/graemlins/frown.gif