A jane shqiptaret racista???

ujiftohte2die4

Primus registratum
Re: A jane shqiptaret racista???

Fillimisht postuar nga arberia:
[qb] dhe ti (UJI FTOHTE)qeke sebashku me zezaket e
ZINJJJJJ.
Bravoooo te keqen babi.perzieni rracen se nuk
esht keq :mad: [/qb]
ca the ti babale, po na thuaj kush je ti moj zemer e xhaxhit ketu ose zemerush se ti tani fillove te ritesh, se ta dish ti xhaxhi ketu i ka bere me para se ty mor te keqen xhaxhi yot, si shpirt me je moj si shpire, dhe thuaj cik asaj mesuses tende qe te mesoj cik se si te sillesh me ne te moshuarit ok, he te keqen xhaxhi...!!!

anna

Primus registratum

ne mire se jemi rracista, qe do te thote qe nuk behemi me rracat e tjera parsa i perket qjerave qe shkojne me tutje se nje shoqeri,por ne i qajme hallin dhe te tjereve :smash: . si ka mundesi??????????? :confused: se ne shqiptaret s'e kemi as per zakon te merremi me punet e te tjereve!!!!! :mad:

white power

Primus registratum

Ne shqiptart bejme si racista kot se nuk jemi racista hiq, te gjithe shkojme me raca tjera, vetem neqofte se nuk na jepet rasti.

RediRock

Primus registratum

Fillimisht postuar nga marko:
[qb] Une jetoj ne Idaho kryeqendra e Aryan nation, keshtu qe nuk do prononcohem.
Por per tju dhene nje shembull.
Kur shkouam ne L.A. me bo resme ke yjet, na thane ca miq qe ejtojne atje, ketu mos u fusni atje mos u fusni, se ishin lagje jevgjish ose sic i quajme ne me perkedheli si jorracista popull qe jemi lagej Katalesh dhe hyje njeri e dilje me arkivol ose pa breke nga ajo lagje.
Tani me thoni ju qe jetoni ne USA, sa lagje te bardhesh ka ku katali te kete frike te hyje se i rrezikohet jeta?
0(zero)

Dhe dicka tjeter, ketu ne Idaho ka a s'ka nja 200 katal gjithsej, si per ironi te fatit eshte nje nga zonat me % me te uleta te krimit ne USA, ndoshta dhe ne bote ma merr mendja.
Te jete koincidence thua? [/qb]
me te vertete e ke ti marko qe nuk ka lagje ku zezaket mund te futen sepse kane frike per jeten. jo faktikisht mire e ke ti sepse nuk jane lagje, jane shtete komplet. dil njehere per vizite andej nga periferite e West Virginia, apo zonat e bardha te Alabames, apo zonat e bardha te Georgia. Keto jane vende qe jane akoma segregated megjithese Civil Rights movement u be kohe qe ka mbaruar. Posi jo eshte e vertete qe zezaket kane perqindjen me te madhe te krimit ordiner. Por mos harro qe po flet per vjedhje cantash e makinash. Shko dhe shiko statistikat kush e ka perqindjen me te madhe per first degree murder, per man slaughter, serial killer, child abduction, rape, and murder. Pra po te vazhdojme me arsyetimin tend tani duhet ti kundervehemi te bardheve. Arsyeja pse raca zezake eshte kaq e perfshire ne krimin ordiner eshte sepse Amerika e bardhe gjithmone e ka perbuzur dhe lene te varfer shtresen zezake dhe keta te fundit shohin vetem nje menyre per te marre ate qe mendon (stresoj mendon) se ju takon. Dikush me siper permendi qe zezaket jane race inferiore sepse amerikanet shkuan dhe i morren skllever apo ku di une se cfare tjeter. Juve qe jeni racista, mos e perdorni kete argument se shume shpejt do te kthehet e do tju bjere kokes. Eshte fakt qe civilizimi afrikan eshte nje nga me te lashtet ne bote. Eshte fakt qe diturite antike ne filozofi, matematike, astronomi, e ku di une cfare tjeter ne afrike kane qene te zhvilluara kohe para se gjysma e evropes te ekzistonte. Cfare e la mbrapa afriken ishte kolonizimet e huaja qe vodhen gjithshka keto vende kishin dhe i lane cope cope. Afrika eshte nje pasuri e natyres, ku ecen rruges dhe shkel mbi diamante. Prandaj mos u cuditni kaq shume kur zezaket kane racizem per te bardhet. (personalisht nuk e justifikoj racizmin e asnjelloj tipi). Por te rrime shtrember e te flasim drejt, kush ka me shume arsye te urreje njeri tjetrin, afrikanet qe duke qene mire e bukur i erdhi i bardhi dhe i shkatarroi shtepine, vodhi pasurine, dhe e morri skllav, apo te bardhet (ne kete rast amerikanet) qe tani ka ardhur puna (sic e permendte njeri) ta dine mire harten e qytetit se po u futen ne zone te gabuar zor se dalin gjalle. Personalisht nuk jam racist dhe falenderoj zotin qe me ka cliruar nga keto ndjenja. Por me vjen keq te shoh shumicen e kesaj teme te anoje nga racizmi sepse ne si shqiptare e kemi provuar vete ne kurriz se cdo te thote te te gjykojne nga nami. Shpresoj se para se te shprehni opinionin qe kjo race eshte keshtu apo ashtu, te peshoni mire mendimin dhe argumentat qe ju shtyjne tek ky gjykim. Dhe nje gje tjeter qe nuk dua te harroj ta permend, KKK. Disa postime e permenden kete organizate. Mos harroni qe numri 1 ne black list of KKK jane emigrantet, dhe pastaj vine racat e tjera dhe racizmi fetar. Pra po qe se mbeshtetni KKK, vejani litarin ne qafe vetes, varuni nga nje peme dhe vini veten ne flake se po se bete ju, ato shoket tuaj te KKK mezi po presin ta bejne.

u74

Primus registratum

Me e keqja e te keqijave eshte se ne shqiptaret jemi racista edhe me njeri tjeterin ,paragjykojme ne baze te krahinave,ngandonjehere edhe perkatesise fetare ose bindjeve politike.Sa per jevgjit ne Shqiperi jane njerezit me ma pak racizem qe kam pare ndonjehere ,ne shqiperi ose perendim.Mendoj se ata duhet te trajtohen ne menyre te barabarte si gjithe shqiptaret e tjere.

Moni

Primus registratum

Mendoj se racismi ekziston ne shoqerine shqiptare, si tek ata ne Shqiperi por ndoshta edhe tek ne qe jemi jashte vendit. Kete gje mund ta shohes dhe ta kuptosh fare qarte nga mendimet e njerezve dhe opinionet e tyre ne lidhje, p.sh: ne mardheniet ndermjet nje te bardhi e nje me ngjyre, apo nje shqiptari me nje turk, cecen, edhe ca here austriak.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Po edhe nje Po te madhe. Ca njerezish aman! Jetojme ne 2003 ende njerezit kur pak, nuk ju shkon dicka sic duket tregojne veten dhe bien poshte, duke pranuar rracizmin e tyre. Ngjyra ngjyra kjo dynjo!

ardita

Primus registratum

ne pergjithesi mendoj se ne shqiptaret jemi racista per vete historine e popullit tone se kemi qene te mbyllur per shume vjet dhe nuk kemi qene me perpara ne komunikim me te "zinjte" pa dashur ti diskriminoj ne asnje menyre. familja ime nuk i duron dot, kurse motra ime e ka shoqen e ngushte zezake. kuptohet konflikti ekziston por mendoj se ata qe jane prej shume vjetesh jasht shtetit jane me shume tolerante. bo!!!

PrInCiPiEl

Primus registratum

A ka mundësi që të mos bëni përgjithësime në shkrimet e juaja ?
A ka mundësi që të flisni në numrin njejës e jo në numrin shumës ?
A ka mundësi për mirëkuptim ?

Une

emssnc@libero.it

Primus registratum

Fillimisht postuar nga andia_dr:
[qb] ne pergjithesi mendoj se ne shqiptaret jemi racista per vete historine e popullit tone se kemi qene te mbyllur per shume vjet dhe nuk kemi qene me perpara ne komunikim me te "zinjte" pa dashur ti diskriminoj ne asnje menyre. familja ime nuk i duron dot, kurse motra ime e ka shoqen e ngushte zezake. kuptohet konflikti ekziston por mendoj se ata qe jane prej shume vjetesh jasht shtetit jane me shume tolerante. bo!!! [/qb]
Ne jemi racista jo pse kemi qene te mbyllur (gjeografikisht).ne e kemi rezervuar razizmin tone per disa kategori te veçanta te njerzimit simbas edhe karakteristikave te tyre
.1)ndaj te zinjve sepse nuk kane nje force te vazhdueshme karakteriale :jane te perulur gjithmone ndaj te badheve e te pasurve nepergjithesi,mbajne nje ere karakteristike nga ne e papelqyer.
2)Ndaj çifuteve sepse historikisht jane marre me dhenie lekesh me qira ku interast ishin gjakepirse per te gjithe ata qe kishin nevoje, shkurte muhabeti nga ketu lind edhe komenti ndaj tregtareve te pa shpirt "je bere si çifut".
3)Ndaj italianeve sepse nuk mbane asnjehere ate qe thone + jane njerez me zemer lepuri "frikacak".
4)Ndaj grekerve sepse historikisht kane qene te pabese dhe i kane zgjidhur gjerat me dredhi(meno idhujt e yre Uliksi etj).
Te gjitha keto karakteristika historikisht te paerçmuara nga populli ynr.

Klinton

Primus registratum

Ketu ne Amerike nuk kemi racizem, me perjashtim te nje pjese te popullsise qe nuk merr vesh me fjale.
Sa per Shqiperine, me kane thene qe shqiptaret jane shume racista dhe karakteristike e tyre eshte se tregohen racista edhe ndaj njeri tjetrit, biles tani qe kane marre armet ne duar, nuk thone ndal ose te sqarohen por pa nje pa dy te vrasin.
Ndoshta ne vendin tuaj, njerezit jane te pashkolluar dhe mendjen e kane vetem te percmojne te tjeret,d.m.th te tregohen racista ndaj njeri tjetrit.

ledia

Primus registratum

Shqiptaret me te vertete jane racista, si jo. Por mos harroni se ka shume popuj te tjere qe "i kane shqiptaret shume qejf". E kam fjalen qe shqiptaret paragjykojne shume, ose shfaqin racizem,por e keqja e madhe eshte qe paragjykohen shume nga te tjeret. Prandaj edhe shqiparet ia kane zgjidhur hallin problemit, paragjykojne para se te paragjykohen. Kot si thone asaj fjale" futja tjetrit pa ta futur" keshtu ka ardhur koha, s'ke ci ben...

tedushi

Primus registratum

ejlal ajo nuk eshte pune shqiptari a italiani. varet cdo gje nga njeriu. une per veten time te them te drejten femrat zezake me pelqejne shume. dhe nuk jam fare rracist nga ngjyra e lekures. /pf/images/graemlins/frown.gif :cool: :eek: /pf/images/graemlins/frown.gif

ardita

Primus registratum

Fillimisht postuar nga anna:
[qb] ne mire se jemi rracista, qe do te thote qe nuk behemi me rracat e tjera parsa i perket qjerave qe shkojne me tutje se nje shoqeri,por ne i qajme hallin dhe te tjereve :smash: . si ka mundesi??????????? :confused: se ne shqiptaret s'e kemi as per zakon te merremi me punet e te tjereve!!!!! :mad: [/qb]
anna ishte shume e forte ajo qe ke shkrujt. ke shume te drejte. shqiptaret ngaqe merren shume me punet e te tjereve nuk ecin vete perpara. /pf/images/graemlins/laugh.gif

KATALLANI

Primus registratum

une per veten time jam racist me zezaket dhe me spanjollet ja qifsha motrat me kan perplasur dy here me makine mi kan bo makinat sallate. death to the black and spanish people, uuuurrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaa.

nino_1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga eminem_d12:
[QB] Jeni kot fare!
nuk arrij dot ta imagjinoj qe gjeneracioni im eshte ushqyer me ndjenjen e racizmit dhe diskriminimit.
Ka vetem nje race dhe ajo eshte raca humane!
Kam dale me metis, me arab, me black ose neger si i thoni ju!
Me pelqen shoqeria me zezaket dhe e dini pse?
/pf/images/graemlins/wink.gif Eminem !shqiptaret jane per te ardhur keq !
nga nje here me vjen turp qe jam shqipetar.Ti vllei tim je ne rregull!!!!

gjekec

Primus registratum

Degjo, un kam nji damar jevgu po se caj trapin shum. Mei llaf ata qe jan racista bojn mir qe e tregojn veten kshu evitojm humbje kohe. Pra mendimi esht qe racizmi duhet te prononcohet, per ata qe e mbartin dmth.

Simpatik

Primus registratum

Te ishim racista do ishte mire se nuk do lanim halet e botes per dy lek, nuk do mohoshim gjuhen e prejardhjen sic bejne shume, por do kishim dinjitet e krenari se do punonim per vendin dhe racen tone ashtu sic bejne popujt me kulture qe ndertojne nje shoqeri civile dhe hecin me kohen.
Racismi dhe nacionalismi kane virtyte te larta per nji popull n. q. s. praktikohet jo ne menyre kriminele ai mbron dhe bashkon nje popull kunder cdo reziku ekonomik a politik. ne sjemi ne gjendje as te kopjojme e jo me ta zhvillojme vet (Nazionalizmin) shembuj kemi sa te duash (Serbet, Greket, Gjermanet, etj.)....

ujiftohte2die4

Primus registratum

Fillimisht postuar nga JoNiDa1:
[qb] Une vallaj vdes per icik zezak...maroj S'jam raciste fare [/qb]
dhe kete e the moj e uruar, er..., sepse ti je e para nga vajzat shpipetere qe po thua/flet keshtu, pse moj zemra nuk te dalim ne te bardhet ty moj???????????????????/