A i reziston nje dashuri largesise?

PrInCiPiEl

Primus registratum
Re: A i reziston nje dashuri largesise?

<span style="font-style: italic">A i reziston nje dashuri largesise? </span>

Vetem nese ekziston një fushë e fortë magnetike ka mundësi !
Dmth duhet të ekzistoj një SUPER-përcueshmeri specifike që edhe në temperaturat më të ulëta të dimrit të arrij të e ngrohi zemrën e mërdhirë !

LOL &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; u bëra edhe poet &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

light

Primus registratum

Largesia eshte mortja e dashurise...do te deshironim te ishte ndryshe, por...

Ela_001

Primus registratum

Une per vete nuk do doja ta zgjidhja nje lidhje te tille, megjithate do ish mire sikur te planifikonim gjithcka, dhe kjo te vente sipa planit. Di rastin konkret te shoqes sime te ngushte qe kishte nje relacion ne distance dhe pas dy vjetesh tani jane martuar dhe jane te lumtur.

Keshtu qe po u dedikuan te dyja palet gje qe behet eshte. Ka veshtiresite e veta, po hej ku ka relacion te kollajte.

Keshtu qe fat per gjithcka te besht.
thumbsup.gif

TEO

Primus registratum

Une sot kam fiks 1 vit 5 muaj dhe 1 dite. Zakonisht shihemi 1 here ne jave. Nuk mund te them si mund te jete kur je 6 muaj larg. Di te them per kete lidhjen time. Arsyeja qe shihemi 1 here ne jave eshte distanca. Dita-Dites lidhja jone forcohet, mbase sepse jemi mesuar te rrime ne ate menyre, mbase sepse s'na krijon probleme. Kuptohet do doja te shiheshim perdite por ne pamundesi jam i kenaqur dhe me kaq.
Kuptohet cdo njeri eshte ndryshe, cfare i pelqen njerit nuk i pelqen tjetrit, por me kaq eksperience sa kam per kete teme mendoj se po sakrifikuat pak do ja dilni. Dashurine e vertete s'e mposht as koha as distanca.

TEO

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb] Une per vete nuk do doja ta zgjidhja nje lidhje te tille, megjithate do ish mire sikur te planifikonim gjithcka, dhe kjo te vente sipa planit. [/qb]
Planifikimi per mendimin tim ama eshte gjeja me koti ne shumicen e rasteve. Kur ke lidhje me distance nuk mund te planifikosh gati asgje sepse te prishen planet shume shpejt. Kur e ke 5 min larg partnerit s'e ke problem se i ndryshon planet se bashke jeni gjithe kohen, kur je larg ama mund te te dalin gjera qe s'i ke planifikuar dhe nxehesh kot me njeri tjetrin.

une_une

Primus registratum

Si afer si larg njesoj eshte. Para seksit pi pak vere te bardhe dhe mendo dicka tjeter (mundesisht finaciare) dhe ejaculation shmanget te zhvillohet shpejt ne shtrat. Nga larg largoje mendjen (throw yourself to work). Larg syrit(kullot syrin ne strip-clubs) larg zemres.

Ela_001

Primus registratum

Pikerisht kete po thoja une, qe ah sikur gjerat te venin sipas planit do ishte mire.Dmth shumicene rasteve nuk vene.

Hermesss

Primus registratum

Qe dashuria e vertete nuk pyet per largesi, me kete jam dakort, por ka dicka te vogel: ne qofte se elementi &quot;largesi&quot; bashkohet dhe shoqerohet per nje kohe relativisht te gjate me elementin &quot;kohe&quot;, atehere ajo qe perfitohet do te filloje gradualisht te devijoje nga koncepti i mirefillte dhe i plote i dashurise. Ndjenja e thelle fillestare do te cngjyroset pak nga pak deri sa te arrije piken ku njerit nga te dy t'i kaloje neper mendje, qofte edhe vetem per nje sekonde te vetme, nje mendim ku perzihet dyshimi (&quot;a ja vlen kjo sakrifice qe po bej per tjetrin? a ja vlen vertet?&quot;) me tundimin (te jemi koshiente qe nje e dale ne rruge apo nje kafe ne lokal mbart me vete, per kedo dhe ne cdo cast, mundesine sado hipotetike te te ndeshurit me dike qe thjesht te terheq...). Normal qe une besoj se njeriu ka aq vullnet brenda vetvetes sa ta flake tutje dyshimin dhe ta mposhte tundimin. Vullneti i njeriut mund te beje vertet cudira dhe te kaloje pengesa te paimagjinueshme. Pyetja shtrohet: po ne rast se ky lloj mendimi qe permenda me siper fillon e te vjen per here te dyte, te trete, e keshtu me rradhe? Atehere do te kuptosh se lidhja jote ne largesi ka pesuar krisjen e saj te pakthyeshme qe ne castin e mendimit te pare, dhe ti je ne te thjesht per rikonfirmimin e teorise se famshme te inercise...
Personalisht, kam besuar dikur se nje lidhje ne largesi mund te funksionoje, por ja qe jo gjithshka qe pranojme aq lehte ne teori verifikohet dhe provohet si e vertete e prekshme nga praktika. Tashme, nuk besoj me ne lidhjet ne largesi. Dhe kjo per nje arsye sa te thjeshte aq dhe thelbesore: kur une hyj ne nje lidhje, kam nevoje - e theksoj, NEVOJE - te prek doren e saj, te perkedhel floket e saj, t'i ngul syte e mi thelle ne te sajat, te ndjej buzet e saj, te perjetoj ate qe perjeton cdo qelize e qenies se saj ... dhe jo te shtrengoj ne dore vetem nje doreze te ftohte telefoni, apo te shenoj ne kalendar me te kuqe diten e mberritjes te avionit te shumepritur.

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga lara croft:
[qb] Kete doja te thoja dhe une dhe pse nuk e kam sqaruar po e kam lene ne nje flaji. Nqs ketu flasim per ndarje tip nje jave apo nje muaj dhe dashuria eshte e mirfillte nuk rrezikohet per ndarje. Une po flisja per raporte te tipit Ajo mbetet ne shqiperi dhe atij i del lloto per ne Amerike dhe vazhdojne ta duan njeri tjetrin me letra dhe e-mail.....Po sa gjate???? [/qb]
Shqip muhabeti. Ne qofte se ajo e don nuk pyet per largesine. Ne qofte se ay e don gjithashtu e merr atje ku eshte &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; ne qofte se ajo don gjithashtu. Doni juve :tipsy: vetem i zoti e nxjerr gomarin nga balta thoshte babi im. Po ehe paska komlikime te tjera ketu. U dashka qe ay djali te sakrifikoje nje familje...I am sorry..po une them a NO NO NO NO....better that things did not go that far..easy for both of them ..me nje fjale. PO keshtu me letra dhe email eshte e distinuar te shembet si keshtjellat ne ere.

Essenza

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Hermes:
[qb] Qe dashuria e vertete nuk pyet per largesi, me kete jam dakort, por ka dicka te vogel: ne qofte se elementi &quot;largesi&quot; bashkohet dhe shoqerohet per nje kohe relativisht te gjate me elementin &quot;kohe&quot;, atehere ajo qe perfitohet do te filloje gradualisht te devijoje nga koncepti i mirefillte dhe i plote i dashurise. Ndjenja e thelle fillestare do te cngjyroset pak nga pak deri sa te arrije piken ku njerit nga te dy t'i kaloje neper mendje, qofte edhe vetem per nje sekonde te vetme, nje mendim ku perzihet dyshimi (&quot;a ja vlen kjo sakrifice qe po bej per tjetrin? a ja vlen vertet?&quot;) me tundimin (te jemi koshiente qe nje e dale ne rruge apo nje kafe ne lokal mbart me vete, per kedo dhe ne cdo cast, mundesine sado hipotetike te te ndeshurit me dike qe thjesht te terheq...). Normal qe une besoj se njeriu ka aq vullnet brenda vetvetes sa ta flake tutje dyshimin dhe ta mposhte tundimin. Vullneti i njeriut mund te beje vertet cudira dhe te kaloje pengesa te paimagjinueshme. Pyetja shtrohet: po ne rast se ky lloj mendimi qe permenda me siper fillon e te vjen per here te dyte, te trete, e keshtu me rradhe? Atehere do te kuptosh se lidhja jote ne largesi ka pesuar krisjen e saj te pakthyeshme qe ne castin e mendimit te pare, dhe ti je ne te thjesht per rikonfirmimin e teorise se famshme te inercise...
Personalisht, kam besuar dikur se nje lidhje ne largesi mund te funksionoje, por ja qe jo gjithshka qe pranojme aq lehte ne teori verifikohet dhe provohet si e vertete e prekshme nga praktika. Tashme, nuk besoj me ne lidhjet ne largesi. Dhe kjo per nje arsye sa te thjeshte aq dhe thelbesore: kur une hyj ne nje lidhje, kam nevoje - e theksoj, NEVOJE - te prek doren e saj, te perkedhel floket e saj, t'i ngul syte e mi thelle ne te sajat, te ndjej buzet e saj, te perjetoj ate qe perjeton cdo qelize e qenies se saj ... dhe jo te shtrengoj ne dore vetem nje doreze te ftohte telefoni, apo te shenoj ne kalendar me te kuqe diten e mberritjes te avionit te shumepritur. [/qb]
Si gjithmone Hermes je flori djale
thumbsup.gif
Plotesisht dakort &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Ela_001

Primus registratum

[qb] Qe dashuria e vertete nuk pyet per largesi, me kete jam dakort, por ka dicka te vogel: ne qofte se elementi &quot;largesi&quot; bashkohet dhe shoqerohet per nje kohe relativisht te gjate me elementin &quot;kohe&quot;, atehere ajo qe perfitohet do te filloje gradualisht te devijoje nga koncepti i mirefillte dhe i plote i dashurise. Ndjenja e thelle fillestare do te cngjyroset pak nga pak deri sa te arrije piken ku njerit nga te dy t'i kaloje neper mendje, qofte edhe vetem per nje sekonde te vetme, nje mendim ku perzihet dyshimi (&quot;a ja vlen kjo sakrifice qe po bej per tjetrin? a ja vlen vertet?&quot;) me tundimin (te jemi koshiente qe nje e dale ne rruge apo nje kafe ne lokal mbart me vete, per kedo dhe ne cdo cast, mundesine sado hipotetike te te ndeshurit me dike qe thjesht te terheq...). Normal qe une besoj se njeriu ka aq vullnet brenda vetvetes sa ta flake tutje dyshimin dhe ta mposhte tundimin. Vullneti i njeriut mund te beje vertet cudira dhe te kaloje pengesa te paimagjinueshme. Pyetja shtrohet: po ne rast se ky lloj mendimi qe permenda me siper fillon e te vjen per here te dyte, te trete, e keshtu me rradhe? Atehere do te kuptosh se lidhja jote ne largesi ka pesuar krisjen e saj te pakthyeshme qe ne castin e mendimit te pare, dhe ti je ne te thjesht per rikonfirmimin e teorise se famshme te inercise...
Personalisht, kam besuar dikur se nje lidhje ne largesi mund te funksionoje, por ja qe jo gjithshka qe pranojme aq lehte ne teori verifikohet dhe provohet si e vertete e prekshme nga praktika. Tashme, nuk besoj me ne lidhjet ne largesi. Dhe kjo per nje arsye sa te thjeshte aq dhe thelbesore: kur une hyj ne nje lidhje, kam nevoje - e theksoj, NEVOJE - te prek doren e saj, te perkedhel floket e saj, t'i ngul syte e mi thelle ne te sajat, te ndjej buzet e saj, te perjetoj ate qe perjeton cdo qelize e qenies se saj ... dhe jo te shtrengoj ne dore vetem nje doreze te ftohte telefoni, apo te shenoj ne kalendar me te kuqe diten e mberritjes te avionit te shumepritur. [/qb]
Nuk paskam shanc une dmth &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Essenza

Primus registratum

[qb] Thnx Essenza
thumbsup.gif

C'kemi nga ty, mire je? [/qb]
&lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; (ishalla sme perzene per dalje nga tema &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Hermesss

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb] Nuk paskam shanc une dmth &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/frown.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; [/qb]
Ela, nuk ka shance pa mundesi, dhe mundesite i krijon vete njeriu, rendesi ka vullneti dhe deshira e mire &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
Essenza, mos u bej merak, po na nxorren do na nxjerrin te dyve, se dola vete i pari jashte teme &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

PrInCiPiEl

Primus registratum

<span style="font-style: italic">A i reziston nje dashuri largesise? </span>

Rrnoftë <span style="font-weight: bold">Computeri</span> edhe <span style="font-weight: bold">Interneti</span> &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/cool.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;
... se distancat me mijëra kilometra zhduken menjëherë &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

oops se harrova : edhe <span style="font-weight: bold">Dell</span>-i , ajo kompania që i prodhon kompjuterat .

PS. Se voni lexova nje liber qe thoshte se dallimi ne mes te <span style="font-style: italic">virtuales</span> dhe <span style="font-style: italic">reales</span>,praktikisht , gadi se nuk ekziston me !!!!
smash.gif

Iness

Primus registratum

Dashuria ne largesi... hmmm do te doja te thosha qe eshte e mundur por ama une nuk e besoj me...
Nuk e di por une e kam provuar njehere dhe nuk pati nje fund te lumtur..
Nqs largesia eshte per nje kohe te percaktuar qe me pare eshte me e lehte... Kapercehet nese te dy njerezit e dine qe eshte nje marredhenie speciale dhe duan ta ruajne... Nqs eshte per nje kohe te papercaktuar.. ahaa shume veshtire te ruhet kjo marredhenie. Une jam shume dakort me Hermesin kur thote qe ke nevoje ta kesh ate person prane, jep gjithshka vetem per ta prekur e per ta ndjere si qenie prane teje. Telefonat a inteneti per mua nuk kane funsionuar. Pas nje telefonate a te folure online une behesha me keq. Ndjeja qe boshlleku brenda meje nuk ngushtohej po rritej e rritej....
Ideja me e dhimshme eshte qe ti nuk nuk ben me pjese ne jeten e tij apo te saj. E kupton avash avash, kur degjon se ai/ajo ka njohur njerez te rinj, ka shkuar ne vende qe ti nuk i njeh... Per ty nga ana tjeter jeta vazhdon normalisht por sa me shume kohe kalon aq me pak ti e gjen veten duke menduar per te.......
Dhe ky eshte fundi.... As kjo marredhenie nuk arriti ti shpetoje largesise....
Sorry per notat pesimiste por kjo ishte e verteta ime...