scadarsko
Locus omnem
Nuk kam mosh per t qen profesor at kohe.......thjesht kam ba shkollen e mesme29 nentori!shkollat e qytetit nuk benin aksione misri...Ka qenbâ profesor temême en ai jepte leksione ne salla , sju kan be me kallo duart ...![]()
Nuk kam mosh per t qen profesor at kohe.......thjesht kam ba shkollen e mesme29 nentori!shkollat e qytetit nuk benin aksione misri...Ka qenbâ profesor temême en ai jepte leksione ne salla , sju kan be me kallo duart ...![]()
Djal komunisti kam qene....Mesa kuptova paska qene agai i katundit ky ... paska qesh me ne ...
Te gjithwe komuniste i kemi pas prinderit edhe sot i kam te tille ne mendime ... po keni qene ndoshta per privilegje te paret ... per te tjerat ishit elite su takonteDjal komunisti kam qene....
Ska ndonje te re .. me kazma e lopate kemi punuar nga 86 deri 89 ne ullishtes se Shkalles se tujanit ... ishim 14 - 17 vjec kalamaj dhe te dielen na conin ne 04 00 te mengjesit e naconin atje , na kthenin pasdite vone dhe na thoshin dilni per qejf ne tirane ... si mos te beheshin xheloze ata ... punonin edhe kalamajte ... per socializminKujtoj fjalet e babait Tim ou thoshte se ne ndertimin e hidrocentraleve MBI lumin drin... shteti athershem ka arrit me blé miliona dollars, makina te rend à te markave Perlin due Centaur ku dhe nul kishim mardhenje me angline, arriten ti vinin ne disposition komplet fabriken per prodhim enkas per shqiperine e varfer .......dhe kjo autokolone prej 100 kamione te tonazhit te rende kan bere italienne fqinje te gjelozohej ..
Me mire qe kajn perfitu ato se sa te kishim rreziku me u skllaveru e kolonizu nga italija...Ska ndonje te re .. me kazma e lopate kemi punuar nga 86 deri 89 ne ullishtes se Shkalles se tujanit ... ishim 14 - 17 vjec kalamaj dhe te dielen na conin ne 04 00 te mengjesit e naconin atje , na kthenin pasdite vone dhe na thoshin dilni per qejf ne tirane ... si mos te beheshin xheloze ata ... punonin edhe kalamajte ... per socializmin![]()
ue se shef tashi na ka kolonizuar eee .. po rri se ishim specie e vecante mire na bene qe na lane te izoluar te shifnin deri ku shkon cmenduria ... dhe kjo cmenduri akoma vazhdon ...Me mire qe kajn perfitu ato se sa te kishim rreziku me u skllaveru e kolonizu nga italija...
Po kur ke kelyshe qe déri dje Hanin kockat e mbetorinat ne shtepit e byros politique ,e sot jan ne qeveri Duke e len peng ne borgje extrême normal se asgje nuk do jeté normale, me njerez pa pik yndyre si thojm n Shkodër....ue se shef tashi na ka kolonizuar eee .. po rri se ishim specie e vecante mire na bene qe na lane te izoluar te shifnin deri ku shkon cmenduria ... dhe kjo cmenduri akoma vazhdon ...
Po he pra se shef , te njejtet jane ...Po kur ke kelyshe qe déri dje Hanin kockat e mbetorinat ne shtepit e byros politique ,e sot jan ne qeveri Duke e len peng ne borgje extrême normal se asgje nuk do jeté normale, me njerez pa pik yndyre si thojm n Shkodër....
Ska si te jen te njejte..... ato Jan hijena KTO sotmit !te djeshmit sicerisht i kam nostalgie !Po he pra se shef , te njejtet jane ...
Eeee moj ti ... te gjithe i kemi pas komuniste, me kujtohet kur ben debat nena dhe babai se ai ish sekretar organizate dhe kish kritikuar nene ne mbledhje te organizates baze te partise te shkolles se nuk kish be ditarin njehere ... gjithe darken jane zene ... lere pastaj qe thoshin komunistet te paret ne detyra te fundit ne pretendime ... kjo ish per disa jo per te gjithe.. dhe ato qe perfituan dje me e cuditshmja jane be antikomuniste te flakte ... sa shume kane nderru merVajz drejtori kam qen....e prap kam zhvesh miser..kam pastruar ne aksione etj
te gjith me njihnin se kush isha..po kam kerkuar te jem si te tjeret dhe kam vepruar si ata.
Kam jetuar me emrin tim..jo te prinderve te mi.
E mbiemrin ta vuri partia ty eeee.......Vajz drejtori kam qen....e prap kam zhvesh miser..kam pastruar ne aksione etj
te gjith me njihnin se kush isha..po kam kerkuar te jem si te tjeret dhe kam vepruar si ata.
Kam jetuar me emrin tim..jo te prinderve te mi.
E mbiemrin ta vuri partia ty eeee.......
Liri e shprehjes dhe e meendimit......cna kthyet ne kete teme prape su ngopet 50 vjete me te ...