A eshte VETEVRASJA zgjidhje?..........

karamel

Primus registratum
Re: A eshte VETEVRASJA zgjidhje?..........

HODHA NJE SY POSHTE PER TE PARE NGA DO BIJA!
MENDIMI QE PAS DISA CASTESH DO PERPLASESHA NE ASFALTIN E PARKINGUT ME DHA FTOFET NE KURIZ.
KUR UNE ISHA KEQ DHE VETEM FARE, KUSH MUND TE MENDONTE PER MUA?
KISHA NEVOJ PER HERE TE PARE NE JETEN TIME PER NDIHMEN E NJE TJETRI QE TE ME SHTYNTE OSE TE ME NDALONTE! ISHA VETEM FARE, UNE ME TRUPIN TIM!
AKTI QE DOJA TE BEJA NUK ISHTE EGOIST, DO TE ISHTE NJE OPORTUNITET I RI LIRIJE PER TE GJITHA ATA QE THYER MORALISHT!
PASTAJ BERA DY HAPA MBARA U ULA DHE KAM NDENJUR ASHTE DY OSE TRE ORE DUKE QARE!
MENDIMI QE TE NESERMEN NE MENGJES DO TI HAPJA PERSERI SYTE ME ISHTE BERE OBSESION.
JAM E DEKONEKTUAR NGA JETA SENTIMENTALE, JETOJ SE DUHET JETUR, PO AS KJO NUK ESHTE ZGJIDHJA!

Nei

Primus registratum

Fillimisht postuar nga sapun rrogozhine:
[qb] Zgjidhje eshte! Shumica juj thojn vetvrasja eshte dobesi, per mendimin tim eshte komplet e kunderta. Nuk eshte e lehte te heqesh dore nga jeta!

Para disa kohesh pash nje interviste te nje burri 62 vjecar, Gjerman, qe kishte shkuar ne Zvicer per te bere vetvrasje. Arsyeja ishte se kishte marr vesh qe ishte me semundjen Parkinson, dhe s'kishte as femij as grua. Pamvarsisht se diten kur beri vetvrasjen ishte krejtesisht i kthjellet dhe nga ana fizike krejtesisht normal, vendosmeria per vetvrasje shtyhej nga fakti qe pas disa kohesh do te jete krejtesisht i paralizuar. Kjo eshte forc karakteri!

Kjo fotografija me posht quhet:

Suicide: 1 minute 23 seconds before commiting suicide.

suicide.jpg

..hë?? ..zgjidhje per te dobtit?

Se eshte shume e lehte per tu ulur para kompjuterit e per t'thon "sa te dobet ...sa kshu ..sa ashu!" ...po menoje i here veten ne caste kur e vetmja zgjidhje eshte rruga 50 kate posht! [/qb]
Asnjehere nuk kam thene dhe menduar qe vetevrasja eshte zgjidhje e te dobteve. Kam perforcuar tezen qe nuk eshte zgjidhje.. natyrisht ligji i relitivitetit le vend per rastet ekstreme... ne fakt zgjidhja e mesiperme eshte percaktuar nga situata jashtezakonisht ekstreme dhe te renda. Kjo e ben kete situate perjashtim, ose rast i rralle, qe perforcon rregullin (ky i fundit per mua eshte vazhdimi i jetes me shpresen per te nesermen).

dirty vegas

Primus registratum

Esence, pse nuk eshte zgjidhje? A nuk eshte vetvrasja nje fund?

---

Ca ironie, ja ku jam duke diskutu per vetvrasjen ..kurse dje vllai drejtorit tim vrau veten.

Nei

Primus registratum

Fillimisht postuar nga your hand in mine:
[qb] Esence, pse nuk eshte zgjidhje? A nuk eshte vetvrasja nje fund?

---

Ca ironie, ja ku jam duke diskutu per vetvrasjen ..kurse dje vllai drejtorit tim vrau veten. [/qb]
Zgjidhja nenkupton nje arritje, nje qellim, nje pikesynim dhe sidomos vazhdimesi pas saj. Vetevrasja heq cdo mundesi vazhdimesie... qe aty fillon nje vije e zeze... te pakten jeta te le nje mundesi alternative.. mbase e nesermja ndryshon. Vetevrasja te le pa zgjidhje ose me mire pa mundesine e zgjedhjes.

Ela_001

Primus registratum

Ndihet ne kurth, duhet te vendose. Ka gjith naten pe te bere kete. Ka frike nga dora tij, e shikon: shume e ngurte ne ekstrem te krahut te tij. Dhe thote: Tani! Nje e qeshur me dridhme i kalon nepr shpine der ne qafe "Tani mbaroje". Ah sikur ta gjente vetveten me fyt te prere, ashtu sic dikush e gjen vetveten ne kembe ne mengjes, kur zilja zgjuese bie dhe e shtyn ne rutinen e perditshme, pa e ditur si arriti aty. Por me se pari ky veprim duhet kryer, me kujdes dhe me qetesi duhet te zbertheje kopsat. Forca e briskut i kalon neper dore, dhe mbi krah. Nje trup jetues i ngrohte me nje krah prej guri. Nje krah masiv si nje statuje, i palevizshem, i ngrire, me nje brisk ne krye te tij. E leshon doren dhe brisku bie ne toke.

brisku eshte aty mbi tryeze, i hapur. Asgje nuk ka ndryshuar, ai mund te zgjase doren dhe ta marre. E brisku i palevizshem do te bindet. KA ende kohe; do kete dhe shume kohe. Ka gjithe naten perpara. Ecen neper dhome. Nuk e urren vetveten, ai tani nuk do asgje, ka anuar ne nje shmangje. Dhe bisha eshte aty, sa e beveritshme!!!Athere miku im, meqe te neverit kaq shume, brisku eshte aty, mbi tryeze. Vdekje Bishes!!! Brisku, brisku. Ecen rrotull e rrotull tryezes, pa ia shqitur syte briskut. A nuk do kete asgje qe te me ndaloje ta marr ate brisk? Dhoma e gjithcka eshte e palevizshme dhe e qete. E zgjat doren dhe kap tehun. Dora ime do beje gjithcka. Stepet prapa, hap deren dhe rend neper shkalle.

athere tregoka dobesi te beke vetvrasje????

cukolja

Primus registratum

VETVRASJA ESHTE ZGJITHJE POR VETEM ATEHERE KUR NUK KE APSULUTISHT NJE TJETER RRUGE
NJE THENJE E VJETER THOTE SE MES 2 TE KEQIJQVE ZGJIDH TE KEQEN ME TE MIRE.
EDHE DICKA TJETER VETVRASJA FORCE TE MADHE TE BESH ATE POR EDHE PAZOTESI TA ZGJITHESH PROBLEMIN NE MENYRE TJETER

Eldushe_Lepurushe

Primus registratum

Pse sthoni ju vetvrasja na qeka bo si hobby e? /pf/images/graemlins/smile.gif Vetem ata qe skane guximin te ecin perpara vetvriten,pra me nje fjale ata qe kane karakter te dobet.......

Topce

Primus registratum

Si krijesa te natyres ne nuk ndryshjme shume nga kafshet e tjera dhe deri me sot nuk kam degjuar per ndonje ujk apo luan qe te vetevritet. Vetevrasja nuk ben pjese ne instiktet tona jetesore.(primitive)
Si qenie sociale ne jemi pa kuptim pa shoqerine dhe ne kete funksion duhet pare edhe vetevrasja. Qe te jetojme jeten tone sociale ne kemi nevoje per njerezit e tjere po aq sa edhe ata per ne dhe per ato qe ne bejme. Nese ne kemi dicka qe i jep kuptim jetes sone ajo po aq mire mund ti jape kuptim edhe vdekjes. Vetvrasje nuk bejne vetem te dobetit, ata qe nuk zgjidhin dot hallet e dashurise, semundjeve apo parave. Keto motive jane shume te dobeta per te jetuar dhe aq me pak per te vdekur. Vetevrasje bejne edhe ata qe i futen nje pune ku shanset per te dale gjalle jane 1 me 100. Dhe kjo i jep nje kuptim shume me te madh jetes dhe vdekjes se tyre. Vetevrasje do te quaja cdo vrasje ushtari ne lufte sepse te gjithe shkojne atje duke e ditur qe mund te vriten.
Vetevrasje do te bej edhe vete kur te plakem aq sa te shoh qe u jam renduar femijve te mi.

Simpatikja.

Primus registratum

Vetvrasja,eshte nje budallik!Ajo eshte kulmi i cmendurise!Jeta asnjehere nuk shkon ashtu sic duam,por ne kete bote vec nje here jetojme,dhe jeta duhet respektuar,pra duhet jetuar! :rolleyes:

Olta

Forumium praecox

zgjidhje vetevrasja? jo, sepse pare me llogjike te ftohte vetevrasja nuk zgjidh probleme por i zhduk ato bashke me ty dhe keshtu nuk ka cfare me zgjidh me,
sado qe te ta shpifi jeta neqoftese ke perjetuar momente sadopak te gezuara ja vlen ta durosh ate, se fundja c'na mbeti tjeter per te bere pervecse qe te jetojme? me mire bircen sesa hicen!

Toniboston

Primus registratum

C'fare fiton nga nje vetevrasje? Asgje. Me sa kam pare e degjuar une ne shimicen e rrasteve njerezit vrasin veten per lidhje dashurie ose shkaku tjeter qe me ka rene me shume ne sy eshte varferia. Per kete te dyten nuk kam ca te them. Se jane vete kushtet qe te shpien ne ate gjendje depresioni dhe arrin te vrasesh veten. Kurse per te paren ata qe vete flijojne jeten e tyre per nje dashuri te shkaterruar jam shume kundra. Jane shume njerez qe mendojne se ka vetem nje dashuri ne kete bote, dashuria e pare. Por eshte e kunderta. Dashuria e pare eshte e para por asnjehere e fundit. Ne nuk duhet te behemi pesimiste per veten tone. Gjithmone do gjejme nje nejri ne kete bote qe do te na doje me shume se gjithkush qe e kemi dashuruar apo na ka dashuruar.
Mos beni gabime te ketilla njerez. Jemi ne shekullin e 21-te dhe nuk na falen veprime te ketilla.

Me respekt JJ

Sokol saliu

Primus registratum

Vetvrasja eshte dobesia shpirterore e njerzve qe ne castet me te veshtira te jetes nuk gjeten asa force e askurajo per te dale nga tunelet e eerreta ku i fiti jeta dhe te gjenin rrugdaljet me drite per te mbijetuar.

I love new york

Primus registratum

vetvrasja si akt, i pare nen lupen e te gjalleve eshte dobesi, por ama do shum guxim ta kryesh.
eshte vshume veshtire te gjykosh por duhen pare shume obsjone para se te arrish ne vetvrasjen si perfundim.
mendoj se gjithmone aty ne skuten me te erret egziston nje obsjon qe mund ta lehtesoje deri diku situaten kritike.
si i thone nje shprehjeje you find what you were looking for always in the last place you checked /pf/images/graemlins/wink.gif

EGO

Primus registratum

Fillimisht postuar nga e shkallafitura:
[qb] Per mendimin tim budallenj jane ata qe vrasin veten per probleme mediokre. Por te vrasesh veten se je ne dhimbje te thella ose shpirtrore ose trupore eshte kurajo. [/qb]
Nuk e di ca quan mediokre, se secili/a qe arrin ta beje kete gje kaq te guximshme sic eshte vetevrasja, mesa duket e konsideron si shume te rendesishme arsyen qe e shtyn deri aty. Atij tjetrit mund t'i duket "mediokre" arsyeja jote, mqs dhe ti e paske menduar. Nuk besoj ne kete rast mund te gjykojme. Arsyen e di dhe e gjykon i zoti/e zonja e punes.

darma

Primus registratum

Une nuk e di sec thoni ju me filozofite tuaja por mua nuk mi ka ngrene dhia librat akoma te vdes per asgje dhe per asnjeri kam bere gabime ne jete dhe kam vuajtur dhe shume mund te them por vetvrasjen nuk e kam marre kurre parasysh sepse ne fund te fundit nese e sotmja eshte mire e nesermja do te jete akoma me mire

Guest

Vetvrasja .. akti i shemtuar , nuk esh zgjidhje mund te jet eper momentin po nuk mbaron kurre , ose zgjidhe ose te zgjidh aio ty
Shume njerez vrasin veten per gjera shuem koti , per kapricio , duhet ta shihnin me thelle se cpo ndodhte me ta dhe te kuptonin se eshte aq e thjeshte te heqesh dore nga mendimet e keqija , me e thjeshte se ka qene ndonjehere duhet vetem ta kuptosh

Prodigychild01

Primus registratum

Po i hedh edhe une dy leke ke kjo tema.

Eshte e vertete qe ne momente deshperimi dhe zhgenjimi vetevrasja duket si rruge shpetimi.

Prandaj mund ta quajme nje dobesi, dhe ceshtje momenti.

Sa do keq qe te jene gjerat, ka gjithmone drite ne fund te tunelit, dhe eventualisht ato do te permiresohen.

Jeta eshte nje dhurate shume e madhe, dhe eshte e pafalshme ta hedhesh tutje.

xhoni

Primus registratum

Ne pergjithesi i ndodh njerezve me karakter te dobet.
Truri eshte gje e madhe ,ka thene i mocmi.
Mendoj se eshte nje veprim shume i gabuar.