A eshte VETEVRASJA zgjidhje?..........

hot

Hotgirl
Re: A eshte VETEVRASJA zgjidhje?..........

me disa gjera jam dakord me parafolsen por me disa te tjera jo..nuk e di nqse ky ishte mendimi jot por ama une e mora kshu..kshu sic thua ti i bie qe ti thuash atij tjetrit qe do me vra veten ''he po ta mbajti vrite'' ..bota nuk ecen ashtu..sigurisht qe duhet kurajo per ta bere dicka te tille por ama kur mendon per vetevrasje mos mendo vetem per veten tende..se do i gjesh nje zgjidhje vetes,se do ''shpetosh''..
po ama ti ne kete bote sje vetem..ke prinder ke motra e vellezer ke edhe kushurinj,shoke e shoqe..edhe kjo vetevrasja jote mund te ndikoje shume tek ata..
sigurisht qe eshte ne doren e sejcilit te mendoje vete per jeten e tij por ama gjithmone njeriu para se te beje nje veprim duhet te mendoje edhe per te tjeret qe ka afer..

shqipe

Primus registratum

me duket se u shpreha keq, ishte thjesht je batute ajo
(Keshilla ime: mblidhe mendjen dhe coje deri ne fund loooool) me falni per kete ton humori por eshte per ta sdramatizuar kete faktor shum te trishtueshem.

ne fakt un mendoj se gjithsesi vetvrasja eshte e gabuar por ne raste kur zgjidhet nga persona qe nuk kan shpetim dhe vuajne nga dhimbje fizike te padurueshme(Eutanasia) atehere e kuptoj si zgjedhje e nji vdekjeje me dinjitet dhe pa vuajtje.

hot

Hotgirl

ne ashtu rasti edhe una dakord jam..nqse ai person me te vertete do vdekjen

Klinton

Primus registratum

Vetevrasja eshte nje mjet primitiv e cila nuk ndihmon ne zgjidhjen e problemeve te perditshme.
Sikur keta vetevrases ti ruanin energjite per te protestuar per te drejtat e tyre normale, do thoja qe do ishin shume dobiprures jo vetem per te ardhmen e tyre por do te ishin edhe nje element i dobishem i shoqerise.
Shkaku i vetevrasjes duhet kerkuar te civilizimi i dobet i shoqerise ne pergjithesi.
Shteti eshte i pafuqishem pasi edhe demokracia ne Shqiperi erdhi me vrullin e nje stuhie te papare.
Nje kapitalizem i papare u fut furishem ne Shqiperine postkomuniste dhe shkaterroi pothuajse gjithshka.

Petroninsja

Primus registratum

Vetvrasja eshte konkluzioni i dorezimit ndaj betejes se jetes, shume njerez e kane permendur si metode qe perdoret nga njerezit e dobet, cuditerisht juve jeni po ata qe ne nje moment te vetem te jetes suaj ne mos me shume e keni cuar kete metode neper mendje, smund ta mohoj jam perpjekur te bej dicka te tille, pse?
Jo s'isha e dobet, isha e drobitur nga jeta qe me rrethonte, njerezit qe me conin ne buze te gremines, juve thoni mblidh forcat dhe behu dikush qe sndjen, vetem lufton si kafshe per jeten..... A eshte valle kjo sec kerkojme ne si "njerez" nga jeta? I dont think so, vetvrasja eshte nje zgjidhje si cdo tjeter, packa se rezultati i saj mund te keq interpretohet prej shume njerezve, ata njerez qe kane perfunduar ta bejne vjen si rrjedhoje se kane patur me shume guxim sec kemi ne...
Nuk e di kush e ka thene, ne mos gaboj Nice por njerezit jetojne sepse kane frike nga vdekja...
Nese dikush se ka me frike vdekjen dmth se deklarohet menderisht i vdekur, dhe me shume do ndiheshe keqardhja e simptomes sesa e te berit aktin e vetvrasjes....
Do i sugjeroja atyre qe i "keqtrajtojne" keta njerez qe duan ta bejne aktin e vetvrasjes, te shikonin me ne brendesi te personit, te kuptonin ci mundonte dhe te linit paragjukimet e rradhes qe bejme mbi ta....
Kam frike nga vdekja, por me shume e dua jeten megjithse ka patur momente qe jam ndjere ti jap fund saj.... por shpresa sme le se nje dite do shikoj nje dite me diell.....

engjelli

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga wait for me by moonlight:
A eshte vete-vrasja zgjidhje? [/QB]
varet se per cfar do e vrasesh veten.... pershembull: neqoftese e vret veten per dashuri seshte zgjidhje... nesoftese per.... ku ta di une.. ndonje gje te rendeishme PO

hot

Hotgirl

Fillimisht postuar nga Vogelushja:
[qb] Vetvrasja eshte konkluzioni i dorezimit ndaj betejes se jetes, shume njerez e kane permendur si metode qe perdoret nga njerezit e dobet, cuditerisht juve jeni po ata qe ne nje moment te vetem te jetes suaj ne mos me shume e keni cuar kete metode neper mendje, smund ta mohoj jam perpjekur te bej dicka te tille, pse?
Jo s'isha e dobet, isha e drobitur nga jeta qe me rrethonte, njerezit qe me conin ne buze te gremines, juve thoni mblidh forcat dhe behu dikush qe sndjen, vetem lufton si kafshe per jeten..... A eshte valle kjo sec kerkojme ne si "njerez" nga jeta? I dont think so, vetvrasja eshte nje zgjidhje si cdo tjeter, packa se rezultati i saj mund te keq interpretohet prej shume njerezve, ata njerez qe kane perfunduar ta bejne vjen si rrjedhoje se kane patur me shume guxim sec kemi ne...
Nuk e di kush e ka thene, ne mos gaboj Nice por njerezit jetojne sepse kane frike nga vdekja...
Nese dikush se ka me frike vdekjen dmth se deklarohet menderisht i vdekur, dhe me shume do ndiheshe keqardhja e simptomes sesa e te berit aktin e vetvrasjes....
Do i sugjeroja atyre qe i "keqtrajtojne" keta njerez qe duan ta bejne aktin e vetvrasjes, te shikonin me ne brendesi te personit, te kuptonin ci mundonte dhe te linit paragjukimet e rradhes qe bejme mbi ta....
Kam frike nga vdekja, por me shume e dua jeten megjithse ka patur momente qe jam ndjere ti jap fund saj.... por shpresa sme le se nje dite do shikoj nje dite me diell..... [/qb]
:smash: :smash: :smash:
petrooo ska gjo mi ti se kur te vdesesh ti do vi una te te sjell nje lule ne varrim
P.S:larg qoft mi pse ta vrasesh veten ti?? :confused:

lorena

Primus registratum

ahhhhh une per veten time jam shume e dashuruar mbas jetes qe te vras veten...cdo njeriut i ka shku ne menje nje her ne jet te bej nje gje te till... po une i thash jetes HAJT KTU se kadis une ty... e kapa prej lakut te fytit ene e dini ju ci punoj une jetes dit per dit??
/pf/images/graemlins/wink.gif E cmen fare sa e kam bere qe jeta te dashurohet mbas meje dhe tashi thot qe Bota pa Lorin ska kuptim /pf/images/graemlins/laugh.gif
uhhh sa emocione te forta qe jeta te dhuron..une kam nevoj dit per dit..po kam frik se duke i provuar te gjitha emocionet pastaj sme mjafton me... por seshte ashtu se jeta ka cdo minut nje gje te re..boll qe te rrish me krah hapur dhe ti thush hajde dhe bej ca te dush me mua...
jam shume e gezuar qe kam lindur dhe qe po jetoj
se kush e di jeten qe vjen mos trasformohem ne nje mize dhe perfundej ne ndonje rrjete merimange hahahaha /pf/images/graemlins/laugh.gif
jetoni ooo popull jetoni me lek pa lek edhe rrugeve si tju vij per mare ihhhuuuuuuuu

romeo

Forumium maestatis

duke lene menjane argumentimet filozofike te kesaj teme, une dua te them:

Kemi vetem nje jete ne dispozicion, prandaj deri sa kemi mundesi qe kjo te eci perpara duhet ta leme te eci pa u nguruar.
Pastaj do te ishte nje ofendim per ata njerez qe per shkak te semundjeve te nderyshme nuk mund te vendosin nese te jetojne apo jo.

Jetoni popull!!!!

(deri sa te mundni). /pf/images/graemlins/wink.gif

Gigo

Primus registratum

Vetvrasja eshte nje nga aktet me egoiste qe mund te kryhet.

shqipe

Primus registratum

nuk mund te gjykohet kurre asnje per zgjidhjet qe ben e sidomos kur i perkasin jetes se personit. mund te themi se eshte apo jo e drejte per mendimin tone e megjithate edhe mendimi jon eshte relativ sepse nuk dime arsyet qe shtyjne dike ne nje xhest te tille. me siguri qe do na vije keq por mos valle e duam ne dike me shume se i njejti veten e tij?
Jam dakort me mendimin qe jeta eshte nje e vetme dhe duhet jetuar deri ne fund, po fundin kush e percakton??

H

harap

Guest

po sa te vrasesh vetne vrit ate me te cilin ke probleme .)

oneo

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga kapuci:
[qb]
A eshte vete-vrasja zgjidhje? [/qb]
varet se per cfar do e vrasesh veten.... pershembull: neqoftese e vret veten per dashuri seshte zgjidhje... nesoftese per.... ku ta di une.. ndonje gje te rendeishme PO [/QB]
Nuk ka asgje te rendesishme qe t'ia vleje te vrasesh veten. Cdo gje zgjidhet pa shkuar deri ne ate pike. Kushdo qe do, mund te jape ndonje shembull se kur mund te vritet vetja dhe t'ia hedhim poshte direkt.

zora

Primus registratum

nuk mund te zgjidhesh asgje duke vrare veten,pervec asaj qe te mos kesh me probleme.habitem kur lexoj ne gazeta qe:vrau veten sepse nuk gjente dot pune,la gruan dhe tre femijet.nuk eshte zgjidhje por vetem nje cast dobesie dhe egoizmi ku i shmangesh pergjegjesive ne menyren me te tmerrshme por per disa dhe kaq te lehte.

alinos

Forumium maestatis

A eshte vetvrasja zgjidhje?

Po, per ata qe vendosin ta bejne.
Askush s'ka te drejte te gjykoje duke u nisur nga vetja. Qe eshte nje fund eshte dhe kete s'e luan as topi. Pasojat i vuajne vetem ata qe mbeten gjalle.

antuela

Primus registratum

[qb] Lexojme gazetat , degjojme lajmet dhe mesojme
per vetevrasje te shumta te njerezve te moshave
te ndryshme.
Pine helme, presin damare , hidhen nga lartesite , mbyten ne lume, vete-vriten me arme etj, etj. Dhe ky eshte nje fenomen qe eshte duke marre permasa shume te medha , sidomos tek adoleshentet.
Shume ,te zhgenjyer nga dikush, nga shoqeria, nga prinderit apo dhe vetja e tyre vrasin veten , duke mendu se kjo eshte zgjidhja e vetme per tju lagru streseve dhe problemeve te ndryshme qe te dalin perpara.
A eshte vete-vrasja zgjidhje? [/qb]
ue ue ue, iku bota, me kembe perpjete.
po qysh o qenka vetvrasja zgjidhje, kujt i iku mendja ketu. mos ta degjoj me se lat nam.
vetvrasja eshte dobesia me e madhe e njeriut!!!

Nei

Primus registratum

Zgjidhje per cfare?
Te shkruash fjalen fund kur je akoma rruges, nuk mund te jete zgjidhje.

oneo

Forumium praecox

He pra Essenza, po nuk u mbushet mendja ketyre...

dirty vegas

Primus registratum

Zgjidhje eshte! Shumica juj thojn vetvrasja eshte dobesi, per mendimin tim eshte komplet e kunderta. Nuk eshte e lehte te heqesh dore nga jeta!

Para disa kohesh pash nje interviste te nje burri 62 vjecar, Gjerman, qe kishte shkuar ne Zvicer per te bere vetvrasje. Arsyeja ishte se kishte marr vesh qe ishte me semundjen Parkinson, dhe s'kishte as femij as grua. Pamvarsisht se diten kur beri vetvrasjen ishte krejtesisht i kthjellet dhe nga ana fizike krejtesisht normal, vendosmeria per vetvrasje shtyhej nga fakti qe pas disa kohesh do te jete krejtesisht i paralizuar. Kjo eshte forc karakteri!

Kjo fotografija me posht quhet:

Suicide: 1 minute 23 seconds before commiting suicide.

suicide.jpg

..hë?? ..zgjidhje per te dobtit?

Se eshte shume e lehte per tu ulur para kompjuterit e per t'thon "sa te dobet ...sa kshu ..sa ashu!" ...po menoje i here veten ne caste kur e vetmja zgjidhje eshte rruga 50 kate posht!