Re: A eshte Rugova tradhetar?
Vellezer dhe motra,
Une tani sapo e lexova kete teme, dhe mendoj se ofendimet ndaj njeri tjetrit nuk kane vend. Kjo eshte e keqja me e madhe qe po na ngjan ne shqipetareve, ndasite politike jo vetem te politikaneve por edhe te popullit. Secili e ka bindjen e vet politike dhe nuk mund edhe as qe duhet te ia imponoj dikujt, prandaj te gjitha keto sharje jane pa vend.
Une po jap mendimin tim qe me sa po shoh mund te mos i pelqej shumices ketu. Nese e konsiderojme veten shqiptare atehere edhe shqiptaret e Shqiperise edhe ata te Kosoves mund te japin mendimin e tyre per politikanet tane.
Une nuk kam ndonje respekt per Rugoven, por kjo nuk dmth se nuk kam respekt per njerezit qe ja kane dhene voten. Kjo nuk eshte e njejte.
Pak me heret ne nje teme lexova kur Dardania permendi Rugoven edhe Adem Jasharin. Nese ti i quan bij te ketij vendi te dyte atehere si te duket fakti qe Rugova si president i Kosoves nuk ka shkuar asnjehere te vizitoj varrin e Adem Jasharit? Sepse me heret i ka quajtur terroriste djemte dhe vajzat qe kane luftuar per Kosove, sepse ja kane prishur qetesine 'status quo-ne' e tij personale. Njejte sikur me protestat e studenteve ne 97-shin kur nuk ka dhene perkrahjen e vet si i zgjedhuri i popullit.
Pse Rugova asnjehere nuk vizitoi Tiranen, pavaresisht kush eshte ne pushtet?
Dhe tani zoteria del me idene per ndryshimin e flamurit dhe himnit kombetar, pa u konsultuar me asnjeri. Per mua kjo eshte absurde.
Shume njerez thone se votojme per te pasi ate e dojne amerikanet, cka shihet edhe ne refrenin e tij te zakonshem gjate fjalimeve 'Kosova e pavarur ne miqesi te perhershme me SHBA-te'. Jo gjithmone te huajt na done te miren, ata se pari shikojne interesat e tyre e cka mbetet per ne, prandaj atyre iu konvenon nje njeri te cilin mund ta terheqin prej hunde.
Kam aq shume te them por me ka humbur durimi.