A eshte e vertet dhe pse ?

Ruri

Primus registratum
Re: A eshte e vertet dhe pse ?

E di qe ka raste te tilla ashtu si ka ne gjithe boten dhe e di qe kemi statistika te dhimshme per keto gjera
por ne ketu po diskutojme se a mundohet nena ta mbushe me urrejtje femijen ne rastet kur ka probleme me te jatin e femijes... per kete e kisha fjalen une i dashur MLK

eniad

Forumium maestatis

<font color="brown"> /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif Abso, mos fol mo /pf/images/graemlins/lol.gif /pf/images/graemlins/lol.gif Kete po perpiqesha te shpjegoja edhe une, por nuk thashe kaq te perqendruar sa ti. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ruri, nuk ma merr mendja se ti shkruan nga zyra ne hyrje te parajses /pf/images/graemlins/laugh.gif (shaka dashamirese, mos u merzit). Problemi eshte se, sado i persosur ai mjedisi yt, jo te gjitha gjerat thuhen dhe ti vete nuk mund t'i dish. It is not gold all that glitters( pra jo cdo gje eshte po aq e bukur sa mund te duket). Une nuk e ve ne dyshim qe ti ne familjen tende ke rregulla te ndryshme, ashtu si jam e sigurt se ka edhe te tjere qe jetojne ne kete menyre. Megjithate, ajo qe thote MLK-ja eshte, per fat te keq, e vertete. Do doja shume qe kjo teme te mos kishte nje "por" nga mbrapa..., por /pf/images/graemlins/shrug.gif ja qe e ka dhe ne kerkojme te diskutojme shkaqet e pasojat. /pf/images/graemlins/shrug.gif
PS. Sa per pyetjen e shtruar me siper, ka raste, madje nuk jane te pakta dhe jo vetem nga nenat, por edhe ne kah te kundert, nga baballaret.
</font>

MLK

Primus registratum

Une them qe per kete gje faj te madh kane baballaret po dhe mamallaret nuk ngelen pas.

abs

nuk e di...

Ajo jemja, qe eshte shejt i bekum /pf/images/graemlins/angel.gif, dhe qe do marri medalje te arte per nje jete te tane me burrin vet, dmth baben tem /pf/images/graemlins/cool.gif, kur i hypshin nelat thoshte:- "mos te kishe kte gur cakmakut n kry, do ishe engjell, po s ke faj ti, se rraca e tij je" /pf/images/graemlins/grin.gif, vecse kur qahesha tek ajo mbas zenjes me babin tem, na e ndate fajin gati pergjys /pf/images/graemlins/eek.gif, mu me vinte inat, ajo masanej sec gjente do argumenta ne lidhje me baben, e m detyronte me shku me e perqafu prap. /pf/images/graemlins/shrug.gif /pf/images/graemlins/wub.gif

Mire ka pas than ajo gjyshja jeme qe paste drite, nana asht ura lidhjse ne mes femijes dhe babes, prandaj duhet te "ruhet/mbahet/trajtohet" me shume kujdes.

ca me ba...burrat kane shtres shume te shkretit /pf/images/graemlins/laugh.gif, biles ju propozoj para se te martohen te bajne nje parapregaditje... /pf/images/graemlins/shrug.gif

kaq kisha /pf/images/graemlins/laugh.gif

Ruri

Primus registratum

eniad jam sh dakort qe bota ime nuk ka mundesi te jete kaq e bukur dhe ke sh te drejte ,une me sh u nisa mga eksperienca ime personale qe sado te mi ngreje nervat im shoq nuk i them nje mije e nje te zeza per te time bije se nuk do doja kurre ta merzisja se e di qe kur te me bien nervat do pendohem ,ndoshta kjo ndodh ngaqe jam dhe tip i permbajtur dhe arrij ta kontrolloj zemrimin dhe me lart e thashe qe sigurisht nuk mund ta pergjithesoj te gjithe kete
nuk ka familje te perkryer ,nuk ka familje pa debate
dhe e keqja eshte se kur ndoshin divorce ata qe vuajne me sh jane femijet prandaj sh cifte per hir te femijes bejne sakrificen dhe jetojne se bashku dhe kur ndermjet tyre ka mbaruar cdo gje

Ruri

Primus registratum

po pra abs dhe une nuk mbaj mend nje here qe mami te me kete dhene te drejte kur beja fjale ndonjehere me babin mgjse sh rralle me ndodhte ,ndersa me mamin grricesha me shpesh dhe si sme dha njehere te drejte ai babi ,po sa mire e kane pas se imagjino se cdo te ndodhte pastaj

abs

nuk e di...

..., mos me m' pas dhane te drejt hic /pf/images/graemlins/eek.gif, do kisha ndez shpine moj /pf/images/graemlins/devil.gif, oj kjo, prandaj je kaq e bute ti mesaduket. /pf/images/graemlins/smile.gif

ps: ruri ke harru me vu piken n fund t fjalise /pf/images/graemlins/smile.gif

Ruri

Primus registratum

nuk jam dhe aq e bute jo kam dhe une menyrat e mia per ti arrit gjerat.
abs a me fal per piken ?

abs

nuk e di...

N vend moj, po kush jam une te te gjykoj per nje pike /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/cool.gif

@d@

Primus registratum

Kordelke, une s'du ti gjej rrenjet ktij muhabeti mi, thjesht desha ti hidhja nje vello te roze /pf/images/graemlins/laugh.gif (pastaj rrall kisha bo nga keto anonimet edhe thash ta provoj dhe une iher /pf/images/graemlins/wink.gif).
Sigurisht qe kjo tema nuk trajton problemin ne menyre apsolute, dhe perdorimi i fjales 'urrejte' ka qene me shume ne rendin e nje mosrespektimi apo nenvlersim te njerit nga prinderve.
Tema ka perjashtime.. por jam e sigurt qe cdo kush prej jush qe i vogel ka ndeshur ne fjali: 'Mos e bej ket, se do ti them babit' 'Mos se do vij n'dark yt at'
'Yt at kur ka qene i ri...', 'Ky s'di te vej nje gozhd n'mur' 'E shikon filanin ( komshiu apo kunatin) ja gjeti punen djalit, ti...' ...ose kur vjen e trashet cik me shume muhabeti.. 'Ketij ja ka ngren leket shoqeria, duhani, alkoli, kumari dhe k*rvat....etj.
Pastaj femijet, sidomos gocat dihet qe jane me te lidhura me mamin.. Vjen nje moshe ku cdo femer sidomos mbasi behet dhe vete nene, behet mish e shpirt me mamin.. kurse babi eshte ai qe ne t'shumten e rasteve as merr vesh ca behet n'shpi..... (sigurisht ketoj jan e ndyshime te bera gradualisht qe nga rinia deri n' pleqeri...

Sa per shqipen qe alinos dyshon se mund ta kem mesuar me kurse apo zakonet,kto i di shume mire se s'kam ik nga shqiperia as 10, po as 15 e as 20 vjece. Une doja te dija si shifet ky "fenomen" nga sy te tjere...

Rurshe /pf/images/graemlins/kiss.gif fjalen kafsh e kam perdorum m'shum si perkedhelje /pf/images/graemlins/laugh.gif

@d@

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
...si zviceriane /pf/images/graemlins/tipsy.gif njoh disa vendase ktu qe sillen njelloj si shume grate te tjere te botes, pra frustacionin ndaj burrit te tyre ja 'dhurojne'femijve.
Eshte njegrup, ose ma mire me thane, nje kategori tjeter femrash qe se bajne kte gja, pa dallim nacioNaliteti, feje, apo ngjyre.

Ndoshta fokusimi eshte koncentruar tek femra shqiptare ngaqe ajo eshte piknisja e mendimit(?) nga temahapsja... /pf/images/graemlins/shrug.gif

[/ QUOTE ]
Abs, jo, shkaku per hapjen e Temes eshte marr nga nje rast jashte Shqiperie.(jo shqiptare). Fokusimi eshte bere per femren shqiptare, sepse ambient eshte shqiptar dhe ne ate njohim, kjo tem af-je eshte, dhe secili eshte i lire te flasi per ca te doje.

abs

nuk e di...

A eshte e vertet, qe femra (shqiptare!) flet keq per te atin e femijeve ne prani te tyre?
... eshte kjo nje arsye per ti mbajtur femijet te lidhur mbas vetes, apo eshte thjesht nevoja per te gjetur pak mirkuptim dhe vlersim ?

Ps. burrat shqiptar e meritojne te shahen /pf/images/graemlins/laugh.gif se sillen si kafsh me grat e tyre, por perseri une e gjej te padrejte qe femijet te urrenje njerin nga prinderit....

[/ QUOTE ]

Si shume e pergjithsume kjo gje,sepse jo te gjitha nenat shqiptare e bejne kete gje, e aspak per tu sha baballaret shqiptare. /pf/images/graemlins/cooli.gif
Por nqs mund te ndodhi ne raste te vecanta mendoj mund te behet shpresueshem me sens humorizmi /pf/images/graemlins/smile.gif

Raporti me femijet mendoj nuk bazohet nga ajo ti je i/e vogel e do besh si them un ... Dashuria ,Respekti,Besimi,Vleresimi,Elasticteti nga ana e e dy palve ben qe te jet pergjithmone ky raport i forte, special e shume i rendesishem per secilin pavaresisht nga kushtet.
/pf/images/graemlins/wave.gif

eniad

Forumium maestatis

dhe e keqja eshte se kur ndoshin divorce ata qe vuajne me sh jane femijet prandaj sh cifte per hir te femijes bejne sakrificen dhe jetojne se bashku dhe kur ndermjet tyre ka mbaruar cdo gje

[/ QUOTE ]

<font color="brown">Ruri, kjo e fundit eshte nje teme e tere me vete. Kjo sakrifica "per hir" te femijes mund te jete fatkeqesia e ketij te fundit. Gjerat jane shume, po shume relative. </font>

Ruri

Primus registratum

Ashtu eshte e vura re dhe vete qe isha pakez jashte teme dhe jam dakort qe kur gjerat jane vertet sh keq ai ambient i krijuar ne shtepi me sh do i beje dem femijes se sa mire dhe gjeja me me mend ne keto raste eshte ndarja

@d@

Primus registratum

Nga nje rast nuk behen pergjithesime.
Pa llogjike do me dukej diskutimi ne kete teme.

[/ QUOTE ]
/pf/images/graemlins/lol.gif tema e paqes qe e llogjikshme mi, kjo eshte per te kalu kohen /pf/images/graemlins/laugh.gif

mostro

Putraku

tesh e dime te gjithe qe mashkulli shqipetar ka temperament i cik te acaruar,ama dhe femra shqiptare din si ta menaxhoje ne ate menyre qe te dy te jetojne ne harmoni.dmth jeni vet femra dhe e dini cilat jane pikat e dobta te nje mashkulli.Duhet tju ngrejme nji dolli per diplomacin qekeni ndaj meshkujve.Sa per ate punen e femijve vallai nuk kame degjuar ndonje gje te tille deri sa jam ba kaq i madh dhe i gjat.Varet nga familjet.Me kujtohet familja e nji pijaneci ne lagje qe kishte probleme,por jo te gjitha familjet jane njisoj...
Ahh se me doli nga mendja..ka mundesi qe kte femije te jen kopila...Dobicer(ne gjuhen tone te paster popullore) /pf/images/graemlins/laugh.gif