A ekziston dashuria ne kete rast

BISOU

Primus registratum
Re: A ekziston dashuria ne kete rast

DAKORT DAKOR... SEJCILI KA MENDIMIN E VET...

***ESHTE E LEHTE TI PRISHESH GJERAT POR DUHET SHUME PUNE TI MBASH E TI RREGULLOSH......***

TE GJITHE KEMI PRINDER DHE E DIME FARE MIRE RENDESINE E TYRE......
NJE DITE DO TE BEHEMI PRINDER DHE DO I KUPTOJME AKOMA ME MIRE...... POR QE DICKA E MIRE TE ARRIHET NE KETE RAST DUHEN FALUR GABIMET DUHEN LENE DIKU LARG DHE DALE NGADALE TE HARROHEN PER TI LENE VEND NJE JETE TE RE ME HARMONI.....*** ESHTE LEHTE TA THUASH DHE E VESHTIRE TA BESH***..... POR ESHTE GJEJA ME E MIRE QE MUND TE NDODHE NE KETE RAST.... SEPSE NJE DITE KY FEMIJE DO RRITET DHE NDOSHTA DO KETE NEVOJE PER NJE FJALE NGA BABAI I VET... NJE KESHILLE NJE MENDIM DO TE DOJE TIA PREZANTOJ GRUAS APO BURRIT TE ARDHSHEM.. FEMIJEVE TE VET ETC... PRA JETA ESHTE NJE PROCES I GJATE.... DHE DUHEN MENDUAR TE GJITHA RRETHANAT.....
DUHET MENDUAR SE SI NDIHET FEMIJA KUR NE BISEDA TE NDRYSHME RRETH FAMILJES AI/AJO NUK E KA BABAIN E VET PREZENT NE JETE....
POR SI NJE CESHTJE KAQ DELIKATE DUHET TRAJTUAR ME DELIKATESE DHE GJITHMONE ME FRYMEN E MIRE.....PA PERSERITUR NEGATIVEN POR DUKE PARE SE CFARE TE MIRASH NJE LIDHJE E TILLE MUND TE SJELLI!!!!!

whitesnow

Primus registratum

cfar te mira do i sjell femijes ky baba qe nuk i jep buken por e do vetem per qellime fitimi dhe interesi
ai duhet ti bjere ne gjunje femijes dhe ti kerkoj falje po ai nuk e ben kete sepse nuk e le hunda e tij e madhe
ky baba nuk mund te quhet baba po monster qe pa meshire do te pije gjakun e femijes sic ka pire per vite me radhe gjakun e nenes se tij
ai eshte nje njeri i ulet dhe mjeran
femijes nuk ka ci duhet nje monster ne jeten e tij te shkelqyer se vetem do ja nxije ate

BISOU

Primus registratum

WHITESNOW...
KUR I POSTOVA TE GJITHA KETO SHENIME U NISA NGA DESHIRA E MIRE PER TE PARE ME TE MIREN QE MUND TE SJELLI BASHKIMI I NJE FEMIJE ME BABAIN APO NENEN E VET.....
SE CFARE INTERESASH KA KY PERSON DHE SE CMUND TE PERFITOJE NGA FEMIJA I VET UNE SI DI DHE TI NUK I PARASHTROVE KETU.... (MUND TE JENE MATERIALE APO HUMANE APO KU TA DI UNE)
POR PRAPE THEM SE FEMIJES I DUHET DHENE SHANCI DHE VETE FEMIJA DO TA BEJE GJYKIMIN PASI TE KETE NJOHUR BABIN E VET... NE JEMI ASKUSHI NE KETE RAST..... FEMIJA DUHET USHQYER POZITIVISHT JO NEGATIVISHT.... NJE FEMIJE I RRITUR ME URREJTJE NDAJ BABES APO NENES SE VET GJITHMONE DO KETE PROBLEME...... DO KETE PROBLEME NE ZGJEDHJET E VETA NE JETE..... A ME KUPTON SE KU E KAM THELBIN.... PRA NESE BABAI IM ESHTE I MIRE APO I KEQ AI PRAPE NGELET BABAI IM...... POR TE PAKTEN UNE E NJOH...... DHE SADO NEGATIV JAM E SIGURT QE DICKA POZITIVE DO JA DHUROJ FEMIJES SE VET.....

whitesnow

Primus registratum

sipas filozofise se pergjithshme ashtu eshte
por jeta reale esht shum larg nga teoria
dhe ne jetojme ne jeten reale e jo ne libra
ta siguroj se nje baba plere i tille ska ci duhet askujt
sa e sa cifte pa femije adoptojne femije dhe i duan shum sa ska japin jeten per ata femije,ua lene gjithe pasurine ketyre femijve, e bejne kete se i duan dhe i kane ritur por jo se kane lidhje gjaku lidhja e gjakut nuk esht asgje ay qe te ka ritur duhet ay qe kur ke qare te ka perkedhelur te ka mbulur me dashuri qe kur ishe bebe
babai biologjik , sic eshte ky monstra baba nuk eshte baba perderisa nuk e ka kryer funksionin si i tille perkundrazi e ka demtuar.

BISOU

Primus registratum

DAKORT DERI TANI AI KA QENE NEGATIV....SIC THUA TI,
CFARE DO TE SJELLI KY NJERI TEK FEMIJA I VET...
PERSE PO KTHEHET TANI......
CDO GJE QE BEJME NE JETE E KA NJE KUPTIM....
PRA DIME SE CKA BERE DERI DJE... A E DIME SE CFARE KERKON TE BEJE NESER... PRA A E DI TI FARE MIRE QE SYNIMI I KETIJ NJERIU ESHTE TE SHKATERROJ JETEN E FEMIJES SE VET...
APO AI NDJEN NJE PESHE MORALE DHE DO TE PAKTEN TE JETE PREZENT TEK KY FEMIJE....

PASTAJ NE FUND TE FUNDIT UNE TI DHE GJITHKUSH TJETER MUND TE MENDOJME SHUME GJERA POR VETEM FEMIJA DHE BABAI DO TE KRIJOJNE NJE RAPORT MIDIS TYRE DHE ESHTE E DREJTA E TYRE.... DO JETE MIRE APO KEQ ATE DO TA SHIKOJNE ATA... POR TE MENDOSH SE AS QE I DUHET DHENE SHANSI I NJOHJES KJO ME DUKET ABSURDE.... DHE JAM E BINDUR QE D KETE PASOJA ME VONE..... SEPSE VETE FEMIJA MUND TE THOTE NJE DITE MIRE MI MAMI SE UNE ISHA I/E VOGEL DHE ASHTU NDIHESHA ATEHERE PO TI SI NUK ME DREJTOVE DHE TE ME AFROJE ME BABAIN TIM KUR AI U AFRUA.......
UNE NUK JAM EXPERTE E LIDHJEVE FAMILJARE POR DI QE PERDERISA NJEREZIT MUNDOHEN TE AFROHEN I DUHET DHENE SHANSI..... NUK ESHTE E LEHTE PER ASNJERIN MOS HARRO.....

ladouce2005

Primus registratum

mund t'a di se sa nga ju, qe keni shkruajtur ne kete teme, keni femije?
do me qartesoheshin shume gjera...

une nuk do e ushqeja femijen me urrejtje ndaj te jatit, por as me dashuri, sidomos kur per nje kohe kaq te gjate ai nuk u be i gjalle. dhe sidomos kur gjate periudhes qe kemi qene te martuar te kem vuajtur ne ate fare feje
eek.gif

nje nene qe e rrit e vetme femijen e saj e di me mire se askush vuajtjen shpirterore, fizike dhe ekonomike, kudoqofte...Shqiperi ose jashte saj.

qe te mos zgjatem me, doja thjesht te thoja qe nuk do i jepja asnje shans ish-burrit tim dhe nuk do ndikoja aspak ne ndryshimin e mendjes se femijes. femija ka 15 vjec, do vije nje dite qe do e zgjedhe vete t'a takoje ose jo te jatin.
eshte idealja te rritesh me dy prinder, por ka jetime (nga vdekja ose ndarja) qe rriten shume mire e behen shume me te mire se shume femije te dale nga familje te shendosha.

une them qe ajo te vazhdoje jeten e vet e te mos vrasi mendjen per dike qe ka dale nga jeta e saj prej <span style="font-weight: bold">12 vjetesh</span>
as mos te harxhoje mendimet e veta per nje njeri qe e ka bere vetem te vuaje...jo me kohen e saj dhe ndjenjat
booki.gif

Prodigychild01

Primus registratum

I say fu ck him!

Vetem zoti fal, une nuk do ta falja kurre.

Eshte e vertete qe ca njerez kerkojne shance te dyta, por ne kete rast, nuk ka vend per shanc te dyte.

ladouce2005

Primus registratum

bravo prodigy,
me ne fund jam dakort me ty &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/laugh.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

lir

Primus registratum

asnje nga ju si di faktet ashtu si jane, besoj se as vete i zoti i temes..eshte e lehte te gjykosh se largmi..

Prodigychild01

Primus registratum

Ne fund te fundit temehapesi gjykimin tone po kerkonte, dhe ne po ja japim. Ti po s'deshe te gjykosh meqe je kaq njeri liberal, mos shkruaj fare. Po ti po na gjykon neve te gjitheve ketu... :idea: :idea:

ladouce2005

Primus registratum

liri jemi mbleshur te diskutojme e jo te vendosim fatin e tyre...
smash.gif

sa kalamaj ke ti?
devil.gif

BISOU

Primus registratum

SI KA MUNDESI QE JENI KAQ TE NGURTE....
DHE TE NGUSHTE NE KETE KENDVESHTRIM.....
ESHTE E DREJTA E TYRE TE KERKOJNE AFRIM TE JENE PREZENT NE JETEN E NJERI-TJETRIT...
KETU JANE TRE GJENDJE PER TU TRAJTUAR...
NENA
BABAI
FEMIJA
TE TREJA TE NDRYSHME NGA NJERA-TJETRA....
E KU E DIME NE SE CFARE SHKON E VJEN NE MENDJET E TYRE...SESI ISHIN KUSHTET CFARE INFLUENCOI NDARJEN CFARE KA NDODHUR NE JETEN E KETYRE PERSONAVE GJATE KETYRE VITEVE... SI I KA NDRYSHUAR JETA.... ETC ETC ETC
POR DUKE U NISUR NGA INSTIKTI NJEREZOR FAMILIAR KUR NJE PERSON QE KA BERE GABIM KTHEHET DHE KERKON TE AFROHET DMTH SE DICKA JA GRRYEN TRURIN E SHPIRTIN CDO DITE... NE NJE MENYRE APO NE NJE TJETER AI PO KERKON FALJE.... NJERIU NUK DENOHET GJITHE JETEN PER GABIME TE TILLA..... NJEREZIT NDRYSHOJNE DHE KUPTOJNE SE KANE BERE GABIM DHE PERPIQEN TE NDRYSHOJNE...
UNE MENDOJ SE ESHTE VETEM E DREJTE TI JEPET SHANSI
KETU THONE: FORGIVE AND FORGET AND MOVE ON WITH YOUR LIFE
JETA ESHTE E GJATE O NJEREZ DHE SI MENDOJME SOT NUK KEMI MENDUAR DJE E NUK DO MENDOJME NESER....
CDO DITE MESOJME E NDRYSHOJME E KUPTOJME SE DUHET TE TOLEROJME TE FALIM DHE PRANOJME.....
FEMIJA VETE DUHET TE VENDOSI... SOT NESER PAS NJE VITI PAS 5-VJETESH.... NJE DITE FEMIJA DO TE DOJE TI AFROHET E TE NJOHI BABAIN E VET...
PERSA I PERKET FEMIJE QE JANE RRITUR NGA PRINDER JO BIOLOGJIK TE ADOPTUAR KAM NJE SHOQE TE NGUSHTE AMERIKANE.... ME THA NJE DITE ... : GJATE GJITHE JETES SIME DOJA TE NJIHJA NENEN TIME TE VERTETE POR NUK GUXOJA....KISHA FRIKE SE MOS LENDOJA PRINDERIT E MI QE ME KANE RRITUR... TASHME AJO ESHTE LIDHUR ME TE DHE MBAJNE NJE KORESPONDENCE E TAKOHEN PER FESTA ETC POR ESHTE ASHTU SI E DUAN ATO.... PRA DUA TE THEM SE EDHE PSE KY FEMIJE THOTE QE E URREJ BABAIN TIM ... NDOSHTA BRENDA VETES THOTE PO SI ESHTE AI BABAI IM NE TE VERTETE.......

E KUPTOJ TOTALISHT VUAJTJEN E NENES NE KETE RAST DHE E DI SHUME MIRE SE NUK ESHTE ASPAK E LEHTE PER TE... POR KJO DUHET PARE NE PRIZEM ME TE GJERE....
E PERSERIS ***ESHTE E LEHTE TI PRISHESH GJERAT POR DUHET SHUME PUNE TI MBASH E TI RREGULLOSH*****

S6T6N6

Forumium maestatis

Pa dashur te behem avokat i njeres apo tjetres pale gjej pa vend qe nje prind sa do i keq qofte te privohet nga kontakti me femijen e tij pasi ai dashur pa dashur ketij femije i ka dhuruar jeten, ate qe per ne te gjithe eshte e shenjte...

Ndoshta eshte dhe gabim te paragjykojme pasi nuk dihet cili eshte qellimi i vertete i te atit per te pare te birin tashme 15 vjecar... ndoshta eshte vertete ashtu sic thote hapesi i temes (njeri i paskrupullt, pa moral) por une do merrja dhe te kunderten... po sikur ky te jete vertete nje njeri i penduar per gabimin qe beri 12 vjet me pare a nuk do te kishte te drejte minimalisht ti kerkonte falje drejtperdrejt birit te tij qe aq shume e urren?! Une thashe me siper se isha kunder nje ribashkimi te burrit me ish gruan, dhe vazhdoj ta mbroj kete gje por kurrsesi nuk jam kunder nje takimi at-bir pasi mire keq cdo njeri ne kete bote ka te drejten per te patur nje nene dhe nje baba.

bebivogel

Forumium maestatis

Nje gje s'mora vesh?... si do perfitoje ky baba nga i femija ?... se me habitet... cdo i beje femija do e mbaje me buke e do ja zgjidhi hallet? ... mos flisni budalliqe ... Gruaja le te beje si te doje ... ne kete pike ... po femija nuk e urren te atin ... nuk ka se si ... ndoshta ndihet keq ... ose i vjen keq e per te emen por urreje JO! ... ai i vogli nuk e njeh akoma ... nuk e di cfare mendimi kerkon hapesi temes
shrug.gif
? ska te beje me asnjerin nga ne hic ... e dakort me lir ku i dihet si eshte pjesa tjeter e historise &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/wink.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

Guest

Vallaj jam dakort me mendimin e LD e Prodigy.
Me falni ku ishte ai para 15 vjetesh...kur kjo zonja kekrkonte intimitetin e ciftit???Ku ishte ishte ky burre i devotshmen kur ajo vendosi te largohej???? Po para 3 vjetesh ku ishte ky burre akoma me i devotshme tek matane deres ku ai krijonte nje familje te re jetonte ish gruaja me femijen????

Jo qe se lej me te nderhyj te jeten time po i jap edhe nje shkelm te mire. Ishte i rritur dhe i vaksinuar , i kishte menduar mire sjelljet e tija kur e la qe ajo te largohej me nje thes me halle ne kurriz.
Sa per femijen ta shikoje, ti plotesoje kushtet per tu shkolluar e per tu rritur si nje femije me 2 prinder gjalle dhe zhduket nga jeta e saj. Respekt po por dashuri ska me!!!!!! Se dashuria e saj u trasnformua ne dhimbje e lot kohe me pare

tola77

Primus registratum

Nuk dime kushtet e babait dhe qellimin per te cilin ai kthehet 12 vjet mbrapa por per mua eshte nje hap i gabuar.Ndoshta ate mund ta vrase ndergjegjia per mungesen e bere ne jeten e femijes se tij por mos harojme se ai po perserit gabimin(mos harojme qe ka nje femije dhe familje tjeter)dhe gabimi i perseritur eshte faj.
Une nuk do te isha ne kundershtim per nje lidhje e te jatit me femijen se gjaku uje nuk behet,por jo nje rilidhje te nenes me ish burrin e saj.(nena e femijes pas 12 vjetesh edhe pse nuk eshte martuar ka krijuar jeten e saj dhe nuk eshte e drejte qe babai i femijes ti kushtezoje jeten per hir te femijes,kete nuk duhet ta pranoje as nena dhe as femija.)