A ekzistojne miqte e vertete?

Admir

Forumium maestatis
A ekzistojne miqte e vertete?

Per asnjerin prej nesh nuk mungojne miqte apo shoket/shoqet. Te zesh miq nuk eshte edhe aq e veshire, por miqte e vertete jane te rralle. Do ti klasifikoja llojet e Miqesise ne 3 kategori:

1. Miqesi te nevojes. Ketu futen te gjithe miqte qe i pergjigjen nevojave tuaja. Miq nepermjet te cileve ti arrin nje qellim tendin.
2. Miqesi te kenaqesise. Miq me te cilet kalon kohen e lire, me te cilet eshte gallate te qendrosh. Miq me te cilet ju afron vetem kenaqesia qofte kjo duke folur, duke pire, duke qendisur /pf/images/graemlins/smile.gif etj etj.
3. Miqesi te Vertete. Me keto miq vleresoni miresine e personit, cilesine e karakterit te tij/saj, virtytet, bukurine morale, tolerancen, kuptimin, solidaritetin ndaj njeri-tjetrit etj.

Ku qendroni ju si miq dhe ku qendrojne miqte tuaj?

Flm /pf/images/graemlins/smile.gif

P.S Honoure de Balzak - "Iluzione te humbura". Jua sygjeroj ti hidhni nje sy. Fantastik persa i perket miqesise :thumbsup:

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: A ekzistojne miqte e vertete?

1. Miqesi te nevojes.= Kam shume, me shume se te te gjitha llojeve te tjera, une hyj ne kete kategori per ta njekihesisht.

2. Miqesi te kenaqesise.= Te tille jane te zakonshemit ose te rastesishmit, mund te jene edhe miqete me te mire njekohesisht (sikunder edhe jane).
3. Miqesi te Vertete. = Shume te rralle, ndryshe do t'i humbisnin vlerat.

tutu

Primus registratum

'Miqesi' te nevojes?! Oh yeah, let's 'network
wuerg002.gif

alinos

Forumium maestatis

Veten asnjehere nuk e vleresojme dot, per kete mund te flasin te tjeret.
Per sa i perket miqve te vertete kam plot dhe me kane.
Ndoshta jam me fat! /pf/images/graemlins/wink.gif

babyboy

Primus registratum

Une 4 vete i kom miq te vertete per te cilet edhe e jap jeten se e di qe edhe ata do benin te njejten per mua. Kurse njerez te njoftur (shoke) ose njerez qe u themi mirmengjes e mirmbrema kom sa te duash . . . por vecse miq nuk quhen.

edda

Primus registratum

Do deshiroja me te vertete nje mik te mire /pf/images/graemlins/frown.gif por me duket teper vone..une mendoj qe miqesite e verteta krijohen vetem ne adoleshence..boo..s'kam pasur kurre miq te mire.

Ah, pyetjes se ku qendroj une s'di ti pergjigjem.

enderr e njomet

Primus registratum

Mendoj se miku i vertete eshte nje bashkim i miqve 1 dhe 2. Ata qe futen ne numrat 1 dhe 2 jane thjesht shoqeri tavoline ose pune. Te atille kam disa, ndersa miq te vertete... mund te them se kam 2 veta.

Admir

Forumium maestatis

Ne c'kategori futen miqte tuaj te AlbForumit??? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Pa hajde ta shohim nje here.... /pf/images/graemlins/tongue.gif

Nei

Primus registratum

Per mua fjala mik nuk ka nenlloje.
Shoqeri rasti,nevoje, tavoline, gallate, thashethemi, ka sa te duash.
Por miqte ose (shoket) une i numeroj me gishta....mbase me mjaftojne dy duart qe kam.
Nje shembull?
Hidhini nje sy "Tre shoket" te Remarkut.

karamel

Primus registratum

DO TE DISH SA SHOKE TE VERTET KE?
KERKOI PARE PASTAJ NUMUROI....

cokus

Primus registratum

si derrkuc sexy dhe i mir qe jam un kam shum shum shum shok.ju betohem spo ja dal dot me dhuratat per ditlindje.

sonida

Primus registratum

Ne kete epok qe po jetojme shoqeri te vertet nuk ka (shok e shoqe i kam te gjith po shok as shoqe nuk kam )mengjes interes /pf/images/graemlins/wink.gif

kush ta kuptoje fjalin ne kllapa le ta kuptoje kush mos ta kuptoj ti bien kokes per mur /pf/images/graemlins/laugh.gif

Love_Sponge

Primus registratum

3. Miqesi te Vertete. Me keto miq vleresoni miresine e personit, cilesine e karakterit te tij/saj, virtytet, bukurine morale, tolerancen, kuptimin, solidaritetin ndaj njeri-tjetrit etj.

[/QB]
Ne kte kategori kam disa shoke e shoqe por fatkeqsisht numri i tyre eshte i vogel. Shumica pastaj jane HI & BYE & SEE U LATER

JoNiDa1

Primus registratum

Fillimisht postuar nga *Essenza*:
[qb] Per mua fjala mik nuk ka nenlloje.
Por miqte ose (shoket) une i numeroj me gishta....mbase me mjaftojne dy duart qe kam.
Nje shembull?
Hidhini nje sy "Tre shoket" te Remarkut. [/qb]
Jam shume OK me ty femre pike me pike:) "Tre shoket" Remark eshte libri im i preferuar /pf/images/graemlins/smile.gif

Nei

Primus registratum

Fillimisht postuar nga JoNiDaa:
[qb]
Fillimisht postuar nga *Essenza*:
[qb] Per mua fjala mik nuk ka nenlloje.
Nje shembull?
Hidhini nje sy "Tre shoket" te Remarkut. [/qb]
Jam shume OK me ty femre pike me pike:) "Tre shoket" Remark eshte libri im i preferuar /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
/pf/images/graemlins/smile.gif

ala

Forumium praecox

HEJ NJEREZ, MIQESIA NUK SHITET E BLIHET JANE TE PAKTE ATA QE KANE MIQ TE VERTETE :confused:

kida

Primus registratum

mendoj se te gjithe u perkasim nga pak te trejave kategorive dhe kemi shoke nga te treja kategorite.
une kam shoqe te verteta. e di qe jane te rralla, but i feel special to have such friends (friend). miqesi e vertete eshte e rralle po e cmueshme.

sonida

Primus registratum

Fillimisht postuar nga kavajsja:
[qb] HEJ NJEREZ, MIQESIA NUK SHITET E BLIHET JANE TE PAKTE ATA QE KANE MIQ TE VERTETE :confused: [/qb]
bravo KAVAJSJA /pf/images/graemlins/tongue.gif
KESHTU TE DON POPULLI TE ZGJUAR

eM

Paper Moon

Fillimisht postuar nga Logos:
[qb] Ne c'kategori futen miqte tuaj te AlbForumit??? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Pa hajde ta shohim nje here.... /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
te kenaqesise dhe ca tek te vertetet! /pf/images/graemlins/smile.gif

megjithate miqesia eshte dicka aq e brishte por ne te njejten kohe edhe shume e forte! /pf/images/graemlins/smile.gif

mostro

Putraku

Egzistojne po me kokrra ama!!ka raste me berthama.. /pf/images/graemlins/laugh.gif